Președintele partidului la putere (PPP) știe ca pierde alegerile si vrea sa piarda alegerile, căci nu va putea plăti la nesfârșit banii dați, din vorbe și legi. Vor veni apoi ceilati, oricare vor fi ei. Vor taia ”cresterile”, căci așa cum PPP nu poate plăti, nu vor putea plăti nici ei. PPP va spune: noi am dat săracilor, voi ați luat si ați țipat la noi în mod politicianist. Noii stângisti cu cultură capitalistă zero, precum doamna care a dat afara Amazon din New York, care au corespondenții lor români, cărora capitalismul le repugnă, îl vor aplauda (pe PPP), și emoțional vor fi lânga el, langa ceilalți membri ai PP, daca el va fi in pușcarie, de unde ar putea juca rolul martirului. Și partidul actual de la putere, care mimează, dupa mine apărarea ”tradițiilor”, orice vor fi ele, se va pune in 5 ani, sau mai devreme, in fruntea nebuloasei corecților politic, a unei părți semnificative a ei cel puțin, a celor de 18-45 ani de atunci. PPP promovează pe toate posturile minoritari in mod vizibil la TV, spre deosebire de ceilalți, și mărește cu excepția doctorilor și profesorilor, salariul minim de doi ani incoace, ceea ce poate fi văzut/perceput ca populism inconștient dar și ca o politică care sprijină ”defavorizații”. Peste 5 ani va spune doar atât: am dat saracilor/opresaților/defavorizaților si iată ce am pațit! Ca sa faci asta trebuie sa pierzi alegerile. Eu așa văd lucrurile, a la longue… PPP spre deosebire de fostul președinte al acestui partid, se gândește la ce va fi poimâine. O televiziune foarte cunoscută e deja cu un picior in tabara lor, pretextând obiectivitatea.
În ultimii doi ani analiști, istorici, sociologi văd în partidul de la putere doar ce vor și nu văd că el este pregătit pentru orice variantă. În ultimă instanță vor putea spune peste 5 ani Europei că s-au sacrificat politic pentru ca să – ceeace se întîmplă de doi ani încoace – se răspândească corectitudinea politică, în tot acest timp în presă și nu numai. Și Europa se va simiți obligată să le întoarcă serviciul.
1) Dacă toți știau că nu sunt bani, întrebarea logică este asta: de ce opoziția de azi nu a creat ea datoria care oricum există și, pentru a cărei returnare va munci 4 ani? Nu e cam prostie să promiți unui sărac de 70 de ani că peste 10 ani va fi bunăstare?
2) Europa nu e chiar așa de proastă: și ea se joacă cu monkey-money și datorii. De fapt, Europa e jucată – înțelegeți ce vreau să spun!
3) S-ar putea ca peste 5 sau 10 ani să plângem după aceste vremi de hârîială politico-juridico-fanarioto-etc.dâmbovițeană. Problemele încep pentru omul de rând, vorba unui francez, când frigiderul e gol. Când ne vom enerva și nu vom mai găsi veste galbene la supermarket (care supermarket?).
PPP la puscarie si PP declarat ilegal pentru ca atenteaza pe fata impotriva ordinii constitutionale si statului de drept!
Scurt si corect. Nu faceti parte din tabara celor ce sunt adeptii lozincii :Soarele si …intareste organismu :)
Un scenariu foarte credibil ,in conditiile actuale,cu care sunt de acord in mare masura.
Daca insa cei care vor veni dupa PP vor sti sa „elibereze” economia de presiunile prostesti puse pe ea poate ca perfomanta economica va creste si cresterile de salarii si pensii vor putea fi securizate.
E de vazut ,de asemenea,cum vor evolua lucrurile pe scena europeana atat din punct de vedere politic cat si economic.
O criza economica la nivel european si international ar putea afecta direct salariile si pensiile lucru ce ar face mai putin imputabil comportamentul economic al celor care vor veni la putere si care vor fi siliti sa adopte masuri ,sa le zicem, de austeritate.
Complicata mai e si politica!
Au fost cazuri (mai sint si vor mai fi): guvernarea Tariceanu. Apoi a venit guvernarea Boc ce a platit toate oalele sparte. Si a primit toate blagoslovelile posibile.
– ” O televiziune foarte cunoscută e deja cu un picior in tabara lor, pretextând obiectivitatea:.
Parca o vad: si pina acum pretexta obiectivitatea. Unii ii spun UM Digi 24.
– ” Noii stângisti cu cultură capitalistă zero”.
Sa fie dna care vede viitorul prin renuntarea la proprietate si convietuirea in grupuri? considerind cuplurile desuete?
Ori marele lider care considera stinga si dreapta vorbe goale?
Ideologiile asa cum le stim de la inceputul secolului trecut au fost niste explorari, extreme. Acum nu mai merge pe extrema, in realitate e vorba de echilibru. Extremele ajuta sa faci aritmetica, cum la fizica daca mai tine cineva minte vectori. Cu timpul cred ca gasirea acestui echilibru va fi din ce in ce mai finuta, raportul, diferentele vor fi din ce in ce mai mici. Extremele vor fi si ele atinse in unele tari sau in anumite situatii, ele nu dispar.
Cu orice risc ma vad nevoit sa recunosc ca nu pricep ce treaba are PSD ul (”acoperit” cu
sigla imaginara PPP) … deci ce treaba are PSD ul cu ”corectitudinea politica” ?
De asemenea nu stiu care ar fi acei ”minoritari” promovati de catre PSD/PPP ?
Avand in vedere ca si ”corectitudinea politica” si treburile ”minoritare” sunt embleme ale societatii larg deschise as putea deduce ca autorul ii acuza pe PSD isti de kripto-sorosism.
Sau poate de altceva, chiar mai subtil la care neuronul meu nu are acces.
In orice caz articolul emana un optimism tonic impingand posibila REVENIRE a PSD ului tocmai – hăt ! – peste 5 ani , desi el nu a plecat inca si nici nu se intrevede
vreo aliniere a planetelor in acest sens.
„opresatilor” ar trebui sa fie „oprimatilor”
Obiectivele sunt imediate. Sa-i banuiesti de „peste 5 ani” e filozofie si atat. Mai au doi ani si daca mergem asa, problemele vor aparea inainte de abandonul puterii. Problema Romaniei este depopularea, e asa de mare incat nimic din restul nu mai are, prin comparatie, importanta. Cei care „livreaza” vor gasi oricand de lucru „afara” iar cu ceilalti nu ai nimic de facut, pentru ca primesc bani dar nu „livreaza”. Traznaile care apar pe banda rulanta nu sunt altceva decat dovada esecului, pe care-l amplifica. Rezolvarea nu se poate face prin ajustare fina, va fi (iarasi, vezi 2008) brutala si de ales va fi intre inflatie si scadere de venituri. Oricina va conduce va alege inflatia.
Îmi plac construcțiile logice sofistice, pentru divertisment.
PPP știe că va pierde alegerile. PPP vrea să piardă alegerile. În concluzie PPP predă puterea altei formațiuni politice. Cel puțin două dintre elementele construcției, premiza minoră și concluzia, sunt false. Ar trebui să închei comentariul. Și totuși…
Propozițiile sunt false în raport cu scopul fundamental, rațional, al partidelor, care sunt organizații civice constituite în jurul unor platforme-program concepute de un grup de inițiatori, strâng aderenți în vederea câștigării puterii politice prin alegeri libere, astfel încât să pună în aplicare programele. Or, să vrei să pierzi alegerile, sau să predai voluntar puterea, intră în contradicție cu obiectivul fundamental al oricărui partid politic.
Doar că mai există un motiv pentru care se poate dori câștigarea puterii politice: accesul la resurse publice. Dar aceasta este valabil doar în cazul guvernărilor cleptocrat-oligarhice (de ex. România, Moldova, Rusia etc.) , pentru că în cazul regimurilor autoritare este dificil de schimbat puterea (eventual prin violență etc.), iar în cazul regimurilor democratice funcționează Justiția și mecanismele „checks and balances”. Prin urmare, raționamentul se poate restrânge la România, caz pe care îl cunoaștem mai bine și asupra căruia putem discuta aplicat.
Doar că în cazul României partidele NU sunt partide politice în sensul propriu al termenului. Ele sunt instrumente ale cleptocrației securisto-comuniste, care are caracter transpartinic, iar politicienii sunt în marea lor majoritate marionete. Sunt grupuri de interese.
Prin urmare, în acest moment trebuie să fiu de acord cu dl Nicolicea. Odată ce a câștigat puterea ca partid politic, prin manipulare, dezinformare etc., nu contează, PP ar trebui să-și pună în aplicare programul politic (oricât de ticălos, în contradicție cu interesul public etc. ar fi) pentru a satisface așteptările celor care au aderat la platformă. Asta chiar dacă platforma este formal catolică, iar în substrat diabolică. Aderenții știu întotdeauna despre ce este vorba și au așteptări. Or, PP are puterea necesară aplicării programului!
Și de ce există presupunerea că într-o perioadă previzibilă „ceilalți” ar putea reclădi ceea ce a distrus PP, pentru a beneficia iar de resurse când revine la guvernare? În economie prin măsuri de austeritate nu este suficient „să tai creșterile”, CCR a arătat că dreptul câștigat nu poate fi luat, iar efectele au nevoie de mai mult de 4 ani pentru a se manifesta. Iar obiectivul oricărei oligarhii este să rămână la guvernare, iar economia să funcționeze, pentru a putea drena permanent resurse din averea publică în proprietatea privată a lor și apropiaților lor. Or, asta funcționează doar dacă și „ceilalți” sunt tot marionetele cleptocraților.
Prin urmare este necesar să mergem cât mai mulți la vot!