luni, septembrie 28, 2020

Cum își bat joc mai-marii pesediști de românii cinstiți

Tare s-au mai rafinat gusturile culinare ale oltenilor de vreme ce meniul de la nunta d-nei Lia Olguța Vasilescu cu dl. Claudiu Manda, meniu despre care chiar mirele în persoană ne-a dat asigurări că ar fi unul specific zonei, a fost sofisticat și cu nume franțuzești.
Invitații, vreo 500 la număr, așa cum sunt atunci când organizezi o sărbătoare calificată drept “discretă”, s-au îmbuibat cu sărmăluțe de porc învelite în bacon (bacon însemnând un fel de șunculiță), pulpă de rață confiată, dorada și mușchi tartar de vită.
Toate servite la discreție tocmai în marele Post al Paștelui, atunci când ne-am fi așteptat ca mai -marii pesediști, cu toții credincioși și mari veghetori ai valorilor românești, creștin-ortodoxe și specifice familiei tradiționale (că doar nu degeaba au cheltuit ei în toamnă pentru un referendum eșuat vreo 200.000 de lei) să mănânce doar ștevie, urzici și pilafuri. În fața unor astfel de “răutăcisme”, însăși noua și încă relativ tânăra doamnă Manda ne-a dat asigurări că s-ar fi consultat în privința datei nunții și a meniului chiar cu preoții care, deveniți peste noapte chefi, adică maeștrii în arta culinară, le-au dat tinerilor asigurări că nu păcătuiesc deloc.
Semnul cel mai clar în această privință, adică al binecuvântării, a venit prin vindecarea miraculoasă a președintelui PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea. Care, gata, nu a mai avut dureri atroce de coloană, nu a mai necesitat infiltrații dureroase, nu a mai fost în situația de a se interna în spital și de a da ocazia la tot felul de presupuneri în privința locului ales pentru spitalizare și costurilor acesteia, ci a fost cum nu se poate mai ok. Așa că a putut dansa “la sentiment’’ cu aleasa inimii domniei-sale, domnișoara Irina Tănase.
Așa după cum am putut constata din fotografiile puse pe facebook, în cel mai curat spirit de glasnost și perestroika de doamna Lia Olguța Vasilescu-Manda în persoană, la nuntă a ajuns și doamna premier Viorica Vasilica Dăncilă. Care, făcând dovadă de un patriotic, rrromânesc spirit de economie, și-a făcut rochia de bal dintr-un material simplu. Cu desen de draperie. Mă rog, de gustibus non disputandum. În ceea ce privește partea muzicală a nunții, am aflat doar că spre final s-ar fi cântat imnul echipei de fotbal Universitatea Craiova, imn ale cărui versuri sunt compuse- ce să vezi?- chiar de fostul bard, fosta slugă ceaușistă și arhitect al cultului personalității Adrian Păunescu. Că tot ce-i românesc nu piere! Și, în plus, românii au talent. Mai ales în reticența cu care se despart de trecut.
Toată povestea aceasta cu nunta ca-n povești a Olguței cu domnul Claudiu Manda poate că ar fi trecut neobservată dacă nu ar fi existat prezența dansantă a d-lui Liviu Nicolae Dragnea. Care este bolnav, suferă, se sacrifică doar când pe agendă figurează prezentarea la un termen de judecată ori atunci când îi cere sluguței cu numele de Florin Iordache să facă sumedenie de lucruri murdare. Printre care și o sesizare de pe urma căreia dl. Liviu Nicolae Dragnea în persoană ar urma să scape de condamnarea primită după matrapazlâcurile comise cu ocazia Referendumului din vara anului 2012. Referendum care viza demiterea din funcție a președintelui Traian Băsescu.
La final, doamna Vasilescu-Manda a mai dat o dovadă că gândul îi stă doar la bunăstarea românilor. Mai corect spus, a reprezentanților acestora. Nu va fi timp de Lună de miere. Olguța și Claudiu se înrolează în campanie. Nu de alta, dar dl. Claudiu Manda candidează. Ca mai marii pesediști să își poată bate și pe mai departe joc de românii cinstiți. Care au crezut în promisiunile cu care PSD a câștigat alegerile în decembrie 2016.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. „Toată povestea aceasta [c…] poate că ar fi trecut neobservată”

  Ei, nu! N-ar fi trecut neobservată!
  Cei doi au făcut în numele și în serviciul PSD o excelentă campanie de marketing. Și au cheltuit ceva cu asta…poate și pentru remunerarea consilierilor?!
  Iar presa, inclusiv prin articole precum acesta, nu a scăpat ocazia să le facă publicitate.
  Ar fi trebuit să fie lăsați să-și mănânce caviarul cu polonicul „cum e tradiția în Oltenia”, fără să fie băgați în seamă. Dar noi, iată, ca eveniment monden, ori ca miracol (!) al însănătoșirii d-lui Dragnea, le facem publicitate. Gratuit.

 2. Ei, acum, nicio nunta nu mai pot face pesedistii intre ei :D
  Problema ar fi alta: daca vor avea urmasi si le semana Olgutei si lui Claudiu :P , viitorul se arata sumbru ;)

 3. As spune doar ca romanii ‘cinstiti’ care au avut incredere in promisiuni (se tot dau promisiuni de 30 ani, 45 inainte si tot asa), ar trebui sa isi schimbe felul de gindire si sa incerce sa isi construiasca viata mai independent de ‘promisiuni’. Se stie bine ce fel de electorat ii prefera. Electoratul care sta cu mina intinsa si care asteapta sa ‘pice ceva’ sau sa ‘ne dea ceva’ este de fapt electoratul datorita caruia natia asta va dispare in citeva decenii. Munca iar face pe multi sa isi doresca mai mult. Dar munca nu este favorita, mai ales in unele zone ale tarii. E mai bun circul, e mai buna birfa, e mai buna bautura, lenea, maneaua, si uitatul cu jind si cu un fel de reverie stupida la cei ce le hotarasc soarta. Mentalitatea medievala si fanariotismul sint inca in plina plutere in spatiul carpatin. Asa ca masele trebuie sa priveasca la ospatul boierilor, jinduind si ei la o firmitura (la alegeri) si cam atit. Cit despre Post – e cam naiv sa crezi ca cei ce fura de la gura celor care nu s-au nascut inca, care elibereaza criminali si violatiori, si care contribuie zilnic la genocidul unei natiuni sint foarte interesati de lucruri de acest gen. Sa cinte muzica si sa se umple paharele!!! Poporul sa danseze, sa saliveze, sa se distreze. Urmeaza vremuri minunate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Colectia Contributors.ro

Carte recomandata

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

 

 

Top articole

De ce e Bucureştiul altfel

Capitala României e cea mai mică (spaţial) metropolă importantă din regiune: oraşul se termină imediat după blocuri. Limitarea extremă crează probleme importante...

Cum se stinge un sat în România

Satul Șirnea din comuna Fundata, județul Brașov este deja bine cunoscut de publicul românesc. Imagini feerice din acest sat de munte circulă...

Asaltul asupra cunoasterii, ratiunii (common sense) si alunecarea spre intuneric

Am fost ispitit sa scriu intoarcerea in Evul Mediu gandindu-ma la faimoasa “e pur si muove” a lui Galileo Galilei, astronomom ,...

Votul este despre bani!

Asistații Discuția a început de acum câțiva ani când mătușa mea din Ardeal se plângea că nu are cu...

România înapoiată: reflecții la început de toamnă electorală

Locuiesc într-un sat situat la mai puțin de 10 km de Sibiu, practic într-o fundătură mărginită de dealuri...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.