marți, octombrie 3, 2023

De ce ar fi invidios președintele Iohannis?

Dacă România ar fi o țară normală și nu așa cum scriam cu câtva timp în urmă „țara lui pseudo”, dacă politica pe plaiurile mioritice ar fi făcută de oameni responsabili și nu de o mână de inși a căror unică preocupare o reprezintă propria prosperitate, adică îmbogățitul peste noapte și guduratul pe lângă șefii de partid care să le asigure un nou loc eligibil pe liste la viitoarele alegeri, un ins precum deputatul PSD Florin Iordache ar fi fost demult o persoană fără importanță.
După un gest necugetat așa cum a fost Ordonanța 13 din ianuarie 2017, unicul proiect de viață al d-lui Florin Iordache ar fi trebuit să fie iminența pensionării. Și- slavă Domnului!- au avut grijă parlamentarii din trecuta legislatură să legifereze astfel încât pensiile foștilor aleși ai nației să fie mai mult decât considerabile.
Cum însă România este, la aproape 29 de la Revoluție, pe mai departe o țară defectă, dl. Iordache continuă să dețină în viața publică din România o poziție de mare expunere. Funcționează, da acesta este verbul, fiindcă dl. Iordache nu este, ci funcționează drept principalul instrument folosit de numiții Dragnea Liviu Nicolae și Tăriceanu- Popescu Călin Anton dar și de alți politicieni de aceeași proastă calitate care doresc să fie modificate în așa fel legile încât să scape de toate problemele lor în justiție.
Dl. Florin Iordache nu se limitează însă la condiția de a funcționa așa cum i-o cer șefii. Nu funcționează după modelul omului care tace și face. Se mai trezește și vorbind, băgându-se singur în seamă, insultând și umilind prin vorbele sale lui complet nechibzuite inteligența unei națiuni asupra căreia s-a abătut blestemul de a fi condusă de coaliția PSD-ALDE.
Zilele trecute dl. Iordache a scos pe gură o gugumănie mare cât sediul din Kiseleff al partidului din care face parte. Președintele Klaus Iohannis a chemat-o la ordine pe condamnata la locul de muncă Viorica Vasilica Dăncilă fiindcă- zice dl. Iordache- ar fi gelos pe succesul vizitei doamnei premier în Israel. După mintiuca d-lui Iordache, „solia de pace” pe lângă „poporul frate palestinian” ar fi fost una plină de succes, cam tot la fel cum a fost și schimbul de experiență ca de la infractor la infractor pe care dl. Liviu Dragnea l-a avut cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. Fiindcă și distinsul domn Bibi are probleme cu justiția israeliană.
Iată însă că nu au trecut nici 24 de ore de când a deschis gurița instrumentul cu numele de cod Florin Iordache și doamna Federica Mogherini a pus drastic lucrurile la punct. Nico o țară a Uniunii Europene nu își va muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Mai exact, Uniunea Europeană nu este dispusă să stârnească, printr-o decizie necugetată, îngrijorări în rândul lumii arabe.
În realitate, vizita plănuită a fi secretă a trioului Dragnea-Dăncilă-Meleșcanu la domnul Bibi Netanyahu a distrus mai bine de 70 de ani de echilibru al politicii externe românești în zonă. România a recunoscut printre primele Statul Israel, Nicolae Ceaușescu a refuzat să îndeplinească ordinul Moscovei și al lui Brejnev de a rupe relațiile diplomatice cu Tel Avivul după Războiul de 6 zile din 1967, a mediat începutul destinderii dintre Israel și palestinieni și întâlnirile care au dus la acordurile de la Camp David din septembrie 1978. Îmi amintesc chiar și astăzi cum un critic neietător al lui Nicolae Ceaușescu așa cum a fost directorul Serviciului românesc al Europei Libere, marele jurnalist care a fost Noel Bernard, descifra cu maximă acuratețe într-unul dintre celebrele sale editoriale semnificațiile ascunse ale navetei diplomatice pe care o făcea între Tel Aviv și Cairo. Că pe urmă s-a lansat legenda că Ceaușescu ar fi un candidat serios, luat în calcul pentru premiul Nobel pentru pace, este cu totul altă poveste.
Pentru ceea ce au făcut săptămâna trecută doar pentru a arăta că cineva îi bagă în seamă, doamna Dăncilă, domnii Dragnea și Teodor Meleșcanu ar merita o sancțiune aspră. E de sperat că o vor simți la urne cu ocazia alegerilor viitoare. Ei și partidele din care fac parte.

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

  1. „doamna Federica Mogherini a pus drastic lucrurile la punct.”– si cine ar putea sa-i opreasca pe baietii nostri sa mute ambasada? Din cate stiu, UE nu are o putere prea mare in ce priveste politica externa a fiecarui stat. Desigur ca, daca ambasada se va muta la Ierusalim, Romania va fi aspru criticata si pedepsita de catre UE, insa nu cred ca actiunea in sine poate fi impiedicata de UE.
    „E de sperat că o vor simți la urne cu ocazia alegerilor viitoare.”– > Ba dimpotriva, cred ca vor obtine voturi in urma acestor actiuni. Electoratul PSD va fi mandru de maretele realizari ale lui Dragnea and Co. Vor crede ca astia sunt lideri adevarati. Problema este ca noi, romanii, nu vom mai avea liniste acolo unde ne vom duce. Musulmanii vor prinde ura fata de noi si ne vor arata cu degetul. Chiar nu vreau asta, iar Dragnea ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte sa faca mutarea asta. Este vorba de securitatea cetatenilor romani,in primul rand.

  2. Sanctionarea la vot e doar o iluzie, care, pe de o parte, ne da satisfactie, iar, pe de alta parte, mentine in viata speranta, in stare vegetativa insa. In cel mai ‘bun’ caz, vom trece de la „pentru ca putem” la „pentru ca-mi permit”. Altfel spus, vom cadea din lac in put. Si tot asa va fi in veacul vecilor. Amin!

  3. Si cine o sa-i faca sa simta? Cei care data trecuta au fost cu #votez? Pai s-a vazut cati au votat si ce a iesit. Daca in ziua votului o sa ploua……….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro