marți, iulie 27, 2021

De ce s-a întâlnit premierul Tudose cu reprezentanții # rezist?

Zăpăcit de vorbele parcă anume alese pentru a nu spune nimic concret, nu am înțeles defel care a fost motivul și cu ce rezultate concrete s-a încheiat întâlnirea de ieri dintre reprezentanții unor organizații civice socotite reprezentative pentru mișcarea #rezist și premierul Mihai Tudose.
În opinia mea, nu a fost vorba decât despre un joc de gleznă al prim-ministrului, o încercare a acestuia de a-și îmbunătăți imaginea în ochii acelei părți a românilor care nu acceptă cacealmaua pusă la cale de coaliția PSD-ALDE-UDMR în urma căreia majoritatea parlamentară modifică în folos propriu legile justiției. Știind foarte bine că respectivele organizații civice se vor deda unui primejdios joc al orgoliilor, cam la fel cum au făcut-o și în 2015, atunci când au fost invitate de președintele Iohannis la Cotroceni, după #colectiv.
Dl. Tudose care nu a acceptat adoptarea modificărilor la aceste acte normative prin ordonanță de urgență ori prin asumarea răspunderii guvernului, pozând încă o dată în mare disident, în om al dialogului, aflat la polul opus unor bolșevici notorii de genul dezgustătorilor Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea, Liviu Pleșoianu, nu a făcut decât să încerce să mai alimenteze un pic opinia că în PSD ar exista o urmă de viață democratică. Și că mai sunt și oameni de omenie. De genul comuniștilor de omenie de care făcea mare caz pe vremuri Nicolae Ceaușescu. Asta cu toate că doar cu câteva zile în urmă dl. Bădălău, președintele executiv și mâna dreaptă a lui Dragnea- Trei Dosare a reamintit întregii țării că Tudose nu este prețedintele PSD, recunoscând astfel implicit că mega-corupția pe care a legiferat-o în aceste zile Parlamentul României este o afacere de partid și a coaliției.
Întâlnirea de ieri dintre dl. Mihai Tudose și reprezentanții mișcării # rezist a arătat că față de cei ce i se opun coaliția toxică PSD-ALDE-UDMR e hotărâtă să adopte o strategie “de învăluire”, ceva de natură să amintească de alternanța dintre polițistul rău și bun, dintre Jim și Jeff, așa cum poate fi ea văzută în anchetele judiciare din filmele americane.
De ce mi-a mai amintit mie întâlnirea dintre un prim-minstru care își asumă rolul de X factor în relația tot mai tensionată dintre guvernare și țară, sau, mă rog, de acea parte a ei care nu se lasă prostită de propaganda de joasă speță făcută în favoarea deciziilor puterii de ziare și televiziuni mincinoase? Așa cum sunt Evenimentul zilei al penalului Dan Andronic unde trudește de zor “maestrul” Ion Cristoiu, România tv, Antena 3 sau TVR 1. Aceasta din urmă prin pestilențiala emisiune România 9 făcută sub protecția Doinei Gradea de Ionuț Cristache, insul care, cum bine spunea dl. Gabriel Liiceanu în textul publicat la data 26 decembrie 2017 pe site-ul contributors.ro, în orele de emisie ale Televiziunii publice “joacă în deplasare”, cu complicitatea Comisiei de etică din TVR care nici măcar nu vrea să își mai amintească că există. Făcându-se că nu vede cum încalcă zilnic respectivul ins Statutul ziaristului din TVR. La fel cum se face și CNA-ul, cel în a cărui componență sunt inși de genul unui Radu Herjeu sau Radu Călin Cristea, nu că Răsvan Popescu ar fi mai acătării.
Sus-menționata întâlnire mi s-a părut a semănă teribil cu aceea dintre Hector și Ulysse din binecunoscuta piesă a lui Jean Giraudoux La guerre de Troie n’aura pas lieu.
Aceasta fiindcă sunt mai mult ca sigur că nimeni și nimic decât o mare mobilizare populară, un veritabil și de anvergură națională # rezist, va mai putea opri adoptarea și punerea în aplicare a inițativei legislative semnate de deputatul condamnat penal definitiv Cătălin Rădulescu, la care a aderat, între altele, și duduia Andreea Cosma.
Pe 18 decembrie grupusculul infecțios de 39 de hoți cu carnet de parlamentar PSD, grup condus de sus-numitul condamnat penal Rădulescu a depus la Parlament o propunere legislativă menită să modifice din temelii Legea 78/2000. Așa încât să aducă plus valoare luptei deschise dusă de coaliția PSD-UDMR-ALDE cu cinstea, iar o seamă de forme de dare-luare de mită și unele fapte de corupție să fie dezincriminate, pedepsele privative de libertate de până la trei ani să fie executate la domiciliu, iar abuzul în serviciu ce a dus la pagube de până la 200.000 de euro să nu mai fie socotit faptă penală.
Niște propuneri care îi vin, printre alții, mănușă și președintelui PSD, dl. Liviu Dragnea, și care depășesc cu mult ceea ce își îngăduia celebra Ordonanță 13.

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

 1. De ce nu va uniti vocile si eforturile ca sa aiba prioritate recuperarea intai a daunele materiale si doar apoi sa urmeze partea cu condamnarea!!!

 2. Domnule professor, ati lamurit clar si limpede ce era evident: de ce s-a intalnit pm cu #rezist. Ramane ca in articolul urmator sa lamuritzi si ce nu e evident: de ce s-a intilnit #rezist cu pm.

 3. Tudose e din PSD, deci e parte din problema.

  Iohannis e interesat numai de realegere, in rest nu face nimic, deci e parte din problema.

  Ambasadele trag semnale de alarma dar nu ne pot ajuta direct.

  UE poate taia fondurile, dar cu greutate si dupa mult timp.

  Noi trebuie sa iesim in strada sa oprim legalizarea dictaturii furtului si apoi la alegeri sa votam cu USR, singurul partid care nu ne va subjuga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

 

 

Recomandare Contributors.ro - Musica Ricercata Festival Op.3

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24929744-23-iulie-incepe-musica-ricercata-3-festival-despre-muzici-pierdute-regasite.htm

Intre 23 si 25 iulie, la Sibiu, va avea loc un festival foarte interesant, Musica Ricercata Festival Op.3. Titlul este un joc de cuvinte care pornește chiar de la crezul proiectelor Musica Ricercata: aducerea la lumină a unor muzici pierdute în biblioteci și arhive. Descoperirea lui Joseph Haydn (denumit și “părintele simfoniei”) dintr-o perspectivă a Transilvaniei este punctul de pornire a periplului, muzica devenind o mașină a timpului prin care reușim să pătrundem din perspectiva culturii transilvănene în centrul Europei. Vezi programul festivalului in articol.

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

În ultimii 40 ani, temperatura medie anuală din România a crescut cu circa 2°C

În baza de date întreținută de NASA la Goddard Institute for Space Studies (NASA GISS), care funcționează în New York, pe lângă...

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii.  Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea...

Nikita Hruşciov dixit: „În România socialismul nu poate fi construit fără mămăligă”

Într-o şedinţă desfăşurată la Moscova, la 8 iulie 1953 – în cursul căreia câţiva politicieni sovietici au discutat despre un plan de...

O întrebare pentru „colegii de la Academie”

Una dintre sculpturile prin care Christophe Gabriel Allegrain (1710-1795) a atras atenția (cea a lui Diderot e notabilă) și a devenit dezirabil...

Energie și Geopolitica – Pe unde este România în relațiile energetice cu Moldova și Ucraina?

În ultimile zile s-au petrecut două evenimente care ar putea influența situația energetică regională. Prima și cea mai importantă...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro