joi, iulie 9, 2020

Doamne ferește!

Nu cred să mai existe măcar un singur om onest în România care să dea o para chioară pe dl. prof. univ. dr.Tudorel Toader. Individul e ceea ce se cheamă un cadavru viu. Moral, profesional, politic.
Insul s-a compromis grav prin tot ceea ce a făcut în vremea, peste doi ani lungi cât veacul, în care a condus Ministerul Justiției, prin felul în care a dezonorat irevocabil, fără să-i pese, Universitatea ieșeană „Alexandru Ioan Cuza”, prin detaliul că puțin s-a sinchisit de de toate acestea și a dat mișelește din coate, a profitat de o legislație șchioapă, dacă nu cumva cu dedicație (de aici și alte aberații din sistemul universitar din România), dar și de lipsa de coloană vertebrală a unei consistente părți a corpului profesoral universitar ieșean și și-a adjudecat un nou și mânjit din start mandat de rector, prin modul în care a aruncat în derizoriu titlul de profesor universitar.
Numitul Toader Tudorel a revenit în atenția publică printr-un interviu dat lui Ion Cristoiu la începutul săptămânii. Interviu în care își plângea de milă singur pentru presiunile la care ar fi fost supus de numiții Dragnea Nicolae Liviu și Tăriceanu-Popescu Anton Călin să dea o OUG care să îl scape de perspectiva închisorii pe fostul președinte al PSD. Nu știu ce calcule și-a făcut numitul Toader Tudorel mergând la o falsă spovedanie la călugărul securist Ion Cristoiu, ce a sperat recunoscând ceea ce bănuia o țară întreagă. Se gândește cumva la o reabilitare morală obținută prin sperjur? Se înșală. Nu o merită. Merită, mai degrabă, să i se deschidă un dosar penal fiindcă a ascuns un abuz în serviciu al numiților Dragnea și Tăriceanu. Ion Cristoiu, acest Popriscin al presei românești, un personaj ce se iluzionează cu gândul că ar fi putut conduce CNN sau New York Times, s-a mai dovedit o dată un jurnalist inert, prost, slab, lipsit de o minimă onestitate, zaharisit, sclerozat, lăsându-l pe numitul Toader Tudorel să debiteze verzi și uscate, fără a formula o întrebare prin care să valorifice așa-zisele mărturii ale mizerului rector Ieșean.
Doamna Viorica Dăncilă, confirmând întâlnirea la care a asistat tăcută, a mai dovedit o dată că are nu doar un IQ scăzut, ci și că s-a complăcut în rol de marionetă. Iar numita Alexandrescu Anca, cu dezvăluirile ei de alcoov, de individă specialiazită în probleme de așternuturi și de paturi, și-a mai probat o dată micimea morală.
Nu a reprezentat o surpriză nici faptul că presa aservită fie PSD, fie abjectului Tăriceanu-Popescu Călin, lui personal căci ALDE nu mai există, a sărit cu injurii asupra lui Toader Tudorel. La ce să te aștepți din partea cuiva de teapa lui Cornel Nistorescu care dă din coadă numai a auzul numelui lui Tăriceanu? La nimic bun, firește.
Atunci prin ce contează apariția publică de la începutul săptămânii a insului de la Iași care și-a construit o carieră prin fals, minciună, lașitate? Și care vrea să se înălbească acum prin delațiune retroactivă. Prin faptul că devoalează adevărata natură a guvernării PSD în complicitate cu minusculul ALDE. Scopurile reale ale celor ce s-au aflat vreme de trei ani în fruntea țării. Nu bunăstarea românilor, nu eficienta administrare a țării, nu consolidarea prestigiului internațional al României. Nu, nimic din toate acestea. Doar salvarea de la închisoare a cuiva pe care l-au lăsat să îi conducă. Dovedind că sunt cu toții asemenea lui. Că le place, că se complac să îi fie complici, servanți, slugi.
Doamne ferește că astfel de subproduse umane să mai ajungă vreodată la guvernare, în fruntea bucatelor! Doamne ferește să le mai reușească să îi păcălească o dată pe români!
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

9 COMENTARII

 1. Multe universitati din tara, publice si private sunt populate cu asemenea „subspecii umane” ajunsi in functii de rectori si prorectori, decani, dar sunt greu de inlaturat datorita increngaturilor politice. Multi ajung in functii de ministrii in invatamant, cercetare, sanatate si cultura, etc. Lor li se datoreaza scoli doctorale de doi lei si plagiate doctorale si de licenta fara numar. Noi sa fim sanatosi, disparitia lor va fi pe cale naturala.

 2. „Nu cred să mai existe măcar un singur om onest în România care să dea o para chioară pe dl. prof. univ. dr.Tudorel Toader.”

  Așa aș zice și eu… Dar m-aș înșela amarnic!

  Dl Tudorel Toader a fost apreciat și ales în funcția de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași de către oameni cu mult mai calificați decât mine și care îl cunosc în mod cert mult mai bine decât mine.

  Așadar, asumpția că „nu mai există măcar un singur om onest în România care să dea o para chioară pe dl. prof. univ. dr.Tudorel Toader” este profund greșită. NU mă pot pronunța în privința onestității celor care l-au ales, știu însă că ei trebuie (!) să fie oameni de cea mai bună calitate și probabil onești.

  Și a fost ales! Fără să-i tremure cuiva mâna!

  • De acord cu ideea ca profesional exista oameni printre noi, ce pot fi alesi in diferite functii, dar ce ne facem daca nu au caracter si morala?!! Faptul ca a facilitat si aprobat actiuni cu semnul intrebarii ca obiectivitate ii taie din aceasta aura a profesionalismului.

 3. Romanul are o vorba: Doamne fereshte, pana te nimereshte! Cunoashte cineva o persoana in Romania care sa nu se faca frate cu dracul pana trece puntea? Cunoashte cineva o persoana in Romania care sa aiba coloana vertebrala, sa-ti spuna adevarul in fata si sa nu i se intample nimic, sa nu-si piarda slujba, drepturile, prietenii, nevasta…?Eu am cunoscut doua persoane de acest calibru care datorita faptului ca iti spuneau verde in fata ce credeau ca este corect, au pierdut tot. Si au plecat din Romania…Exista, desigur asemenea persoane in Romania dar intr-un procent din ce in ce mai mic (poate 1%). Odata cu evenimentul din 1989, dupa mai mult de 30 de ani, mentalitatea comunista, bolshevica, instaurata de rushi dupa al II-le Razboi Mondial nu s-a schimbat…Ba chiar a luat amploare. Marea majoritate care nu s-a conformat cu aceasta mentalitate si s-au vazut neputinciosi in a schimba ceva in Romania, au plecat.
  Sa fie clar: Romania nu a intrat in UE si NATO pentru calitatile politicienilor sai, ci doar pentru bogatiile ei si pentru pozitia ei geostrategica. Stiu ca nu o sa placa multora, dar acesta este purul adevar…Din pacate…

 4. Paraua ca paraua – fie ea si chiora-, dar ce te faci cu -sacul si peticul – sau cu – drobul de sare- ce nu mai cade de atita amar de vreme . Traim cu speranta ca macar -drobul de sare- sa fie spart , farimite- farimite si noi toti sa ne aducem aminte – ACUM- de aceasta -biata tara- ce asteapta binele de atita vreme . Ne chinuim de 30 de ani , dupa ce ne-am chinuit alti 35 in perioda comunista si -luminita de la capatul tunelului – nu mai apare , inca parca ne aflam in celebra zicere socialista -hei rup si iar hei rup – si parca suntem condamnati de a nu putea iesi din primitivismul acelor vremuri atit de nocive tarii .Am devenit comunisti fara sa dorim nici macar o clipa sa fim asa , am devenit iliberali fara de voie si cit pe aci era sa ne intorcem la dictatura , ca nu-i asa – ii ducem dorul – . Cum , necum ,ne-a trecut glontul pe linga ureche sau chiar pe deasupra capului si cit pe aci sa darimam noaptea tot ce am construit peste vremuri , ca doara mesterul Manole ne este baci (dar nu pina la adinci batrinete ).Trebuia – pe ultima suta de metri- sa tina piept un singur om – impreuna cu intreaga lui administratie -asaltului asupra justitiei ,sprijinit timid de cetateni in strada , cu consecintele atit de bine cunoscute (ce inscenare , ce minciuna gogonata a fost incercata in acele zile tulburi si care cit pe aci sa reuseasca ) Oare ce s-ar fi intimplat daca si acel om – intorcea spatele- si nu se opunea cu atita fermitate ? A trebuit sa vina – blestemata de pandemie- si sa schimbe totul in bine (dincolo de pierderile in vieti omenesti) – . Doar acum am inteles cu totii ce inseamna Uniunea Europeana , ce forta suntem impreuna in acesta constructie supra statala si posibil imediat federala . Ici – colo , mai – ramine in picioare -cite un sarman visator , inca netrezit la realitate si ne mai invoca cu mindrie si ea -albita de vreme- binefacerile unor vremuri apuse . Ce an 2020 ne asteapta , un an crucial pentru tara , poate mai important chiar ca revolta sau revolutia(cum doriti sa ziceti sau sa credeti ) din 1989 . Daca nici acum -doamne fereste -(ca sa ma folosesc de cuvintele autorului ) cetatenii nu constientizeza imensa responsabilitate ce deriva din prezenta lor la vot , atunci cei enumerati in text -vor fi si iar vor fi – in veacul veacurilor si daca nu ei altii asemeni lor .

 5. Doamne fereste, Doamne fereste !
  Doar rugaciunea ne-a mai ramas, fiindca cea ma neagra varianta, s-a confirmat !
  Liberalii ajunsi la guvernare, au pierdut timpuldegeaba ciateva luni bune, dupa care a venit PANDEMIA si ata ca PSD a capatat ragazul necesar si, in loc sa dispara, bate putenric din pinteni!
  Diversiunea tipic comunista, dupa manual, numita Ponta, a prins si ea la uitucii de romani, mari amatori de fanfaronade !
  Daca la alegeri, PSD, Ponta si UDMR obtin impreuna peste 35%, ne intoarcem inapoi, la o guvernare impotenta, cu un presedinte ce va amuti din nou in superba sa izolare !
  Cu Dl Ciolos la Bruxelles in loc sa fie in parlamentul Romaniei, asta meritam
  Adica VAX, domnule Moraru, toata abureala asta pe care ati agitat-o fara finalizare !

 6. Este trist dar adevărat.Am găsit pe raftul de cărți un bilet,,romanul Mizerabilii dat lui…am dat lui …
  Trebuie restituit și recitit ?

 7. Sa ne ferească dumnezeu de boală, molima, dezastre naturale, dezastre provocate de om, dictatura si, nu stiu daca neapărat în această ordine, de presa aservită politic. Fiti onești și criticați de-a valma caci absolut toti au furat din avuție tarii si au umilit-o si au facut din noi si utile Europei bogate. Asa sa ne ajute Dumnezeu la toti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandata

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

 

Antifragil

de

Nassim Nicholas Taleb

recomandată de contributors.ro

 

Top articole

Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Recunosc din start faptul că îmi este destul de greu să scriu despre volumul Isus al Meu, editura Humanitas, 2020. În primul rând, din cauza intimidantului autor, un monument al culturii românești contemporane, adulat şi contestat ȋn (aproape) egală măsură.

Refuzat la export. Schimb de scrisori cu un prieten maghiar

Dragă Miklós, îți amintești de expresia „refuzat la export” din comunismul nostru românesc; subliniez „nostru”....

Când șahul devine rasist…

Credeați că numai statuile sau hărțile (1) pot fi rasiste? Aflați că, pe fondul actualei revoluții BLM (Black Lives Matter), în curs de desfășurare în...

Frauda în educaţie e viol la adresa copilului

Cu câteva zile în urmă, o studentă mi-a trimis – ca răspuns la examenul de “Etică şi integritate academică” – un text...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

(An essay by Vladimir Tismaneanu and Marius Stan)