sâmbătă, iulie 24, 2021

D-na Laura Codruța Kövesi și nenumărații ei pretinși protectori din umbră

Sâmbătă, 20 iulie, gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a publicat pe platforma republica.ro un comentariu în care relata cu lux de amănunte filmul consfințirii demiterii d-nei Laura Codruța Kövesi din postul de procuror-șef al DNA. În rolul principal al respectivului thriller politic evolua nimeni altul decât actualul președinte al României și candidat sigur la prezidențiale, dl. Klaus Werner Iohannis.
Nu știu în ce loc anume s-a aflat sâmbătă dl. Iohannis. La Sibiu, în cine știe ce stațiune montană, la mare. Dar textul d-lui Popescu, apărut, desigur, dintr-o întâmplare, chiar într-o zi de Sfântul Ilie, ar fi trebuit să determine o furtună în conștiința d-lui Iohannis. Nu de alta, dar numai cu o zi înainte el ;i Administrația Prezidențială au dat publicității o scrisoare venită din partea președintelui Republicii Franceze, dl. Emmanuel Macron, în care acesta făcea cunoscută decizia Franței de a o susține pe d-na Kövesi în cursa în vederea obținerii postului de procuror-șef european.
Trec peste lipsa de acuratețe cu care presa a relatat conținutul scrisorii în cauză, pretinzând că dl. Macron l-ar fi anunțat pe dl. Iohannis că acesta l-ar retrage din cursă pe contra-candidatul d-nei Kövesi, dl. Bohnert. Trec și peste faptul că precizările lămuritoare au venit din partea d-lui Dacian Cioloș, însă nu neapărat și nu exclusiv datorită dorinței domniei-sale de a contribui la corecta informare a publicului din România, ci pentru a sublinia meritele partidului PLUS și ale grupului Renew Europe în respectiva operațiune.
Trec cu tot dezgustul cuvenit peste reacțiile de prostie și ură venite din partea Vetelor și Zițelor din PSD, adică doamnele Dăncilă și Grapini. De la ele nu mă așteptam și nu mă aștept nici pe mai departe la nimic bun, cum nu mă aștept la nimic bun din partea PSD-ului în ansamblu. Nu mă număr printre aceia care, din motive de corectitudine politică, țin de fiecare dată, să își asigure cititorii că ar nutri convingerea fermă că PSD ar avea în rândurile lui și oameni de calitate. Dacă îi are, unde sunt? Cum de au acceptat oamenii aceștia pretins de bună calitate ticăloșiile lui Dragnea, cum de îngăduie ca în locul lăsat liber de trimiterea acestuia în închisoare să se lăfăie cineva de submediocritatea doamnei Dăncilă, gardată de alți doi impostori pe nume Eugen Orlando Teodorovici și Mihai Fifor?
Nu pot însă să trec peste ceea ce, la urma urmei, înseamnă însuși miezul problemei. Dar și esența editorialului de sâmbăta trecută al d-lui Cristian Tudor Popescu. Mai toată lumea, adică aproape întreaga clasă politică din România, încearcă să obțină oareșice profit de pe urma ipoteticului succes al doamnei Laura Codruța Kövesi. Fiecare a avut, pasă-mi-te, o contribuție, toată lumea a pus acolo unde trebuia o vorbă bună. Mai lipsește doar să o aud pe doamna V. V. Dăncilă că PSD a făcut o faptă bună atunci când și-a canalizat toate energiile, și-a mobilizat spiritul mafiot, de gască penală spre a o goni pe Laura Codruța Kövesi de la șefia DNA, drept pentru care musai trebuie și ea să o primească la aeroport. În caz de succes, desigur. La cât de lipsită de morală și de bun simț se arată a fi insa care își spune cu emfază “premierul României” te poți aștepta chiar și la o astfel de răsturnare de situație. Și la un nou înghițit al vorbelor rostite, pesemne, când doamna Dăncilă iarăși nu era ea însăși, așa cum nu era când accepta să fie marioneta gangsterului Dragnea. Doamna Laura Codruța Kövesi a candidat din proprie voință, iar dacă va fi să și câștige postul va fi în exclusivitate succesul domniei-sale.

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. „Doamna Laura Codruța Kövesi a candidat din proprie voință, iar dacă va fi să și câștige postul va fi în exclusivitate succesul domniei-sale. ”

  Întru totul de acord. Dar…

  Este firesc ca dl Iohannis să dorească funcții importante…Altfel ar fi rămas profesor la un colegiu din Sibiu.
  Demiterea d-nei Kovesi l-a pus într-o poziție extrem de inconfortabilă. Nu a dorit-o, iar presa vremii a reținut declarațiile domniei-sale în acest sens. Dar, Curtea Constituțională, aflată în slujba infractorilor, a decis că trebuie să semneze „ca primaru’ ” ceea ce a decis dl 2 Dorel. Apropo, rectorul de la Iași a devenit un domn absolut respectabil…

  Iar partenerii occidentali, din lumea civilizată, cei care au păstrat permanent contactul cu dl Iohannis (cu altcineva credibil din conducerea României s-a dovedit a fi dificil), NU CONCEP că deciziile Curții Constituționale ar putea fi puse în discuție.

  Prin urmare, putem să-l înjurăm pe dl Iohannis pentru demiterea d-nei Kovesi, că-i la modă în preajma alegerilor, dar ORICE ar fi făcut domnia-sa d-na Kovesi tot ar fi părăsit conducerea DNA. Și probabil dl Iohannis ar fi pierdut din susținerea publică. Dar, curiozitatea mă împinge să întreb mereu, ce se întâmplă cu cei care au determinat demiterea d-nei Kovesi?! De ce ei sunt priviți cu admirație și recunoștință, în timp ce dl Iohannis, aflat atunci într-o poziție fără altă ieșire, este criticat?!

  Păi, sunt alte motive pentru care poate fi atacat dl Iohannis, de pe când era primar la Sibiu, avea relații cu dl Carabulea și apropiații săi etc. De ce oare ni se servește o ciorbă reîncălzită?

 2. Păi nu e chiar așa.

  Vad ca refuzati LA GRAMADA sa recunoasteti MERITELE OAMENILOR DE BINE.
  De exemplu ale domnului Cristian Tudor Popescu.

  Nu merge asa !
  CTP ul a fost primul care s-a interpus intre Laura Codruța Kovesi si
  glonțul nemilos ce se indrepta spre inima EROINEI intr-o emisune
  in care a intrebat-o
  (cum numai Adrian Paunescu il intreba pe Ceausescu de ce se sacrifica
  atat de mult pentru tarisoara)
  DOAMNA KOVESI, NU VA TEMETI PENTRU VIAȚA DVS ?

  Va spun eu ca fara acea interventie a CRUCISATORULUI nu mai era acum Codruta in carti
  ca Procuror Sef

  Dupa cum nici Simona nu ar fi castigat Wimbledonul fara sprinul E-SEN-TIAL al aceluias
  capitan nejucator – vorbitor expert in tenis cat in filme .

  Si apropo – sa nu uitam cine a impins-o pe podiumul Ursului de Aur de la Berlin pe
  regizoarea capodoperei cinematografice globale Nu m-atinge ca te-ating ! , domisoara
  care desi nu se numeste Ciulei se numeste orisicat macar Pintilie.

  Drept ar fi ca la apogeul (deocamdata) carierei domanei Codruta sa recunoastem si meritele avute in promovarea ei de catre Monicai Macovei, Traian Basecu, Victor Ponta, Elenei Udrea si a organizatiei din TREI LITERE care promoveaza drepturile omului pe toate meridianele si paralelele sub mandru drapel cu stele si dungi.

 3. „Dăncilă că PSD a făcut o faptă bună atunci când și-a canalizat toate energiile, și-a mobilizat spiritul mafiot, de gască penală spre a o goni pe Laura Codruța Kövesi de la șefia PSD (??)”

  In rest, bun articolul.

 4. Acesti pretinsi intervenienti, care au „contribuit”, cica, la succesul d-nei LCK, au fost descrisi inca din vremea lui Al. Donici prin celebra fabula „Musca la arat”
  Si, apropo, de ctp,: neonorabilul Mafalda a dat iar cu bata in balta, incercand sa arunce vina totala asupra lui Johannis. In laboratoarele din subsolul urbanului se clocesc tot felul de lave ultramurdare pentru anihilarea concurentilor incomozi de pe scena politica, ctp este un mercenar care se vinde celui care poate plati mai gras pentru prestatiile lui

  • Si totusi, o intrebare ma framanta. E chiar atat de buna aceasta doamna procuror al Romaniei?.Ca despre dna. Macovei stim cate i s-au pus in carca si dintre toate cea mai dura fiind legata de duritatea sentinetelor pretinse sau chiar obtinute.
   Un singur lucru serios il pot reprosa acestei „stele noi”, pe firmamentul celei mai temute institutii din si in toate timpurile, procuratura; instrumentului de pedepsire cu orice pret a celui (desigur, intotdeauna, desigur) vinovat (!!) si anume, ” de ce nici sub comanda dumneaei, Codruta D`Arc, nu s-a mai auzit nimic despre „dosarul mineriadei”, celei de inca prea trista amintire ?.Acel dosar ar fi putut fi mult mai edificator spre lauda carierei acestei procuror cu multe merite. Acum si aici, putem spune ca pentru „populatia” asa cum definea Tutea, poporul nostru…) tarii, este mult mai important/interesant., condamnarea concreta a unui corupt bine parvenit, decat condamnarea vinovatilor ( probabil prea multi si prea sus pusi, ba chiar si, sau mai ales, si procurori…), pentru moartea tinerilor si batuti si omorati si vinovati declarati. Pai nu minerii au salvat atunci…patria?. Poporul si tarisoara?. Nu lor le-a multumit adanc impresionat si fierbinte, dl. Iliescu?.
   Dar poate ca tocmai asta e miza aferenta sustinerii cu atata tarie si incapatanare a promovarii cat mai sus a teribilei noastre tinere procuroare, salvgardarea unui anume segment responsabil si vinovat, amanand sine die, dezvelirea adevarului, mereu ascuns sub preș. Preș, de care mereu ne impiedecam…
   Despre erorile teribile facute de anume procurori, constant si spectaculos murdar, nimeni nu discuta prea mult si nu prea inteleg de ce. De teama cumva?. Sau dintr-un fals „respect” ?.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

 

 

Recomandare Contributors.ro - Musica Ricercata Festival Op.3

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24929744-23-iulie-incepe-musica-ricercata-3-festival-despre-muzici-pierdute-regasite.htm

Intre 23 si 25 iulie, la Sibiu, va avea loc un festival foarte interesant, Musica Ricercata Festival Op.3. Titlul este un joc de cuvinte care pornește chiar de la crezul proiectelor Musica Ricercata: aducerea la lumină a unor muzici pierdute în biblioteci și arhive. Descoperirea lui Joseph Haydn (denumit și “părintele simfoniei”) dintr-o perspectivă a Transilvaniei este punctul de pornire a periplului, muzica devenind o mașină a timpului prin care reușim să pătrundem din perspectiva culturii transilvănene în centrul Europei. Vezi programul festivalului in articol.

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Nikita Hruşciov dixit: „În România socialismul nu poate fi construit fără mămăligă”

Într-o şedinţă desfăşurată la Moscova, la 8 iulie 1953 – în cursul căreia câţiva politicieni sovietici au discutat despre un plan de...

În ultimii 40 ani, temperatura medie anuală din România a crescut cu circa 2°C

În baza de date întreținută de NASA la Goddard Institute for Space Studies (NASA GISS), care funcționează în New York, pe lângă...

Vaccinarea anti-COVID: între tipic statistic și potențial național

România este vaccinată cam cât ar prezice indicele dezvoltării noastre umane. Ne comportăm tipic statistic, suntem un punct cuminte pe o curbă...

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii.  Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro