duminică, iulie 25, 2021

Dl. Liviu Dragnea nu prea are motive de bucurie. Și nu doar ca urmare a condamnării pronunțate ieri!

Chiar dacă e adevărat că dl. Liviu Dragnea se bucură de răul doamnei Firea, de rușinea încercată de aceasta în clipa în care și-a văzut orgoliul făcut zob de huiduielile încasate pe merit pe Arena Națională, președintele PSD nu se prea poate bucura de propriul lui bine. Pentru simplul motiv că acesta nu prea mai există. Cel puțin deocamdată.
Nu știu cât de reale, de bazate pe informații exacte din interiorul instanțelor de judecată erau presupunerile în conformitate cu care sentința așteptată a fi pronunțată pe data de 21 iunie, după două amânări, era demult aranjată în favoarea d-lui Dragnea. Aveam însă toate motivele să cred că un astfel de aranjament era perfect posibil.
Nu știu nici dacă a intervenit ceva între timp și Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, la o pedeapsă de 3 ani și jumătate cu închisoare. Sigur e doar că mașina de război anti-justiție a PSD a fost, pentru moment, înfrântă. Iar lucrul acesta contează enorm. Pentru însăși ideea de justiție în România. Pentru însăși ideea de Stat de drept. Pentru faptul că încă mai există speranță în România.
Cu toate acestea, zicerea de săptămână trecută a d-nei Lia Olguța Vasilescu, ce s-a arătat mai mult ca sigură că dl. Dragnea va fi achitat pentru simplul motiv că nu poți fi condamnat chiar așa de ușor fiind președinte de partid ca și aceea de miercuri a d-lui Florin Iordache care s-a arătat și domnia-sa sigur de achitare ar fi fost doar simple vorbe de clacă, dacă nu ar trăda mentalitatea primejdioasă a unor politicieni de proastă calitate în conformitate cu care în România unii ar putea fi mai presus de lege. Adică, precum în Orwell, unii sunt mai egali decât ceilalți. Așa încât este oricând posibil ca o OUG să dezincrimineze abuzul în serviciu și să îl facă scăpat pe Liviu Dragnea.
D-lui Dragnea nu i-a căzut deloc bine nici vestea că președintele Iohannis l-a desemnat pe dl. Gabriel Vlase drept posibil viitor director al SIE. O fi el dl. Vlase vicepreședinte al PSD, s-o fi numărat domnia-sa printre apropiații d-lui Dragnea, însă astfel președintele PSD s-a văzut deposedat de ceea ce ar fi trebuit să fie un argument forte în susținerea cererii de suspendare din funcție a președintelui. E drept, dl. Vlase a făcut penitențe, conducând, precum Nae Cațavencu la ordinul coanei Joițica, ședința de plen a Camerei Deputaților în care au fost adoptate rușinoasele modificări la Codul de procedură penală. Semn că nimeni nu mai poate să anticipeze reacțiile liderilor PSD. Iată deja se vorbește că dl. Vlase ar plănui să își spele rușinea adoptând o atitudine dură față de dl. Dragnea.
Săptămâna trecută dl. Liviu Dragnea a mai primit o veste proastă. Aceea în conformitate cu care o decizie a Curții Constituționale, decizie datând din anul 2012, nu ar fi deloc în favoarea planului diabolic născocit de mintea strâmbă a d-lui Eugen Nicolicea. Traseistul politic care s-a gândit că ar putea fi declanșată procedura suspendării președintelui Iohannis, fără a se ajunge însă la referendum. E însă foarte posibil ca, după sentința de ieri, dl. Dragnea să lase la o parte orice reticență și să meargă pe formula totul sau nimic.
În fine, vinerea trecută au apărut pe piață rezultatele unui sondaj de opinie realizat pentru postul de radio Europa FM de IMAS. Alte vești proaste. Nu numai că doar puțin peste 23% dintre români ar fi de acord cu soluția numirii procurorilor-șefi de către Ministerul Justiției, așa cum viseaxă domnii Dragnea, Tăriceanu și Tudorel Toader. Studiul citat mai arată că, dacă președintele Iohannis ar convoca un referendum pe tema legilor justiției, pragul de 30% ar fi depășit cu ușurință.
Bine este văzut de cei care au răspuns întrebărilor sondajului președintele Iohannis, încă și mai bine procurorul șef al DNA încă în funcție, doamna Laura Codruța Kövesi. Ceea ce înseamnă că mobilizarea televiziunilor aservite coaliției PSD- România tv, Antena 3, tot mai antinaționala Televiziune Română, – a fost degeaba. Degeaba și-au scuipat plămânii debitând minciuni cu nemiluita Chirieac, Gâdea, Badea, Roșca-Stănescu, Cristache, Cristoiu, pesediștii de la Cațavencii în frunte cu Mircea Dinescu, Savaliuc, Curea, degeaba au scris editoriale kilometrice Cristoiu și Andronic, populația României nu a putut fi mințită.
Unde mai pui că vești proaste vin pentru dl. Dragnea și PSD-ul domniei sale și din Diaspora. Avem indicii că aceasta s-ar pregăti să protesteze. Prin mintea lui Dragnea a trecut ideea de a-i fura dreptul de vot în România la viitoarele alegeri prezidențiale. În 2014 au comis, indirect, această prostie numiții Ponta, Corlățean, Meleșcanu. Decontul a fost unul pipărat. Uneori, istoria se repetă. Iar reacțiile din țară după adoptarea pe hoțește de majoritatea parlamentară PSD-UDMR-ALDE a modificărilor la Codul de procedură penală, mulțimea revoltată, glasul străzii, semnele că protestele nu se vor stinge chiar atât de ușor precum și-au imagint guvernanții nu îi prea lasă loc pentru somn dulce domnului Liviu Nicolae Dragnea. În pofida comportamentului incalificabil al forțelor de ordine, recte Jandarmeria Română care a trecut fățiș la violență.
Pe de altă parte, trebuie spus că, cel puțin deocamdată, cariera politică a d-lui Dragnea nu poate fi considerată nici pe departe încheiată. Condamnarea de ieri are o valoare simbolică indiscutabilă. Însă doar peste câteva luni vom afla care este consecința ei practică. Să nu ne bucurăm prea devreme, să nu fim fericiți în locul și pe socoteala d-lui Dragnea.
În cazul în care graba majorității parlamentare, grabă menită să modifice legile justiției va da rezultate, dacă monstruoasa coaliție PSD-ALDE-UDMR se va mobiliza, Dragnea își va putea continua malefica acțiune împotriva României. El și cei din jurul ei. El și cei din PSD care l-au făcut posibil.

Text apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

11 COMENTARII

  • Dupa ce vei plati 10 lei pe 2 ore parcare in Bucuresti, ai putea fi tentat de gorj-ul fireticii;

   De cand?

   De la 1 iulie, firetica face parcarea in Bucuresti 10 lei pe primele doua ore ….hahahah

   Votati PSD

 1. Cred ca Dragnea va fi curand debarcat, in cel mai public si scarbos mod cu putinta.

  Un fel de Hrusciov PSDist va aparea, acuzandu-l pe Dragnea-Vissarionovici de „cultul personalitatii”.

 2. Dragnea nu are nevoie sa-i spuna un sondaj
  FM ca o buna parte din cetatenii sondati nu sunt de acord cu politizarea justitiei, pt ca are informatii mult mai exacte care ii spun acest lucru. El este interesat, cum foarte bine stim toti,
  de propria scapare si vede cum, incet-incet, se apropie de solutia de avarie, care insa- paradoxal –
  este cea mai sigura si cea mai purin democratica : o OUG redivivus !

  PS. Strada poate opri aparitia acestui act normativ, sau sluga Tudorel (acest Pilat din Pont modern) se va spala pe maini si va trimite proiectul de ordonanta in Parlament, sa fie acolo, nu la el !

 3. „Dl. Liviu Dragnea nu prea are motive de bucurie.”

  Nici noi.
  Cleptocrația este la fel de puternică precum era ieri. Și sunt premise că mâine va fi și mai puternică, pentru a putea înlătura „vulnerabilitățile” sistemului corupt pe care justiția le-a relevat astăzi. Așa cum am văzut până acum, învață din astfel de evenimente, se adaptează și ia măsuri pentru a se întări.

  Mă cam aștept la o ordonanță de urgență, ori la invalidarea OUG 14 de către CCR…

 4. daca intram in teroria conspiratiilor vedem usurinta loviturilor in cap in momentul tavalugului. e doar un avertizment, o schimbare de directive sau doar o ideea de a nu complica lucrurile prea devreme? totusi romanul e imprevizibil, educat sa raspunda ‘pe false’ la tot felul de atentii marunte si o masa care e ‘impotriva’ inca din timpul regelui. daca ar fi inteligenti, mister s-ar retrage in umbra pina realizeaza de unde vine lovitura si cum sa contraatace sau va diminua impactul si va ramine tartorul care matura totul pina la curatenie, dar in acest virtej s-ar putea sa fie el insusi maturat. normal ar fi ca aceste cuiburi de sobolani psd, pnl, udmr, alde sa fie scoase in afara legii si mai mult, membrii lor sa nu mai poata ocupa functii platite de la bugetul de stat. eu cred ca sint atit de siguri pe ei incit or sa mearga mai departe fara a considera avertizmentul cu toate consecintele economice, politice,,,ei din asta traiesc, asa au ajuns si stau la putere. mai cred ca romania trebuie sa se trezeasca si sa realizeze ca se poate si altfel dar e nevoie de oameni noi care se implica, ca cei din piata. de ce si ptr ce? ptr copiii vostri si ptr a imbatrini frumos, calea exilului nu e o solutie permanenta, nici morti dacii nu au vrut sa fie imormintati pe alte meleaguri.

 5. M-am tot gindit ce fel de referendum ar putea declansa Johannis, ce intrebare ?

  Cred ca am raspunsul:

  1. Trebuie sa aiba Presedintele (direct ales) DREPT DE VETO ?

  Desigur, ca si-n SUA, daca o lege ar fi returnata cu o majoritate absoluta (75% ?), atunci da, Presedintele ar fi obligat sa o promulge.

  2. Trebuie dizolvat Parlamentul daca o initiativa de suspendare este respinsa la referendum ?

  Cred ca in situatia asta „alesii” s-ar gindi mult mai bine inainte de a trece la ticalosii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

 

 

Recomandare Contributors.ro - Musica Ricercata Festival Op.3

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24929744-23-iulie-incepe-musica-ricercata-3-festival-despre-muzici-pierdute-regasite.htm

Intre 23 si 25 iulie, la Sibiu, va avea loc un festival foarte interesant, Musica Ricercata Festival Op.3. Titlul este un joc de cuvinte care pornește chiar de la crezul proiectelor Musica Ricercata: aducerea la lumină a unor muzici pierdute în biblioteci și arhive. Descoperirea lui Joseph Haydn (denumit și “părintele simfoniei”) dintr-o perspectivă a Transilvaniei este punctul de pornire a periplului, muzica devenind o mașină a timpului prin care reușim să pătrundem din perspectiva culturii transilvănene în centrul Europei. Vezi programul festivalului in articol.

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

În ultimii 40 ani, temperatura medie anuală din România a crescut cu circa 2°C

În baza de date întreținută de NASA la Goddard Institute for Space Studies (NASA GISS), care funcționează în New York, pe lângă...

Nikita Hruşciov dixit: „În România socialismul nu poate fi construit fără mămăligă”

Într-o şedinţă desfăşurată la Moscova, la 8 iulie 1953 – în cursul căreia câţiva politicieni sovietici au discutat despre un plan de...

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii.  Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea...

Vaccinarea anti-COVID: între tipic statistic și potențial național

România este vaccinată cam cât ar prezice indicele dezvoltării noastre umane. Ne comportăm tipic statistic, suntem un punct cuminte pe o curbă...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro