vineri, martie 24, 2023

Cum își bat joc mai-marii pesediști de românii cinstiți

Tare s-au mai rafinat gusturile culinare ale oltenilor de vreme ce meniul de la nunta d-nei Lia Olguța Vasilescu cu dl. Claudiu Manda, meniu despre care chiar mirele în persoană ne-a dat asigurări că ar fi unul specific zonei, a fost sofisticat și cu nume franțuzești.
Invitații, vreo 500 la număr, așa cum sunt atunci când organizezi o sărbătoare calificată drept “discretă”, s-au îmbuibat cu sărmăluțe de porc învelite în bacon (bacon însemnând un fel de șunculiță), pulpă de rață confiată, dorada și mușchi tartar de vită.
Toate servite la discreție tocmai în marele Post al Paștelui, atunci când ne-am fi așteptat ca mai -marii pesediști, cu toții credincioși și mari veghetori ai valorilor românești, creștin-ortodoxe și specifice familiei tradiționale (că doar nu degeaba au cheltuit ei în toamnă pentru un referendum eșuat vreo 200.000 de lei) să mănânce doar ștevie, urzici și pilafuri. În fața unor astfel de “răutăcisme”, însăși noua și încă relativ tânăra doamnă Manda ne-a dat asigurări că s-ar fi consultat în privința datei nunții și a meniului chiar cu preoții care, deveniți peste noapte chefi, adică maeștrii în arta culinară, le-au dat tinerilor asigurări că nu păcătuiesc deloc.
Semnul cel mai clar în această privință, adică al binecuvântării, a venit prin vindecarea miraculoasă a președintelui PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea. Care, gata, nu a mai avut dureri atroce de coloană, nu a mai necesitat infiltrații dureroase, nu a mai fost în situația de a se interna în spital și de a da ocazia la tot felul de presupuneri în privința locului ales pentru spitalizare și costurilor acesteia, ci a fost cum nu se poate mai ok. Așa că a putut dansa “la sentiment’’ cu aleasa inimii domniei-sale, domnișoara Irina Tănase.
Așa după cum am putut constata din fotografiile puse pe facebook, în cel mai curat spirit de glasnost și perestroika de doamna Lia Olguța Vasilescu-Manda în persoană, la nuntă a ajuns și doamna premier Viorica Vasilica Dăncilă. Care, făcând dovadă de un patriotic, rrromânesc spirit de economie, și-a făcut rochia de bal dintr-un material simplu. Cu desen de draperie. Mă rog, de gustibus non disputandum. În ceea ce privește partea muzicală a nunții, am aflat doar că spre final s-ar fi cântat imnul echipei de fotbal Universitatea Craiova, imn ale cărui versuri sunt compuse- ce să vezi?- chiar de fostul bard, fosta slugă ceaușistă și arhitect al cultului personalității Adrian Păunescu. Că tot ce-i românesc nu piere! Și, în plus, românii au talent. Mai ales în reticența cu care se despart de trecut.
Toată povestea aceasta cu nunta ca-n povești a Olguței cu domnul Claudiu Manda poate că ar fi trecut neobservată dacă nu ar fi existat prezența dansantă a d-lui Liviu Nicolae Dragnea. Care este bolnav, suferă, se sacrifică doar când pe agendă figurează prezentarea la un termen de judecată ori atunci când îi cere sluguței cu numele de Florin Iordache să facă sumedenie de lucruri murdare. Printre care și o sesizare de pe urma căreia dl. Liviu Nicolae Dragnea în persoană ar urma să scape de condamnarea primită după matrapazlâcurile comise cu ocazia Referendumului din vara anului 2012. Referendum care viza demiterea din funcție a președintelui Traian Băsescu.
La final, doamna Vasilescu-Manda a mai dat o dovadă că gândul îi stă doar la bunăstarea românilor. Mai corect spus, a reprezentanților acestora. Nu va fi timp de Lună de miere. Olguța și Claudiu se înrolează în campanie. Nu de alta, dar dl. Claudiu Manda candidează. Ca mai marii pesediști să își poată bate și pe mai departe joc de românii cinstiți. Care au crezut în promisiunile cu care PSD a câștigat alegerile în decembrie 2016.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. „Toată povestea aceasta [c…] poate că ar fi trecut neobservată”

  Ei, nu! N-ar fi trecut neobservată!
  Cei doi au făcut în numele și în serviciul PSD o excelentă campanie de marketing. Și au cheltuit ceva cu asta…poate și pentru remunerarea consilierilor?!
  Iar presa, inclusiv prin articole precum acesta, nu a scăpat ocazia să le facă publicitate.
  Ar fi trebuit să fie lăsați să-și mănânce caviarul cu polonicul „cum e tradiția în Oltenia”, fără să fie băgați în seamă. Dar noi, iată, ca eveniment monden, ori ca miracol (!) al însănătoșirii d-lui Dragnea, le facem publicitate. Gratuit.

 2. Ei, acum, nicio nunta nu mai pot face pesedistii intre ei :D
  Problema ar fi alta: daca vor avea urmasi si le semana Olgutei si lui Claudiu :P , viitorul se arata sumbru ;)

 3. As spune doar ca romanii ‘cinstiti’ care au avut incredere in promisiuni (se tot dau promisiuni de 30 ani, 45 inainte si tot asa), ar trebui sa isi schimbe felul de gindire si sa incerce sa isi construiasca viata mai independent de ‘promisiuni’. Se stie bine ce fel de electorat ii prefera. Electoratul care sta cu mina intinsa si care asteapta sa ‘pice ceva’ sau sa ‘ne dea ceva’ este de fapt electoratul datorita caruia natia asta va dispare in citeva decenii. Munca iar face pe multi sa isi doresca mai mult. Dar munca nu este favorita, mai ales in unele zone ale tarii. E mai bun circul, e mai buna birfa, e mai buna bautura, lenea, maneaua, si uitatul cu jind si cu un fel de reverie stupida la cei ce le hotarasc soarta. Mentalitatea medievala si fanariotismul sint inca in plina plutere in spatiul carpatin. Asa ca masele trebuie sa priveasca la ospatul boierilor, jinduind si ei la o firmitura (la alegeri) si cam atit. Cit despre Post – e cam naiv sa crezi ca cei ce fura de la gura celor care nu s-au nascut inca, care elibereaza criminali si violatiori, si care contribuie zilnic la genocidul unei natiuni sint foarte interesati de lucruri de acest gen. Sa cinte muzica si sa se umple paharele!!! Poporul sa danseze, sa saliveze, sa se distreze. Urmeaza vremuri minunate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro