vineri, iulie 30, 2021

Domnule Tăriceanu, cumpărați de undeva o mică doză de bun simț!

Nu m-am numărat printre cei care au crezut că ar fi cazul să se iasă la proteste în ziua de 1 Decembrie. Am făcut-o din câteva motive clare.
Anul are totuși 365 de zile, o singură dată se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, așa că am crezut că ar fi mai potrivit un armistițiu de o zi în războiul româno-român de a cărui declanșare și perpetuare se face vinovată în totalitate coaliția PSD-ALDE și modul ei discreționar, nedemocratic de guvernare.
Am spus toate aceste lucruri atât în cuprinsul unui comentariu scris, le-am repetat și argumentat cum am putut mai bine într-o intervenție la postul de televiziune Digi 24. Că unii au crezut și au acționat altfel e dreptul lor cum nu se poate mai democratic. Și aproape că încep să cred că eu m-am înșelat și ei au avut dreptate.
Protestatarii și-au exercitat respectivul drept în după-amiaza zilei de 1 decembrie. Reamintindu-le guvernanților că în urmă cu doi ani nu au câștigat alegerile pentru a ne înfrăți cu penalii, spre a le servi acestora amnistii și grațieri fiindcă doar astfel va putea scăpa de obsesia și perspectiva pușcăriei în primul rând președintele PSD, inculpatul de rang înalt cu numele de Dragnea Nicolae Liviu. În urmă cu aproape 29 de ani s-a ieșit în stradă și s-a vărsat sânge și pentru obținerea dreptului de a se protesta liber și pentru suprimarea aplaudatului la comandă. Sub semnătură proprie și sub supravegherea Securității, a oamenilor acesteia și ai partidului și cu amenințarea că, dacă se va constata o lipsă de entuziasm în aclamarea conducătorilor , se vor lua măsuri în consecință.
A le refuza românilor dreptul de a protesta, de a le spune adevărul celor care s-au cocoțat la putere promițând multe și făcând puține și condamnând poporul să trăiască pe datorie, scoțând astfel la mezat dreptul la o existență cât de cât normală a generațiilor viitoare, mi se pare o blasfemie. O dovadă că cel ce o face este vădit și iremediabil corigent la disciplina Democrație. Dar și că a făcut pe democratul atâta vreme cât a fost convenabil, până când și-a văzut conturile din bancă îngrășate, după cum se zice și ca urmare a unor afaceri oneroase, și s-a trezit asociat la guvernare și recompensat cu funcția de președinte al Senatului.
Acesta este cazul președintelui ALDE, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, care invocă supremația rezultatului la urne atunci când își arogă dreptul și își asumă nesimțirea de a pune la zid protestatarii, refuzându-le legitimitatea. Făcându-se că nu își aduce aminte că minuscula formațiune politică pe care o conduce de abia dacă a primit în urmă cu doi ani cu ceva mai mult de 5% din voturi.
Dl. Tăriceanu mimează a nu băga de seamă că este coautorul unei politici anti-europene care contrazice decizia populară ce a certificat aderarea României la UE.
Or, pe vremea aceea erați prim-ministru, domnule Tăriceanu, faceți bine și aduceți-vă aminte acest detaliu! Aveți bunăvoința, ca între două căsătorii și două divorțuri, să aruncați o privire asupra dinamicii ratei emigrării care a crescut drastic de când coaliția din care faceți parte o ține numai în minciuni și în eșecuri. Uitați-vă pe sondajele de opinie, cele reale, nu cele contrafăcute și ieșite din pixul sociologului de partid Marius Pieleanu, plătit prin casieria care a devenit în vremea guvernării dvs. Televiziunea Română, și observați câți români cred că țara se îndreaptă către o direcție greșită.
Știu, puțin vă pasă de intelectuali, ați crescut degeaba în casa lui Dan Amedeo Lăzărescu, dumneavoatră ați reușit în viață chiar dacă siluiți zilnic limba română și, din câte se spune, ați fost un student submediocru, însă acordați-vă câteva minute și numărați câți dintre intelectualii de seamă ai României sunt de partea dvs. Nu durează mult și nici măcar nu trebuie să vă folosiți degetele de la o mână. Faceți-o, căutați-vă carnetul de note din liceu și din facultate și de abia apoi trimiteți-i pe alții să pună mâna pe carte!
Faceți-vă un examen de conștiință și străduiți-vă să faceți rost de undeva de o minimă doză de bun simț! Aveți mare nevoie!!!
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

  1. Cei care au protestat si de 1 Decembrie, sint dintre cei care trebuie compatimiti: nu stiu sa se bucure de clipa care li s-a dat. Odata la 100 (o suta) de ani.

  2. Ce chestie! O mică doză de bun simț?! Ei – na! Și unde să o amplaseze? Cu nasul pe sus, gușa umflată ostentativ, zâmbetul rânjet (invers?!) și vocea îngoșată spre impresionarea auditoriului acest ”prefabricat” socoate că poate păcăli pe toată lumea la infinit!
    Vai, domnule Morariu, de ce îi cereți imposibilul?!
    Și-apoi cui să o prezinte? Partenerilor de …?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

 

Recomandare Contributors.ro - Musica Ricercata Festival Op.3

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24929744-23-iulie-incepe-musica-ricercata-3-festival-despre-muzici-pierdute-regasite.htm

Intre 23 si 25 iulie, la Sibiu, va avea loc un festival foarte interesant, Musica Ricercata Festival Op.3. Titlul este un joc de cuvinte care pornește chiar de la crezul proiectelor Musica Ricercata: aducerea la lumină a unor muzici pierdute în biblioteci și arhive. Descoperirea lui Joseph Haydn (denumit și “părintele simfoniei”) dintr-o perspectivă a Transilvaniei este punctul de pornire a periplului, muzica devenind o mașină a timpului prin care reușim să pătrundem din perspectiva culturii transilvănene în centrul Europei. Vezi programul festivalului in articol.

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Orfani de știință

Undeva în Transilvania. Masca obligatorie pe stradă și în instituțiile publice. Unitatea militară, la intrare. În uniforme și în civil, un grup...

În ultimii 40 ani, temperatura medie anuală din România a crescut cu circa 2°C

În baza de date întreținută de NASA la Goddard Institute for Space Studies (NASA GISS), care funcționează în New York, pe lângă...

Locomotive Diesel-electrice realizate la Craiova sub licenţă elveţiană şi exportate în Republica Populară Polonă (1)

O analiză referitoare la achiziţionarea unei licenţe de fabricaţie ar putea stârni discuţii în contradictoriu între inginerii români. Unii dintre ei pot...

Așa grăit-a Cîțu

Poate ar fi mai rațional ca Primul Ministru să pună capăt banilor risipiți pe nu-știu-câte instituții (începînd cu Ministerul) menit(e) a se ocupa de cercetare (pe mentenanța cărora și pe banii de salarii ale personalului se duc sume masive de la buget) și să organizeze anual un concurs de proiecte, cu jurizare internațională, ai căror câștigători să beneficieze și de o minimă vizibilitate (grație subvențiilor de la guvern pentru diverse televiziuni, deja alocate).

Mixul energetic al agromerărilor urbane

În orice metropolă consumul de energie este diversificat și în creștere prin mărirea acesteia ca arie geografica, în...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro