duminică, octombrie 17, 2021

Cum plănuiește coaliția PSD-ALDE să apere drepurile omului în România

În cursul săptămânii pe cale să se încheie, o seamă de demnitari cu rang înalt în arhitectura puterii actuale, dar și unul dintre șefii Jandarmeriei, instituție complet decredibilizată după ce, în seara zilei de 10 august s-a dovedit a fi brațul înarmat al PSD, așa cum era odinioară Securitatea în serviciul PCR, au făcut declarații extrem de îngrijorătoare pentru viitorul drepturilor fundamentale ale omului în România.
Astfel, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, într-o minunată frățietate cu foarte puțin școlita d-na Carmen Dan, parașutată din Secretariatul unei biete școli generale din Videle în fruntea Ministerului de Interne vor reglementări dure, nedemocratice al căror rost evident este acela de a limita dreptul de a protesta pașnic al românilor. Dacă de la d-na Carmen Dan nu m-am așteptat niciodată la nimic bun- sărmana, face parte din „lotul Teleorman” propulsat în fruntea unor instituții ale Statului de penalul Liviu Nicolae Dragnea doar fiindcă are însușirea de a-i duce la îndeplinire fără să crâcnească ordinele, spusele d-lui Tăriceanu nu fac decât să demonstreze cât de jos a ajuns să coboare persoana care, la începutul anilor 90, se prezenta drept unul dintre cei mai convinși liberali din România. Reamintesc în context că, îndată după Revoluție, atunci când populația României a început să se deștepte și a realizat că ceea ce s-a întâmplat înainte și în cursul zilei 22 decembrie a fost confiscat în folos propriu de puterea fesenistă, pentru a contracara protestele, multe dintre ele conduse de fruntașii PNȚCD și PNL, Ion Iliescu&co plănuiau să ia măsuri care seamănă teribil cu cele pe care le propune astăzi dl. Tăriceanu. Au trecut anii, insul cu pricina a făcut burtă, s-a îmbogățit peste măsură, se simte tare bine în funcțiile pe care și le-a adjudecat deși e din ce în ce mai evident că nu le prea merită, așa că a cam aruncat la coș liberalismul cochetând tot mai apăsat cu mentalitatea totalitară. Sunt deja ani buni de când dl. Călin Popescu-Tăriceanu și-a dovedit antieuropenismul, fapt pentru care a fost săpunit zdravăn zilele trecute de reprezentanții de la Bruxelles ai familiei sale politice, însă nu bunul simț și nici interesul pentru România îl macină pe dl. Tăriceanu. Ci propria lui prosperitate și perpetuarea în dregătorii nemeritate.
Un deputat pesedist minuscul, cu studii universitare aproximative, reprezentând Constanța, loc unde binomul de infractori Nicușor-Constantinescu- Radu Mazăre a fost repede înlocuit cu liberschimbistul Felix Stroe, și-a amintit tot în această săptămână că are gură. Așa că a scos pe ea repede-repejor o prostie. Ce i-a trecut prin mintiucă d-lui Tit-Liviu Brăiloiu? Că ar trebui controlat drastic internetul și pusă cenzură pe facebook. Nu de alta dar mijloacele de comunicare ultra-moderne și rețelele sociale sunt surse de spaime și insomnii pentru PSD. Nu se temea el Ceaușescu de tot ceea ce însemna informație și informatizare? Nu știa inspiratorul politic al d-lui Liviu Nicolae Dragnea că un popor mai informat este tot mai greu de manipulat? Lucrul acesta l-a aflat și neînsemnatul domn Tit-Liviu așa că a deschis gurița și a debitat o prostioară care dovedește că respectivul e dornic să ia lumină de la Beijing.
În fine, unul dintre pătații, dezonorații șefi ai Jandarmeriei, un ins pe care îl cheamă Ionuț Șindie, încurajat de faptul că Dragnea, Dan și banda lor se dau de ceasul morții să îi scoată la vopsea pentru violențele comise asupra populației spre a-și salva în primul rând propria lor piele, a cerut ca instituția pe care el, Cucoș, Cazan și Chirică au dezonorat-o, să dobândească dreptul de a face cercetări penale. Mentalitatea securistă a d-lui Șindie este cum nu se poate mai evidentă.
De mai bine de un an și zece luni, de când se află la guvernare, coaliția PSD-ALDE pretinde că ar duce o luptă pe viață și pe moarte împotriva Statului paralel, în numele apărării drepturilor omului. Nimic mai relevant pentru felul în care doresc ei să le respecte decât declarațiile și faptele mai mult îngrijorătoare enumerate în spațiul comentariului meu de astăzi.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Va ieși sau nu Polonia din Uniunea Europeană? Ultima decizie a Tribunalul Constituțional din Polonia reanimă această dezbatere

,,Nu există o tiranie mai crudă decât cea care se exercită la umbra legilor și cu culorile dreptății” Montesquieu

Cum tac universitățile din România despre vaccinare

Vaccinarea anti-COVID reduce de ~5 ori riscul de a transmite boala și de ~10 ori riscul de simptome grave sau de deces....

Suntem un stat laic?

Scriu textul de față îndemnat de trei împrejurări. În ordine cronologică inversă, a treia e apariția reportajului Recorder Clanul marelui alb. Sunt...

Ce înseamnă AUKUS?

Pentru a înţelege contextul semnării pactului AUKUS, este necesar a înţelege contextul relaţiilor dintre Australia şi China. În 2020 relaţiile dintre cele...

România, octombrie 2021 : eşec statal şi paralizie politică

Eşecul statal şi paralizia politică sunt semnele sub care stă România zilelor acestea.   Statul român se înfăţişează cetăţenilor acestei ţări  astfel cum...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.