duminică, iulie 14, 2024

Doamna Ecaterina Andronescu simulează autismul

Ne-am obișnuit deja cu reacțiile nervoase, cu vorbele necugetate, injurioase rostite de comunicatorii de partid de mâna a doua și a treia la adresa celor care încă # rezistă și nu se resemnează în fața relelor comise în cascadă de guvernarea PSD-ALDE.
Indiferent că ei se cheamă Codrin Ștefănescu, doamna Olguța de la Pensii, Muncă și Salarii, mereu neinspiratul Marius Adrian Dobre, complet nejustificat promovat în postul de purtător de cuvânt al partidului, aventurierul Liviu Pleșoianu, reîntruchiparea lui Vadim Tudor, care deja se visează candidat la președinția României. Acestuia din urmă îi recomand să citească un foarte cunoscut text de N.V. Gogol. Preventiv, desigur.
Ne-am obișnuit și cu diatribele falșilor jurnaliști și analiști politici care prestează zi-lumină, ba pe la România tv, ba pe la Antena 3, ba pe TVR 1, trecut cu arme și bagaje de partea PSD. Indiferent că ei se cheamă Ion Cristoiu, fostul pușcăriaș și securist Sorin Roșca-Stănescu, Bogdan Chirieac, Val Vâlcu, Doru Bușcu, Marius Pieleanu, Răzvan Savaliuc sau- hélas- Mircea Dinescu. Misiunea lor e clară. Trebuie să spună lucruri convenabile PSD și lui Liviu Dragnea, chiar dacă uneori o fac “prin învăluire”. Adică criticând conducerea PSD și Ministerul de Interne, recte Jandarmeria Română, pentru lipsă de fermitate în alungarea/reprimarea protestatarilor. Fostul milițian ajuns în plină democrație șef al IGP, astăzi avocat pledant și, din câte aud, profesor universitar și conducător de doctorate Pavel Abraham a mers chiar mai departe, îndemnând pe față la folosirea armamentului din dotare împotriva manifestanților.
Chiar nu mai era nevoie ca tabloul să fie completat de rușinoasa intervenție de duminică seară, de la Televiziunea Digi 24, a doamnei Ecaterina Andronescu. Profesor universitar, fost decan, fost rector, fost președinte al Politehnicii bucureștene, membră a minusculei și inventatei Academii a Oamenilor de Știință unde tocmai s-au mărit indemnizațiile chiar la inițiativa sus-numitei,, doctor Honoris Causa al câtorva universități marginale, în repetate rânduri ministru al Educației și vicepreședinte PSD. Care, probabil, spre a -și mai spori nițel șansele în vederea redobândirii postului guvernamental în care pesemne se simte foarte bine, s-a lansat într-o deplasată diatribă la adresa protestatarilor. Diatribă construită în absența oricărei logici și cu totul descalificantă pentru un profesor de științe exacte, așa cum este Chimia. Doamna Andronescu a înregistrat penibila performanță în a o depăși în afirmații deplasate pe Corina Drăgotescu. Falsa jurnalistă care anul trecut inventase un mercurial fantezist pentru câini și pisici aduși la proteste.
Din discursul înfuriat al Ecaterinei Andronescu, discurs pe care acum sper că îl regretă, că ar fi preferat să își fi inghițit cuvintele, am aflat că ei, protestarii, ar induce în opinia publică internațională impresia că țara ar fi neguvernabilă. Nu sucesiunea de guverne PSD-ALDE, puse și schimbate de CEX-ul ( din care și doamna Andronescu face parte) numai spre a-i îndeplini cheful, poftele și ordinele lui Dragnea-Trei Dosare. Bănuiesc că doamna Andronescu știe măcar atâta Engleză spre a citi în presa internațională cine este pus la zidul rușinii. Nedemocraticul partid din care continuă să facă parte.
Tot doamna Ecaterina Andronescu a susținut sus și tare că protestatarii aduc grave atingeri imaginii țării. Ei și nu conducerea iresponsabilă a PSD în frunte cu același Dragnea, insul căruia puțin i-a păsat că în România urma să vină în delegație oficială premierul Japoniei Shinzo Abe ce se cuvenea primit de premierul țării. Numai că dl. Mihai Tudose a fost trimis la plimbare cu o zi înainte de sosirea d-lui Shinzo Abe fiindcă așa a dictat același Liviu Dragnea. Care nu o putea lăsa cu onoarea nereperată pe doamna secretară Carmen Dan, insa plasată în disprețul oricărui principiu de competență și de morală în fruntea Ministerului de Interne.
Aceeași minunată doamnă Andronescu a susținut că nu înțelege de ce atâta agitație pe tema legilor justiției. Modificările la Codurile Penale nu au fost încă operate, iar cele trei legi deja adoptate nu au fost promulgate de președintele Iohannis. Așa că, tovarăși, stați liniștiți la locurile voastre! Aici, doamna Ecaterina Andronescu simulează autismul. Se manifestă ca și cum nu ar fi luat parte la procesul legislativ de toată jena, care a aruncat în derizoriu însăși ideea de democrație parlamentară, proces în urma căruia au fost adoptate cele trei legi. Opoziția nu a fost ascultată, i s-a tăiat microfonul, nu i s-a îngăduit să își facă cunoscută părerea, amendamentele ei nici măcar nu au fost băgate în seamă. Ceea ce a făcut în ultimele luni ale anului 2017 majoritatea parlamentară PSD-ALDE a fost criticat în toată presa internațională, și nu protestatarii.
Nu mai comentez gugumănia cu autobuzele plătite. Mă mulțumesc să spun că respectivele cuvinte ne arată cât de intim legată este doamna Andronescu de mentalitatea fesenistă de esență bolșevică de la începutul anilor 90 ca și de Ion Iliescu.
Ar fi spre binele doamnei Andronescu să lase neadevărurile și propaganda mincinoasă la o parte. Nu o ajută nici pe domnia-sa, nici PSD-ul Astfel de intervenții îi trimit pe ambii în ridicol. Să vedem dacă ridicolul o ajută să mai primească recompensa așteptată. Deocamdată pare-se că Dragnea și partidul o fierb în apă rece.

Distribuie acest articol

10 COMENTARII

 1. Vizita delegatiei japoneze la cel mai inalt nivel ,pregatirea unor investitii foarte importante pentru legaturile cu Europa de est si centrala in contextul tratatului de liber schimb a fost atat de importanta incat un minim bun simt de politica externa ar fi impus acordarea unei atentii maxime,in niciun caz debarcarea guvernului Tudose.A meritat pierderea de miliarde de dolari investitii „reperarea onoarei secretarei”,sau adevaratul motiv al debarcarii a fost chiar anularea acordurilor cu Japonia la Marea Neagra?

  • Se-ntelege, Marea Neagra lac rusesc. Nu m-at mira ca in viitor RPC si URSS sa-si imparta Japonia, care oricum, straniu, nu are arma nucleara.
   O vor lua insa multi in freza in urmatoarele mii de ani.

  • Exact Aurel. La asta m-am gandit si eu, si am si doua argumente.
   Primul: Dupa demisie Mihai Tudose a avut un sigur lucru de spus „nu voi asigura interimatul”. Paguba-n ciuperci mi-am zis desi si o femeie de servici de-ar fi fost sigur ar fi venit a doua zi la lucru ca n-avea cine sa-i faca treaba. Dimineata cand am auzit de premierul japonez am realizat si de ce a zis Tudose ce-a zis; s-a scos, avea alibi de-acum.
   Al doilea: desigur obiectul vizitei era cunoscut din timp; cine ar fi preocupat sa atraga investitii s-ar fi pregatit pentru fructificarea oportunitatii ivite de a avea o intalnire fata in fata cu posibilul investitor, iar cum banuim de toata seriozitatea un organism precum Guvernul Romaniei pariez ca au avut macar 10 dosare pregatite pentru a fi prezentate si sustinute in fata delegatiei nipone. De aceea bucuria si descatusarea lui Tudose din momentul in care a anuntat ca nu asigura interimatul sunt frapante cu lipsa respectului fata de echipele de specialisti care au muncit pe branci la dosare si cu lipsa responsabilitatii fata de tara (cum era cu mandria de a fi roman? aha, cu faptele e mai greu) si fata de inaltul oaspete pentru a-i fi gazda. Sa renunti atat de usor dupa o pregatire minutioasa (si aici nu e doar Tudose ci intreaga pleaiada de corifei ai partidului de guvernamant)? Pare greu de crezut; doar daca de fapt n-a fost o pregatire minutioasa, n-au fost dosare de sustinut si de aici rezulta lipsa de preocupare in a realiza investitii cu partea japoneza; ceea ce a sustinut si Aurel.

   • Si atunci se naste o mare intrebare: De ce (acest refuz)?
    Rememorati precipitarea candida in jurul urgentarii sedintei de clarificare din partid (soldata cu demisia lui Tudose; si ca aceasta sa fie exact inaintea vizitei!) si puneti-o in balanta cu importanta vizitei japoneze; sa fie doar rod al intamplarii (presupune si o pierdere totala a ratiunii in intreaga conducere pesedista)?
    Un raspuns posibil privind greutatea sifonarii banilor, considerand si cat de multe mai sunt de facut in tara, mi-e atat de teama ca ar fi mult prea simplist.

 2. Iata ce a spus Andronescu: „Avem obligatia sa respectam imaginea tarii si sa nu dam senzatia ca suntem o tara neguvernabila””– Pai tocmai asta nu intelegeti stimata doamna , faptul ca protestele transmit un mesaj pozitiv si creeaza o imagine foarte buna Romaniei. Prin aceste proteste imaginea Romaniei se imbunatateste considerabil iar alte tari ne respecta si mai mult, ceea ce dumneavoastra nu faceti si nu veti face niciodata. Oameni ca Andronescu arunca Romania undeva in anii ’90 si nu contribuie cu nimic la evolutia acestei tari. Are acelasi limbaj precum un membru PCR.

  • Abramburica si amici ei nu sunt tara, din care totusi se infrupta grosolan.
   Dar au dat nu impresia ci certitudinea ca tara este neguvernabila, adica fripturismul, la rapandule, este la el acasa.
   Pot eu, fara scoala aferenta, sa pilotez in avion ? Nu, Microsoft Flight Simulator cel mult imi arata bazele, conditiile reale vor face ca, fara scoala necesara, avionul sa se prabuseasca sau nici macar sa nu decoleze. Atunci cand Mulguta sauAbramburica ocupa functii, treaba sta pe loc, sau merge inapoi. Mizerabilele astea nu lucreaza fara nepotism, spagarit, pile, etc.

   In Pakistan at fi executat-o de mult.

   • In decembrie 2016, in timp ce ma indreptam spre sectia de votare (sunt din diaspora), ma gandeam la coada imensa din fata ambasadei Romaniei si ma pregateam sufleteste pentru orele de stat la coada si de socializat cu alti romani. Cand am ajuns in fata cladirii si nu am vazut pe nimeni, mi-am dat seama ca ceva nu este in regula. Am intrat totusi, zambind si (inca) optimist ca si de data aceasta o sa -i oferim lui Johannis un guvern pro-european, un guvern normal care va continua lupta cu coruptii si totul va functiona bine. Ar fi trebuit sa fie cumva, ultima curatenie de ciuma rosie securisto-comunista , inainte de o primavara frumoasa. Insa doamna care mi-a inmanat buletinul si stampila mi-a zis asa: „zambiti acum cat mai puteti, pentru ca urmeaza o lunga perioada de tristete. Foarte putini oameni au venit sa voteze astazi”. Parca mi-a dat cu ceva in cap; atunci am realizat a doua oara gravitatea situatiei.
    Este ireal ce traim. Acum doi ani toata lumea ne lauda pentru lupta impotriva coruptiei, pentru atitudinea pro-europeana, iar DNA era oferit drept exemplu de studiat in scoli, iar acum asistam la asasinarea Romaniei. Asa ca fapt divers, ma gandeam chiar sa ma reintorc in Romania … Din pacate acum ramanem la sol pentru o perioada nedeterminata…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro