vineri, iunie 21, 2024

Dragă domnule Swoboda,

Am văzut cu uimire declarațiile Dvs. cu privire la ce se întâmplă în ultima vreme prin țărișoara noastră dragă și exotică, cu privire la dl. Ponta și la d-na Macovei.  Înțeleg faptul că vă este greu să nu fiți de partea colegilor Dvs. de partid (european). Dar:

1) credeți că e în avantajul d-lui Ponta, în condițiile scandalului monstru cu plagiatul, să reprezinte fix zilele astea România undeva, cât o fi el de social-democrat?  Oare vi se pare o onoare pentru social-democrație ca în vârful partidului din România care poartă acest nume să se afle indivizi care-și însușesc fie ideile altora (Ponta), fie banii altora (Năstase)?  Și chiar vreți să vă asumați Dvs., cu numele Dvs., susținerea lui Ponta, în condițiile în care vestea plagiatului s-a răspândit nu numai în Europa, ci pe tot mapamondul, în loc să-l sfătuiți prietenește pe dl. Ponta să stea nițel pe-acasă să nu-l linșeze presa occidentală?  Mai jos, o hartă care a circulat pe tot Facebook-ul, la vreo patru zile după articolul din Nature, între timp or fi aflat și ceilalți.

2) Anul trecut tocmai Dvs., într-un mod foarte onorabil, ați cerut demisia d-lui Adrian Severin, a cărui poveste e remarcabil de asemănătoare cu a d-lui Ponta: „n-am furat, presa e de vină, e o mișcare a dușmanilor mei”.  Am admirat atunci afirmația Dvs. că aveți „zero toleranță pentru corupție și șpăgi”, o atitudine decentă, onorabilă, fermă față de comportamentul unui om lipsit de onoare și care face de râs în Europa social-democrația.  Care este diferența între tupeul lui Severin și tupeul lui Ponta, prinși ambii asupra faptului și negând evidența, pentru a ține cu dinții de funcție?

3) Spuneți despre Monica Macovei, „O stiu pe doamna Macovei de cand a fost ministru. Nu doar eu am observat ci si altii, era cineva cu o stare foarte ciudata, ii considera pe ceilalti tradatori si in institutiile europene si in tara.”  Si mai spuneți, “Cred că doamna Macovei ar trebui să se comporte într-un mod european decent şi ar trebui să se abţină să distrugă imaginea ţării, pune în pericol imaginea României şi nu ar trebui să facă asta (…) Politic, ceea ce face dânsa nu ajută România, nu se ajută nici pea ea, nu-şi ajută nici partidul”  De ce preluați fără discernământ tocmai discursul anti-Macovei a lui Adrian Severin?

UPDATE:  Adresa de e-mail a d-lui Swoboda este [email protected].

Distribuie acest articol

44 COMENTARII

 1. F bine, dar cum faceti sa-i parvina ce ati scris ? Eu as dori si de la dna Macovei o reactie impotriva polonezului, care fie vorba intre noi a fost platit de Felix si ponta sa debiteze aberatiile alea.

  • Simplu. Scrii un email in engleza si i-l trimiti.. pe adresa lui personala (o gasesti pe site-ul propriu) sau pe adresa de la parlamentul UE.. eventual cu CC la toti vicepresedintii S&D, ca sa fie clar ca s-a facut de kko cu declaratiile penibile de la A3…

  • este austriac nu polonez
   Eu as dori o reactie in care sa nu se mai faca comentarii la adresa persoanelor si a politicii romanesti din perspectiva de partizanat politic.Putea face comentarii negative si la adresa unor nimicuri ca Iliescu, Ceausescu si Miron osma – si tot nu mi-ar fi convenit.
   Cind ia pozitie impotriva unor oameni care incearca sa asaneze Romania este cu atit mai deranjant.

 2. Despre dna Macovei, tot pentru dl Swoboda:

  EU Commissioner for Enlargement Olli Rehn stated that as a result of Macovei’s efforts „For the first time in the history of the country, nobody is above the law.”

  European Commissioner for Justice Franco Frattini said that a „big part of the success of Romania’s EU accession was achieved as a result of Macovei’s work.”

  Macovei was nominated for the Campaigner of the Year 2006 award, as part of the European Voice Europeans of the Year Awards, for „driving through tough laws tackling corruption and reforming the judiciary, improving her country’s readiness to join the EU.”

  Sursa: Wikipedia

 3. „Care este diferența între tupeul lui Severin și tupeul lui Ponta, prinși ambii deasupra faptului și negând evidența, pentru a ține cu dinții de funcție?”

  Diferenta e foarte simpla: un om fara verticalitate va clampani doar asa cum ii dicteaza interesul si nu pt. ca ar crede ceea ce zice -> dl. swoboda.. e un o curva

 4. Pe scurt… Swoboda este un gunoi. Peste tot in lume, socialistii au ajuns o gasca de impostori si infractori care-si iau unii altora apararea, fara pic de discernamant si de minim bun de simt. Astia (socialistii) sunt ca sectantii, nu mai tin cont de nimic. Decat de interesele lor politice meschine si atat. Profund dezgustator acest Swoboda. De ce aceasta solidaritate cu un infractor dovedit tovarase Swoboda? De ce acesta compromitere asumata luand apararea unui plagiator dovedit? De ce acest Swoboda o jigneste atat de grobian pe Monica Macovei, exact asa cum procedeaza si gunoaiele useliste din Romania? Cine face Romania de rusine tovarase Swoboda? Pai exact indivizii pe care-i cautionezi dumneata prin discursul profund subiectiv si dezgustator! Sa-ti fie rusine tovarase socialist Swoboda! Esti total rupt de realitatea romaneasca.

  • Nu generaliza, nu toti social-democratii sau socialistii europeeni sint niste lepre asa cum este Ponta sau Swoboda. De ex. PSD-ul suedez este un partid deosebit de corect (cu unele mici exceptii bineinteles) nu-l poti compara cu alte partide socialiste din Europa. Seful PSD-ului suedez n-ar fi facut in viata lui asemenea afirmatii idioate asa cum face Swoboda asta. Asta pentru doua kile de faina si unul de malai ar vinde-o si pe ma-sa.

   • Aseara a spus ceva „halucinant” ( vorba jurnalistilor) si anume ca ei se feresc ca situatiile de genul celei in care sa afle sa ia asemenea amploare (cu alte cuvinte le musamalizeaza) .Ca trebuie balansate faptele bune si cele rele, adica , inteleg eu , daca un om este un model de bunatate si respectabilitate toata viata (ceea ce bineinteles nu e cazul lui Nastase) si se trezeste sa omoare intr-o zi un om …ar trebui lasat in pace pentru ca pana acum a fost onest.

 5. Pentru cine simte nevoia sa-i dea o replica acida tovarasului Swoboda, iata adresa de mail a acestui avocat al unui plagiator dovedit, asa cum este Victor Ponta: [email protected]

  P.S. N-ar fi deloc rau dna Nutu sa-i transmiteti lui Swoboda indignarea dv. justificata. Desi, sunt sigur de asta, pe acest tovaras nu l-ar interesa absolut deloc sa afle cam care este adevarata realitate romaneasca. Si nu aceea zugravita de un PLAGIATOR ORDINAR.

 6. Concret Swoboda nu spune nimic…nu are nici un argument logic.
  Ce fel de cometariu este „are o stare foarte ciudata”? Sau „sa se abtina sa distruga imaginea tari”…concret d-le Svoboda, altfel sunt niste vorbe aiurea dar periculoase.
  Cineva ar trebui sa-i atraga atentia intr-un mod oficial.

 7. Johannes (Hannes) SWOBODA
  Born on 10 November 1946, Bad Deutsch Altenburg

  Brussels
  Parlement européen, Bât. Atrium 05K002, 60, rue Wiertz / Wiertzstraat 60, B-1047 Bruxelles/Brussel
  Phone : + 32 2 284 57 16

  Strasbourg
  Parlement européen, Bât. Louise Weiss T04115, 1, avenue du Président Robert Schuman, CS 91024, F-67070 Strasbourg Cedex
  Phone : + 33 3 88 17 57 16

  [email protected]

  Responsibilities
  > Group of the Progressive Alliance of Socialists & Democrats in the European Parliament, President
  > Bureau, President
  > European Parliament, Member
  > Conference of Presidents, Member
  > Committee on Foreign Affairs, Substitute
  > Subcommittee on Security and Defence, Substitute
  > Delegation to the EU-Kazakhstan, EU-Kyrgyzstan and EU-Uzbekistan Parliamentary Cooperation Committees, and for relations with Tajikistan, Turkmenistan and Mongolia, Member
  > Delegation for relations with the United States, Member
  > Delegation to the EU-Ukraine Parliamentary Cooperation Committee, Substitute

  CV

  10.11.1946 born in Bad Deutsch Altenburg

  1964-1972 University of Vienna (law and economics)
  1972 LLD; MA (economics)
  Positions in the Vienna Chamber of Labour
  1972 Department of Economic Affairs (finance and environmental policy)
  1976-1986 Director of the newly founded Department for municipal, economic, health and housing policy
  Local government functions
  1983-1988 Member of the Vienna Assembly and Municipal Council
  1986-1988 Socialist Group co-ordinator in the Vienna Assembly and Municipal Council
  1988 Municipal councillor responsible for urban development, planning and staff
  1991 Municipal councillor responsible for urban development, planning and transport
  1994 Municipal councillor responsible for urban development, planning and external relations of the City of Vienna
  Functions in the European Parliament (since 11.11.1996)
  Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament
  2012 Chairman
  2012 Conference of Presidents
  1996 European Parliament, Member
  2002 Committee on Foreign Affairs (since 2012: Substitute)
  2007-2012 Committee on Industry, Research and Energy, Substitute
  1996 Subcommittee on Security and Defence, Substitute
  2009 Delegation to the EU-Kazakhstan, EU-Kyrgyzstan and EU-Uzbekistan Parliamentary Cooperation Committees, and for relations with Tajikistan, Turkmenistan and Mongolia, Member
  2009 Delegation for relations with the United States, Member
  2009 Delegation to the Euronest Parliamentary Assembly, Member
  2009 Delegation to the EU-Ukraine Parliamentary Cooperation Committee, Subsitute
  1997-2012 Interparliamentary delegation for relations with South-East Europe, Vice-President
  Functions in the Austrian Socialdemocratic Party SPÖ
  Member of the of the SPÖ Federal Executive Board
  Member of the Vienna SPÖ Executive Board
  Chairman of the Meidling district SPÖ (ended 2011)
  SPÖ federal chairman responsible for education (enden 2010)
  ……………………………………………………………………………………………………………………………..
  Imi vine greu sa cred ca CV-ul impresionant indicat mai sus apartine unei persoane care sa il sustina pe presupusul autor al unui plagiat.

  Nu stiam ca distinsii colegi ai domnului Swoboda si-au exprimat opinia in legatura cu presupusul plagiat al primului mistru Ponta.
  Daca aveti cunostinta despre pozitii oficiale ar fi bine sa le indicati, altfel riscati sa cadeti intr-o retorica daunatoare dumneavoastra si celor care va sustin .

  [” Înțeleg faptul că vă este greu să nu fiți de partea colegilor Dvs. de partid (european)”] – asa ati afirmat.Puteti sustine care este partea respectiva si unde ati gasit pozitia aceea care este contradictorie cu cea a domnului Swoboda?

  Harta presupuselor audiente nu poate fi veridica daca nu poate verificata prin mai multe surse.
  Probabil stiti asta.

  [„Care este diferența între tupeul lui Severin și tupeul lui Ponta, prinși ambii deasupra faptului și negând evidența, pentru a ține cu dinții de funcție?”]. Prinderea asupra faptului se refera la domnul Severin poate.
  In cazul primului ministru ar fi trebuit ca institutiile statului roman ( comisie,presedinte si autoritatea care a recunoscut lucrarea ca fiind veridica) sa se sesizeze in 2003.
  Fapta [daca se demonstreaza ca este asa cum indicati ] s-a petrecut acum 9 ani.Dumneavoastra discutati despre efectele unei posibile fraude petrecuta acum 9 ani.
  Ar trebui sa va revizuiti exprimarea.Este usor gresita si posibil grabita.

  Opiniile domnului Swoboda referitoare la doamna Macovei reprezinta opinia grupului social-democrat din parlamentul european din moment ce dansul precizeaza „si altii”.
  Intamplator [sau nu] domnul Swoboda a fost de fata la majoritatea interpelarilor facute de doamna Macovei.
  Aici am o intrebare.
  Sunteti la curent sau ati aflat vreodata dintr-o sursa [alta decat legata de PDL] despre continutul discutiilor doamnei Macovei in parlamentul european?Nu cred.
  Nici nu le puteti cita probabil.

  Ar fi trebuit sa va puna pe ganduri, intai, ca reactie a unui om normal si decent, ceea ce a afirmat domnul Swoboda.
  Asta inainte de a sari retoric la intrebari preluate din media.

  Pregatiti-va mai intens ,promiteti sa fiti un bun jurnalist!

  • „Sunteti la curent sau ati aflat vreodata dintr-o sursa [alta decat legata de PDL] despre continutul discutiilor doamnei Macovei in parlamentul european?”

   Ne puteti oferi ceva stenograme oficiale? V-am fi recunoscatori. In caz contrar, sunteti la fel de credibil precum una [legata de PDL]. Danche soson!

  • Sugerati cumva ca plagiatul se prescrie? Mai mult, ce sa pricep di polologhia insirata mai sus de dv, ca un plagiator are credibilitate si onorabilitate? Zau? Eu unul nu cred asta. Si inca ceva. Tovarasul Ponta n-a plagiat numai in lucrarea sa de doctorat, ci si alte doua lucrari (carti) publicate sub semnatura proprie. Una dintre acestea fiind publicata chiar anul trecut, daca nu ma insel. Asadar, tovarasul Ponta este un infractor calificat si repetitiv. Dovedit. Si lasati-o pe Monica Macovei, pe obsesia dv, a socialistilor! Subiectul se refera la declaratiile iresponsabile si evident partizane ale unui om, intamplator si vremelnic lider al socialistilor din PE, care nu cunoaste in profunzime realitatea romaneasca,insa isi da cu parerea doar ca sa-i dea ceva credibilitate unui impostor intelectual evident. Un hot este un hot. Indiferent cand si ce anume a furat. Pricepeti asta? Asadar, va rog sa nu ne mai plimbati cu vorbele, incercand in modul cel mai penibil cu putinta sa ne aburiti, pentru ca nu suntem asa idioti precum ii credeti pe cei care va voteaza socialistii!

   • Va multumesc pentru amabilitatea cu care ati raspuns, si ma simt dator din respect pentru efortul depus de dumneavoastra , sa va raspund.

    Plagiatul este simplu de vazut.Alaturatii doua coloane cu textele incriminate si va dati seama pe loc.
    Nu e nevoie de 9 ani, nu e nevoie de Nature Publishing Group si FAZ , e o chestie extrem de simpla.De ce a aparut tocmai acum dupa ce PDL a pierdut majoritatea?De ce se poate interpreta ca un atac la adresa actualului premier?De ce presedintele a numit o persoana controversata in functia asta?
    Nu stiti sa raspundeti la intrebarea asta.Nici nu ati avea cum.

    Intrebarea imediat urmatoare ar fi :Cum a capatat aprobarea unei comisii si cum i-a fost recunoscut doctoratul?Cati mai sunt in situatia asta?De ce nimeni nu s-a sesizat timp de 9 ani si brusc acum au aparut justitiarii doctoratelor?
    Nu stiti sa raspundeti la intrebarile astea.Nici nu ati avea cum.

    Nu va grabiti sa aruncati acuzatii care nu sunt dovedite.Indicati dovezile.
    Dovezi ale unor institutii sau persoane cu probitate morala[ si pregatirea necesara] peste discutia intre noi.[cautati si altceva inafara de alipirea a doua texte-chestie pe care o face orice persoana cu studii primare].
    Nu aveti asa ceva si nici nu veti gasi, nu-i asa?

    Nu-mi permit sa fac observatii asupra limbajului dumneavoastra ci doar sa va atrag atentia ca este licentios.Sunt obisnuit ca in discutii contradictorii sa accept asa ceva.Buna cuviinta este obligatorie intr-un dialog decent.Imi place sa lupt pntru decenta.Lumea devine mai buna.

    Monica Luisa Macovei este o floare cu care nu se va face primavara.Cred ca ar trebui sa va uitati cu atentie pe commentul meu unde am atras atentia la modul grabit in care au fost comentate opiniile domnului Swoboda.Nu ale mele.Repet, nu ale mele.

    Fiti un pic mai atent si controlati-va in exprimari.
    Educatia costa, intr-adevar, insa educatia se poate face si daca va doriti asta, domnule George.

    Fiti bun si un pic mai bland,e mai bine pentru dumneavoastra.
    Toate cele bune

    • dl. X -no name no titles no prerogatives- a plagiat. Cat sta in umbra putini sunt interesati de calitatea lucrarilor (o fi si din cauza ca sunt multi dr. X in RO? posibil). Cand dl.X devine decan, rector, premier, ministru, intrand in lumina reflectoarelor incepe si actiunea de clarificare a pretentiilor academice personale. E ceva nenatural? Presupun (pot sa insel) ca nimeni nu a verificat in detaliu pe Dan Diaconescu, pe Bogdan Hossu, pe Ovidiu Silaghi. INCA!!! dar nu e timpul pierdut. Notez, fara comentarii, ca din CV-ul premierului a disparut masteratul de la Catania. Am sa ma intreb ONEST de ce? sau ma intreb daca posesorul masterului se asteapta ca NIMENI sa nu investigheze cauza.

     • „dl. X -no name no titles no prerogatives- a plagiat. Cat sta in umbra putini sunt interesati de calitatea lucrarilor (o fi si din cauza ca sunt multi dr. X in RO? posibil). ”

      Inca nu este indicat de cei in drept sa verifice asta daca a plagiat.
      Faptul ca sunt multi dr X in Romania nu inseamna automat ca toti au plagiat.
      Stat in umbra nu se poate considera atunci cand esti presedintele unui partid de opozitie si coparticipant in calitate de lider al unei coalitii de partide in opozitie.
      De ce a fost numit de presedinte fara sa fie verificat?
      O declaratie pe proprie raspundere, sau ceva asemanator , merita oricine….:)

      „Cand dl.X devine decan, rector, premier, ministru, intrand in lumina reflectoarelor incepe si actiunea de clarificare a pretentiilor academice personale. E ceva nenatural? ”
      Da, pare nenatural din moment ce reflectoarele l-au imortalizat de mult, si de-abia dupa ce a inceput sa deranjeze a inceput „actiunea de clairificare”!!!!.

      „Presupun (pot sa[ma] insel) ca nimeni nu a verificat in detaliu pe Dan Diaconescu, pe Bogdan Hossu, pe Ovidiu Silaghi. INCA!!! dar nu e timpul pierdut. ”

      Probabil ca da.Cred ca sunt exemple si in fostul partid de guvernamint. Iar fostul ministru al educatiei [domnul Funeriu] ar fi avut timp berechet sa verifice asta.De ce nu a facut-o atunci nu as putea sa-mi dau seama.
      Toti cei care au un doctorat obtinut in Romania devin pasibili de asemenea culpa/vina din moment ce se acorda cu asa mare usurinta.[probabil asta e urmarea faptului ca nu avem nici un fel de institutie universitara in primele 500 in lume].

      „Notez, fara comentarii, ca din CV-ul premierului a disparut masteratul de la Catania. Am sa ma intreb ONEST de ce? sau ma intreb daca posesorul masterului se asteapta ca NIMENI sa nu investigheze cauza.”
      Bineinteles ca ar trebui investigata actiunea dansului de retragere a unor credentiale indicate anterior, fara ca sa precizeze care este motivul pentru care au fost retrase.Nesiguranta in asemenea chestiuni nu indica neaparat frauda ci poate si altceva.

      Pe unde umbla prezumtia de nevinovatie?
      Nu e mai simplu ca subiectul sa fie legat si torturat incontinuu la stalpul infamiei datorita faptului ca poate avea pareri care contravin parerilor unei majoritati efemere? Nu e mai bine sa arunci cu piatra intai si dupa asta sa vezi daca ar fi putut fi si altceva ?

      Cine stie!Unii ar spune ca nu, altii ar spune ca da.
      Pare sa sunt mai multi care spun da.

 8. Hannes Swoboda, copilot la copy-lot, va va ruga sa nu exagerati asteptarile la persoana lui. Este unul din numerosii politicieni expirati in tarile lor sau cverulenti (in masura foarte mica) de care protipendadele s-au descotorosit delegandu-i la adunarea celor cu care se aseamana. Personal sunt convins ca modestele progrese ale Parlamentului European pe drumul recunoasterii ca parte egala in hotararile luate de UE se datoreaza neobositului Martin Schultz (socialist) politician de mare anvergura fara cazier la el acasa, foarte bun de gura.
  Swoboda in schimb e purtatorul tipic al ochelarilor de cal, de-o fi Tsipras sau Ponta nu importa, culoarea sa corespunda. O mostra a flexibilitatii sale pravalitoare a dat-o intr-un interviu din decembrie 2011 detectand in Merkel (conservatoare) si Sarkozy (conservator) actorii principali ai unei trupe de figuranti amatori la care nimic nu merge mai departe. Daca insa Hollande (socialist) i-ar lua locul lui Sarkozy, lesinat in culise, atunci ansamblului (din care ii mai mentioneaza pe Barroso si Rompuy) i-ar fi insuflata o vigoare actoriceasca care ar scula toata sala din fotolii, in aplauze furtunoase.

 9. Este vreo legatura intre Swoboda, Austria, vizita lui Ponta in Austria saptamina trecuta, scaderea pretului combustibilului in Romania, OMV-Petrom, etc si sustinerea de ieri a lui ponta?

  ne lipsesc anumite informatii legate de vizita lui ponta in austria?

 10. da! mare uimire! nu-mi venea sa cred ca poate spune astfel de lucruri. credeam ca doar cei din psd se apara ca un clan mafiot.
  mare deserviciu a facut socialistilor europeni.

 11. oare „alegatorii socialisti” din Austria a auzit despre opiniile distinsului lor reprezentant? ca sa citeasca FAZ sigur sunt in stare… poate exista o cale de-a se „raspandi” aceste declaratii si pe la Viena.

 12. Dear Sir,

  Scris la repezeala si trmis.

  „Your public statements about Mrs. Monica Macovei are very strange and I think are really offensive for us, romanian people.
  Finally, justice in Romania started to operate in cases of high corruption.
  Our only hope, normal people, is justice.
  You come to our house and give us lessons of justice and about truth but you do not know almost nothing about our history, about our sufferings.
  Please, focus more on Romanian MEP Adrian Severin, who declined to present his resignation. A person with no little honor who shame us for years by his mere presence.
  In conclusion, please let us respectfully in peace and quiet, and if you want to help Romania, work with us to achive many corrupt politicians to be sentenced to prison.
  About accusations of plagiarism to Mr Victor Ponta our Prime Minister you were informed? I see a real problem in this particulary case, not Ms. Monica Macovei, one of the most respected Romanian politician.”

  • bine formulat. as mai fi adaugat ca s-a bagat in treburile Constitutionala (premier vs. presedinte) IN TIMP CE Curtea fusese sesizata. Asta gafa!!!

 13. nu simpatizez cu politica, dar nu pot sa constat cu uimire ca nu v-ati saturat de dictatura lui Basescu si PDL, am trait 30 de ani in comunism cu pumnul in gura si azi aproape ca sintem la fel din cauza celor care voteaza pentru un post mai bun sau un pumn de zahar dat in campaniile electorale,

  • Doamna Marcia, scuze, dar unde traiti? Unde ati fost de cand e Basescu presedinte? In dictatura, precum spuneti, si cu pumnul in gura, ati vazut presedinte mai injurat, mai insultat, facut betiv in gura mare de idolul dv. dl. ponta, atacat in toate modurile posibile de catre toti hotii din tara asta, actor principal in toate batjocurile unor nulitati platite gen badea? Daca asa arata o dictatura, sincer, e bine de trait in dictatura! Teama mi-e, insa, ca vom avea parte de regim democratic a la comunistii dv. preferati, vai noua, ca de, de-alde dv., care nu pricep nimic din jurul lor, dar au drept de vot, il vor exercita, votand iarasi in duminica Orbului! Nu pentru o galeata, ci pentru ca i-au tinut comunistii dv. preferati in negura si nestiinta, ii vor vota sarmanii, de frica, poate, ca de, la teroare se pricep, au avut dascali buni… Asa ca, doamna, mai vorbim cand se vor elimina din sistemul dv. noxele ce va impiedica sa vedeti si sa ganditi limpede, cand dictatura ticalosilor va va fi pana si dv. evidenta. Insanatosire grabnica!

 14. Ce tot o mai scaldam cu social democratii astia, spuneti-le comunisti si gata. Comunistii au fost inventati si mentinuti sub diferite denumiri, ca motiv de conflict in lume . Conflictele sunt necesare , un fel de supape cand presiunea este prea mare in dezvoltarea societatii. Cu stima, NC.

 15. Pai , Swoboda provine tot dintro tara fost comunista , si fiind social-democrat, mi se pare firesc saaiba aceleasi apucaturi precum:Severin , Nastase , Ponta si multi altii. Credeti ca polonezii n-au si ei plagiatorii si hotii lor? Sa fim seriosi. Acest Swoboda aparind un om ca Ponta sau Nastase o dovedeste din plin!

 16. Domnule Swoboda,

  Tocmai v-ati facut de ras (fiind de rea credinta sau neinformat) afisandu-va cu unul dintre hotii mari din Romania si insistand, de necrezut, ca acest hot sa ne reprezinte la Consiliul European. In aceasta situatie ridicola si imorala in care singur v-ati pus, exista o singura solutie, pentru a nu afecta imaginea Uniunii Europene si a Romaniei: sa va dati urgent demisia, si sa-l convingeti si dl.Ponta – protejatul dumneavoastra – sa faca acelasi gest de minima onoare.
  Dumneavoastra semanati cu cei mai rai social-democrati din Romania prin sfidarea (caci nu cred sa fiti un ignorant prost) Constitutiei Romaniei, unde scrie, foarte clar, ca Presedintele Romaniei reprezinta Statul Roman in afara granitelor.
  In ce priveste calomniile grave pe care le comiteti la adresa europarlamentarului roman Monica Macovei, care deasemenea va descalifica ca om politic, sper ca aceasta doamna – simbol al luptei anticoruptie in Romania – sa gaseasca mijloacele juridice pentru a va chema in judecata ca sa puteti ajunge acolo unde va este locul.
  Asteptam si reactia celorlalti socialisti din Parlamentul European ca sa ne lamurim in legatura cu moralitatea Socialistilor Europeni!

 17. ///

  daca considerati ca am drepturi democratice de exprimare libera si ca traim intr-o lume etica, fara cenzura, atunci postati si parerea mea. va multumesc.

  asadar, stimati indivizi care elaborati astfel de articole, veți ajunge chiar voi sclavii unui fascism modern. asta se va intampla cu europa si cu lumea vestica capitalista. credeti, in mintea voastra incinsa si indoctrinata, ca singura solutie catre un viitor sigur este doar felul in care ganditi voi, dupa ce vi s-au fixat in creier anumite idei, propagate in exclusivitate de miscarea capitalista si de catre vest? practic, voi credeti ca sustineti dreptatea si sunteti 100% convinsi de faptul ca tot ce vi s-a indopat prin literatura, lumea virtuala, filmele hollywood, muzica, ziare ori stirile controlate de catre nucleul vestic, reprezinta solutia absoluta? adevarul este ca asa se comportau si adeptii coloseumului, fanii spanzuratorii ori cei care se ingramadeau sa vada o executie publica in timpul ghilotinarilor din franta. erau insetati sa vada acele fenomene care le trezeau o satisfactie psihica inexplicabila. voi, cei fanatici de dreapta, veti gresi din nou, deoarece istoria se repeta, fara ca voi sa realizati asta. veti ajunge in situatia in care omul de rand se va uni si va va inlatura, din disperare, din cauze care il vor transforma intr-o masina imposibil de oprit. iar atunci singura voastra solutie va fi sa il subjugati, prin restrictie si arme de control al maselor. dar veți fi uimiți ce putere are omul ala de rând, pe care voi il prostiți zilnic prin stiri si spectacole. veți fi dezmembrați, cu toata apărarea voastră. la fel s-a intamplat si in franta, inainte ca omul sa explodeze in dorinta de a deveni toti egali, liberi si frati, dupa ce fusesera asupriti de monarhie. mai aste un pic pana cand o noua miscare gen revoluția franceză va apărea, din nou, împotriva capitalismului și a celor care vor sa puna stapanire, prin orice forma, pe libertatile omului de rand, pe care il considera, literalmente, sclav modern.

  cu stima, un absolvent din vest in istorie si stiinte politice(uk+netherlands).

  • inteleg deci ca in Olanda (sau UK?) dvs. ati iesit in strada contra capitalismului? Cam cati mai erau ca dvs? ati reusit sa rasturnati „oranduirea crude si nedreapta” alesa prin vot democratic? de unde sunt eu, n-am primit astfel de vesti.

 18. Na i-am scris si eu un email, lui si vicepresedintilor s&d

  Dear Sir,

  You are supporting PSD which are not socialists but the offspring of the former communist party and former members of the secret police.

  The former communist party killed thousands of Romanians, kept us in misery and starvation, put us to dance and to sing for them on stadiums and treated us like slaves.

  The actual PSD consider us being the same stupid slaves who can be manipulated and kept in misery.

  They have no ideology, they only want to lie, manipulate and deceive the people in order to obtain the full control of parliament, presidency and justice and after that to steal and to get rich without any consequences.

  After the Revolution the PSD led by Iliescu, and old and evil communist stole a lot of money for their members and did almost nothing for the people. Romania remained undeveloped and primitive. Corruption and lies were the hallmark of Iliescu’s regime and they were amplified in Nastase’s regime (2000 – 2004), Nastase being a real proto-dictator who reduced the freedom of speech and controlled everything in Romania (justice, parliament, and presidency). Now in 2012 Nastase was finally convicted for corruption, unfortunately he received a small punishment for his deeds.

  The new justice system, independent from politics and with people who are not corrupted was initiated and implemented by Monica Macovei who has all our respect and admiration for her sense of justice and tenacity in sustaining her ideas for a modern and civilized Romania.

  It is unforgivable and deplorable to say the things you said about her and shows only that you have a deformed image of what’s happening in Romania or you are a really evil person.

  The problem is not the president but the PSD which is enraged by the fact they don’t control the justice anymore and they will pay for their illegal actions. Also they can’t steal anymore like they did before.

  They also use several tv stations for their propaganda which is a pure communist propaganda with lies and deformations of the true. And they are doing this for several years already.

  Atena 3 is a TV station controlled and financed by a former secret police Securitatea collaborator, Mr. Voiculescu who worked with money from Securitate and with the secret accounts of Ceausescu. Miraculously, after 1989 Revolution he became very rich in several years accumulating hundreds of millions of EURO.

  If, by knowing this you still insist to support PSD and Mr. Ponta (who is a pathological liar – do you tolerate plagiarism?) and to denigrate Monica Macovei, then SHAME ON YOU and I wish that romanian PSD will govern Austria for 50 years, then maybe you’ll see what they can do. They will steal all your swans and will destroy everything you build in hundreds of years.

  Have a nice day,

  Athos

  Cred ca trebuie sa reactionam caci suntem in linie dreapta spre dictatura mai nasoala ca pe vremea lui Nastase. Astia au inebunit de tot!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Otilia Nutu
Otilia Nutuhttp://expertforum.ro
Ana Otilia Nuţu este analista de politici publice în energie la Expert Forum și este Co-chair al Eastern Partnership Civil Society Forum

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro