marți, martie 19, 2024

Dl. Augustin Lazăr, vinovat doar fiindcă nu a acceptat să fie sosia d-lui Tudorel Toader

Miercuri, 24 octombrie, ministrul Justiției, dl prof. univ. dr. Tudorel Toader, despre care am aflat cu această ocazie că încă bântuie prin biroul de rector al Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în pofida faptului că este suspendat din funcție și i-a făcut prestigiul praf, a oferit României un spectacol jalnic.
A vorbit preț de o oră, a demonstrat încă o dată cât e de greu de explicat cum de a promovat, pe vremea când era student, examenul de Retorică, și-a mai bătut joc cu repetiție de români, de timpul nostru, de profesia aleasă și de ideea însăși de justiție spre a da citire unui rezumat al ‘’ ievaluării ‘’ activității procurorului general al României, dl, Augustin Lazăr. Care ar fi scăpat de propunerea declanșării procedurilor de revocare din funcție numai dacă ar fi fost lipsit de darul vorbirii, dacă ar fi fost mut așa cum li se cere mafioților să fie, ori dacă s-ar fi complăcut în postura de om vândut coaliției PSD-ALDE. Adică o sosie a “ievaluatorului” său, dl.Tudorel Toader.
Dl. Toader și-a dres în câteva rânduri glasul (parcă era desprins din lumea personajelor lui Caragiale, atâta doar, că spre deosebire de acestea, marele prof. univ. ieșean se teme nevrotic de întreruperi), a citit tacticos și cu nenumărate digresiuni personale, multe de factură clar resentimentară și care nu au nimic în comun cu condiția de jurist de clasă, pretinsul rezumat al actului care îl decade moral definitiv din demnitatea de profesor.
Dl. Tudorel Toader a dezvoltat vreo 20 de puncte (tot atâtea câte a avut și actul-mascaradă care a condus la concedierea procurorului șef al DNA, d-na Laura Codruța Kövesi) când era clar încă din primele două minute că dl. Augustin Lazăr este condamnat și că nu mai are nici o șansă. Că e vinovat fie și numai pentru că există, că trebuie înlăturat fiindcă în felul acesta dl. Toader speră să își salveze postul de ministru și să amâne întâlnirea cu studenții domniei-sale care nu ar trebui să fie deloc mândri că au nenorocirea de a avea un astfel de profesor.
După ce și-a terminat adormitoarea pledoarie, dl. Tudorel Toader și-a adunat grăbit dosarele și a vrut să o șteargă hoțește. După modelul infractorilor al căror apărător din considerente politice și meschine interese personale este. Nefiind lăsat de ziariști să îi lase pe români cu ochii-n soare, dl. Tudorel Toader a amânat răspunsul la întrebări pentru cândva când se va întoarce din concediu. Probabil trebuie să acționeze precum mamița din Domnul Goe, așa că își duce în vacanță fiul care tocmai a rămas repetent, neputând să ocupe un post de notar creat cu dedicație.
Tot acest film grotesc a fost proiectat și jucat de dl. Tudorel Toader exact în ziua în care președintele României a avut consultări la Cotroceni cu reprezentanții partidelor parlamentare exact pe temele justiție. Consultările vin, evident, prea târziu, când preșdintele Klaus Iohannis a înregistrat pe acest câmp nenumărate înfrângeri.
Dacă și de data aceasta fostul primar al Sibiului cedează și semnează decretul de demitere al d-lui Lazăr spunând că nu îl lasă să facă mai mult nici CCR, nici Constituția, în mod clar România nu mai are președinte. Doar un notar șef, licențiat în fizică.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

8 COMENTARII

  1. excelent spus, daca semneaza decretul de demitere, Iohannis mai bine isi face bagajele, ca al doilea mandat nu il mai prinde. Nu are sens, ce sa faca acolo? da, stiu ca in aparenta nu are ce face, dar in aparenta si OUG 13 trebuia sa isi faca efectul si uite ca nu si-a facut efectul, nu datorita lui Iohannis, evident. deci…sanse sunt mereu, daca chiar vrei sa faci ceva.

  2. PSD e la 28%, cu putin noroc se vor trezi si restul romanilor care n-au inteles inca ce mizerie comunista este PSD si vor cere dizolvarea PSD-ului.

  3. Tudorel Toader e cat se poate de ticalos, ca de altfel si majoritatea din PSD-ALDE. Presedintele Iohannis ar trebui sa inteleaga ca impotriva ticalosilor nu poti sa lupti cu manusi. Ii zdrobesti cand ai ocazia, iar daca nu o ai, o creezi. Refuzul de a-l demite pe dl. Lazar ar duce la un referendum pt. demitere al Presedintelui. Atunci se va vedea cu adevarat cati suntem cei care ne dorim sa scapam de corupti. Dl. Iohannis ar trebui sa se ridice la inaltimea functiei si increderii pe care i-au oferit-o romanii.

  4. @2087: PSD-ul e la procentul ala de 28 la suta de ani intregi si uite cum castiga alegerile dintr un singur tur la foc automat. Totul din cauza absentei la vot si pentru ca opozitia lor e fragmentata si se bate pe acelasi electorat.

    M-am saturat sa sarbatorim inmormantarea PSD-ului si ei sa se intoarca si mai puternici de fiecare data.

    Problema mai importanta decat PSD-ul e electoratul român.

  5. „Consultările vin, evident, prea târziu, când preșdintele Klaus Iohannis a înregistrat pe acest câmp nenumărate înfrângeri.”

    Consultările au fost absolut fără rost. Domnul Toader l-a „executat” pe dl Lazăr fix după ele, așa cum i s-a spus de către dl Dragnea, pentru a-i demonstra d-lui Iohannis că nu mai contează ca funcționar a statului în care eu plătesc taxe și impozite.

    Dl Iohannis nu a fost potrivit pentru funcția de prim-ministru, nu-mi dau seama de ce cred unii că este mai bun ca Președinte al Republicii. Este la fel de „învins de Sistem” ca dl Constantinescu, iar acest fapt era previzibil încă de când era primar al Sibiului. Afacerile necurate despre care a scris presa locală sibiană nu puteau avea loc fără implicarea autorităților…

  6. Domnule…felicitari!este singurul text citit de catre mine,unde,cu subiect si predicat este descrisa ticalosia acestui om mic(la propriu si figurat!),zeul justitiei planetare ,marele TT!Rar mi-a fost dat sa intalnesc un asa om meschin,invidios,ranchiunos…citeam undeva o rautate,ca domnul Lazar ar fi avut un carnet de tractorist!?si daca ce?doar ca,acel carnet ce circula in mediul online,este datat in anul 1962…ori atunci,domnul Lazar avea sase ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro