miercuri, octombrie 27, 2021

De ce a anulat PSD anunțatul mega-miting din 22 mai?

Surprinzătoare și nu prea decizia conducerii PSD de a anula super-mega-mitingul ce ar fi urmat să aibă loc în data de 22 mai la Romexpo.
Decizia poate fi socotită surprinzătoare doar dacă sunt luate în calcul declarațiile agresive, indiscutabil iresponsabile și care nu au nimic de-a face cu adevărata luptă politică, cu atât mai puțin cu politica europeană, a unor inși de teapa, incultura și nivelul scăzut de inteligență ale unor Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu sau Carmen Dan.
Iar dacă Dragnea și Codrin au făcut doar ceea ce știu ei mai bine, de fapt, singurul lucru la care se pricep, să amenințe cu ceea ce ar vrea, de fapt, partidul și nu oricum, ci de la vlădică la opincă, indiciu clar că respectivii au rupt demult orice urmă de contact cu realitatea, dar și cu puținii oameni de bun simț care încă nu au părăsit PSD, lucrurile sunt mult mai complicate și îngrijorătoare atunci când analizăm declarațiile d-nei Carmen Dan.
Și aceasta fiindcă respectiva insă a făcut deschis uz de funcția pe care o deține în fruntea Ministerului de Interne atunci când a amenințat cu declanșarea unei operațiuni de identificare a celor care au participat la mitingurile anti- PSD. MIting născute drept reacții firești și de bun simț la pretinsele desfășurări de forțe cu care i-au amenințat pe români falșii social-democrați.
Ținând cont că se înmulțesc dovezile care o acuză pe d-na Dan ca fiind la comanda represiunii din 10 august 2019, atunci când Jandarmeria, aflată în subordinea ei, s-a manifestat violent împotriva populației punându-se în serviciile politicului, comițând ilegalități, această recidivă a ministrului ar trebui nu doar să îngrijoreze, ci și să fie adusă la cunoștința forurilor europene. Ca încă o filă la dosarul extrem de consistent al atacurilor la care a supus și supun sistematic, din ianuarie 2017 încoace, Statul de drept PSD și actuala guvernare.
De ce nu e surprinzătoare anularea mitingului anunțat cu surle la trâmbițe? Fiindcă devine tot mai evident faptul că nici măcar o parte dintre cei care constituie azi vlădica și, cu atât mai mult, opinca PSD nu mai prea vor ceea ce doresc Dragnea, Codrin, Dan, Șerban Nicolae, Nicolicea.
Mai există totuși prin partid inși cu scaun la cap care au tras învățăturile cuvenite din ceea ce s-a întâmplat la Iași sau la Galați. Locuri în care s-a dovedit că, în ciuda efortului financiar masiv, suportat de buzunarele noastre că doar nu degeaba și-a votat PSD o consistentă subvenție din Bugetul de stat pe anul 2019, că în pofida mobilizării ba cu de-a sila, ba contra-cost, lucrurile nu au ieșit întocmai cum s-au angajat cei din conducere. Nicăieri, în nici un mare oraș ori doar reședință de județ nu s-a atins cifra de participanți promisă, nicăieri PSD nu a scăpat de huiduieli, nicăieri nu s-a întâmplat ca oamenii cinstiți să nu le arate celor din conducerea partidului că ulciorul nu merge de multe ori la apă.
Sunt în conducerea social-democraților români și oameni pe care mai mult ca sigur că i-a pus pe gânduri faptul că partidul a pierdut Moldova, până în urmă cu ceva timp fief incontestabil, Oameni care știu că din 2017 încoace Bucureștiul a devenit încă și mai nesigur.Care au înțeles că 10 august 2018 a fost o zi fatidică pentru PSD în București. Nici vorbă ca bucureștenii să îl mai susțină. Zona Romexpo rarefiată ar fi avut un efect demobilizator pentru electoratul partidului din țară. Or, decât un eșec masiv al unui miting anunțat a fi unul al victoriei în București, atunci, mai bine lipsă.
Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

 1. A mai ramas o saptamana , fitilul bombei de sub postamentul de carton al PSD e deja aprins,
  numaratoare inversa continua, iar Timermans a castigat Eurovisionul.

  Bomboana pe coliva este insa RETRAGEREA austriecilor din Romania.
  Evudent ca nu se retrag din operatiunile de decopertare a Carpatilor de vegetatia inutila,
  nici din exploatarea statiilor cu benzina dulce Petrom.

  Va fi stramutata insa la Viena o ramura administrativa a OMW a carei prezentă in Romania in continuarear le-ar fi impus sa mai lase niste impozite si pe aici .
  Masura a fost anuntata in comun de seful companiei si de Cancelarul Austriei ,
  care ne face astfel si un DESEN doar doar vom intelege ca nu este de gluma cu valorile Uniunii Europene asa cum ne-a mai spus recent
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/mesajul-cancelarului-austriei-pentru-romania-la-valorile-de-baza-ale-ue-nu-se-pot-face-compromisiuri-sau-rabaturi-1053057.

  Sunt sigur ca Haita lui Dragnea vor sustine ca masura anuntata de Austria dovedeste ca
  de fapt pesedeii au dreptate si ca – frati-frati de UE – dar fiecare stat membru isi urmareste interesul.

  La o astfel de obraznicie li se poate raspunde ferm ca Austria nu duce o politica egoista si ca , atunci cand e nevoie, poate oricand sa faca o intelegere echitabila cu orice oligarh rus – asa cum tocmai am aflat saptamana asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Cine sunt adevaratii „crizatori”?

Din toata aceasta costisitoare, frustranta, murdara, dar, vai, pilduitoare tevatura, remarc cateva lucuri precise: 1. Criza a avut...

Democrație, decizie colectivă, raționalitate, știință, medicină

Mă tem că numele Nongqawuse nu e prea cunoscut. Era o fetiță din tribul Xhosa, din Africa de...

Criza de carburanţi din S.U.A. şi România din anul 1979 şi limuzinele utilizate de politicienii comunişti de la Bucureşti în perioada 1957-1979

În cursul şedinţei din 25 iulie 1979, Nicolae Ceauşescu a propus şi membrii Comitetului Executiv al C.C. al P.C.R. au aprobat majorarea...

Agenda ,,verde”, Europa și gazul rusesc: cronica unei crize energetice anunțate

            Dacă la sfârșitul verii s-a vorbit despre o situație tensionată, acum se vorbește deschis despre o criză energetică. Prețurile la petrol,...

Preşedintele unui stat eşuat

Preşedintele Iohannis a trecut de la plimbările cu bicicleta şi recomandările practicării terapeutice a golfului la gestionarea crizei sanitare. Ca de atâtea...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.