sâmbătă, februarie 4, 2023

De ce a anulat PSD anunțatul mega-miting din 22 mai?

Surprinzătoare și nu prea decizia conducerii PSD de a anula super-mega-mitingul ce ar fi urmat să aibă loc în data de 22 mai la Romexpo.
Decizia poate fi socotită surprinzătoare doar dacă sunt luate în calcul declarațiile agresive, indiscutabil iresponsabile și care nu au nimic de-a face cu adevărata luptă politică, cu atât mai puțin cu politica europeană, a unor inși de teapa, incultura și nivelul scăzut de inteligență ale unor Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu sau Carmen Dan.
Iar dacă Dragnea și Codrin au făcut doar ceea ce știu ei mai bine, de fapt, singurul lucru la care se pricep, să amenințe cu ceea ce ar vrea, de fapt, partidul și nu oricum, ci de la vlădică la opincă, indiciu clar că respectivii au rupt demult orice urmă de contact cu realitatea, dar și cu puținii oameni de bun simț care încă nu au părăsit PSD, lucrurile sunt mult mai complicate și îngrijorătoare atunci când analizăm declarațiile d-nei Carmen Dan.
Și aceasta fiindcă respectiva insă a făcut deschis uz de funcția pe care o deține în fruntea Ministerului de Interne atunci când a amenințat cu declanșarea unei operațiuni de identificare a celor care au participat la mitingurile anti- PSD. MIting născute drept reacții firești și de bun simț la pretinsele desfășurări de forțe cu care i-au amenințat pe români falșii social-democrați.
Ținând cont că se înmulțesc dovezile care o acuză pe d-na Dan ca fiind la comanda represiunii din 10 august 2019, atunci când Jandarmeria, aflată în subordinea ei, s-a manifestat violent împotriva populației punându-se în serviciile politicului, comițând ilegalități, această recidivă a ministrului ar trebui nu doar să îngrijoreze, ci și să fie adusă la cunoștința forurilor europene. Ca încă o filă la dosarul extrem de consistent al atacurilor la care a supus și supun sistematic, din ianuarie 2017 încoace, Statul de drept PSD și actuala guvernare.
De ce nu e surprinzătoare anularea mitingului anunțat cu surle la trâmbițe? Fiindcă devine tot mai evident faptul că nici măcar o parte dintre cei care constituie azi vlădica și, cu atât mai mult, opinca PSD nu mai prea vor ceea ce doresc Dragnea, Codrin, Dan, Șerban Nicolae, Nicolicea.
Mai există totuși prin partid inși cu scaun la cap care au tras învățăturile cuvenite din ceea ce s-a întâmplat la Iași sau la Galați. Locuri în care s-a dovedit că, în ciuda efortului financiar masiv, suportat de buzunarele noastre că doar nu degeaba și-a votat PSD o consistentă subvenție din Bugetul de stat pe anul 2019, că în pofida mobilizării ba cu de-a sila, ba contra-cost, lucrurile nu au ieșit întocmai cum s-au angajat cei din conducere. Nicăieri, în nici un mare oraș ori doar reședință de județ nu s-a atins cifra de participanți promisă, nicăieri PSD nu a scăpat de huiduieli, nicăieri nu s-a întâmplat ca oamenii cinstiți să nu le arate celor din conducerea partidului că ulciorul nu merge de multe ori la apă.
Sunt în conducerea social-democraților români și oameni pe care mai mult ca sigur că i-a pus pe gânduri faptul că partidul a pierdut Moldova, până în urmă cu ceva timp fief incontestabil, Oameni care știu că din 2017 încoace Bucureștiul a devenit încă și mai nesigur.Care au înțeles că 10 august 2018 a fost o zi fatidică pentru PSD în București. Nici vorbă ca bucureștenii să îl mai susțină. Zona Romexpo rarefiată ar fi avut un efect demobilizator pentru electoratul partidului din țară. Or, decât un eșec masiv al unui miting anunțat a fi unul al victoriei în București, atunci, mai bine lipsă.
Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

 1. A mai ramas o saptamana , fitilul bombei de sub postamentul de carton al PSD e deja aprins,
  numaratoare inversa continua, iar Timermans a castigat Eurovisionul.

  Bomboana pe coliva este insa RETRAGEREA austriecilor din Romania.
  Evudent ca nu se retrag din operatiunile de decopertare a Carpatilor de vegetatia inutila,
  nici din exploatarea statiilor cu benzina dulce Petrom.

  Va fi stramutata insa la Viena o ramura administrativa a OMW a carei prezentă in Romania in continuarear le-ar fi impus sa mai lase niste impozite si pe aici .
  Masura a fost anuntata in comun de seful companiei si de Cancelarul Austriei ,
  care ne face astfel si un DESEN doar doar vom intelege ca nu este de gluma cu valorile Uniunii Europene asa cum ne-a mai spus recent
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/mesajul-cancelarului-austriei-pentru-romania-la-valorile-de-baza-ale-ue-nu-se-pot-face-compromisiuri-sau-rabaturi-1053057.

  Sunt sigur ca Haita lui Dragnea vor sustine ca masura anuntata de Austria dovedeste ca
  de fapt pesedeii au dreptate si ca – frati-frati de UE – dar fiecare stat membru isi urmareste interesul.

  La o astfel de obraznicie li se poate raspunde ferm ca Austria nu duce o politica egoista si ca , atunci cand e nevoie, poate oricand sa faca o intelegere echitabila cu orice oligarh rus – asa cum tocmai am aflat saptamana asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

 

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”, care va putea fi vizitată între 26 ianuarie și 13 martie 2023 la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Află mai multe

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro