luni, august 2, 2021

Dragnea- Împăratul de carton și din plastilină, noul Ciubăr Vodă

Lipsit de orice urmă de bun simț, președintele PSD și, vai!, al Camerei Deputaților, dl. Liviu Nicolae Dragnea, pozează în martir.
Ni se prezintă, ori de câte ori are ocazia, drept un hăituit, un sacrificat, un om care, precum Corneliu Vadim Tudor odinioară, a îmbrăcat cămașa morții. De aici probabil pasiunea cu care îl apără, îl gardează foștii peremiști Lia Olguța Vasilescu și Codrin Ștefănescu. Ca să nu mai vorbim despre tovarășele Rovana, Firea, Carmen Dan, Dăncilă, despre propagandiștii travestiți în ziariști, despre ziariștii care demult nu sunt decât negustori de cuvinte ori oameni de afaceri care seara, între două tunuri, trag la greu pentru imaginea fostului repetent al Politehnicii bucureștene. Lista acestora e lungă, dar câteva nume se remarcă. Chirieac, Cristoiu, Gâdea, Badea, Cristache, Andronic, Dinescu (hélas!), Bușcu.
Dl. Dragnea repetă cui are timp de risipit spre a-i asculta gugumăniile că DNA-ul i-ar vrea răul, că l-ar fi transformat în țintă vie, că ar dori să îl vadă condamnat la nici mai mult, nici mai puțin decât 100 de ani de închisoare. Induce abuziv, necinstit, hoțește ideea (hoții nu pot acționa decât ca hoții 24 de ore din 24, 7 zile din 7) că dușmani plătiți vor să îl pedepsească numai și numai fiindcă pasămite el ar vrea binele României.
Numai că asemenea ilustrelor personaje ale lui Caragiale, dl. Dragnea a început să construiască binele țării punând în prim-plan binele propriu. Pentru aceasta a comis fărădelegi,și-a anexat pământuri, s-a folosit de banii Statului, a adunat din leafa-i de bugetar averi nemăsurate, și-a căpătuit familia și apropiații, iar acum, odată ajuns în fruntea bucatelor, și-a făcut, asemenea lui Nicolae Ceaușescu odinioară, o adevărată Curte populată de valeți în marea lor majoritate recrutați din sărmana, sărăcita zonă a Teleormanului.
S-a debarasat de incomozi, de toți cei ce îi stăteau în cale, l-a păcălit pe Victor Ponta, iar astăzi, după miraculoasa achitare a acestuia la ÎCCCJ, îi plânge ipocrit, grotesc, cu lacrimi de crocodil de milă.
Pretinde dl. Dragnea Nicolae Liviu că de vreo douăzeci de ani ar desfășura muncă în folosul comunității. Însă uită să precizeze care comunitate. Aceea dezgustătoare a certaților cu legea, a politrucilor condamnați penal, a fanfaronilor și a gușaților care și-au propus să deturneze iar, precum comuniștii odinioară, destinul european al României.
Zilele trecute, insul cu multe și grele dosare penale, i-a ordonat servantei, marionetei domniei-sale de la Palatul Victoria, d-nei Viorica Vasilica Dăncilă, să îl întronizeze. Avem deja de o bucată de vreme, în disprețul Constituției, un fel de Rege, de Împărat, e drept că de carton și de plastilină, un al doilea Ciubăr Vodă = care și-a arogat dreptul de a proiecta viitorul României până în 2040.
Noul Împărat de gutapercă amenință ori pe cine poate. Pe procurorii DNA, pe jurnaliștii cinstitiți care îi dezvăluie matrapazlâcurile, faptul că manipulează grosolan politica externă a țării, pe președintele Iohannis. E un fel de Arturo Ui a cărui ascensiune nu poate fi oprită, cel puțin pentru moment, de nimeni. Reîntrupare a lui Ceaușescu, Liviu Nicolae Dragnea uită că și modelul său se credea veșnic. Până într-o zi când….
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

12 COMENTARII

 1. „Numai că asemenea ilustrelor personaje ale lui Caragiale, dl. Klaus Iohannis a început să construiască binele țării punând în prim-plan binele propriu. Pentru aceasta a comis fărădelegi,și-a anexat pământuri, s-a folosit de banii Statului, a adunat din leafa-i de bugetar averi nemăsurate, și-a căpătuit familia și apropiații, iar acum, odată ajuns în fruntea bucatelor, și-a făcut, asemenea lui Nicolae Ceaușescu odinioară, o adevărată Curte populată de valeți în marea lor majoritate recrutați din sărmana, sărăcita zonă a Teleormanului.
  S-a debarasat de incomozi, de toți cei ce îi stăteau în cale, l-a păcălit pe Victor Ponta, iar astăzi, după miraculoasa achitare a acestuia la ÎCCCJ, îi plânge ipocrit, grotesc, cu lacrimi de crocodil de milă”
  am schimbat doar un nume.

  • nu ma consider un fan iohannis, dar nu cred ca incape asemanare. indiferent ce faradelegi a facut el, nu-i ajunge nici la genunchi lui dragnea. n-are nici „talentul” si nici puterea politica. in romania, presedintele e doar o chestie de umplutura.

  • Vine si ziua cand PSDisti autori de fake news ca tine vor disparea.

   Intre timp, mai inchina-te la dictatorul du jour Dragnea o data, poate iti da o functie in primarie, ca la minister sigur nu ajungi – slujbele alea sunt rezervate dezinformatorilor de rang inalt, nu ai tu nas de asa ceva.

  • Putei sa detaliati?
   Puteti sa ne spuneti cum s-a folosit KJ de banii statului pentru acumularea unor mari averi? Care sunt acestea?
   Cum a adus KJ toti apropiatii din Teleorman in curtea de valeti?
   Cum s-a folosit de Victor Ponta?
   Ati schimbat doar un nume numai ca ati folosit un nume gresit.

 2. Radiogrrafie exacta a personajului -vremelnic- presedinte al PSD. Un prim raspuns il vom avea in
  29 mai a.c. Trebuie recunoscut ca s-a ajuns in faza in care mediocritatea si submediocritatea de
  tip „genunche” a reusit sa domine toate institutiile statului. Solutia revenirii la normalitate ne
  apartine si trebuie sa se reflecte in viitoarele alegeri. Pasivitatea si indiferenta ne-au adus in
  aceasta situatie, sa speram trecatoare!!

 3. Domnu’ Morariu, 9/10 achiesez cu ce scrieti, in general. Acum insa nu sunt de acord (nu ca as conta ‘in the big scheme of things’), cu inregimentarea lui Dinescu si Buscu in corul de aplaudaci oportunisti. Este facila integrarea celor doi in categorie, si numai daca pornim de la o premisa simplista gen DNA -bun, Dragnea -rau. Oare nu e mai complicata un pic realitatea, faptul ca Dragnea=rau, nu inseamna implicit DNA=bun? Buscu indica niste probleme serioase in felul in care DNA si Codruta isi fac meseria, plus omniprezenta serviciilor, nu stiu dvs pe unde va pozitionati dar eu unul m-am saturat de omniprezenta asta ca de mere padurete. Iliescu al mic (Mitica) povestea nonsalant in presa cum a venit Ponta si Oprea sa-i ceara sprijinul (wtf?) pentru numirea lui Ponta adjunt de sef de camera parlamentara. Deputy speaker. Am ajuns in halul in care un fost sef de serviciu secret spune fara o tresarire ca a fost abordat ca sa faca o imixtiune in procesul democratic de alegere a unui sef de camera parlamentara. A spus cineva, dintre aparatorii democratiei ceva? Nu, ceea ce mie imi indica acceptarea ingerintei serviciilor in exercitiul democratic. Dar hei, Buscu e dusmanul democratiei, nu un pistolar care este abordat sa influenteze alegerea unui sef de camera PARLAMENTARA. Nimeni dintre marii cavaleri ai democratiei online nu a spus nimic. Nici un infasurat in steagul EU nu a considerat ca este complet non-democratic ca un sef de seviciu secret, prin definitie legala apolitic, este nu numai perceput ca avand o influenta, ci si abordat ca atare. Basca, se sinte atat de mult in dreptul sau, incat descrie in presa o incalcare a legii, a normelor democratic elementare, ca pe un soi de realizare profesionala. Pai, sa ma iertati, asta e Bantustan. Nu fiindca Mitica a descris enormitatea, ci fiindca gardieni ai democratiei cum va considerati si dv nu au spus nimic! Dar da, Buscu si Dinescu sunt amenintarea. Bibicule, nimic nu-ti scapa. Cu simpatie, totusi.

 4. Da, portretul este fidel realitatii, asa arata cel mai important politician roman.
  Instinctiv, imi pun singura intrebare care mi se pare adecvata : ce eveniment a produs aceasta mutatie a valorilor in care credem, pe care le sustinem si le promovam?
  In opinia mea, Dragnea nu reprezinta cauza situatiei deplorabile pe care o traim astazi, nu are amploarea necesara unui dictator ca Putin, Orban, Erdogan, si nici macar Ceausescu!
  Noi am suferit o mutatie…si cand spun „noi” ma refer, desigur, la numerosii lui fani neconditionati.
  Femei si barbati romani, deopotriva, acestia au o problema de perceptie a realitatii, mai precis de coerenta intre ganduri si fapte care, prelungindu-se si repetandu-se, ocupa tot spatiul mintal dedicat logicii, pe care o inverseaza, rasturnand astfel toata ierarhia valorilor umane intrinseci.
  Se ajunge, asa cum f.bine indica autorul, la situatia ubuesca in care este venerat un amarat lipsit de carisma, paranoic, las, si parvenit printr-o succesiune de gainarii!
  Desigur, iubirea este oarba…imi zic, totusi ca, realitatea crunta si palpabila, aia concretizata prin simplul fapt ca alesul inimilor lor e un patetic habarnist, ar trebui sa le redea vederea!
  Nu-i fac niciun proces de intentie, il cred pe cuvant cand ne spune ca vrea doar binele Romaniei, problema e ca NU STIE CUM sa faca…asta-i realitatea REALA si dovedita prin fapte!
  Acest smecher de provincie este idealul si modelul de reusita al unor oameni normali?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

 

Recomandare Contributors.ro - Musica Ricercata Festival Op.3

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24929744-23-iulie-incepe-musica-ricercata-3-festival-despre-muzici-pierdute-regasite.htm

Intre 23 si 25 iulie, la Sibiu, va avea loc un festival foarte interesant, Musica Ricercata Festival Op.3. Titlul este un joc de cuvinte care pornește chiar de la crezul proiectelor Musica Ricercata: aducerea la lumină a unor muzici pierdute în biblioteci și arhive. Descoperirea lui Joseph Haydn (denumit și “părintele simfoniei”) dintr-o perspectivă a Transilvaniei este punctul de pornire a periplului, muzica devenind o mașină a timpului prin care reușim să pătrundem din perspectiva culturii transilvănene în centrul Europei. Vezi programul festivalului in articol.

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Mixul energetic al agromerărilor urbane

În orice metropolă consumul de energie este diversificat și în creștere prin mărirea acesteia ca arie geografica, în...

Așa grăit-a Cîțu

Poate ar fi mai rațional ca Primul Ministru să pună capăt banilor risipiți pe nu-știu-câte instituții (începînd cu Ministerul) menit(e) a se ocupa de cercetare (pe mentenanța cărora și pe banii de salarii ale personalului se duc sume masive de la buget) și să organizeze anual un concurs de proiecte, cu jurizare internațională, ai căror câștigători să beneficieze și de o minimă vizibilitate (grație subvențiilor de la guvern pentru diverse televiziuni, deja alocate).

Orfani de știință

Undeva în Transilvania. Masca obligatorie pe stradă și în instituțiile publice. Unitatea militară, la intrare. În uniforme și în civil, un grup...

Locomotive Diesel-electrice realizate la Craiova sub licenţă elveţiană şi exportate în Republica Populară Polonă (1)

O analiză referitoare la achiziţionarea unei licenţe de fabricaţie ar putea stârni discuţii în contradictoriu între inginerii români. Unii dintre ei pot...

Despotismul statal, lichidarea libertăţii şi tentaţia utopiei

Pentru creatorii de utopii statul, cu  despotismul său birocratic implacabil, este instrumentul ideal de acţiune. Nivelarea pe care o presupune atingerea perfecţiunii...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro