vineri, septembrie 17, 2021

Dragnea, stăpânul absolut al guvernului Dăncilă?

Firește, spectacolul de prost gust al audierii în fața Comisiilor de specialitate ale Parlamentului României a posibilelor viitoare “excelențe” ca și cel al învestirii noului guvern al României au generat nenumărate comentarii. Unele cu tentă ironică, altele sarcastice de-a dreptul. Ale jurnaliștilor și analiștilor politici, dar și ale oamenilor simpli.
Cea mai semnificativă parte a celor ce s-au exprimat în spațiul public conchide că ne aflăm în fața celui mai prost Executiv din istoria post-decembristă a României. Că în componența guvernului condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă se află personaje cu o extrem de slabă pregătire profesională, dar și cu mari probleme de morală, unele chiar chemate să dea socoteală în justiție pentru faptele lor deloc onorabile. Multe dintre noile “Excelențe” au avut prestații de-a dreptul jenante la audierile de luni. S-au dovedit incapabile să producă enunțuri coerente, să emită idei de bun simț, au citit cu inadmisibile poticneli texte scrise de alții, au bătut câmpii, însă deloc cu grație. Au produs o nepermisă, o incredibilă ilaritate. Nu cred că la o examinare exigentă ar trece Capacitatea ori Bacalaureatul. Cum au devenit unii dintre ei ingineri diplomați, cum au dobândit titlul de doctor în Științe, cum au parcurs treptele ierarhiei universitare, cum au ajuns să fie rectori reprezint[ tot atâtea enigme.Dar și dovezi că în România orice se poate. Dacă ai carnetul de partid care se cere. Devenit, în anii din urmă, sinonimul unui certificat de impostură.
Desigur, posturile de televiziune, atât din dorința de a-și informa așa cum se cuvine telespectatorii, dar și dornice să își sporească ratingurile au reluat cu nedisimulată satifacție momentele în care noile pretinse “Excelențe” și-au exhibat penibilul inconsistenței.
Marea majoritate a comentatorilor și analiștilor politici opinează că acest al treilea guvern cu care batjocorește România coaliția PSD-ALDE ar fi cel mai impregnat de spiritul malefic al președintelui PSD, dl. Liviu Dragnea. Că îi urmează la milimetru chipul și asemănarea. Începând cu insa fără însușiri, teleormăneanca Viorica Vasilica Dăncilă, ajunsă din voința, din capriciul d-lui Liviu Dragnea dintr-o europarlamentară fără relevanță, premierul României.
Nu am nici cea mai mică îndoială că toți reprezentanții în guvern ai PSD-ului au primit girul d-lui Liviu Dragnea. Mult mai puțin sigur sunt însă de faptul că președintele PSD chiar a știut exact pe cine girează. Privind secvențele din timpul ședinței Parlamentului, din minutele depunerii jurământului în fața președintelui României de componenții noului Executiv, am avut persistentul sentiment că o parte dintre noile figuri din Executiv nu i-ar fi tocmai familiare lui Dragnea- Trei Dosare.
Văd în aceasta un indiciu că președintele PSD s-a văzut silit să îi accepte să devină miniștri pe cei propuși de acei baroni locali care l-au ajutat să câștige lupta împotriva aripii din PSD pe care se înstăpânise fostul premier Mihai Tudose.
Sigur, doamna Dăncilă nu îi va ridica nici o problemă d-lui Dragnea. Îi va îndeplini conștiincios, orbește ordinele. Primul a si fost deja dus la împlinire. Hoțul la drumul mare Vâlcov Darius a fost numit de doamna Vasilica nici mai mult, nici mai puțin decât consilier de stat. La rândul lor, noii miniștri sunt mult prea defectivi de coloană vertebrală pentru a putea fi bănuiți că vor ieși din cuvântul zisei Șefe. Așa că doamna prim-ministră Vasilica are postul securizat. Iar Dragnea pare să fi scăpat de o grijă. Însă noua situație, aparent cum nu se poate mai confortabilă pentru dl. Liviu Dragnea, nu îi va mai oferi acestuia posibilitatea de a da vina pe alții pentru ceea ce nu va merge bine în viitor în România.
Or, șansele ca lucrurile să fie așa cum trebuie cu un astfel de guvern sunt cum nu se poate mai reduse.

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

  1. Daca ne mai uitam odata in calendar vom constata ca este fix 31 ianuarie si ca maine – tot fix – se termina vacanta parlamentara. Inlocuirea lui Tudose cu Dancila s-a executat asadar cu precizie de ceas elvetian – ca in videoclipul ellectoral al lucrului bine facut. La fel de inspaimantator este faptul ca tot acest mars victorios al lui Dragnea a fost prezentat de media ca un fel de agonie a lui. La consfatuirea varfurilor politice ale PSD am fost intoxicati cu stiri despre o adevarat lovitura de Palat prin care Dragnea urma sa fie daca nu debarcat , macar dezarmat. Cand colo omul a obtinut o majoritate interna covarsitoare. Apoi , la desemnarea Premierului Iohannis s-a prezentat gata invins spulberand zvonurile de presa cum ca se va lupta. In fine la votarea noului guvern toti chibitii din presa numaru voturile ”pe muchie” si avansau scenarii cu tradari , dar in final … Insist sa subliniez ca aprope sigur toate acele fake news au fost lansate chiar de Dragnea oferind mass media inepte material de tocat timpul si mintile cititorilor/ascultatorilor/telespectatorilor. Asta este scoala basista bine asimilata. Ce3 altceva decat o ipica manevra gen Traian cel istet este si ultima ARATARE A DUSMANULUI – ma refer la povestea cu seful SPP ului care se vede din avion ca este o aiureala livrata celor slabi de inger. In timpul acesta opozitia a continuat, continua si va continua sa nu se vada , sa nu se coaguleze si sa nu blocheze in vreun fel cavalcada pesedista. vad in plus ca mai sus evocatul Traian Basescu se sfredeleste din nou – ceea ce nu este de mirare . Starea actuala a opozitiei de dreapta i se datoreaza in cea mai mare masura.

  2. Eu cred ca e bine ca avem acum un guvern care se identifica in intregime atat cu Dragnea, cat si cu PSD.

    Anul va fi cu siguranta dezastruos, pregatiti-va pentru criza economica.

    Totusi, exista mica sansa ca poporul va intelege ca suferinta lor este pricinuita de PSD si nu de inamici care exista doar in imaginatia unui Dragnea sau Tariceanu.

    Exista aceasta sansa minuscula sa aruncam PSD-ul (adica PCR-ul) peste bord si sa revenim la normal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

România, septembrie 2021: radiografia unui impas

Septembrie 2021 este, în România, momentul unui alt impas istoric. Scenele de pugilat din Parlament, isteria mediatică, confuzia guvernamentală, toate acestea sunt...

Despre educația morală a copiilor

Motto: V-am dat clasă cu opt clase /S-a terminat șmecheria / Sunt rege pe România! (Abi Talent)

Când plouă în Groenlanda e începutul apocalipsei climatice?

Așa s-ar putea deduce pe baza știrilor alarmiste declanșate de următorul anunț oficial: Pe 14 august 2021, în cel...

Era post-Merkel și soarta est-europenilor: continuarea integrării europene și restabilirea integrității teritoriale

Germania pășește inevitabil în direcția unei tranziții politice de importanță majoră, provocată de sfârșitul guvernării cancelarului Angela Merkel, care a durat neîntrerupt...

Fragilele promisiuni ale viitorului

"Domnule Președinte Klaus Iohannis,Romanian Business Leaders vă adresează această scrisoare în numele a peste 200 de antreprenori români, prezenți astăzi la cea...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.