vineri, iulie 23, 2021

Dragnea, Securitatea, securiștii și obsesia serviciilor

La CExN al PSD care a avut loc duminica trecută la Palatul Parlamentului, de abia întorsul din vacanță, însă pesemne tare neodihnitul președinte al partidului, dl. Liviu Nicolae Dragnea a folosit în repetate rânduri cuvintele Securitate, securist, servicii, servicii secrete, desigur, amestecându-le înadins și deloc inocent pe toate.
Le-a pus în aceeași oală, indiferent că era vorba despre Securitatea pretins “cea bună” din vremea lui Nicolae Ceaușescu pe care, culmea! a omagiat-o în urmă cu o lună-două neobosita doamnă Carmen Dan, depunând coroane de flori în memoria jandarmilor care ar fi murit în decembrie 1989, neștiind sau mimând neștiința că jandarmii nu existau în vremea aceea, ci erau securiști sadea ori de SRI-ul o vreme controlat de Coldea și de Maior pe care nu pierde nici o ocazie să-i demonizeze ori de SPP-ul d-lui Pahonțu.
Nu știu dacă dl. Liviu Nicolae Dragnea, pe vremea când era un cetățean oarecare, adică licean, student slab și repetent al Politehnicii bucureștene ori inginer undeva în Teleormanul natal a avut sau nu de-a face cu Securitatea comunistă. Știu doar că duminica trecută a acuzat atât Partidul Pro România al vechiului său prieten, astăzi dușman pe viață și pe moarte, Victor Viorel Ponta, dar și Alianța USR +PLUS că ar fi creații de natură securistică.
Aici, dl. Dragnea împărtășește, pesemne, opinia marelui consultant politic Cozmin Gușă, de o vreme mare realizator tv și admirator al Catangăi. Nimeni altul decât persoana care i-a facilitat lui Dragnea transferul de la PDL-ul lui Băsescu la PSD-ul din vremurile în care acesta era controlat la sânge de dl. Adrian Năstase. Același Cozmin Gușă, transformat de o vreme încoace într-un fel de Mioriță a Realității tv, de ins căruia gura nu-i mai tace și intervine seară de seară în emisiunile din ce în ce mai puțin credibile ale trustului proprietate personală, ne asigură că atât Pro România cât și USR, iar acum noua Alianță născută sâmbăta trecută, și-ar găsi originea în mantaua lui Coldea. Cel în compania căruia dl. Dragnea tăia odinioară porcii de Crăciun și prăjea șorici. Așa că nu e deloc exclus ca într-o etapă trecută și pe care Dragnea o vrea azi uitată a vieții sale, actualul președinte al PSD să fi făcut un schimb de opinii poate chiar de experiență pe tema securiștilor și a Securității exact cu Belzebut în persoană, adică cu Florian Coldea.
La aceeași ședință a CExN, dl. Liviu Nicolae Dragnea a dat cu pumnul în masă și a cerut modificări urgente în Legea Bugetului de Stat pe 2019 în clipa în care a văzut ce mari ar fi sumele alocate serviciilor secrete. A dispus scurt să se mai taie din ele căci de bani ar avea nevoie mai întâi atât serviciile de sănătate cât și copiii. A amenințat că dacă Guvernul nu-i va asculta “indicațiile prețioase” și nu va face modificarea solicitată o va opera el însuși la Camera Deputaților. Numai că acolo nu mai prea are majoritate.
Pe urmă, același Liviu Nicolae Dragnea i-a mai tras o copită președintelui Iohannis ca un mahalagiu sadea, arătând că lui puțin îi pasă de CSAT, de avizul specialiștilor, de eventuale repercusiuni ale Diktatului său asupra securității naționale.
În realitate, week-end-ul trecut, numitul Dragnea Nicolae Liviu a mai oferit un spectacol de proastă calitate. Încă unul. Încă o exemplificare a ceea ce se poate întâmpla când un ins fără valoare ajunge în fruntea bucatelor. Poate că la alegerile viitoare ne vom aduce aminte că a vota nu înseamnă doar a introduce un vot un urnă, ci a ne și gândi puțin asupra consecințelor actului nostru de voință liber exprimată.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

  1. Pe blogul Adevarul articolul afiseaza existenta a 11 comentarii (la ora 14:14), dar in subsolul paginii nu apare nici unul.
    Pe blogul contributors.ro, ieri a fost un alt articol al lui Mircea Morariu, ceva legat de anul 2019 si Securitate. Am facut si eu, printre altii, un comentariu la acel articol. Astazi, dupa citeva ore de afisare, acel articol a disparut subit. Mai rasfirati, tovarasi, mai rasfirati! Mai rasfirati, tov. Morariu, mai rasfirati!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

 

 

Recomandare Contributors.ro - Musica Ricercata Festival Op.3

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24929744-23-iulie-incepe-musica-ricercata-3-festival-despre-muzici-pierdute-regasite.htm

Intre 23 si 25 iulie, la Sibiu, va avea loc un festival foarte interesant, Musica Ricercata Festival Op.3. Titlul este un joc de cuvinte care pornește chiar de la crezul proiectelor Musica Ricercata: aducerea la lumină a unor muzici pierdute în biblioteci și arhive. Descoperirea lui Joseph Haydn (denumit și “părintele simfoniei”) dintr-o perspectivă a Transilvaniei este punctul de pornire a periplului, muzica devenind o mașină a timpului prin care reușim să pătrundem din perspectiva culturii transilvănene în centrul Europei. Vezi programul festivalului in articol.

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Nikita Hruşciov dixit: „În România socialismul nu poate fi construit fără mămăligă”

Într-o şedinţă desfăşurată la Moscova, la 8 iulie 1953 – în cursul căreia câţiva politicieni sovietici au discutat despre un plan de...

Statele Unite ale Internetului

Să ne imaginăm următoarea scenă: nu mai există state cu cetățeni, granițe și armate, monede și bănci naționale,...

Vaccinarea anti-COVID: între tipic statistic și potențial național

România este vaccinată cam cât ar prezice indicele dezvoltării noastre umane. Ne comportăm tipic statistic, suntem un punct cuminte pe o curbă...

Libertatea, statul şi politica prudenţei: o pledoarie modestă

Ceea ce criza sanitară a impus, în mod dramatic şi poate ireversibil, este politica fricii.  Creşterea fără precedent a controlului statal, invadarea...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro