duminică, iulie 14, 2024

Doi Mihalache: Despre martiri si profitori

Ion Mihalache a incetat din viata, in penitenciarul Ramnicu Sarat, pe data de 5 februarie 1963. Asemeni lui Iuliu Maniu, mort zece ani mai devreme, in penitenciarul Sighet, tot pe 5 februarie, a fost un om politic demn si cinstit, a crezut pana in ultima clipa in statul de drept, calcat in picioare de comunisti. Dan Mihalache este un operator politic din tulburele si adeseori tenebrosul univers al tranzitiei romanesti. Este un fel eminenta cenusie a cenusiului anturaj al lui Klaus Iohannis. Admirator al ideologului comunist Dumitru Popescu, cel care, in paginile „Scanteii tineretului” tuna si fulgera, in anii 50, impotriva „dusmanului de clasa”. Adica impotriva unor oameni precum Ion Mihalache, Iuliu Maniu, Iosif Jumanca, Vladimir Ghika, Alice Voinescu, Corneliu Coposu, Aurelian Bentoiu, Ioan Barbus, Szilard Bogdanffy, N. Carandino si atatia altii…

Distribuie acest articol

33 COMENTARII

 1. nu am o simpatie pentru domnul din poza de jos, dar am simpatie pentru echilibru si pentru adevar. Vorbiti de anturajul „cenusiu” al presedintelui Klaus Iohannis? Va reamintesc anturajul prezidential al lui Traian Basescu: Udrea, Cocos, Bica, Horia Georgescu, Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu, Crinuta Dumitrean, Ioan Oltean, Videanu, Mircea Basescu, Bercea Mondialu’, Eba, ginerele, celalalt ginere..etc etc etc.

  • @ mihai,
   ai tot dreptul sa nu iti placa Basescu ori anturajul fostului presedinte, doar ca dl Tismaneanu vorbea de anturajul actualului presedinte. Despre el era vorba. Dece nu ai amintit de anturajul lui Iliescu ori Constantinescu?
   Ai reactionat in genul kaghebistului adresindu-se turistului american nemultumit ca la Moscova intirzia autobuzul „voi vorbiti? voi, care ii linsati pe negri!”
   Apoi, ai intins o lista mincinoasa de-a dreptul; in anturajul piratului nu erau Cocos, Bica, Horia Georgescu, Gheorghe Stefan, Gabriel Sandu, Crinuta Dumitrean, Ioan Oltean, Videanu, ci aveau niste functii inafara cancelariei de la Cotroceni.
   Dar cireasa de pe tort este fratele lui, Mircea Basescu, in anturajul lui Traian la Cotroceni :P
   De unde vii?

   • Basescu, spre deosebire de Iliescu si Constantinescu este presedintele unui partid, un politician activ angrenat in campanii elctorale. In concluzie, Basescu se poate astepta zilnic la replici sau la atacuri politice. De exemplu, Basescu a lansat astazi un atac incoerent la adresa liebralilor, afirmind in mod incoerent ca A3 acapareaza PNL (se poate astepa in price moment la replici pe marginea subiectului, si nu numai).

    • Poate te convinge Tapalaga ca judeci gresit:
     „Pe scurt: exista un aranjament in derulare, un pact de neagresiune pe care un personaj din umbra il negociaza de zor, intre Cotroceni si Antena 3, noul aliat al liberalilor. Dupa Ponta, Gadea&co si-au gasit noi stapani.Mai ramane de stabilit cu exactitate cine este personajul din umbra, liantul intre Klaus Iohannis, liberali si oamenii lui Voiculescu? Aceasta intelegere subterana se vede, cred, destul de clar din America.

     Pe Klaus Iohannis, pe termen lung il va costa scump intovarasirea cu Antena 3, pactul cu diavolul. „

     • A3 lanseaza in mod constant atacuri furibunde la adresa liberalilor, la adresa Presedintelui Iohannis (gen se plimba cu avionul pe banii nostri, doarme toata ziua, etc) precum si la adresa guvernului Ciolos. Nici vorba de pacte cu A3.

      Dan Tapalaga a profitat de oacazia aparitiei raspopitului la evenimentul de la Washington si probabil, a aruncat un zvon pe piata (intr-un mod foarte rafinat;) cu intentia de a pune incaodata reflectoarele pe pactul dlui Basescu cu televiziunea infractorului Sebastian Ghita (vezi minutul 5:30 din lincul de mai jos)

      https://www.youtube.com/watch?v=vp3AX6xb0tM

      https://www.youtube.com/watch?v=lEA7Negh5NQ

  • Foarte bine. Si ne promiteti in mod solemn ca veti milita si impotriva anturajului cenusiu al presedintelui actual cu la aceeasi vigoare cu care ati protestat impotriva celui anterior?

 2. Echilibru si adevar sa fie, cum bine ati spus. I-a avut si Basescu pe ai lui, cu ale lor, e adevarat, dar oare nu mai putem aduce critici / foarte intemeietate/ actualului presedinte pentru ca Basescu era mai rau? Din pacate, daca vrem sa-i comparam, sa-i comparam la tema. Niciunul din cei pe care ii mentionati /anturajul lui Basescu, zic/ nu s-au aratat atit de pompos si inadecvat admimator pentru dinozauri ceausisti.
  Si cum ar fi ca actualul presedinte sa fie cu adevarat mai bun si decit Basescu, si decit Ponta, sa fie cu adevarat predintele sperantei /sau la exasperarii?/ care i-a scos in strada pe romani la alegeri?
  Din pacate, nu e. Si acest lucru se intimpla si pentru ca Mihalache, printre altele. Asa ca mai uitati-l pe Basescu, ca deja patologia asta devine jenanta.

 3. Multumesc pentru semnalare.

  Sunt atat de multe diferente intre cei doi Mihalache.
  De ce vremurile tulburi organizate sistematic de cpmunisti au reusit sa creeza astfel de animale politice? Trist eveniment la Ramnicu Sarat in 5 febr. 1963, si la fel de trist cel din 5 febr. 2016 la Washington, USA.

  Cineva ar trebui sa raspunda si ma gandesc ca cei care comunica pentru Presedintele KJ ar trebui sa ne zica ceva daca nu chiar insusi maria sa pe FB ne va oferi niste indicatii pretioase.

  In mod normal JK ar trebui sa plece prin demisie de onoare, dar mai astept putin…

  • Raspopitul Gadea a fost si el invitatul sasilor la München (o multumire pentru reportajele despre satele sasesti din Romania) precum si invitatul americanilor la micul dejun anual cu rugaciune „national prayer breakfast” de la Washington. Reprezentantii liberalilor au participat si ei la aceste evenimente (tot ca invitati). Acum intreb si eu: ce treaba are participarea liberalilor la aceste evenimente apolitice cu A3 si cu „Ion Mihalache”?

   Apropo, pe Basescu si pe oamenii lui (Adrian Radulescu, Elena Udrea, Eugen tomac etc) nu-i mai invita nimeni. Basescu merge in mod constant prin studiorile b1tv si in studoiul mafiotului GhitaTV, dar si la Antena1 (hotul striga hotii?).

   • Daca am fi vorbit mai mult de Ion Mihalache si de Iuliu Maniu, am fi vorbit mai putin de Dan Mihalache si de Andrei Muraru. Asta e legatura.

   • Apropo la apropourile ce le lansezi: articolul are titlul „Doi Mihalache: Despre martiri si profitori”.
    Nu este despre Basescu, cel care a citit in parlament Raportul Final, si care era in apararea unui singur Mihalache.

 4. Ion Mihalache a aparținut unei alte specii de români, actualmente pe cale de dispariție, care nu poate fi supusă unei comparații cu produsele colaterale ale perioadei comuniste, grup din care face parte și stimabilul Dan Mihalache.
  Cât priveste pe Klaus Iohannis, se pare că e perfect împăcat cu ce se întâmplă. Ca să fac un pic pe profetul, cred că si-a încheiat „șirul” realizărilor – blocarea lui Victor Ponta în sprintul său către Cotroceni – încă din noiembrie 2014. O bălmăjeală tipic românească. Luminița de la capătul tunelului se încăpățânează să se arate.

 5. Se pare ca Dan Mihalache este membru al Academiei SRI. La fel si dl. ministru al invatamintului, Adrian Curaj. Daca dinsii sint niste membri atit de vajnici ale acestei vajnice institutii (care nu este deloc clar cu ce se ocupa in societate, si pe ce merite au fost „alesi” acesti membri), nu putem decit trage concluzia (cu o foarte mica posibilitate de a gresi) ca atit dl. Mihalache, cit si dl. Curaj, sint membri SRI (pentru ca altfel cine sa fie in acea academie ?!). Si atunci,ne putem intreba, cu justificata revolta patriotica: de ce este nevoie ca doi SRI-sti (cum a fost si cazul lui Gabriel Oprea) sa fie unul in administratia prezidentiala, altul la guvern ? De ce acesti oameni nu isi fac treaba de SRI-sti, spionind populatia, si trebuie sa aiba cumul de functii, pentru care iau doua salarii (pentru un singur serviciu) ?!
  Realitatea este ca au inceput sa apara din ce in ce mai multe personaje ca dinsii, membri SRI, in toate pozitiile de conducere din Romania. In acest fel, SRI incepe sa devina o institutie din ce in ce mai toxica pentru Romania, si sa se implice nu numai in culegerea de informatii, dar si in actiuni dezvoltate pe baza acestor informatii. Cu alte cuvinte, SRI devine din ce in ce mai mult o institutie care, in loc sa aiba in grija buna functionare a statului, se implica direct in conducerea acestuia, ceea ce depaseste de departe sarcinile unui astfel de serviciu. Romania devine astfel, incet-incet, un stat para-politic, si chiar para-militar. Trista soarta pentru aceasta tara, care ar avea, in conditii normale, un potential destul de promitator.

 6. D-lu presedinte Iohannis se pare ca a pierdut in instanta (in proportie de 90% certitudine) una din casele achizitionate numai dinsul stie cum. Asta inseamna ca dinsul obtinuse o casa care nu trebuia sa-i apartina. Ei bine, mai oriunde in lume, actiunea cuiva de a obtine un bun care nu-i poate apartine se cheama, simplu, furt. In Romania cum se cheama ?!

  • jmekerie ? descurcareala ?
   oare ce i leaga pe presedinti rominiei ? dorinta de a avea casele altora cu orice pret ?
   da poate cam jumatate din romini au aceasta dorinta si si au putut o indeplini in noua ordine social politica instituita la aparitia noului stat rominesc, 1920

 7. Nimica nu se pierde, totul se transforma. Asa si cu D.Mihalache, fost aparator al pozitiei USL-ului in 2012. Adesea razbate un „USL lives” de la politicienii romani, toti amatori de chiverniseala.

 8. Si mai interesant este ca in ultimul timp, unde se afla Mihalache, se afla si Gadea. Cica Gadea (Antena 3 – Voiculescu – Securitate) avenit neinvitat. Pai atunci, de unde stia Gadea unde o sa fie Mihalache (persoana oficiala pt. care s-au organizat vizitele) ?! iata deci, cum, incet, incet, Securitatea bate SRI, iar acesta din urma se transforma treptat in ceva mult mai rau decit Securitatea. Spre deosebire de Securitate, care a fost tinuta in friu, noul SRI (cel putin o mare parte din el) a preluat friiele conducerii in Romania: presdintie, guvern, partide (cea mai nouaorganizatie: PACT). Si nu ar fi chiar foarte rau, cu toate ca SRI este o organizatie care actioneaza la ordin, nu democratic, daca acest nou SRI nu ar fi impinzit de o multitudine de impostori sau / si aroganti.

 9. Pe vremea PCR, DSS era de sine statatoare, si PCR conducea. Acum, SRI (DSS, din care se trage SRI, mai mult decit am fost mintiti) a preluat conducerea de facto, ducind Romania inspre ruina, in pas de mars, urlind din rarunchi: Noi sintem Romani !!!

 10. Si cea mai noua misiune autoasumata a patriotilor cu diploma, a noului SRI (care, dupa cum am spus, a depasit deja DSS ca periculozitate social-ideologica) este debarasarea de MCV. Cine nu injura MCV, nu este patriot ! Aceasta misiune a devenit prioritatea lui Iohannis, a lui Ciolos, a Prunei, a parlamentului, a gruparilor asa-zise „de stinga” (ce legatura are ideologia de stinga cu MCV ?!). Daca Romania scapa de MCV, atunci Mihalache et eiusdem farinae pot deveni stapini absoluti, intorcind Romania la un fel de totalitarism vecin cu absolutismul feudal ! Pacat, si rusine !!!

 11. Iata cum, in acest mod, SRI a devenit o institutie care si-a pierdut controlul propriei activitati, si asupra carea statul a pierdut controlul. Posturile cheie din tara nu mai sint ocupate pe merit legitim (oricare ar fi acela), ci prin infiltrare, de catre indivizi care chiar daca nu au o mare sau longeviva valoare profesionala, au meritul ca apartin unei organizatii cvasi-clandestine. Numai democratie nu se cheama asta, ci, poate, secretocratie…

 12. Iata ca romanii din strainatate (cei care au studiat si lucrat acolo) au inceput sa se intoarca la matca. Avem ca exemple majore parte din guvern, care s-a intors de la Bruxelles, avem membri PACT. Foarte frumos, numai ca cei care se intorc sint numai cei care se intorc la ordin sau la ceva. Cei care au fost infiltrati la Bruxelles, si acum raspund chemarii patriei, s-au intors la ordin, Cei de la PACT (si altii la fel – d-na Petrescu) s-au intors pentru ca parintii (ei insisi securisti) le asigura functii in Romania. Din pacate, Romania va ajunge o tara aproape de normalitate atunci cind cei de afara se vor intoarce de placere… Pina atunci, ramine o tara sechestrata…

 13. Klaus Johannis un allfel de politica se traduce prin un altfel de mamaligar # emamaliga . In Republica Mioritica se dau lupte crancene: popularitatea lui Johannis (pe panta foarte descendenta) este o tinta ravnita a serviciilor secrete foste/actuale.
  Pentru moment Johannis reprezinta o oarece credibilitate pentru vest insa dl Mihalache are grija ca aceasta credibilitate sa fie cat mai mica.
  Dl Mihalache are un plan genial pentru compromiterea lui Johannis:
  Actiunile si pr-ul consilierului prezidential sunt miscari dedicate Diasporei (pentru a traduce aceste actiuni ele nu spun altceva decat noi suntem in control Johannis este doar prizonierul nostru/omul nostru.
  Iesirile d-lui Johannis au devenit derizorii dupa cum bine a observat dl Tapalaga, cu toate ca si acest plan reprezinta o metoda de a departa Diaspora de viata politica
  Falsa indignare a Pnl-ului privind alegerile in doua tururi face si ea din planul diabolic al island-ului fost fsn fost pcr
  Miza este mentinerea sistemului oligarhic mioritic,evenimentele ce par a periclita acest sistem criminal sunt doar scenarii pentru vulgul credul .
  Este dificil a schimba mentalitatile mioritice cand ai de luptat cu un sistem oligarhic ,pentru ei mediocritatea,polarizarea societatii,coruptia,absenta unei societati civile active,sunt obiective absolute .
  Peace&love.

 14. Si, fiindca de la Mihalache am ajuns la SRI si Securitate (nici nu era greu !), ar mai fi de mentionat un aspect: se pare ca tatal d-lui curaj a fost securist, si, de asemenea, se pare ca dl. Curaj este SRI-st. ZSi, tot asa, se pare (pentru ca e aproape imposibil de stiut sigur) ca foarte multi alti SRI-sti de azi au parinti din Securitatea de ieri. Si, atunci, ne punem intrebarea: cum stam cu legea aia care zice ca nu este voie ca un salariat de la guvern sa isi angajeze rudele in aceeasi institutie ? Cum putem noi, muritorii de rind, sti, care securisti si-au angajat rudele, afine si fine (copii, frati, nepoti, fini) in SRI (pentru ca e secret, nu ?!) ???

 15. Si, daca privim mai atent in gradina guvernului, vedem ca si dl. Comanescu le ia apararea Securistilor-SRI-stilor, iar tov. de la agricultura a fost, se pare, in Partidul Comservator = Voiculescu = Securitate, iar dl. Toba si-a luat doctoratul la ff. cu renumitul Oprea, si tov. Lipa (o foarte mare sportiva, dealtfel, jos palaria !) a fost cadru de nadejde la Dinamo (care stim cu totii cu ce se maninca), avem atunci un tablou destul de clar (dar intunecat) la ce se pricepe acest guvern tehnocrat. Este mai mult (daca nu complet) un guvern de bulangii (manipulatori ai tehnologiei bulanului) decit unul de profesionisti neprihaniti, care veneau si devreme acasa…. Astfel, infiltrarea complexului securisto-militienesc in conducerea tarii (la toate nivelurile) este aproape desavirsita ! E interesant de vazut ce rezerva de cadre au… Sa speram ca limitata… Acest complex de tehnicieni in facere de nimic (a caror singura unealta este bulanul – la vedere sau ascuns) a pus, de facto, copita pe intreg arealul Bison bonasus Carpatiensis (bizonului carpatin).

 16. Ce mi-e Baba Rada… ce mi-e Rada Baba?

  Sef de cancelarie la Presedentie: Dan Mihalache, Elene Udrea etc…………. Coincidenta de „functie” si de comportament / apucaturi

  Ce mi-e Eugen Ionescu ofiterul de securitate de fosta Intreprindere X dinainte de 1989 si Eugen Ionesco……….Doar (si numai) coincidenta de nume; in rest diferenta de la cer la pamant.

  • asa, ca bine le zici: toti o apa si-un pamint, nimeni nu-i mai bun ca nimeni :P
   – „Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost demis de premierul Victor Ponta. (…) Dan Mihalache, acuzat de incompatibilitate de ANI, a declarat, vineri, ca, daca parteneriatul strategic incheiat de Romania cu SUA depinde in vreun fel de aceasta institutie, atunci „mai bine fara”.
   Mai bine cu Dan Mihalache decit cu americanii :P

   • @victor L (07/02/2016 la 17:47)

    Nu toti sunt o apa si-un pamant, unii „una vorbesc si alta fumeaza”.

    Bine ca ne-ai amintit de „omul politic de mare calibru” Dan Mihalache si „ispravile ‘ui” dar de celalat nume de „om politic de acelasi calibru” (sau chiar mai mare) nici o soapta, nimic, nimic?…….. fiind cel mai bun produs politic al unei persoane importanta nu spun cine.

    Dan Mihalache a fost re-evaluat dupa metoda inventata de altcineva si plagiata (copy / paste).

    „Mai bine cu Dan Mihalache decit cu americanii”

    Eu sunt sigur ca era mai bine inainte (de actualul presedinte).

 17. Se tot face in comentariile acestui articol asemanarea dintre anturajele celor doi presedinti dar nu si marea deosebire:unul domina anturajul si facea mereu ce-i dicta constiinta pe cand la actualul ,evident ,situatia este pe dos..si asta e o mare problema !

 18. Odioasa coincidenta de nume intre cei doi Mihalache..pe de o parte, un martir si un simbol a ceea ce puteam fi ca natie in demnitate si onestitate, ucis exact de stramosii politici ce au creat omul nou, pe celalalt Mihalache , politrucul perfect, uns cu toate alifiile si minjind tot ce atinge.
  Oare prin aceasta obscena coincidenta halucinananta isi rid zeii de noi?
  Ne arata in efigie stafia celui ce a fost si ne confrunta in prezent cu miasmele maligne a celui ce este?
  Oare chiar nu suntem insemnati decit pentru ridicol, obscen si grotesc?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Vladimir Tismaneanu
Vladimir Tismaneanuhttp://tismaneanu.wordpress.com/
Vladimir Tismaneanu locuieste la Washington, este profesor de stiinte politice la Universitatea Maryland. In 2024 editura Humanitas i-a publicat un nou volum cu titlul „Aventura ideilor".Este autorul a numeroase carti intre care "The Devil in History: Communism, Fascism, and Some Lessons of the Twentieth Century" (University of California Press, 2012), "Lumea secreta a nomenclaturii" (Humanitas, 2012), "Despre comunism. Destinul unei religii politice", "Arheologia terorii", "Irepetabilul trecut", "Naufragiul Utopiei", "Stalinism pentru eternitate. O istorie politica a comunismului romanesc", "Fantasmele salvarii", "Fantoma lui Gheorghiu-Dej", "Democratie si memorie" si "Reinventarea politicului. Europa de Est de la Stalin la Havel". Este editor a numeroase volume intre care "Stalinism Revisited", "The Promises of 1968", "Revolutiile din 1989" si "Anatomia resentimentului". Coordonator al colectiilor "Zeitgeist" (Humanitas) si "Constelatii" (Curtea Veche). Co-editor, impreuna cu Dorin Dobrincu si Cristian Vasile, al "Raportului Final al Comisiei Prezidentiale pentru analiza dictaturiii comuniste din Romania" (Humanitas, 2007). Co-editor, impreuna cu Bogdan Cristian Iacob, al volumului "The End and the Beginning: The Revolutions of 1989 and the Resurgence of History" (Central European University Press, 2012). Co-autor, impreuna cu Mircea Mihaies, al volumelor "Vecinii lui Franz Kafka", "Balul mascat", "Incet, spre Europa", "Schelete in dulap", "Cortina de ceata" si "O tranzitie mai lunga decat veacul. Romania dupa Ceausescu". Editor, intre 1998 si 2004, al trimestrialului "East European Politics and Societies" (in prezent membru al Comitetului Editorial). Articolele si studiile sale au aparut in "International Affairs" (Chatham House), "Wall Street Journal", "Wolrld Affairs", "Society", "Orbis", "Telos", "Partisan Review", "Agora", "East European Reporter", "Kontinent", "The New Republic", "New York Times", "Times Literary Supplement", "Philadelphia Inquirer", "Gazeta Wyborcza", "Rzeczpospolita", "Contemporary European History", "Dilema Veche", "Orizont", "Apostrof", "Idei in Dialog" , "22", "Washington Post", "Verso", "Journal of Democracy", "Human Rights Review", "Kritika", "Village Literary Supplement" etc. Din 2006, detine o rubrica saptamanala in cadrul Senatului "Evenimentului Zilei". Colaborator permanent, incepand din 1983, al postului de radio "Europa Libera" si al altor radiouri occidentale. Director al Centrului pentru Studierea Societatilor Post-comuniste la Universitatea Maryland. In 2006 a fost presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania. Intre februarie 2010 si mai 2012, Presedinte al Consiliului Stiintific al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER). Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara si al SNSPA. Comentariile si opiniile publicate aici sunt ale mele si nu reprezinta o opinie a Universitatii Maryland.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro