joi, august 11, 2022

De la Comisia de Stiintele Pamantului a CNATDCU

In atentia D-nei Ecaterina ANDRONESCU,
Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului

Comisia de Stiintele Pamantului a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) se declara solidara cu Consiliul General si celelalte Comisii din Panelul 1 Matematica si Stiintele Naturii, solicitand Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului revocarea imediata a Ordinului 4.608/28.07.2012.

Comisia de Stiintele Pamantului promoveaza calitatea, etica profesionala si recunoasterea internationala a cercetarii si invatamantului universitar prin implementarea unor standarde menite sa elimine mediocritatea si frauda intelectuala din sistemul academic romanesc.

Alaturi de MECTS, avem cu totii datoria morala de a sprijini implementarea in continuare a Legii Educatiei Nationale, pentru a asigura un mediu favorabil dezvoltarii invatamantului si cercetarii in Romania, bazat pe respectarea si promovarea valorilor autentice.

Aceasta implica, in opinia noastra, ca orice modificare a componentei Consiliului General CNACTDU sau a Comisiilor de specialitate sa fie facuta cel putin cu respectarea standardelor minimale de calitate existente in momentul de fata, conform Ordinului de Ministru 448/27.06.2011.

Abdicarea de la aceste standarde va favoriza ascensiunea in importante pozitii de decizie a mediocritatii
academice si va perpetua pe termen lung pozitia lipsita de onoare a universitatilor romanesti in clasamentele internationale respectabile.

1) dr. Marian IVAN / Universitatea din Bucuresti / – presedintele Comisiei
2) dr. Maria RADOANE / Universitatea Stefan cel Mare Suceava /-
vicepresedinte
3) dr. Mirel BIRLAN / Observatoire de Paris – France /
4) dr. Ioan BUCUR / Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca /
5) dr. Vlad CODREA / Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca /
6) dr. Mihai DIMA / Universitatea din Bucuresti /
7) dr. Mihai DUCEA / University of Arizona USA /
8) dr. Corina IONESCU / Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca /
9) dr. Ion IONITA / Universitatea Alexandru Ioan CUZA Iasi /
10) dr. Mihaela MELINTE-DOBRINESCU / Institutul National de
Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina – Bucuresti /
11) dr. Bogdan ONAC / Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca /
12) dr. Ioan SEGHEDI / Academia Romana – Institutul de Geodinamica Sabba S.
STEFANESCU /
13) dr. Petre URDEA / Universitatea de Vest Timisoara /
14) dr. Angheluta VADINEANU / Universitatea din Bucuresti /
15) dr. Mirela VOICULESCU / Universitatea Dunarea de Jos / Galati

Distribuie acest articol

10 COMENTARII

 1. De ce te legi de Ecaterina mai Vlastoane ? Cum poti sa spui asta:
  „va favoriza ascensiunea in importante pozitii de decizie a mediocritatii academice”. E clar ca e un atac personal.

  „va perpetua pe termen lung pozitia lipsita de onoare a universitatilor romanesti in clasamentele internationale respectabile” – Pai asta e scopul, n-ai inteles ? Aci, sa fie *ei* peste tot sa-si traga banu’, d-aia nu mai pot ei de clasamente.

 2. Gata, nu mai sunt permise comentariile (adica s-a mai suspendat putin din statul de drept? ) sau nu mai functioneaza sistemele?
  :)

 3. Mai nou Ministerul da ordine in viitor: „Ordinului 4.608/28.07.2012.”?
  Sunt curios unde e greseala, la transcrierea dvs. d-le Vlaston ori in documentul original. Pentru ca daca e in documentul original atunci USL o sa aiba iar motiv de discutii pe forma fara fond.

 4. Dle. profesor Vlaston,

  Ce-are vaca cu vacanța și comisia de științe ale pământului- sau chimia- cu plagiatul lui Ponta ? N-ar fi mult mai simplu și mai inteligent pentru toată lumea să găsiți în CNATDCU niște juriști care să-și dea cu părerea ? Pentru că cu toată onoarea prezumptivă care mi s-ar putea face, eu, inginer, n-am competențele să-mi dau cu părerea despre un plagiat în matematică.

  • D-le Andrei George va inteleg frustrarea. Insa pentru a detecta plagiatul grosolan al lui Ponta, n-ai nevoie sa fii jurist, nu ai nevoie sa fi absolvit dreptul, nu trebuie sa fii profesor, ci doar sa ai vointa. Vointa de a privi doua texte si a spune daca sunt sau nu identice. Restul este doar demagogie, pentru ca Ponta nu este acuzat ca ar fi furat idei, actiune care ar fi necesitat o analiza a lucrarii. El nu s-a obosit sa colecteze idei si sa le impacheteze frumos ingreunand procesul de dectectare a plagiatului, ci pur si simplu a copiat 1/3 din teza lui cuvant cu cuvant de la alti autori. Nu de specialisti ducem lipsa in acest moment ci de onestitatea primului ministru de a spune ca albul este alb si negrul este negru.

 5. Stimata Doamna Andronescu,

  Recunosc faptul ca sunteti intre ciocan si nicovala. Insa tot atat de adevarat este ca din „n” motive nu veti fi sustina in acesata potizie pentru mult timp. Daca intelegeti ca aceasta trecere temporara va ofera sansa de a intra in istoria post decembrista cu fruntea sus, atunci orice actiune de vindecare a acestui popor asuprit merita sa fie luata in calcul si in ciuda comenzilor politice, actionati cu responsabilitate. Generatii care vor veni va vor rosti numele cu demnitate si veti demonstra unei lumi intregi ca institutiile statului au fost independente, in ciuda criticilor primite de la opozitie. Doar trebuie sa spuneti ca nu sunteti o marioneta si prin revocarea acestui ordin cretin, va asigur de stima si respectul intregului segment de intelectuali (si nu numai) carora le pasa de nedreptatile care s-au intamplat in ultimile cateva saptamani in Romania. Nu va sugerez sa „tradati” USL-ul prin imbratisarea unei alte doctrine politice, insa a nu practica minciuna si coruptia nu cred ca va descalifica de la atributiunile pe care le detineti. Cat despre „protejarea carierei” va sugerez sa nu va incredeti in promisiunile USL-iste. Cand nu veti mai reprezenta un interes pentru ei, veti fi aruncata ca o masea stricata. Si-atunci „mantuirea” dumneavoastra va fi un proces imposibil

 6. Pana acum au protestat:
  Comisia de Stiintele Pamantului
  Comisia de Biologie si Biochimie
  Comisia de Chimie si Inginerie Chimica
  Comisia de Informatica
  Cosmisia de Matematica
  (toate comunicatele lor pot fi accesate la http://www.ad-astra.ro).
  A mai ramas cineva?

  Deci, Comunitatea academica nu accepta “galusca” USL!

 7. Stiti ceva?

  O fi plagiator Ponta si abramburica si toti ailalti, dar comisia de matematica p1 sucks !!

  Eu am vazut cine sunt in 2008-2009 si o parte din aia se regasesc si acuma acolo, cand isi imparteau granturile intre ei si rudele, amantele, etc. lor. Bine de tot stiu situatia si se poate verifica, tata, fiica si prietenul lui tata, etc., numai asa se dadeau granturile. O buna cunostinta de a mea s-a luptat degeaba cu sistemul mafiot al matematicienilor gen Megan si Balint&comp din UVT Timisoara.

  Iar despre Pete Urdea, e hilar sa-l dati exemplu. Intrebati-i pe aia din UVT Timisoara despre el si valoarea lui, morala si stiintifica….

  Putem spune ca ai lui Funeriu din toate panelele alea au fost mai valorosi stiintific si poate un pic mai moralisti, fata de ai abramburicai care nu au probleme cu morala si sunt prosti, dar nici care nu merita un leu din taxele mele de privat care se straduie sa supravietuiasca. Poate un sut in fund.

  Iar Traian Basescu….poate e mai bine sa plece, cum zicea Lorin Fortuna, asa n-o sa mai aiba serparia aia de mutanti din usl obiectul muncii, si sa vedem ce-or face. Oricum, un popor cu asa putini Vlastoni, Funerii si Basescu….nu merita sa lupti pentru el, merita doar exterminare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Stefan Vlastonhttp://stefan-vlaston.blogspot.com/
Candidat din partea ARD la Camera Deputatilor la alegerile din decembrie 2012 Profesor de liceu, director de liceu in perioada 1990-2008, Presedintele asociatiei EDU CER- Educatie si Cercetare. Preocupari in domeniul politicilor educationale, in privinta calitatii educatiei, a managementului educational. Contributii in media scrisa si audiovizuala, pe temele privind educatia, formarea profesionala si cercetarea.

Carti noi

 

A apărut numărul special Engaging God’s Language sau Însușind limbajul lui Dumnezeu al revistei Diakrisis pe anul 2022, al 5-lea volum de la data fondării revistei academice (2022),  publicație care apare fie în format digital fie editat, la editura Eikon, București.  Citeste mai mult

 

Carti noi

La Editura Trei tocmai a ieșit din tipar, special pentru Bookfest, „Istoria Filosofiei” de A.C. Grayling. O lucrare apărută recent, scrisă de unul dintre cei mai buni specialiști în filosofie de azi. Această istorie se remarcă prin tratarea foarte clară a temelor și ideilor. Ediția românească arată foarte elegant, are peste 700 de pagini, și o puteți obține cu reducere la Bookfest.

 

Carte recomandată

 

Excelentă carte de luat în vacanță! Distractivă, delicioasă, brutală.  Tot ce a rămas ascuns, nespus și neexplicat în filmul lui Tarantino: detalii toride, crime nerezolvate, secrete din culisele industriei, anecdote sordide despre staruri care întruchipează pentru fani perfecțiunea sau momente sublime de pe platourile de filmare ale unor filme de mult uitate. Mai bună decat s-ar fi asteptat fanii regizorului sau criticii literari.

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro