luni, mai 20, 2024

Demența bântuie ca la ea acasă în Palatul Victoria

La 29 de ani de la Revoluție, în Palatul Victoria s-a reinstaurat demența. Bântuie în voie, a pus stăpânire pe guvernul PSD-ALDE ai cărei componenți adoptă iresponsabil, precum făceau pe vremuri membrii CePEx, ordinele pe care li le transmite expres noul Ceaușescu, noul Gheorghiu-Dej, noul Stalin. Insul cu numele din buletin și de viitor pușcăriaș Dragnea Liviu Nicolae.
Acesta a ținut acum vreo zece zile o cuvântare delirantă. Produsul minții unei ființe care nu mai are nimic în comun nici cu democrația, nici cu Europa, nici cu aspirațiile occidentale ale României, nici cu țara însăși.Nu e interesat decât de propria lui salvare și de consolidarea puterii personale. E dictatorul în devenire.
La nici 48 de ore după aceea caraghiosul absolut, veleitarul finanțist pe nume Teodorovici Orlando Eugen, cu fițele lui de fante de cartier ori de actor de cinema de mâna a treia care, prin cine știe trafic de influență ori eroare redacțională, a ajuns totuși să își vadă chipul pe coperta revistei Cinema din anii 70, a întocmit un proiect de Ordonanță de urgență al cărei scop este modificarea din temelii a Codului fiscal al României.
Familiarul cimitirul și al mormintelor, un pușcăriabil pe nume Vâlcov Darius, calificat de viitorul lui coleg de celulă Dragnea Liviu „un om de o valoare rară”, că doar cine se aseamănă se adună, a declarat că Ordonanța va fi adoptată de guvern, indiferent de ce vor spune multinaționalele și băncile care, printr-o strategie care nu mai poate înșela pe nimeni, trebuie să fie scoase și prezentate în fața populației drept vinovate pentru dezastrul economic al țării. Când unicii culpabili, singurii care trebuie să plătească și nu oricum, ci zdravăn, cu ani buni de închisoare, pentru vina de a fi subminat economia națională sunt indivizii semi-docți, politrucii cu minte și școală puține ce s-au perindat prin cele trei guverne ale coaliției PSD-ALDE din ianuarie 2017 încoace.
Puțin le-a păsat lui Dragnea, lui Vâlcov, lui Teodorovici de semnalele negative venite din piată, De căderea Bursei. Puțin le-a păsat doamnei Dăncilă (bine, ea nu poate să înțeleagă nici lista cu cuantumul cheltuielilor de întreținere din blocul din Videle unde îi locuiește familia), ori celorlaltor membri ai guvernului de semnalele Pieței, ale Bursei, de avertismentele economișilor veritabili. Nu de cele spuse de insul primar, agresiv pe care mâine-poimâine îl vom vedea în Palatul Victoria cu revolverul pe masă, precum comisarii sovietici de odinioară, precum Vîșinski, precum ardeleanul Petru Groza, Vâlcov Darius. România a revenit la stadiul de economie de comandă.
Foștii critici ai lui Dragnea, Niculae Bădălău și Ecaterina Andronescu tac chitic. Stau cu capetele plecate și demnitatea agățată-n cui. Au fost cumpărați cu posturile dorite de miniștri. Așa că Ordonanța fatidică a fost adoptată vineri. Președintele Iohannis pe care își îngăduie să îl insulte zilnic banditul Dragnea Nicolae Liviu nu a putut face nimic. Nu îi îngăduie Constituția, îl umilește până și o insă cu scăzutul IQ al numitei Dăncilă Viorica Vasilica.
De aici încolo, ne putem aștepta la tot ce e mai rău. La inflație galopantă, la creșterea prețurilor, la imposibilitatea de a mai accesa un credit bancar, la diminuarea pensiilor și a salariilor, la împrumuturi de la FMI, la introducerea guvernanței acestuia, la intrarea în incapacitate de plăți. Primejdie prin care a mai trecut România în două rânduri. Odată în vremea dictaturii lui Ceaușescu, în 1981-1982, a doua oară în timpul regimului lui Emil Constantinescu, în 1997. Atunci guvernul CDR a trebuit să deconteze aventurismul economic din vremea administrației Iliescu-Văcăroiu.
O asemnea primejdie ne pândește, iată, cu foarte puține zile înainte de intrarea în anul 2019. Și totul din cauza unei coaliții iresponsabile și a demenței aflate la ea acasă în Palatul în care bântuie astăzi semidocții, analfabeții, proștii din guvernarea PSD-ALDE. Și totul din cauza votului nostru iresponsabil din 11 decembrie 2016.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

7 COMENTARII

  1. Nu puteți examina nici măcar o singură dată ipoteza că nu avem de-a face cu un psihopat prizonofob-obsesiv care-a luat ostatică o țară? (Dimpreună cu o subțire gașcă de potențiali colegi de celulă.) Cam lipsesc din tablou târgoveții, oștenii, serviciile, consilierii, ambasadorii, reprezentanța CE, marile bănci, diverse organizații și obediențe etc. etc.
    Probabilitatea ca toate steagurile să fie la Teldrum, primăria și la școala de fete docile din Videle este prea mică, coane Fănică, rezon!!!

  2. „Acesta a ținut acum vreo zece zile o cuvântare delirantă. Produsul minții unei ființe care nu mai are nimic în comun nici cu democrația, nici cu Europa, nici cu aspirațiile occidentale ale României, nici cu țara însăși.” Cu democratia, Europa, aspiratiile occidentale discursul n-o avea, dar cu tara are puncte comune. O parte importanta a tarii gindeste precum vorbeste Dragnea. Sa nu ne ascundem dupa deget. PSD-ul conduce exact cum doresc alegatorii lor chiar daca la sfirsit ne asteapta ruina pe toti. Mai departe de suta de lei in plus alegatorii psd nu vad (sau daca sint ticalosi nu le pasa), e regretabil ca cea mai mare parte a electorilor n-a inteles (si cred ca nici acum inca nu pricepe pericolul) ce inseamna ca reprezentantii celei mai retrograde, conservatoare si amorale parti a societatii sa conduca Romania..

  3. Legătură dintre Fam. Dancila si Omvpetrom e cat se poate de clara, cea dintre Omv rusi& ardeleni clara, ce vreți mai mult? Omv prelucrează petrol rusesc in Romania pe care L importă laolaltă cu cel care revine Gazprom&Mol! Din gaze si petrol rusesc Omv face profit. Din care profit cumpăra PNL, influenta politica, si investește prin văgăune si fundăturăa Europei, cu densități de Asia Centrala, pentru a sabota Romania din interior cumpăra agenți de influența care exe propaganda&manipulare.

    • Unii nu s-au dus la vot si asta a contat ca un vot pentru PSD. Incep sa cred ca in spatele lui Dragnea este un papusar mult mai diabolic. Pentru ca pe Dragnea poti sa-l acuzi de orice, numai de prea multa inteligenta nu. Este un fel de Bush junior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro