sâmbătă, februarie 4, 2023

Drept la replica. H.R. Patapievici si Mircea Mihaies despre acuzatia adusa de Antena 3, ca ei ar detine terenuri la Rosia Montana

Drept la replica primit la redatie:

Drept la Replica

În emisiunea „Sinteza zilei” din data de 11 septembrie 2013, a canalului de televiziune Antena 3, realizatorul Mihai Gâdea, care ne urmărește de ani de zile cu ura sa nedomolită, a pus în circulație încă o manipulare: și anume, că am fi „proprietari de terenuri în Roșia Montană”.  Pluralul „terenuri”, utilizat abuziv de dl. Gâdea, și asocierea numelor noastre cu o entitate despre care am auzit pentru prima oară chiar din gura moderatorului, Greenpeace Ungaria, reprezintă o clară intenție de criminalizare. Pe site-ul Antenei 3, titlul nu lasă nicio îndoială asupra unghiului din care ne atacă dl. Gâdea: „Patapievici, Mihăieș și Greenpeace Ungaria, proprietari de terenuri în Roșia Montană.” Cu alte cuvinte, alături de unguri, „sugem sângele poporului…” Ferindu-se precum Necuratul de tămâie, dl. Gâdea a omis cu bunăștiință să menționeze mărimea suprafaței „terenurilor” invocate. Dacă ar fi făcut-o, se acoperea de ridicol și nu ar mai fi fost manipulare.

Situația de facto este următoarea: în anul 2006, impresionați de rezistența eroică a asociației „Alburnus Maior” din Roșia Montană, formată din adversari ai demarării exploatării minere cu cianuri, așa cum eram și noi, am decis, alături de alți câțiva intelectuali, să ne exprimăm adeziunea la decizia lor de a se opune barbariei. La invitația conducătorului asociației, dl. Eugen David, am achiziționat suprafața simbolică de 1 (un) metru pătrat, dorind să ne exprimăm prin acest gest  solidaritatea  cu cei care se luptau contra distrugerii sălbatice a localității. Faptul că dl. Gâdea transformă o acțiune pur civică, inspirată de generosul exemplu, care a făcut atât de mult bine României, al protestului internațional de la sfârșitul anilor ‘80, Opération Villages Roumains, într-un denunț public mincinos, prin care suntem stigmatizați drept potențiali speculanți imobiliari (adică delincvenți), spune totul despre jurnalismul de manipulare și exterminare practicat de Antena 3. Împrejurarea că acest atentat nedemn s-a produs sub privirile aprobatoare și comentariile insinuante ale primului-ministru al României, dl. Victor Ponta, care s-a remarcat printr-o minciună crasă („Domnul Patapievici e un bun investitor imobiliar”), demonstrează substratul politic al demascării de tip stalinist la care s-au dedat protagoniștii emisiunii menționate.

Protestăm, așadar, cu vehemență față de acest nou atac la care ne supune Antena 3 și cerem retragerea afirmațiilor calomnioase. Numai cineva complet orbit de ură poate afirma că 1 metru pătrat de teren constituie o „investiție imobiliară”. Este o „investiție simbolică”, „1 metru pătrat” — un act de rezistență civică, făcut cu mijloacele statului de drept, față de invazia cianurilor, practicată sub ochii noștri, chiar în aceste zile, prin batjocorirea statului de drept. Pe suprafața pe care o deținem la Roșia Montană nu s-ar putea construi nici măcar o cușcă decentă care să adăpostească un singur câine comunitar…

Horia-Roman Patapievici

Mircea Mihăieș

Nota Redactie: puteti viziona aici emisiunea

Distribuie acest articol

60 COMENTARII

 1. „Cainii de paza vagabonzi” ai democratiei din Romania trebuie „ridicati de pe strazi”, „sterilizati”, „deparazitati” si „oferiti spre adoptie” unor „stapani” responsabili. Daca nu se gasesc amatori care sa ii „adopte”, trebuie „eutanasiati”. „Cainii de paza turbati” ai democratieie trebuie direct „eutanasiati”, deoarece nu exista „tratamente” eficiente impotriva „turbarii”.

 2. Felicitari pt actiune si sa va transmiteti dreptul la replica pe toate canalele posibile pentru a contracara manipularea!

 3. Se pot da numeroase exemple de manipulare practicate de Antena 3. Eu va dau doar doua situatii recente : 1. realizatoarea emisiunii explica ce pozitie a avut Presedintele referitoare la Declaratia celor 11 state privind rezolvarea conflictului din Siria si mentiona ca este de preferat o solutie negociata, iar pe burtiera scria mare „Basescu este pentru o interventie militara in Siria”, adica exact invers de ce spusese Presedintele. 2. Odata cu inceperea emisiunilor despre Rosia Montana la Antena 3, cu mentionarea repetata ca au o atitudine echidistanta, a inceput si difuzarea a 2 spoturi publicitare in favoarea exploatarii aurului.
  Ati incercat sa transmiteti acest drept la replica si la Antena 3 ?
  Nu inteleg ce valoare are achizitionarea unei suprafete de 1 mp si cum se poate inregistra la cadastru, cu coordonate, acces etc.. Poate o suprafata mai mare apartinand mai multor proprietari care sa detina fiecare in indiviziune cate 1 mp. Altfel, ma scuzati, este o naivitate.

 4. Ma intreb: faptul ca dreptul asta la replica nu va aparea niciodata pe A3, nu e un caz penal? Sau macar de-o amenda usturatoare, acolo?

  • Sa-ti spun ceva si mai tare inca: acest drept la replica nu va aparea probabil nici pe B1 TV. Si cu siguranta nu va aparea pe Evenimentul Zilei :)))

   • Banuiesc ca era vorba de o tentativa de umor… N-am inteles-o, recunosc.
    Doar cel care face anumite afirmatii e obligat (prin lege) sa publice/difuzeze dreptul la replica.

    • Adica am vazut dreptul la replica publicat de Hotnews si de alte platforme, nu vad de ce nu l-ar putea publica EVZ sau B1, mai ales ca cei doi – mai ales Mihaies – sunt niste personalitati care au girat imaginea EVZ ani de-a randul.

     • pentru ca EVZ este unul din ziarele plin de reclame la RMGC. Aurul nu are culoare politica, si se pare ca e destul pentru unii sa ia cu ambele maini, si cu dreapta lui Base si cu stanga lui Dottore. Iar romanilor de rand le va ramane centrul mijlocului, fata si spate.

 5. Efectul toxic si audienta Antenelor sunt greu de estimat, insa ne pot lovi din nou la urmatoarele alegeri. Drept la tinta: o alta majoritate covarsitoare a tricipletei de aur Antonescu-Voiculescu-Ponta. Cred ca dreptul la replica nu va ajunge decat la cei care nici macar NU AU AUZIT vreodata acuzatiile/emisiunile aberante ale lui Gadea.

   • Sa zicem ca va inteleg supararea, desi nu sunt de acord cu ingradirea dreptului la libera exprimare. Dar poate ne spuneti atunci si care e explicatia dv. pentru faptul ca o televiziune ca B1 sau un ziar ca EVZ, care i-au sustinut si promovat ani de zile pe Mircea Mihaies si H.R. Patapievici si care acum publica aberatiile lui Gadea nu au reluat si dreptul la replica al celor doi. Si probabil nici nu o vor face.

    • @maxa…b1, antenna..e un bullion cu mai mult sau mai putin gust de acru, in schimb nivelul de acru la teveurile lui felix..este peste linia roshie, ei trebuie scosi la fel cum am scapat de otv, in plan schematic este egal cu antenele. Este libera optiune, eu doar o promovez, imi doresc sa actioneze CNA ul, ca nu se va intampla, la mitocania proferata de mancurtul gadea si badea nu poti face fata decat cu un SHUT down..e simplu..si e un act democratic SHUT down..pentru ca ei merita..si pentru ca noi restu nu meritam sa zappam si canalele lor (fetide)

 6. Sint putin dezamagit de raspunsul dat in „Dreptul la replica”.
  Am citi ca toate aceste acuze Gadea le facea in prezenta prim plagia, pardon, prim Dottorelui Ponta.
  Asa ca nu era doar o dezinformare, ci era pus la cale un linsaj mediatic. Ordinar.

 7. Dupa logica gadeasco-pontista-antonesciana, cred ca sunteti un pic cam chiaburi domnilor.
  Ma mai gandesc daca nu cumva o sa cer supraimpozitarea, confiscarea averilor si supunerea oprobiului public, de 3 ori pe seara, la 10,00 / 10,30 / si la 11,00 cand intra dl. Badea in functiune

 8. Stimati domni, Horia-Roman si Mircea, dreptul la replica isi merita efortul in cazul unei natentii, a unei neinformari, a incompetentei etc. In cazul lui Gadea si al lui Ponta dreptul la replica isi pierde din esenta. Ei nu respecta niciun drept, iar replicile lor sunt platite.

  Felicitari pentru demersul simbolic. Nu stiam de el. Antena 3 printr-o prostie nu a facut decat sa aduca in lumina acest aspect. Si eu ma gandeam zilele trecute ca ar trebui ca noi, cei care suntem impotriva cianurii, sa cumparam o parte din casele necumparate de RMGC. Poate este mai dificil sa expropriezi mii de oameni informati decat zeci de sateni izolati.

  • De fapt, ceea ce voiam sa spun este urmatorul lucru: practic, satul este DEJA impartit intre cei care au vandut firmei (si care mai sunt lasati sa stea o vreme in propria casa, ca sa faca galagie acolo ca „vor proiectul”) si cei care nu vor sa vanda DELOC!
   Nu cred ca exista categoria „intermediara” (adica aceia care nu au vandut insa ar vrea sa vanda) iar, daca ea ar exista, probabilitatea este de 99% ca, la o oferta de cumparare, sa dea fugutza la RMGC sa vada daca nu pot obtine de macar 3 ori mai mult ;)

 9. Oau…trebuie sa recunosc cand am auzit la emisiune mi s-a parut de porc. Daca este asa, cred ca Dl. Patapievici ar trebui sa ii dea in judeca pe cei de la Antena 3 si sa ceara despagubiri, pentru ca a clar ca imaginea a fost grav patata!!!!

 10. Dati-i in judecata odata ,caci daca va multumiti sa le dati dreptul la replica, vor continua ! Dati-i in judecata, cereti despagubiri sa-i usture si, daca nu le doriti, donati-le asociatiei Alburnus. Daca de cate ori mint ordinar, pot fi contracarati cu dovezi -beton, ca in cazul dumneavoastra si vor fi dati in judecata si vor pierde, poate ca vor fi mai precauti sau mai putin credibili in ochii unora. Daca constiinta, inexistenta, nu-i poate ustura,macar sa-i usture buzunarele .

 11. Stimati domni,H.R.Patapievici si M.Mihaies,protestul dvs este legitim,dar insuficient si mai ales inadecvat ca procedura,oricarei solutionari efective a situatiei care l-a generat!
  Concret,pentru rezolvarea problemelor importante,mijloacele utilizate trebuie sa aiba aceleasi dimensiuni!I
  mi permit sa va dau cateva sugestii :
  -Ati fost calomniati la un post TV de mare audienta,tot asa trebuie sa raspundeti!
  -Refritor la „intentia de criminalizare” si alte aspecte de „ura nedomolita”:nu intrati in acest joc decat daca va simtiti capabili sa dominati nivelul ridicat de abjectie al celorlalti,altfel,rezumati-va la fapte concrete si lasati publicul sa gaseasca calificative!Afirmatiile ca sunteti proprietari sunt exacte de facto!,restul,indiferent de ridicolul situatiei,este secundar si interpretabil…Nu aveti ce rectificare sa le cereti,trebuie sa va expuneti,public si documentat,punctul de vedere!
  -Personal,afirmatia lui V.Ponta – care vine dupa enuntarea calitatii dvs de proprietari – :”exista (sunt?) profitori politici si economici” mi se pare chiar demna de luat in consideratie pentru actiunile dvs viitoare,deoarece banuiesc ca nu va veti limita la acest articol,aici!?

 12. Pur şi simplu scabros! Sunt estomacat (mai mult decât vomă!) de personajele care pretind că astăzi conduc România, sau o comentează; un plagiator și mincinos nemaiîntâlnit în istoria țării , incapabilul măscărici cu ironii de doi bani, Ponta și un predicator de cea mai joasă speță umană, infectat de mângâielile râioase ale celui mai mare tâlhar al României postbelice, securistul fericit de genetica sa dorință nestăvilită pentru răul altora (Felix?…)!!!
  Păcat unde a ajuns țara!
  De la Montreal…

 13. Sunt alaturi de dumneavoastra,domnilor.Nu stiu ce se poate face,mai mult decat dreptul la replica,dar daca gasiti o solutie, nu-i lasati nepedepsiti pe cei de la antena3.

 14. Am urmarit emisiunea. Recunosc, nu mi-am imaginat ca suprafetele sunt de cate 1 mp. Mi-am imaginat ca cei doi au cumparat terenuri acolo cu scopul de a face dificultati Companiei RMGC, in sensul ca nu vor accepta niciun pret oferit de Companie pentru a le cumpara terenurile, deci cei doi ar fi putut „sabota” inceperea/extinderea lucrarilor.
  Guvernul insa gasise deja solutia, delegand Companiei competenta de a expropria terenurile de care are nevoie.
  Nu am nicio indoiala: proiectul va fi in cele din urma votat de Parlament, poate cu unele schimbari neesentiale. Dupa ce au incasat spagi, nu mai pot da inapoi.

 15. Rusiiiiiiiine!!!!
  Am avut deosebita placere de a-l avea ca profesor pe d-l Mircea Mihaies la UVT. Este un om superb, genial si super-corect…Nu ai ce sa-i reprosezi unui asemenea OM. Nici OMULUI Patapievici…
  Excuse my French, dar…este o rusine ca putinii oameni de ‘cultura’ din tara noastra, niste persoane extraordinare, sa fie improscati cu noroi de niste ‘nimeni in drum’ cu mare stofa de jurnalisti…pupincuristi si subordonati sefului.
  Probabil ca asta este ‘revansa’ pentru ca i-au suparat pe guvernanti cu atitudinea ‘contra’. Adevarul doare….Mai ales cand articolele sunt bine scrise…
  Antena 3, o televiziune de nesimtiti manipulatori… ei cred ca jurnalistica se face cu ‘bits of information’ si inducerea in eroare a ‘oilor’…Poate functioneaza pe la sate..Tre’ sa fii cretin sa te uiti la ei…:-(

 16. E un blocaj mediatic incredibil. Banii cumpara tot, inclusiv canale care erau anti-sistem. Partea cea mai perversa sunt manipulatorii care condamna coruptia si lipsa de transparenta dar care de sub o masca „rezonabila” insista ca ceva trebuie facut cu aurul, ca alminteri am pierde nu stiu ce sanse economice. „Ei” ar pierde, nu noi. Noi adica marea majoritate a romanilor am pierde doar daca ar castiga ei. Din pacate cei mai multi dorm. N-avem bani sa contracaram aceast razboi marsav. Evenimentul zilei a cazut, nu ne-a mai ramas decat internetul, trebuie sa actionam unit si inteligent.

 17. Doresc si eu sa cumpar 1 metru de teren la Rosia Montana! Si mai am multi prieteni care ar dori si ei sa faca acest lucru.
  Asa le-ar fi mult mai greu sa negocieze cu noi toti. Adica le-ar fi IMPOSIBIL.

  • Doamna Gradinaru,

   Veti fi expropriata pur si simplu, fara nicio negociere. De catre RMGC. Ca de asta le si trebuie aceasta lege. Sa va explic pe scurt: in momentul asta, daca Rovana Plumb le-ar da acordul de mediu si ar reusi sa ia toate celelalte avize de care mai au nevoie in termenele legale, tot nu ar putea face nimic pentru ca proprietarii care nu vor sa vanda nu vor vinde si pace. Si proiectul nu se va face cu toate avizele din lume. De asta au nevoie sa fie declarat prin lege „de interes national deosebit” la fel ca o autostrada, un spital etc.
   Asa ca in caz ca trece legea, veti putea cel mult sa contestati in instanta valoarea despagubirii. si instanta nu va fi prea generoasa pentru ca va fi clar ca ati facut aceasta investitie doar ca sa-i blocati pe ei.
   RMGC are insa si un plan B: de vreo 4 ani este in pregatire un text de lege care modifica legea minelor si care da aceleasi drepturi de a expropria oricarei companii miniere, nu doar RMGC. Acest proiect a fost respins de Senat in 2011, dar se afla din nou pe teava si va fi votat. Proiectul a fost initiat de un parlamentar PDL si de unul PSD.
   Deci nu scapati nicicum.
   Cam asta e tara pe care vor s-o schimbe oamenii din strada.

   • „Spitalele” NU sunt „de interes national deosebit”!
    A inchis scarba aia de Boc cu ZECILE! >:

    In mod normal, „de interes national deosebit” ar trebui sa fie ceea ce tine de „siguranta nationala”: autostrazi (magistrale de transport), conducte de gaze (gen Nabucco, adica NU locale ci cele care asigura ‘siguranta energetica”), retele electrice de mare putere pentru obiective deosebite…

    Practic, NU stiu pana acum NICI UN caz de mina care sa fi fost considerata „de interes national deosebit”. Nu zic ca n-or fi fost (pe vremea lui Ceashka) – dar eu nu stiu!!

    Guvernul ar trebui sa JUSTIFICE, DE CE este o exploatare PRIVATA, care da de lucru la maximum 400 persoane (nu se justifica DE FEL cele 900 persoane din „acordul” scremut de Sova, doar daca firma nu angajeaza sa stea degeaba nevestele a vreo 500 parlamentari) ar fi „de interes national deosebit”!!

    Chiar: DE CE??

   • „Asa ca in caz ca trece legea, veti putea cel mult sa contestati in instanta valoarea despagubirii.”

    Credeti ? Se ataca in instanta constitutionalitatea legii , si se ajunge la CEDO . Nu uitati de legislatia europeana. Romania nu e in Africa, precum Guineea, nici in South America , precum Peru. Pare-se ca se cam uita asta…. Way to go !

    • 1. CEDO nu se pronunta asupra constitutionalitatii vreunei legi.
     2. Taranii aceia expropriati vor putea contesta la CEDO decizia instantei, eventual legea. Vor primii 10.000 de euro despagubiri peste 10 ani, in timp ce exploatarea va continua. E OK asa?

     • Ceea ce am scris era :1) se ataca masura guvernului la CCR 2) se face plingere la CEDO de catre expropiati. Nu am scris ca se discuta constitutionalitatea unei legi la CEDO. Sint lucruri distincte si credeam ca e clar. Fiti fara grija, nu se ajunge la expropiere– legea , chiar reformulata, e neconstitutionala.

      • Asa, si poate o ataca Basescu sau Avocatul Poporului la Curtea Constitutionala. Se poate ridica si o exceptie de neconstitutionalitate in cursul procesului, insa asta nu mai tine in loc demersurile. De văzut. În CEDO nu îmi pun nădejdea.

      • ” Se poate ridica si o exceptie de neconstitutionalitate in cursul procesului….”

       Un scenariu posibil : merge Gabriel la HRP si-i spune :cara-te. HRP raspunde : sictir ! Gabriel merge la instante si cere aprobarea sa faca evictie lui HRP si sa trimita portarelul (executorul judecatoresc) . HRP se apara si invoca exceptia de constitutionalitate –si se ajunge la CCR. Nu e nevoie de Basescu sau AP.

       Cit despre CEDO, nu va impartasesc pesimismul. Va fi un caz test si vom vedea care e linia –implicatiile sint serioase nu numai pt. RO.

       Dar oricum o luati , nu vad cum se poate justifica clasificarea RM ca”interes national deosebit” — poate pentru politicieni :lol: care s-au imprumutat ieri pe piete externe ci 1.5 miliarde euro ca sa aiba de unde-si plati salariile. Chestia e ca nu sint bani, scadentele la FMI curg , si trebuie vindut tot. Dar cacialmaua cu RM e prea de tot — rade toata Europa .

 18. Rușinică Antena 3!
  Oricum ‘Fiecare pasăre pe limba ei piere’. Se vor potoli abia atunci când vor fi sancționați pecuniar fiecare redactor atunci când va face declarații neacoperite. Succes în demersul dvs.

 19. De ce sustineti sus si tare ca a vrut sa spuna ca „sugeti sangele poporului „? Poate ca a vrut sa scoata in evidenta ca duceti in derizoriu lupta unor oameni sarmani pentru supravietuire> Cu ce i-a ajutat pe locuitorii din Rosia Montana cumpararea unui metru patrat de teren? Mai spun alti destepti ca ar trebui sa cumparam toti cate un metru patrat…apoi sa-l ingradim…nu? RMGC le da oamenilor un job…voi vreti sa le cumparati cate un metru patrat. Nu stiu cum atarna in balanta voastra , dar eu inclin catre oferta RMGC

 20. CNA ar trebui sa se autosesizeze. Utilizarea citatutului decontextualizat impotriva megaintelectualilor s-a aratat deja devastator in presa. Profitându-se de necitirea pâna la capat, mitul cartarescian a fost lovit cam la fel: supramediatizatul enunt cu Regina Angliei nu apartine nici macar Autorului textului, ci unui tortionar securist de la Jilava (Orbitor 3, p. 241, de verificat!). Totodata, si-a aratat rânjetul invidia/ura nechezolilor care au acceptat si savurat flagelarea. In realitate, Mircea Cartarescu nu s-a impus in Weltliteratur prin ICR, ci prin valoarea textului dincolo de regretabilele derapaje spre postromânism. Altminteri, ICR e doar o picatura intr-un ocean, candidatii Nobel sprijinindu-se oriunde in lume cu INTREAGA forta a statului. Amintesc ca Mircea Cartarescu a reactionat la cianuri inca din 2010:
  http://www.formula-as.ro/2010/938/spectator-38/mircea-cartarescu-la-rosia-montana-e-un-fel-de-conjuratie-un-fel-de-crima-colectiva-ne-vom-ucide-cu-buna-stiinta-unul-dintre-putinele-paradisuri-care-ne-au-mai-ramas-12939

 21. ca inginer chimist pot sa va confirm lipsa de pericol (in conditiile unui proces controlat real – adica nu de Garda de Mediu) a procedeului de extragere a aurului.

  ca alternativa – turismul depinde de multe lucruri care lipsesc in Romania fara sa ne limitam la infrastructura si subventionare

  intr-o balanta simpla exploatarea poate produce ceva bani sub un control eficient in timp ce dezvoltarea turismului pentru un scor similar depinde de prea multi pitzurci grabnic doritori de beneficii fara munca

  despre antena 3 numai de bine – probabil la data asta si-a schimbat deja discursul pentru sustinerea crinului oficial – va multumeste cumva?

  • E pacat sa va irositi priceperea intr-o tara nehotarata ca Romania. Sunt sigur ca Peru, Guatemala, Honduras si statul Montana (unde s-a inchis mina din lipsa de specialisti romani) au nevoie de dvs. In pare rau cand un specialist pleaca, dar inteleg ca totul trece prin stomac, devi aveti binecuvantarea mea sa plecati.
   Cat despre turism, discutia este inutila. Nu salvezi cea mai veche localitate atestata din Romania pentru turism. Nici galeriile romane. Faci asta pentru ca ai parinti si copii. Adica ai continuitate. Niciun om sanatos la cap nu pune in balanta banii de la RMGC cu banii din turism. Tocmai aici este ideea. Exista lucruri mai presus de bani.

   • imi pare rau vazand incrancenarea Dvs. care nu admite opinii!

    nu, nu plec din Romania – hranesc niste oameni din priceperea mea in domeniul reciclarii unde legea e mai stirba decat cea propusa la Rosia

    n-ati inteles nimic din democratie: ea inseamna supunerea fata de reguli. nu vreau sa fim in situatia guatemalei s.a. – spuneam doar ca atat timp cat 90% din aur se obtine prin aceasta metoda in lume se poate construi un sistem controlabil care sa diminueze riscurile inerente.

    imi cer scuze ca m-am dat specialist – am dorit sa comunic doar ca parerea mea despre pericole nu se bazeaza pe stirile de la antene

    la turism va rog sa nu-mi dati lectii – am un hotel in operare si stiu ce inseamna sustinerea autoritatilor romane pentru turism

 22. Extras din text :
  ‘Numai cineva complet orbit de ură poate afirma…’
  Rectificare :
  ‘Numai doi derbedei complet orbiti de ura pot afirma…’

  • Cainele nu latra dusmanii stapanului din ura, ci cu gandul la os!
   Nu sunt orbiti de ura, sunt asmutiti de stapan. Trebuie pus stapanul in cusca (de catre justitie) si cainilor le trebuie rupti dintiii (de catre CNA).

 23. Subscriu. Am participat si eu la actiunea din 2006, am adoptat simbolic un catel din zona Rosia Montana in 23.03.2006, data la care aceasta manifestare a ajuns in Cta. Nu putem sa ne vindem si mai ales chiar atat de ieftin!!! Stramosii nostri se zbarcolesc in morminte cate sacrificii au facut pt viitor. Noi trebuie sa eliminam din gandire judecata paguboasa pt copiii copiilor nostri: „dupa noi, potopul”!
  PROPUN sa amenajam Rosia Muntana pt TURISM!!! Sau ALTE solutii! Oamenii din zona, minerii s-au obisnuiti cu o viata de sclavie… nu spera decat la o bucata de paine pt copiii lor!
  ROMANIA, GANDESTE SI LUPTA PT UN VIITOR LIBER, sa muncim pt. asta si sa culegem roadele muncii noastre NOI!
  VA ROG, NU VINDETI TARA MEA, A NOASTRA! :-(

 24. Un anumit post nu mai are material si atunci a inceput sa arunce cu noroi si in altii ca poate, poate se mai anima mizeria lor…

  Este o mare porcarie si atat!
  Tot asa l-au luat la tinta si pe Funeriu!

  Limitele sunt absolut depasite!!!!

 25. Paduchele CNA va pisca A3 cu o amenda de max. 50.000 Lei.
  RMGC va plati oficial A3 pt. publicitate 2 milioane de EUR si nu, nu e conflict de interese cand nu se dau imagini cu contestatarii de pe strazi, sau de oriunde, sa fie foarte clar.

  Ce bine ca avem institutii pentru cetateni!! Ce ne faceam daca nu avea cine sa piste de obrajori calomniatorii, plagiatorii, infractorii etc??

  Cam atat despre nefericirea de a fi cetatean platitor de infinite taxe/impozite/accize/asigurari/contributii in statul numit Romania.

  Respectele mele, HRP si MM.

 26. Ai teren, ai interes.
  Nu ai teren, nu justifici nici un interes
  Problema este de marime si de importanta a interesului, dar aia este altceva, ce nu ati atins .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Carti noi

 

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”, care va putea fi vizitată între 26 ianuarie și 13 martie 2023 la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Află mai multe

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro