duminică, iulie 21, 2024

Dl. Cozmin Gușă, participant la operațiunea de reconstrucție a PSD?

Nici cea mai mică, mai firavă legătură între decizia CNA de a nu prelungi licența postului de televiziune Realitatea tv și revenirea la matcă, adică în PSD, a unuia dintre acționarii postului. Nimeni altul decât dl. Cozmin Gușă, cel căruia îi plăcea ă fie prezentat drept „consultant politic”.
Calitate prin care își justifica tot mai brutalele ingerințe în politica editorială a Televiziunii cu pricina. Poate chiar și impolitețea crasă pe care nu o puteau compensa alura și zâmbetul de negustor, de băcan.
CNA, altminteri, un organism puternic virusat politic, aproape în totalitate PSD,s-a aflatîn situația de a lua notă de faptul că Realitatea tv nu a putut depune la dosarul prin care solicita prelungirea licenței postului certificatul care să ateste că nu este grevat de datorii. Dl. Gușă, deja de multă vreme repesedizat, în loc să recunoască onest situația, și-a auto-locat aproape o oră de emisie spre a debita năstrușnicia desprinsă din specificul discursului politic al până mai deunăzi fraților de cruce PSD-ALDE referitoare la omniprezenta și rolul nefast al Statului paralel chiar și în această chestiune simplă. Ce ține de respectarea legii.
Însă nu soarta Realității tv face obiectul însemnărilor mele de astăzi. Voi încerca să deslușesc ce caută dl. Gușă în PSD. Partid căruia i-a fost la un moment dat secretar general. Aceasta până în clipa în care dl. Adrian Năstase, cel care îl adusese acolo, nu a mai putut ține piept baronilor din teritoriu nemulțumiți de aerele de superioritate ale d-lui Gușă, și s-a văzut nevoit să renunțe la serviciile acestuia.
Cunoscând bine secretele și vulnerabilitățile social-democraților români, dl. Gușă a obținut oarece profit din asta. I-a trădat, le-a livrat pe tavă adversarilor acestora din Alianța Dreptate și Adevăr, i-a furnizat muniție de război d-lui Traian Băsescu și, printre altele, și pentru asta președintele PD a dobândit primul lui mandat la Cotroceni. E drept că, până la urmă, și dl. Băsescu s-a văzut în situația de a-l pune pe liber pe dl. Gușă, la fel cum a făcut și cu amica acestuia, d-na Lavinia Șandru, trimisă de noul președinte al României pe centura politicii. Și aceasta deoarece atât dl. Gușă cât și doamna Șandru își legitimau fiece faptă, bună, proastă, recurgând la numele devenit un fel de șperaclu al d-lui Băsescu, dar și pentru că amândoi începuseră să își aroge prea multe merite în succesul în alegeri al celui care ne ura ipocrit Să trăiți bine! Că, de fapt, am trăit prost în vremea celor două mandate ale d-lui Băsescu nu are însă nici o legătură cu dl. Gușă.
A doua trădare în raport cu PSD a d-lui Cozmin Gușă s-a produs în clipa în care domnia-sa și-a înmulțit aparițiile pe ecranele propriei televiziuni. Cum el fusese cel care îl racolase pe Dragnea și îl determinase pe fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman să treacă de la PD la PSD, cum îi cunoștea multe dintre secrete, dar și dintre vulnerabilități, dl. Gușă le-a livrat din abundență. Le-a întors pe toate fețele. Pretinzând că deplânge crunta soartă a PSD. Aceasta atunci nu îl elogia pe fostul ultim șef al Securității comuniste, generalul Iulian Vlad pe care el, Cozmin Gușă, dar și Octavian Hoandră, istericoidul Rareș Bogdan în cârdășie cu cei de la Evenimentul zilei îl ridicau la rangul de erou național. Chiar așa, mai nutrește actualul prim-vicepreședinte al PNL, dl. Bogdan, această opinie și dacă da, ce părere au despre asta dl. Ludovic Orban&co?
Dl. Gușă ne-a dat asigurări că revine în PSD în calitate de simplu membru. Că nu țintește la nici o funcție, că nu dorește onoruri. Greu de crezut povestea mai ales de cei ce știu cât de orgolios, de plin de sine, de dornic ca toată lumea să îl asculte și să nu îl contrazică este dl. Gușă. Persoane mai bine informate pun revenirea în rândurile social-democraților a patronului Realității tv pe seama dorinței d-nei Dăncilă de a-i readuce în partid pe toți cei ce l-au părăsit cândva. Se vorbește pe la colțuri că dl. Gușă ar urma să fie cooptat în operațiunea de reconstrucție a PSD după alegerile prezidențiale.
Două întrebări se impun însă de la sine. Prima ține de redusa probabilitate ca d-na Dăncilă să mai fie președinta PSD și în anul 2020. Cea de-a doua se referă la calitățile morale ale d-lui Gușă de natură să îl recomande drept participant la reconstrucție. Reconstrucție ce? A ceva de nereconstruit și dovedit nereformabil?
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

11 COMENTARII

 1. „…redusa probabilitate ca d-na Dăncilă să mai fie președinta PSD și în anul 2020”

  Da, cred că este corectă observația, dar d-na Dăncilă știe asta și ceea ce dorește, după părerea mea, este să i se asigure o retragere cât de cât „onorabilă”.

  Eventual, pe un post ca al d-lui Ciorbea, sau al d-lui Grindeanu, sau, de ce nu, de președinte al vreunui nou „Institut de Studii Avansate pentru Civilizația Levantului”. De fapt d-na Dăncilă, care este „teleghidată”, nu prea mai contează în politică decât pentru informațiile pe care le deține ca participant la jaful din averea națională.

  Dl Gușă și partea cea mai ticăloasă din „Servicii” – deși am spus în repetate rânduri că nu cred că securiștii noștri sunt mai buni decât securiștii lor – și cele mai nemernice conserve din mass-media, vor reforma PSD („aripa PRM-istă”) reducând astfel ascensiunea altei fascii ticăloase din „Servicii” și a altor nemernici din mass-media reprezentați de ProRomânia d-lui Ponta.

  Nenorocirea este că aceste fascii ticăloase și acești nemernici sunt în slujba unor oligarhi din aceeași guvernare cleptocratică și au drept marionete 2-3 partide politice care atrag un procent constant de alegători de 35-40%.

  Adică, nu reușim de 30 de ani să scăpăm de ei și nici acum nu sunt foarte optimist că s-ar putea întâmpla acest lucru.
  (A se vedea atacurile constante la oricine exprimă opinii și manifestă poziții diferite de cele ale „Sistemului”, „guvernării clptocratice”, Statului paralel”, „grupului infracțional organizat de tip mafiot, care a capturat statul român”, ori cum doriți să-i numiți.)

  • adevarata lupta se da intre securistii buni si cei rai, intre militienii traseisti / rutieristi si cei ai primariei, intre gusa si capusa domnule Constantin, astea s elitele Romaniei. asemenea batalii cumplite se dau doar prin africa, sud america si romania domnule Constantin. life is good ar zice dancila si macrofripturistii. lefuri pentu bugetarime ca n vest, programul oligofrenului wage led growth a dat roade. urmeaza liberalii care vor pulsa si ei, aducind salariile descultilor din economia privata la nivelul maharilor administrativi. se va ajunge la consens si echilibru, toti vor fi egali domnule Constantin, mr Bach va suna n castile tuturor, soimii patriei si pionierii se vor trezi din nou la viata. sper sa nu fiti prea batrin sa apucati robotii care va vor impinge hamburgerii pe git atunci cind veti emite imperceptibile semnale de alarma / foame.

 2. Conflictul de acum un parca intre Rares Bogdan si Cozmin Gusa , la vremea accea motiv pt speculatii, acum se adevereste si arata cat de profunda a fost ruptura intre cei 2, Rares Bogdan sustinator al presedintelui Johannis si PNL, iar Gusa intruchiparea noului PSD cu el in rolul principal.
  Gusa prin reintrarea in PSD si inchiderea postului Realitatea, inlaturarea lui Raraes Bogdan si a celor potrivnici acestui partid, a demonstrat ticalosia acestui individ care este inteligent insa periculos. Sunt convins, obiectivul sau, ajungerea in fruntea PSD.lui si nominalizarea sa ca pretendent la presedentia Romaniei. Este un plan pe care acaesta il pune pt. urmatorii 5 ani in aplicare.
  Si.-a adunat lingai gen Hoandra si altii in jur, are um post de TV care prin dansul poate prelua rolul Antenei 3, fapt care probabil si-l doreste, Realitatea Plus sa devina cel mai vizionat program TV privat.
  PSD-ul cu Gusa in frunte doreste acapararea intregii puteri in Romania, atat guvern cat si presedentie, PSD-ul nu se va opune acestui plan diabolic si dezstruos pt Romania si sper ca romanii sa intelega care sunt jocurile in politica romaneasca si care este rolul acestui individ extrem de toxic.
  Romania parca este blestemata sa tot apara indivizi gen Gusa in politica de partea comunistilor iar multi romani sa cada a nu stiu cata oara in capcanele acestora.
  Nu s-a mai auzit aboslut nimc de proiectul politic initiat tot de Gusa impreuna cu Hoandra si altii. Sunt libidinosi, altfel nu-i pot numi.

  • Doresc doar sa subscriu in totalitate la opiniile pe care le-ati exprimat.Iar calificativele (Gusa & Hoandra),de asemenea,exacte.: perversi,toxici,fatarnici si libidinosi.

 3. Croșetați mii de texte și conjecturați mii de ore în discuții, simpozioane, interviuri, dar nu v-ar da prin minte niciunora din media sau politică să propuneți o lege prin care băieții din servicii să fie dedicați serviciilor și să nu se mai atingă de politică 20 de ani după ce ies la pensie sau ies (ies?) din „sistem”. Iar cei care au avut ca obiect de activitate economicul să nu mai poată intra în afaceri tot 20 de ani după ieșire.
  N-ar merge un pact național pentru odihnirea securiștilor?

 4. Da, toate forţele conservatoare naţionalist-comuniste sar întru salvarea PSD. Toţi bătrânii jurnalişti, pensionarii comunist-securişti, instituţii ca TVR dar şi cele private, Academia Română, BOR, mare parte din Justiţie şi Poliţie, chiar 80% din învăţământ şi sănătate, mafioţii, etc TOŢI vor să salveze PSD.
  Pericolul de moarte al PSD nu este PNL şi Iohannis ci apariţia noii stângi neo-marxiste reprezentate de USR+PLUS şi Pro-România. Pentru socialişti, iar pentru comunişti cu atât mai mult, solidaritatea cu partidul era aproape un fanatism. Apariţia unor noi partide de stânga sparge dogma solidarităţii, apar sciziuni şi posibilitatea ca PSD să dispară.
  Guşă? O lichea ca atâtea altele care sare în apărarea PSD şi în contra USR+PLUS şi Pro-România. Nu mă aşteptam la asta, credeam că va marşa pe Tânăra Gardă neo-marxistă reprezentată de USR+PLUS şi Pro-România. Dar se pare că scheleţii din dulapul domnului Guşă sunt destul de „convingători”………

  • „…apariţia noii stângi neo-marxiste reprezentate de USR+PLUS şi Pro-România”

   Da, e profundă asta…

   Și mie mi se pare că programele politice, discursurile publice și manifestările în Parlament ale membrilor USR și ProRomânia sunt identice.

   Poate pun de-o fuziune, cine știe?!

   Dar, tovarășu’ Putin și prietenii săi din anturajul d-lui C Gușă – PSD – M Popa – C Mihăescu – Dogaru – Chelaru și mama-zmeilor și Dughin le mai știe numele, ce zic? Ar cam trebui atacat USR, nu-i așa?

 5. Am citit cu greata acest articol bun. Pe mana cui e Romania, doamne! In frunte, un neamt mediocru si orgolios, actual si viitor presedinte ,apoi insi mediocrii, care n-au reusit in meseria lor ca Orban , Dancila,care au luat loc cuplului Crin Antonescu, Ponta si mult altii pe care nu ii mai enumar. Dragnea zace in puscarie , un mafiot ordinar, care a adus daune serioase Romaniei, fiindca a fost sustinut de un partid de lingai si pupincuristi, demni mostenitori ai PCR. Ce urmeaza?
  Min Educatiei si Cercetarii va fi condus de o profesoara de liceu oarecare, in viziunea PNL.In aceiasi viziune Min Dezvolatrii va reveni unui evazionist fiscal, un mitocan cu bani din Focsani. Mediocritatea , tupeismul, hotia, coruptia, domnesc peste tara noastra la 30 de ani de la caderea comunismului cu PSD,sau PNL la putere. Rares Bogdan prim-vice pres PNL! Un ins de un nationalism gaunos, ingust la minte, un provincial de duzina!
  Nu pot sa ma gandesc decat la ce zicea Cioran : „iubesc Romania cu o ura grea!”

 6. ATENTIE, se reface troika ANTENA 3 – ROMANIA TV – REALITATEA TV.
  Asta mi se pare mult mai periculos si cu consecinte mult mai grave decat planurile politice ale lui Gusa. Practic, daca PNL ajunge la guvernare, nu o sa aiba „voce”. Reincepe hartuirea unui guvern, sa zicem de drepata, de televiziunile interesate politic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro