marți, noiembrie 28, 2023

Dnă Andronescu, mințiți si dv.!

UPDATE 3 Semnalasem si eu in 02 iulie, dar cine sa se uite la noi astia, maruntii…

https://www.contributors.ro/fara-categorie/un-semnal-adresat-premierului-victor-ponta-in-legatura-cu-un-nou-posibil-caz-de-plagiat/

UPDATE 2 Ecaterina Andronescu ACUZATA  si ea de plagiat in FAZ

http://integru.org/reviews/andronescu-2003

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/rumaenien-bildungsministerin-des-plagiats-ueberfuehrt-11975354.html

UPDATE

Extras din Legea Educatiei Nationale

Art. 170. — (1) În cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională, Ministerul Educației, Cercetării,
Tineretului și Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, întocmite, după caz, de CNATDCU, de CNCS, de
Consiliul de etică și management universitar sau de Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice
și Inovării, poate lua următoarele măsuri, alternativ sau simultan:
a) retragerea calității de conducător de doctorat;
b) retragerea titlului de doctor

Dna Andronescu a declarat La Mehedinți:

„Eu vă invit să citiţi Legea învăţământului şi o să vedeţi că din acest punct de vedere pentru demnitari ministrul nu are nicio competenţă. Avem un Consiliu Naţional de Etică, l-a prevăzut domnul Funeriu în legea pe care a scris-o cu echipa domniei sale, pe care nu am apucat să o schimbăm. Acest consiliu de etică a constituit o comisie de profesori cu experienţă şi expertiză în domeniul ştiinţelor juridice şi a dat un verdict. Ministrul nu are competenţe”

Dna Andronescu minte și dânsa, cu nerușinare, după modelul șefului domniei sale.

Consiliul Național de Etică a fost spulberat și i-a fost schimbată componența de trei ori, de către miniștrii Pop și Andronescu, ultima oară cu persoane „garantate” Andronescu, pentru a face și spune ce dispune cel care i-a numit, adica ministrul Andronescu.

Chiar si așa, membrii ultimului Consiliu Național de Etică, majoritatea ingineri si din zona științelor exacte, au declarat ca au primit în plic analiza tezei de doctorat a dlui Victor Ponta, de la trei juristi: Gheorghita Mateuț, avocatul de casă al familiei Nastase, prof.univ.dr. Dumitra Popescu,  fostă colaboratoare şi colegă de serviciu a ex-premierului Adrian Năstase, de pe vremea când el lucra la Institutul de Cercetări Juridice al Academiei Române, coautoare cu Adrian Nastase la trei volume,  și încă o persoană rămasă în anonimat. Cei trei nu au facut parte din Consiliul National de Etică.

Cîțiva membri plini ai Consiliului național de Etică au declarat ca nu se pricep și au luat de bună recomandarea celor trei. (Petru Andea, membru al Consiliului Naţional de Etică, a declarat că verdictul dat în raportul final al Consiliului are la bază „raportul experţilor ce au analizat teza”).

Despre raportul „experţilor” a vorbit şi Horia Iovu decanul Facultăţii de Chimie Aplicată din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti şi unul dintre cei opt „judecători”. Deşi şi-a asumat verdictul CNE, el nu înţelege totuşi cum o lucrare în care sunt 85 de pagini copiate – aşa cum a decis Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) – nu este plagiat, subliniind că dacă lucrarea de doctorat analizată era în domeniul ingineriei, „fără îndoială că era plagiat”.

Consiliul Național de Etică care l-a făcut scăpat pe Ponta de rușinea plagiatului a funcționat în acel moment fără cvorum, pentru că președintele său, Teodor Petrescu și alți trei sau patru membri demisionaseră, când au auzit ce li se cere. Ca atare, deciziile sale sunt lovite de nulitate juridică.

Decizia prin care s-a decis „spălarea” lui Victor Ponta  a fost semnată doar de un vicepresedinte, Virgil Muraru, fără a se specifica dacă și câți dintre ceilalți membri și-au asumat verdictul.

În aceste condiții, decizia Senatului Universității București, bazată pe analiza lucrării de către Comisia de Etică a Universității București și a trei specialiști juriști, unul de la Universitatea Sorbona IV Paris, altul de la Universitatea din Strasbourg, are greutatea specifică a unui organism profesional nesubordonat politic și ierarhic ministrului educației, așa cum este cazul Consiliului Național de Etică.

Dna ministru Ecaterina Andronescu minte când spune că nu are nicio competență pentru soluționarea cazului. Poate lua decizia retragerii titlului de doctor, obținut fraudulos de către Victor Ponta, prin ordin de ministru, pentru ca tot prin ordin de ministru i-a fost acordat. Analiza și decizia Universității din București sunt mai mult decât credibile și suficiente.

Minciunile premierului Ponta, ale miniștrilor săi, reușesc doar să decredibilizeze România în cercurile internaționale științifice și politice, în niciun caz să ne facă pe noi, cetățenii de rând, să nu înțelegem adevărul.

Nota Editor: STEFAN VLASTON CANDIDEAZA DIN PARTEA ARD LA CAMERA DEPUTATILOR LA ALEGERILE DIN DECEBRIE 2012. ARTICOLUL DE MAI SUS TREBUIE CITIT CU ACEASTA REZERVA

Distribuie acest articol

70 COMENTARII

 1. Mitul plagiatului / Propaganda basista / Masinatiunile marinarului
  Hai sa le luam pe rand. Cu riscul de ma repeta voi relua aici unul din comentariile mele anterioare:

  (1) Scopul principal al unei teze de doctorat este acela de a aduce o contributie originala in domeniul sau. Plagiatul intervine atunci cand acele contributii pretinse a fi originale sunt preluate de la alti autori si prezentate drept inventii proprii.

  (2) Daca Ponta a prezentat ideile altora drept contributiile sale originale atunci e plagiat. Daca nu, atunci NU ESTE plagiat, indiferent de cat de mult din lucrarea aceea este copy/paste. Acestea au fost regurile nescrise in mediul Universitar romanesc de multa vreme. Care reguli difera si ele destul de mult de la un domeniu la altul. Confuzie de pe urma careia securistii portocalii profita din plin.

  (3) Daca autorul nu face referire la lucrarile pe care le utilizeaza (adica daca nu ii citeaza) e plagiat. Ponta i-a citat.

  (4) Singurii care pot face aprecieri asupra unui plagiat sunt expertii din domeniul respectiv. Si nu orice absolvent de 4 clase primare a carui singura aptitudine intelectuala este aceea de fi capabil sa citeasca. Nici macar un ilustru matematician de talia domnului Vlaston.

  (5) Singurul motiv pentru care Vlaston vrea sa ii credem pe „expertii presedintelui” si nu pe „expertii CNE” este ca… nu prea reies foarte clar. Probabil unii sunt oameni „muncitori si harnici” iar ceilalti sunt „paraziti bugetari”. Urmand logica securo-pdl-ista ar putea avea sens…

  P.S. De ce vestita si onesta revista a Naturii nu s-a preocupat de cariera academica a lui Ponta pana acum? Vai vai dar ce conincidenta ca Ponta sa fie „deconspirat” tocmai in preajma alegerilor si tocmai cu o zi doua inainte de remarca presedintelui securist. De ce este preocupata brusc aceasta revista de calitatea mediului academic roman? De ce nu si cel bulgaresc? Sau cipriot sau congolez? Raspunsul ar trebui sa fie evident pentru oricine are cat de cat idee despre modul in care a functionat si functioneaza Securitatea.

   • E ironic. Şi revoltător.

    Pentru 2000 de protestari de serviciu, recrutaţi prin antene şi reţelele de socializare dintre pensionari şi suporterii galeriilor de fotbal în Piaţa Universităţii în Ianuarie a căzut un Guvern şi un Prim-Ministru, iar pentru 2000 de oameni din elitele ştiinţifice şi intelectuale ale României nu se retrage titlul academic unui plagiator, chiar dacă întâmplător sau nu este primul ministru.

    Ce ar trebui îndeplinit ca ministra să reacţioneze în mandatul legal al postulu dânsei?

    Sticle Molotov, geamuri sparte, violenţe de stradă? Incredibil la cât de prost funcţionează interpretarea bunului simţ în primul rând şi al doilea noţiunea de Putere legală…mai degrabă o bandă de tâlhari care se apără unul pe celălalt. Ruşine.

    @shaolin Dacă sunteţi consilierul în ministerul educaţiei , politruc, care aţi câştigat în PNL acel post datorită contribuţiei dvoastră în propaganda online a USL pentru protestele din ianuarie 2012. Am o veste proastă pentru dvoastră, pe lângă faptul că nu aveţi competenţa necesară profesională în a emite păreri sunteţi lovit şi de nulitate etică. Dacă nu, teoria contribuţie originale nu ţine, numele lucrării nu e nici măcar citată într-un index ISI, citată ca referinţă. E o compilaţie de texte în care nu se spune absolut nimic şi fără o concluzie interesantă sau inovatoare.

    Firaţi să fiţi , bandă de mincinoşi şi bandiţi strecuraţi la adăpostul pixurilor din birourile instituţiilor.
    Nu v-aţi săturat de funcţii şi bani acum mai vreţi şi ultima redută, statutul de intelectual respectat, al unui profesor? De oameni mai săraci dar drepţi încă moral, pentru care ultima redută a rămas bucata aceea de diplomă muncită, ore întregi, nopţi nedormite pe băncile şcolilor şi în biblioteci pe bune ??
    Statul Român a fost confiscat de hoţi ce nu au nici cea mai mică ruşine în a minţi populaţia pe faţă în loc să facă ceea ce e normal , se ascund unul pe celălalt.
    Un mare bravo între ghilimele a ceea ce generic unii numesc Instituţii, adică organigrame vide confiscate de nume la fel de goale ca realizări şi etică care se fac că plouă, fără să realizeze că de reacţia corectă a lor, depinde destinul societăţii în care vor trăi proprii lor copii şi că e o insultă în a accepta lângă un om corect, unul care a furat. Care mai şi râde-n faţă, în loc să-şi ceară scuze sau să-şi asume consecinţele faptelor. Oameni de nimic, fără coloană.

    • @C.I. Ce e ironic e faptul ca dintre cei 2000 de semnatari „oameni din elitele ştiinţifice şi intelectuale ale României ” nici 100 nu se pot lauda ca facand parte din elita. Unde sunt profesorii universitari, cercetatorii de valoare? am vazut cateva nume cunoscute si acelea, mai mult din presa decat ca valori universitare.
     Ce e revoltator este faptul ca s-a ajuns aici: demisia lui Ponta nu trebuie sa fie o consecinta a petitiilor si altor minuni: universitatea care i-a acordat titlul de doctor trebuie sa i-l si retraga asa cum s-a intamplat in cazurile ministrului german si presedintelui Ungariei. Universitatile respective au retras titlul de doctor, nu ministrul. Daca LEN nu permite asa ceva inseamna ca e facuta cu picioarele si ma intreb de ce: in toata lumea civilizata o universitate are dreptul sa retraga un titlu de doctor pe care l-a acordat.

      • Domnule Vlaston, repet: in orice tara civilizata, universitatea care a acordat un titlu de doctor trebuie sa poata sa-l retraga. Pe diploma de doctorat nu scrie „doctor al ministerului” ci „doctor al universitatii cutare”. Este asa greu de inteles?
       Legea are o mare lacuna la acest capitol si rusine celor care au lasat sa treaca chestia asta mare cat gardul.

     • Pofim, Iepuras Roz? Cum îţi permiţi la adăpostul unui nick de cântăreaţă sexy să îţi exprimi opinia pe subiect? Citeste aici nume. Vezi unde au reuşit. Departe şi singuri, fără plasă, carnet de partid, mamă , tătic unchi sau socru şi alte artificii de reuşită româneşti.

      http://www.revista22.ro/peste-1500-de-universitari-si-personalitati-culturale-au-semnat-scrisoarea-adresata-ministrului-educatiei-idoamna-andronescu-retragetii-titlul-de-doctor-lui-victor-pontai-20649.html

      Data viitoare ai putea spune respect, la fiecare nume de acolo.
      Până atunci dacă ai tăcea ar fi excelent, când nu ai nimic de spus doar minciuni.

      • Domnule sau doamna, trec peste tonul de persoana needucata pecare il folositi in discutie si va sugerez sa va uitati mai bine pe semnaturi si sa-mi spuneti unde vedeti dv „peste 1500 de celebritati universitare”. Vreti o dovada? Pe situl Ad Astra gasiti un fel de clasament-lista cu toti universitarii din tara, in functie de performantele stiintifice, publicatii, impact factor. Cati dintre ei se regasesc pe lista celor „1500 de celebritati”?

      • Poftim Iepuraş? Eşti comic.
       Deci trebuie să fie în Ad Astra ca să existe..şi nu într-o universitate top 500 internaţional, sau să aibă lucrări publicate în străinătate. Dacă te-ai forţa şi nu ai avea ochelari de cal probabil ai găsi ceva mai multe nume.
       Hai, lasă pupincurismul de partid. Scuză-mi tonul şi frazele dar e nimic pe lângă faptul că încerci să aperi un hoţ. Sau pentru tine nu e un hoţ? Bine, atunci nu suntem în aceiaşi categorie.

      • Domnule CI, eu poate sunt comic, dar dv sunteti sarac cu duhul: nu fac decat sa deplang absenta universitarilor de valaore de pe acea lista si ma intreb unde sunt! Nu de alta, dar lista aia e jalnica, date fiind pretentiilede elita si valoare. Iar despre afirmatiile mele in legatura cu retragerea titlului de doctor de catre universitatea Bucuresti, tocmai criticam aceasta portita lasata de LEN. Pana acum Universitatea din Bucuresti trebuia sa-i retraga deja titlul de doctor lui Ponta nu sa astepte petitii semnate de pensionari, ingineri si farmacisti facuti la gramada „elite stiintifice si intelectuale”. In plus, da, ca sa existi in tara ca universitar de valoare trebuie sa fii in clasamentul oamenilor de stiinta, bazat exact pe valoare si nu pe aranjamente, iar ala care zice contrariul trebuie sa fie un universitar la nivelul lui Mang, ceea ce probabil sunteti dv, daca vedeti 1500 de valori in lista aia.

     • Cum nu pot sa-ti raspund la ultima aberatie pe care ai scos-o, iti raspund la asta. Cum poti cere respect fara sa oferi?
      Aici nu e vorba de cate personalitati esti dispus sa recunosti ci e vorba de un plagiat, recunoscut de mai multe entitati pe care ministresa il ignora, da? Puteam sa semnez si eu, char daca sunt un analfabet cu 4 clase, era suficient!

  • Dle Shaolin, vorbiti prostii. Poti sa citezi lucarile: daca copiezi (scuzati cacofonia) pagini intregi din ele, e plagiat. Punct.
   Ca sa nu mai vorbiti prostii in continare, va invit sa va documentati:
   http://www.unibuc.ro/n/organizare/Comisiile_subordonate_Consiliului_de_Administratie.php
   Luati cele 7 fisiere pdf la rand si studiati-le. Apoi va rog sa va dati cu parerea. Va recomand in special raportul
   Specialisti externi (competenti in limba romana) au fost dl Vlad Constantinesco (http://fr.wikipedia.org/wiki/Vlad_Constantinesco), Claudia Ghica-Lemarchand (Sorbona) si prof Simina Tanasescu.

  • Textul asta e numai pentru Shaolin, stiu ca pe restul v-as jigni…sper sa-l lase dmnu’ Vlaston sa treaca :-))

   Ba da greu de cap mai esti bai Shaoline….
   1) Exact ce a facut ponta (adica ala care i-o fi scris lucrarea): a luat pagini intregi (fara ghilimele, asa ca sa nu poata fi deosebite de propriile „idei originale”) si le-a inserat in monumentala dumnealui teza, fara de care TIP, probabil nici n-ar fi existat in ziua de azi.
   2) Vezi raspunsul de la 1), cu exceptia ca mediul universitar la care faci tu referinta, e probabil format din urmatoarele: UvCrestinaDC,SpiruH,Petre Andrei, BioTerra etc. Eu unul inca de prin clasa a sasea acu o suta de ani, cind rezolvam cite o problema de matematica, scriam „conform teoremei lui Thales”, ori „conform teoremei lui Pitagora” , nu pentru ca asa ne invatase doamna (desi ne invatase), pentru ca asa eram crescut de acasa, sa nu-mi insusesc nimic din ceea ce nu-i al meu, iar impostorul ponta nici cind si-a scris teza de doctorat (teoretic penultimul nivel in desavirsirea academica – apoi fellow in fel de fel de post-doctoral programs, am zis teoretic, practic e toata viata) n-a binevoit sa scrie ca „in conformitatea cu cutare autor, bla bla bla”, cum ar veni mediul universitar romanesc este chiar mai rau decit gimnaziul de pe vremea mea (da’ aici s-ar putea sa ai dreptate: asa a ajuns cu doctori ca ponta).
   3) ponta n-a citat autorii asta-i chestia, i-a trecut la bibliografie (si nici acolo pe toti). Am impresia ca nu cunosti ceea ce se numeste citat. Ti-am arat mai sus.
   4) Intradevar, patru clase cred ca e cam putin, da’ sase, hai sapte e mai mult decit suficient.
   5) Bai domnule postac pdsr-ist (aici prof Vlaston are dreptate, astia sunt kamikaze,lucreaza din fanatism nu pentru parale), ti-au zis si domnii de dinainte, toata floarea universitara romaneasca, si ma refer si la profesorii romani din strainatate, precum si la multi alti profesori straini (vezi Nature, vezi integru.org) de la universitati prestigioase din lume, cum ar fi comisia academicianului Andrush (in care mai erau alti sapte academicieni,presedintele Academiei inclusiv), comisia UoB, o multime de alti profesori, ingineri, cercetatori, doctori, medici, economisti, studenti, elevi (hai sa admitem dintr-a sasea in sus) etc (vezi petitile online, pe care abramburica le ignora) vad evidentele, care se vad de pe Luna oricum, ( cu exceptia desigur a suferinzilor de „orbul gainilor”, ca si de „duminica orbului” ori a celor declarati legaly blind, caz in care iti trebuie acces la toate lucrarile implicate, redactate in Braille), si claseaza teza impostorului (ori teza care are scrisa pe coperti numele lui ponta) ca plagiat si numai marele, imensul mateutz, aparatorul gainarilor cu gulere albe din pdsr, se gaseste sa zica ca nu-i (bine el a zis ca multe nu-s si la procesul lui nastase, numai ca s-a adevert ca au fost….zice lumea) zice ca nu. Deci imensul mateutz, cu dumneata si cu ambramburica sunteti singurii integri si destepti pe deasupra!Aaaa si acarul asta Paun de-a semnat ca primaru’ (i-o fi promis abramburica vre-un grant, vreo „cercetare” deja „cercetata”…ca vad ca asta-i specialitatea casei)….bai da’ tare mai esit…oi fi si tu vre-un student de-a lui ponta, „da pa la” universitatea romano-americana…desteptule…

   • @guardian. Dragule, nu cadea in capcana. Postacul Shaolin a deviat discutia: in loc sa vorbim de Ponta, HOTZUL, MINCINOSUL, MIORLAU, ne razboim intre noi re: personalitatile care au semnat scrisoarea.

  • Presupunand (prin absurd) ca nu e plagiat,atunci sa mergem mai departe: in ce e doctor autorul tezei? In conspectare? Sau, cumva, in putinele pagini (neconspectate) exista noutati si elemente atat de importante incat titlul de doctor devine inevitabil…? Mai, sa fie. Si fara „citate” nu se putea? Adica, atunci cand comentezi un roman, practic mai publici o data romanul..?

 2. Domnule Vlaston, inteleg ca platforma contributors contribuie la campania ARD, dar prea exagerati cu postarile. Stiu, sunteti in campanie, dar din 5 postari pe contributors.ro trei sunt ale dvs. Daca asta intelegeti prin a fi activ politic, gresiti. Fanatismul si excesul de zel au efect contrar. Nu vedeti ca va adreati unor oameni educati, pe care genul dvs. de argumentatie nu numai ca nu-i convinge, dar ii si irita? Nu faceti decat sa inraiti electoratul liberal si sa-l faceti sa se reapropie de USL.

  • Amice, ce atac politic vezi matale aici?
   1. Ponta a plagiat. E un fapt, 2 autoritati in domeniu vs Mateut au zis asta
   2. Androneasca are parghiile legislative sa-i retraga titlul (pe care BTW, scrie ministerul invatamantului!)
   3. Unde vezi politica aici? Faptul ca nesimtitii astia sunt politicieni? Pai ei au o problema nu oamenii de bun simt care semnaleaza asta.

   Comunismul se uita greu stiu, dar tine minte, nu e de vina ala care a turnat un hot ci hotul!

 3. Art. 170. — (1) În cazul nerespectării standardelor de calitate
  sau de etică profesională, Ministerul Educației, Cercetării,
  Tineretului și Sportului, pe baza unor rapoarte externe de
  evaluare, întocmite, după caz, de CNATDCU, de CNCS, de
  Consiliul de etică și management universitar sau de Consiliul
  Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice
  și Inovării, poate lua următoarele măsuri, alternativ sau simultan:
  a) retragerea calității de conducător de doctorat;
  b) retragerea titlului de doctor;
  c) retragerea acreditării școlii doctorale, ceea ce implică
  retragerea dreptului școlii doctorale de a organiza concurs de
  admitere pentru selectarea de noi studenți-doctoranzi.

  Eu n-am gasit in LEN vreun articol care sa specifice ca pentru demnitari doar CNE are competente. Ar fi bine ca dna Andronescu sa ne spuna exact unde scrie acest lucru (http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/14847)

  • Exista un HG, sau o lege, nu stiu ce numar, care spune asta, dar nu spune ca EXCLUSIV CNE poate ancheta demnitari. Nu apare cuv. exclusiv, ci printre alte categorii.

   OG 28/2011 privind modificarea şi completarea Legii 206/2004 privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare.

  • OG 28/2011 care modifică legea 206/2004 introduce aceste prevederi invocate de Ecaterina Andronescu. Astfel,. la art. 4 indice 2 din forma actuală a Legii se spună că sesizările sau contestaţiile care vizează conducători de instituţii şi unităţi de cercetare-dezvoltare ori de instituţii publice, membri ai consiliilor de administraţie, ai comitetelor de direcţie, ai consiliilor ştiinţifice sau ai comisiilor de etică ale instituţiilor şi unităţilor de cercetare-dezvoltare ori persoane cu funcţii de demnitate publică, care sunt analizate direct de Consiliul Naţional de Etică. E trist că un ministru al educației nu știe exact legislația pe un subiect pe care se pronunță cu atât de multă siguranță. Așa cum este la fel de trist că domnul Vlaston, care combate cu aceeași sigurnață, nu are nici el habar de subiect. Dar ne dăm toți cu părerea că fiecare păcălește câțiva.

    • Are dreptate dl Andrei; am citit si eu OUG si zice limpede acolo:
     „(3) Se excepteaza de la prevederile alin. (1) lit. a) sesizarile sau contestatiile care vizeaza conducatori de institutii si unitati de cercetare-dezvoltare ori de institutii publice, membri ai consiliilor de administratie, ai comitetelor de directie, ai consiliilor stiintifice sau ai comisiilor de etica ale institutiilor si unitatilor de cercetare-dezvoltare ori persoane cu functii de demnitate publica, care sunt analizate direct de Consiliul National de Etica.”
     Asadar, cu parere de rau si scrasnind din dinti, ii dau dreptate dnei Andronscu: cu legislatia actuala nu cred ca se mai poate face nimic. Singura varianta, daca e posibila (eu nu ma pricep la drept), ar fi sa fie luata o decizie pe baza regulilor care existau in 2003, cand dl Ponta si-a sustinut teza. Atunci nu era CNE, iar consiliul de etica al UB ar avea castig de cauza.

    • Domnule Vlaston, ba asta zice. Că e singurul. N-am spus că e bine sau rău. Sincer, mi se pare cam bizar. Dar așa spune legea. Că doar Consiliul Naţional de Etică poate să ia niscaiva decizii în cazul asemănătoare celui a lui Victor Ponta. Hai să nu ne mai dăm aiurea cu părerea.

   • In nota de fundamentare a OG 28/2011 aparea asa:

    „Atunci când o abatere este semnalată, prima instanţă de evaluare şi arbitrare este comisia de etică la nivelul unităţii sau instituţiei. Situaţiile care nu sunt soluţionate la nivel local pot fi sesizate sau contestate la nivelul CNE. Acesta poate propune aplicarea unor sancţiuni dintre cele stabilite în lege. Fac excepţie cazurile în care sesizarea vizează un conducător de instituţie, un membru al consiliului de administraţie, sau un membru al comisiei de etică a instituţiei: în aceste cazuri, CNE este obligat a analiza sesizarea în mod direct, fără o analiză prealabilă la nivel local.”

    In sedinta de guvern ceva a intervenit de a aparut inca ceva in plus…
    Hmmm….

    Chiar si asa apare in OG26/2011 urmatoarea precizare la art.4:
    „5) Consiliul National de Etica poate analiza abateri de la normele de buna conduita si in urma autosesizarii.”

    Practic avem un raport de la Universitatea Bucuresti care emite opinia ca lucrarea de doctorat este un plagiat si decizia CNE care spune ca „nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu ii apartineau si le-ar fi prezentat drept contributii personale sau originale”. Un numar de persoane numite in CNE au demisionat si practic nu imi este cunoscut scorul cu care s-a avizat raportul si s-a emis decizia.

    Daca este sa analizez din punct de vedere al obiectivitatiii, partinica mi se pare decizia CNE-ului schimbat sub PM Ponta, asa ca o analiza merita facuta in continuare…

    As mai dori publicarea raportului celor trei experti juridici nr. 874/2012- anexa 1.1 – lipsa din raportul final nr. 879/2012.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12835681-cine-sunt-membrii-consiliului-national-etica-prima-institutie-care-decis-ponta-nu-plagiat.htm

 4. Deci a condamna furtul plagiatul a devenit un exces de zel.
  Măi să fie.

  Adică, dle ai strigat odată hoţul după aia taci din gură? Chiar dacă nu a fost prins şi judecat. Aici nu se cer execuţii se cere ridicarea unui titlu academic obţinut prin furt, care a creat şi crează o problemă mare de societate, prin injustiţia creată, pune la acelaşi nivel (chiar material- sporurile obţinute în urma deţinerii unei diplome , acces la funcţii etc) un om corect şi un hoţ intelectual.

  Pentru că asta a făcut dl Ponta, Hoţie Intelectuală. I-a prostit pe toţi cu diploma lui, cu cunoştinţele de limbi străine ca să pară inteligent, iar apoi oile rumegătoare din propriul partid îl urmează vrăjiţi către prăpastie. Mă miră enorm cum alţi membrii , de exemplu o Ana Birchall, membru PSD de exemplu care ştie ce înseamnă o obţinerea unei diplome pe bune, suportă prezenţa sa alături de un şmecheraş. Prin complicitate se fac vinovaţi la binecuvântarea unui furt intelectual. Sau cum dna Andronescu se spală pe mâini invocând argumentul n-am ce să fac. S-a întors lumea cu fundul în sus, e mai bine să fii hoţ??? E adevărat că petiţia ar fi trebuit să fie prima zi după ce plagiatul a fost dovedit. Dar niciodată nu e prea târziu să repari o nedreptate. Nu-i cere nimeni postul de Prim Ministru , poate l-a obţinut cu propriile merite politice ci doar să i se ia înapoi ceea ce nu a obţinut corect.

 5. Dle Vlaston, minciunile trebuie combatute in momentul aparitiei lor, inainte de a ajunge la destinatar.
  Daca nu este posibila aceasta abordare atunci trebuie actionat in instanta daca minciuna incalca drepturi constitutionale.

  Sunt consternat de lipsa de reactie a societatii civile fata de comportamentul totalitarist al USL.

  Consecinta acestei lipse de reactie este aparitia OUG care striveste CNA, aprobată alaltaieri de Guvern.
  Aceasta OUG este o provocare miseleasca pe care USL o arunca in fata Societatii Civile:
  „-Ia sa vedem cat sunteti capabili sa inghititi ! Daca o inghiti si pe asta dupa ce v-am desfiintat ICR atunci, dupa ce punem gheara pe putere, vom desfiinta CNA cu totul !”

  Ce urmeaza dupa asta ? Desfiintarea celorlalte partide care conteaza. Deja doua dintre ele (PNL si UNPR) au fost absorbite iar un al treilea – PDL – este subminat treptat.

  In Europa secolului trecut a mai fost o astfel de situatie in care un intreg popor a fost dirijat spre acordarea majoritatii absolute unui partid populist national-socialist.
  Oare sunt romanii atat de idioti incat sa nu sesizeze ca urmeaza incendierea statului de drept ?
  Oare clasa politica nu vede ce monstru sta sa se nasca ?

  • PDL-ul s-a subminat singur. Degringolada dreptei este consecinta directa a guvernarii PDL-ului.

   O sa vina USL-ul si o sa puna capacul (autoritarism/etc). Nu reprezinta o problema, fiindca ne trebuie o rasturnare violenta de regim pentru a pune lucrurile in ordine.

   • @it_s__not_news,
    – ce inseamna rasturnare ?
    – cat de violenta sa fie rasturnarea ?
    – cine sa fie rasturnat ?
    – ce fel de ordine sa fie dupa rasturnare ?

    De fapt, nu te mai obosi sa raspunzi.
    Probabil ca lucrezi deja la Ordonanta de Urgenta cu titlul : USL face ORDINE !

    • Draga domnule,

     1/ Revolutia din 89 nu si-a atins obiectivele. Societatea romaneasca a inlocuit 1 ceausescu cu mai multi ceausesti mai mici.
     2/ USL-ul face greseala sa promita cam mult electoratului, more-or-less timpenii (ca si ARD-ul)
     3/ Criteriile de aderare au fost prost negociate. In aceasta iarna apar niste liberalizari
     4/ Romania este la mina celor din afara. Mai bine spus, deficitul este finantat de UE si FMI. Ponta tine neaparat si el de acest acord cu FMI.
     5/ UE are problemele ei acum.
     6/ FMI-ul are probleme mai stresante. Romania este marginala (nu prea contam). Un criteriu de acordare de imprumut este si cel politic.

     1 & 2 & 3 => nemultumiri sociale de fond

     USL-ul o tine tot asa, nu mai indeplinim criteriul politic, adios bani. Nu ne facem temele in acordul curent cu FMI ? (si deocamdata nu le facem) => FMI o sa micsoreze ajutorul acordat Ro sau o sa-l sisteze. Se adinceste criza ? sintem in rht pina la git.

     Iesirea se poate face prin:
     1/ inflatie controlata pentru a acoperi deficitul si/sau indatorare extrema (indatorare la dobinzi mari).
     si/sau:
     2/ tensiuni sociale.

     Probabilitatea de a se intimpla pct 2 nu e deloc neglijabila.

 6. Asa e. Mama, un articol de-al dlui Vlaston care e la obiect!

  Eu v-am mai zis ca atunci cand vorbiti despre un subiect pe care il cunoasteti, le spuneti bine. Problema este cand treceti la economie politica..

  • „If all economists were laid end to end, they would not reach a conclusion”
   George Bernard Shaw

   „Nobody should be reach but those who understand it”
   Goethe (nu stiu germana, ca sa citez originalul…)

   • Nu va suparati, dar cred ca nici engleza pare ca n-o stiti prea bine. Al doilea enunt e pur si simplu lipsit de sens.
    Dar asta e un detaliu marunt. Mai interesanta mi se pare veselia generalizata cu care se fac glumite pe seama economistilor (de catre oameni care, cel putin in cazul d-lui Vlaston, n-au nicio treaba cu ea), justificandu-se cumva opinia candidatului ca el, care habar n-are de economie, e printr-un fel de alba-neagra superior acelora…
    Stiti, d-le Vlaston, eu n-am decat patru clase, si alea facute la fara frecventa si terminate la 20 de ani, dar uitandu-ma la halul in care dvs. si-altii ca dvs. ati adus educatia in tara asta, ma gandesc ca mai bine ma puneti pe mine ministrul educatiei, ca am mult bun simt si tampenii mai mari decat s-au facut deja, oricum sunt greu de facut…
    Cam asta-i nivelul argumentatriei dvs. cu privire la economie/economisti. In viziunea dvs. (si a ARD, presupun) economia e acea chestie care merge cu atat mai bine cu cat e condusa de oameni care se pricep mai putin la ea.

    • Dle prost al satului, engleza aceea nu e a mea, ca de-aia e intre ghilimele. Si zau ca are sens citatul din Goethe; mai incercati… Citatele sunt luate din „Critical Mass: How one thing leads to another” de Philip Ball.

     • Misterul e lamurit; citatul are intr-adevar sens, chiar unul profund, dar numai daca n-ati fi scris gresit un cuvant. „Reach” inseamna cu totul altceva decat „rich”.
      Oricum, paraponul meu era pe povestea cu economia care trebuie condusa de oricine altcineva decat de economisti, poveste pe care dl. Vlaston continua sa pretinda ca n-o pricepe.

 7. Toti cei care fac zid în jurul oamenilor corupţi şi plagiatori din USL, din ARD , PP-DD îşi sabotează propriul destin individual. Şi mai ales a propriilor copii. Vor accepta copiutza lui bulă ca alternativă şi mijloc de concurenţă pentru învăţatul şi timpul petrecut de copiii lor în sală de clasă. Vor accepta ca la concurs, subiectele sunt cu dedicaţie, ca şi copiii lor să nu aibă nici o şansă în faţa celui care a dat o plasă sau are iubirea de partid în spate, pierzând un loc de muncă unde ar fi putut să muncească onest. Întotdeauna se va găsi într-un asemenea sistem cineva care dă mai mult, se amăgesc că vor putea reuşi la maximul potenţialului lor uman. Vor accepta impostura, şeful făcut cu donaţia văcii din ogradă care va urla şi se va comporta ca un tiran, cu ameninţări şi jigniri, fără un pic de respect şi nu şeful care a muncit cot la cot , cel mai bun dintre colegi care a construit ceva în echipă. Acceptă nedreptatea, ca unii mai proşti, mai incompetenţi mai idioţi, să le conducă destinele. Nu se cheamă a accepta oameni inteligenţi, ci şmecheri. E o diferenţă.
  Fiecare face o alegere. Dacă asta se acceptă acum , fie. Asta se merită ca societate. Eu nu pot să accept şi am acţionat în consecinţă. Şi nu sunt dezamăgit de alegerile mele.

  • @pink,
   Recitiţi lista cu atenţie şi coroboraţi numele cu indexul ISI şi cărţile publicate. Nu am afirmat că toţi cei 1500 ar fi celebrităţi în lumea universitară, dar sunt sigur după reacţie că toţi cei 1500 au valoarea cel puţin intelectuală mai mare decât a dlui Ponta. Pentru că la cea morală, nu există termeni de comparaţie e ca şi cum am compara măceşe cu kiwi.
   Lenea e o boală care se tratează cu un pic de muncă.
   În privinţa studiilor mele, vă mai invit să vă mai forţaţi un pic. Deocamdată trăiesc mai mult decât decent şi pe unde am lucrat nu am dezamăgit şi nici nu am dezamăgit dar nu sunt aici pentru a-mi face propriul elogiu.
   Sănătate şi cum v-am spus, pupincurismul de partid ar trebui să-l lăsaţi acasă. Nu e sănătos să aperi, ceea ce nu se poate apăra prin argumente de genul – ar trebui ca alţii să facă ceea ce ar trebui să fac eu.

   • @pink o ultimă observaţie.
    Când e necesară denunţarea unui act nedrept, o hoţie, nu studiile sau diploma universitară fac diferenţa ci atitudinea şi integritatea personală. Poate ar fi cazul să reflectaţi de pe această poziţie şi nu raportându-se la gradul univesitar.

    • Domnule C.I., pentru multi dintre nihilistii astia ( alt cuvint mai potrivit n-am gasit: cind toata lume vede ca e negru, iar tu imi zici ca e alb, atunci ori esti nihilist, or daltonist), aceste cuvinte nici nu exista in limba romana (de altfel in nici o alta limba): integritate, morala, etica, caracter…doar stiti cum e „nu de oameni destepti ducem lipsa, ci de caractere”…bine la ponta nu se aplica nici una nici alta…nu e nici destept, da in schimb lipsit de caracter cu carul…exmplu tipic de mediocritate (corect ar fi fost nulitate, da’ cuvintele astea doua nu se pot alatara! Nici cu mediocritate nu prea merge, da’ tre sa ma exprim si eu intr-un fel :-)) ), academica (ca vedeti dv. e si „conf.” pe linga „dr.” impostorul…ehee, nu-i de joaca, un adevarat savant!) „ridicata” de prin mlastinile politicii (dealtfel ca si toti aparatorii lui, de la abramburica la mateutz si inapoi)…ori fi si ape mai curate prin politica, „insa foarte putin”, vorba lui Aug. Doinas…

    • Domnule CI, raman la prima mea impresie, aceea ca intelegeti mai greu, fiind nevoie de multe explicatii ca sa va lamuriti. Nu am nimic impotriva acestei petitii si a semnatarilor sai dar mi se pare o minciuna sa pretinzi ca e semnata de
     „revista22.ro/peste-1500-de-universitari-si-personalitati-culturale-au-semnat-scrisoarea-adresata-ministrului-educatiei-idoamna-andronescu”. E ridicol, asa cum v-ati si exprimat. Nu acoperi o impostura cu alta. De altfel, am ajuns la asemenea cazuri de impostura si pentru ca oamenii simpli ca dv fac un amalgam intre elite si orice posesor de diploma universitara sau chiar una de doctorat.
     Sunt de acord 100% cu actiunea in sine, chiar e interesant de vazut cine si ce sunt semnatarii, dar incetati cu chestia asta despre mii de semnaturi ale personalitatilor: afirmatia este la fel de ridicola ca si titlurile universitare cu care s-au impopotonat politicienii nostri. Chiar nu vedeti ridicolul?

 8. @shaolin & comp. si alti paraziti ca ei.

  Multi dintre comentatorii dv. sunt bugetari, universitari in posturi caldute, ocupate cu pile, cum se ocupa absolut toate posturile de bugetari, de la femei de serviciu pana la Ponta.

  Majoritatea universitarilor (cunosc perfect lumea academica din care am plecat cu scarba) din Romania sunt incompetenti, batranii ramasi si copiii lor, cei mai prosti dintre ei, care nu au fost acceptati de universitatile straine sau care s-au intors inapoi cu coada intre picioare cand au dat de munca adevarata.

  Ca madam Stan(d)ford sau Ponta sau sova, cu mastersurile lor fictive obtinute doar in imaginatia lor bolnava. Dar trecute in Cv.

  Abramburica, ca doamna nu pot sa-i spun, este o oltencuta plecata dintr-un sat din Mehedinti, cu origine sanatoasa, si ajunsa ditamai profesor universitar la Bucuresti. Teza si-a plagiat-o ca tot omul, din retete chimice furate de sotia colegului ei de catedra Toma, din SUA, vezi Nasul Tv – site.

  Ea a „produs” 200 de doctori in chimie, dupa chipul si asemanarea ei, dintre care cativa au fost deja prinsi ca plagiatori de cercetatori olandezi. A mai semnat si un grant urias, cu o echipa intreaga, avand onoarea sa apara si ea in revista Nature, deoarece tot proiectul era plagiat din 5 surse, inclusiv ideea. Cand a fost ministreasa si rector mai inainte, a „castigat” un grant de 4 milioane de euro, ea fiind si rector si ministru si profesor.

  O astfel de arahnoida vreti sa retraga titlul lui Ponta? Uitati-va la mutrele lor, Ponta, Iliescu, Nastase, abramburica, toti sunt la fel, au iesit din acelasi ou – arahnoizi, seamana si la fata.

  Iar despre voi @Shaolin si alti bugetari de tipul tau….. in curand va fi sfarsitul vostru, bomba economica nu mai poate fi ascunsa sub pres. iar de la noi, privatii, care ne-am mutat demult firmele din tara…nu vei vedea nici un ban. Foametea e cea mai buna solutie – te va ilumina.

  • Me too. 99% adevarat, desi se mai gasesc si-n Romania, oameni de certa valoare stiintifica, chestia ca arareori gasesti si integritate la acestia. Sunt foarte putini oameni valorosi (academiceste) si integri in acelasi timp, si cam rasfirati. In Romania asta e exceptia (sistemul e (oricum era, da cred ca acum e si mai rau) organizat de sus in jos, exact ca in armata,jupinul cel mare (rector/decan/sef de catedra), iar pe nivelele urmatoare, fel de fel de saru-ministi, nepoti, nurori ori alti mediocri – ori pleci ori inebunesti), in occident regula!

 9. Draga Shaolin, postacule cretin…de la partidul …lui crin…:O
  esti pe langa subiect, zeci de pagini din lucrarea de doctorat a domnului Ponta sunt COPIATE litera cu litera , fara ghilimele. Asta e furt iar faptul de a para un hotx…e complicitate .De aia nu semnezi cu numele tau , lashule!
  iti explic ce se va intampla, ce nu credea nici Bombonel ….dar s-a intamplat!

  0. Dan Diaconescu va castiga in fata lui Ponta la T Jiu, asa ca Ponta ramane fara imunitate parlametara.
  1. Parchetul va incepe cercetarea penala dupa multiplele plangeri/ sesizari pentru plagiat ( si eu am depus una) !Plagiatul este penal!
  2. Presedintele va primi o cerere de suspendare a primului ministru pe durata anchetei.Ramane Georgescu prin Minsitru.
  3. Ponta va fi pedespit cu inchisoare si se duce colg cu idolul sau, Nastase
  4.Noul Parlament va fi suspendat pentru ca nu va accepta prim ministrul Monica Macovei
  5.Urmeaza 3 luni fara imunitate pana in Martie, timp berechet ca si Justitia sa il trimita pe Felix la locul lui
  6.Odata ce Antenele sunt puse cu botul pe labe , noile alegeri pot fi organizate pentru un Parlament, adunare consituanta cu maxim 300 de oameni
  7. Odata ce va fi adoptata noua Consitutie si ROmania va intra in Shengen si in zona Euro, dl Basescu isi va da demisia.Atunci Shaolin o sa aiba curajul sa semneze cu numele lui din buletin!

 10. TOTI politicienii mint, TOTI !!!
  Uite cum le zice Ion Cristoiu !!!!

  „ROMÂNIA LUI CRISTOIU: De ce nu fac politică
  Autor: Ion Cristoiu
  Profitând de prezenţa în platou a criticului şi istoricului literar Alex Ştefănescu, în ipostaza inedită de candidat la parlamentare din partea ARD, Robert Turcescu m-a întrebat de ce nu fac politică.

  2) Adevăratul politician e înzestrat cu harul de a minţi pe loc şi în chip strălucit fără a fi stînjenit o clipă de asta, ba mai mult, fără a avea conştiinţa că minte.

  S-a văzut în asta un mare păcat al politicienilor şi, sub acest semn, cea mai deasă acuzaţie adusă politicienilor ar fi că sînt nişte mincinoşi. În realitate, politicianul minte nu neapărat pentru a trage pe sfoară electoratul. Minte mai degrabă ca un actor. Ca şi în cazul actorului, între ceea ce spune şi ceea ce crede politicianul e o diferenţă. Deosebirea îşi poate avea cauza în interese de partid, dar şi în interese naţionale. Dacă preşedintele României, ca om, nu-i place de un alt şef de stat, ca om, trebuie neapărat să spună asta în public? Sau, şi mai şi, cînd îl întîlneşte trebuie să se stăpînească, să-i spună că-i fericit să-l vadă numai şi numai pentru a evita să mintă?! De o asemenea dedublare nu poate fi în stare un scriitor, ba chiar şi un ziarist. Dacă eşti scriitor autentic nu poţi să nu spui ceea ce crezi şi gîndeşti. Mă văd cu greu apărînd la TV pentru a recita mesajele pe care mă obligă să le zic, în ziua respectivă, conducerea partidului. N-am putut scrie sau recita clişee nici măcar pe vremea lui Ceauşescu. Şi cînd a venit vorba să mă pronunţ despre Ceauşescu, am căutat să scriu despre obiective cu care eram de acord, cum a fost cel de a moderniza România chiar cu preţul reducerii consumului.”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-lui-cristoiu-de-ce-nu-fac-politica-1012734.html

  • Lectii despre adevar si minciuna de la inventatorul gainii care fata pui vii… yeah, right.
   Precum si o perla demna de bacalaureatul profesional, de la acelasi om de mare cultura, dar putina gramatica „Dacă preşedintele României, ca om, nu-i place de un alt şef de stat…”

   Ce-ai vrut sa demonstrezi cu asta, costica?

  • @hantzy2. Ciuvica, pediatrul expert in orice, fabricant de zoaie pe bani, a afirmat ca Kovessi a copiat pasaje din articole scrise de dra. Lascu. Acest imbecil nu s-a obosit sa afle ca inainte de mariaj, Laura-Codrutza se numea Lascu. Exista cumva plagiat din tine insuti?

   • Buna ziua
    Domnule @cinic. Nu va mai obositi. Hantzy e un postac USL-ist de care nu se va lipi explicatia dvs. niciodata. Si asta nu pentru ca ar fi prost, ci pentru ca nu vrea sa auda explicatii care s-au dat inclusiv la televizor. Explicatii simple dealtfel, dar e mai simplu sa urmeze indicatiile de la USL: calomniati baieti ca tot va ramane ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Stefan Vlastonhttp://stefan-vlaston.blogspot.com/
Candidat din partea ARD la Camera Deputatilor la alegerile din decembrie 2012 Profesor de liceu, director de liceu in perioada 1990-2008, Presedintele asociatiei EDU CER- Educatie si Cercetare. Preocupari in domeniul politicilor educationale, in privinta calitatii educatiei, a managementului educational. Contributii in media scrisa si audiovizuala, pe temele privind educatia, formarea profesionala si cercetarea.

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro