vineri, iulie 30, 2021

Dubla măsură cu care operează CNCD

În România, care devine din ce în ce mai pronunțat Republica Română Dragnea, e din ce în ce mai clar că avem două categorii de contribuabili. Majoritarii, care sunt din ce în ce mai vulnerabili în cazul în care îndrăznesc să pună la îndoială adevărul și binele din zicerile și faptele zise și făcute de minoritarii din PSD. Adică inșii care s-au cățărat în funcții publice și fac tot ceea ce le place ori le trece prin tărtăcuță sau le dau ordine subordonaților să le îndeplinească voia. Și uite așa se face că articolul 16 din Constituția României care glăsuiește că nimeni nu ar mai presus de lege nu mai are nici cea mai mică valoare.
Ne-o demonstrează în ultima vreme, cu asupra de măsură, după ce a adoptat un ritm susținut al muncii, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Pentru care există, pe de o parte, pesediștii, pentru care, vorba lui Constantin Bacalbașa, creatorul nemuritorului Moș Teacă, membrii CNCD au întotdeauna pregătită”o tocană mai particoleră”, și majoritarii, pe seama și din buzunarul cărora se realizează planul de amenzi al instituției.
Dacă te cheamă Mihai Tudose și ai fost cândva premierul, chiar și debarcat forțat din funcție al României, ai oricând dreptul să ameninți cu spânzurătoarea pe maghiarii din Harghita și Covasna.
Dacă însă îndrăznești să o pui în relație pe d-na Viorica Vasilica Dăncilă, succesoarea în funcție a domnului Mihai Tudose, cu pavianul cu mantie încasezi la repezeală o amendă, așa cum a pățit-o jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu.Ceea ce nu înseamnă însă că dacă doamna Dăncilă îi numește “autiști” pe cei care nu apreciază felul în care guvernează coaliția PSD-ALDE sus-numita ar putea fi măcar de formă sancționată.
În cazul în care porți gloriosul nume de Șerban Nicolae și ai fost șoferul voluntar al pușcăriașului Cătălin, Voicu poți să ameninți o colegă de Parlament că deții poze în care dumneaei ar face sex anal și pentru asta membrii CNCD îți pregătesc o cafeluță cu sau fără caimac, după cum ți-e vrerea.
Dacă însă te cheamă Klaus Iohannis CNCD îți taie urgent chitanță de 2000 de lei fiindcă i-ai catalogat ‘’penali’’ pe cei care schimonosesc legile justiției interes propriu. Ajunge doar o sesizare făcută de prea cinstitiții de la luju.ro o anexă din imensa proprietate a familiei Voiculescu și decizia de amendă vine cu o viteză neașteptată.
Pe de altă parte, dacă ești șef al Televiziunii Române, te numești Doina Gradea și au fost numit în funcție cu sprijinul susținut al PSD care acum face scut în jurul tău ai tot dreptul să îți batjocorești o subordonată numind-o ‘’cap de porc ‘’. CNCD nici măcar nu te invită la o discuție amicală fiindcă știe că ești ocupat cu făcutul valizei căci trebuie să fii neapărat la Eurovisionul unde evoluează The Humans. Doar oamenii sunt mai importanți decât animalele, iar într-o lume ca a noastră în care a revenit în actualitate Ferma animalelor țoți suntem egali, iar unii sunt mai egali ca alții. Drept pentru care unii au tot dreptul de a amesteca reporterii cu suinele în discuții private, chiar dacă Biroul de președinte-director general al SRTV este spațiu public.
La data de 12 februarie 2017, am publicat pe site-ul contributors.ro un articol intitulat PSD și CNCD –două organe înfrățite în simțiri și fapte. Observam în cuprinsul lui că CNCD operează de parcă ar fi o anexă a guvernării, o agenție guvernamentală, o filială a PSD. Ceea ce s-a întâmplat din 12 februarie încoace dovedește că nu m-am înșelat nici cu o iotă. Oare e chiar atât de departe momentul în voi plăti și eu o amendă pentru vina de a fi semnalat încatenarea asta ? Oare chiar toate instituțiile Statului sunt încălecate de PSD și a cam venit vremea să ne pregătim de dictatură ?

Distribuie acest articol

17 COMENTARII

 1. CNCD, este o anexa a PSD care, deocamdata (pana cand nu le vine ideea de a modifica legea, dandu-i „conotatii penale) este dpdv „invaziv” suportabila !

  PS. CCR, insa nu ! Ia sa vedem, a venit cumva momentul ca CCR sa se pronunte asupra ei, oferindu-i noi „valente” profitabile PSD ?

  • Nu e chiar asa, putina pacienta: „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis joi, în primă instanţă, achitarea lui Victor Ponta şi a lui Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari, anunță Mediafax. ”
   Si nu sint singurii: Laurenţiu Ciurel şi Laurenţiu Graure, achitaţi şi ei.

   Ca atare, oricit am vrea sa le spunem noi „penali”, ICCJ spune NU. Asa ca si Presedintele ar trebui sa se ghideze dupa Justitie. Care a mai spus odata ca o decizie definitiva si irevocabila a Justitiei este „un banal act administrativ”.
   Nu prea le are cu Justitia.

   • Ba chiar asa e! Si pentru mine „penali” inseamna toti cei aflati in cercetare sau judecata penala, plus cei condamnati. In momentul in care se renunta la cercetare sau sunt achitati, ies din categoria penalilor. Dar DOAR daca asta e pe bune si nu datorita tertipurilor avocatesti, judecatoresti ca prescrierile sau mai stiu eu ce.
    In ce priveste Presedintele, si aici sunt de acord cu el. La o justitie ca a noastra, unde nu exista principiul precedentului, unde se dau pedepse de ani de inchisoare pentru un furt de cateva mii de lei dar se dau luni cu suspendare sau la domiciliu pentru sute de milioane, ce e justitia?

    • Ce inseamna pentru tine n-are nici o relevanta. Nu exista termenul de „penal”, asa cum e folosit de manipulatori. Mai ales cand in justitia romaneasca nu exista raspunderea magistratilor si un judecator te poate face „penal” oricand are chef (sau primeste o comanda), fara sa pateasca nimic. Apoi „penalul” e linsat mediatic, compromis politic etc.

     Exista condamnari care prevad „interzicerea ocuparii de functii publice”. Cat timp cineva condamnat nu are o astfel de interdictie. nu conteaza ce consideri tu sau presedintele. Ca tot ii tot dati cu justitia si cu slogane ca increderea in justitie.

   • In definitia de mai sus „penal” nu inseamna „vinovat”.
    „Penal” este acela care este cercetat pentru incalcarea legii penale sau cel care este judecat pentru incalcarea legii penale, sau cel care este condamnat pentru incalcarea legii penale.
    Cineva trimis in judecata in baza codului penal, conform definitiei de mai sus, este „penal”. In cazul achitarii definitive, nu mai este „penal” (nu mai este nici cercetat, nici judecat si nici condamnat).
    Asa cum dreptul civil se ocupa de „civili”, dreptul comercial se ocupa de „comercianti”, tot asa dreptul penal se ocupa de „penali”. Evident, nu inseamna ca toti cei care au probleme cu dreptul comercial, civil sau penal sunt si vinovati.
    Pe scurt, cine are probleme cu legea penala este „penal”. Repet, nu insemana ca este neaparat „vinovat”.
    „Parerea mea !”

    • Foarte bine spus!! Si ar putea fi chiar disctractiv daca nu ar fi de plans… Deci cineva care are probleme cu dreptul civil nu mai e civil. Ce o fi dar? Ca militar nu e,, etc….

     • A despre civili e vorba ? Pai si penalii, tot civili sunt.
      Si manipulatorii sunt tot civili. Si militarii pot fi manipulatori.
      Eu vorbeam de „penali”

     • Si soldatii pot fi implicati intr-un proces civil, deci sa fie „civili” in intelesul de mai sus.
      Greu de inteles pentru unii, probabil ca le vine sa planga daca nu rad. :)

      • Da, pentru unii e mai greu de priceput, mai ales daca ironizezi… Dar sa incerc totusi, poate nu e totul pierdut. Deci spuneai ca nu e corect ca cineva care se afla in cercetare penala, intr-un proces penal sau chiar e condamnat penal sa nu mai fie numit „penal”. Pe acest principiu am spus ca, daca se aplica, atunci nici cei care se afla in intr-un proces civil sau sunt condamnati in urma unui proces civil nu ar trebui sa mai fie numiti „civili”. Ai inteles? Daca nu, poate rogi tutusi pe cineva mai apropiat sa-ti explice…

      • Liviu .. tu esti ?!
       Mai intai trebuie sa citesti cu atentie si sa vezi ca eu nu am scris ce spui tu, si anume ca „… nu e corect ca cineva care … e condamnat penal ca nu mai fie numit “penal” „. Din definitia mea, cineva condamnat penal, ramane „penal” pentru ca a fost condamnat penal.
       Roaga pe cineva sa-ti explice acest lucru simplu.

      • Scuze, vad ca lipseste un rand, trimiterea la cine se refera intrebarea si indemnul. Ultima parte se refera la cei care nu inteleg de ce se foloseste termenul de „penali”

 2. „Oare chiar toate instituțiile Statului sunt încălecate de PSD și a cam venit vremea să ne pregătim de dictatură ?”

  Instituțiile statului sunt captive unui grup transpartinic, este contraproductiv să blamăm „stânga politică” (de fapt este impropriu să discutăm despre formațiuni politice de stânga autentice în România), ori „dreapta” (nici de-astea n-avem). Oligarhii se află deasupra doctrinelor de partid.

  Vremea să „ne pregătim de dictatură” a trecut și am fost prinși nepregătiți. Acum ar cam fi vremea să ne organizăm pentru a înlătura regimul cleptocratic. El nu este o dictatură în sensul propriu al cuvântului, dar este un tip de guvernare oligarhică extrem de ineficientă socio-economic, care conține elemente de autoritarism ce pot duce în anumite condiții spre un regim dictatorial.

  Oligarhii nu au, totuși, interesul să instaureze o dictatură. Ei preferă aparența unui regim democratic pe care să îl controleze prin pârghiile „statului paralel” (creat prin capturarea instituțiilor democratice ale statului), cu o economie deschisă, din care, însă, să extragă pe termen lung resurse.

 3. Multumim!
  Asa cum bine observati organizatia respectiva se ocupa cu reprimarea normalitatii.Bineinteles in numele non-discriminarii si a rumegusului poilitic corect.

 4. Acest articol e deranjat că „de ce CNCD nu-i amendează și pe ceilalți?”, omițînd problema că CNCD nici n-ar trebui să existe.
  Libertatea de exprimare, care e una din revendicările fundamentale ale revoluției din 1989, se referă anume la libertatea de a spune lucruri care deranjează. Lucruri care nu deranjează pe nimeni pot fi spuse și în cea mai cruntă dictatură.
  Sigur, nu orice spusă care deranjează este o spusă înțeleaptă. Deseori e vorba de prostii, dar nu trebuie limitat dreptul proștilor de a se autocompromite prin ceea ce spun.
  Nu pentru un CNCD nou, care să-i amendeze și pe PSD-iști, trebuie luptat, ci pentru desființarea completă a acestui organism bugetivor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

 

Recomandare Contributors.ro - Musica Ricercata Festival Op.3

https://www.hotnews.ro/stiri-cultura-24929744-23-iulie-incepe-musica-ricercata-3-festival-despre-muzici-pierdute-regasite.htm

Intre 23 si 25 iulie, la Sibiu, va avea loc un festival foarte interesant, Musica Ricercata Festival Op.3. Titlul este un joc de cuvinte care pornește chiar de la crezul proiectelor Musica Ricercata: aducerea la lumină a unor muzici pierdute în biblioteci și arhive. Descoperirea lui Joseph Haydn (denumit și “părintele simfoniei”) dintr-o perspectivă a Transilvaniei este punctul de pornire a periplului, muzica devenind o mașină a timpului prin care reușim să pătrundem din perspectiva culturii transilvănene în centrul Europei. Vezi programul festivalului in articol.

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

În ultimii 40 ani, temperatura medie anuală din România a crescut cu circa 2°C

În baza de date întreținută de NASA la Goddard Institute for Space Studies (NASA GISS), care funcționează în New York, pe lângă...

Orfani de știință

Undeva în Transilvania. Masca obligatorie pe stradă și în instituțiile publice. Unitatea militară, la intrare. În uniforme și în civil, un grup...

Locomotive Diesel-electrice realizate la Craiova sub licenţă elveţiană şi exportate în Republica Populară Polonă (1)

O analiză referitoare la achiziţionarea unei licenţe de fabricaţie ar putea stârni discuţii în contradictoriu între inginerii români. Unii dintre ei pot...

Așa grăit-a Cîțu

Poate ar fi mai rațional ca Primul Ministru să pună capăt banilor risipiți pe nu-știu-câte instituții (începînd cu Ministerul) menit(e) a se ocupa de cercetare (pe mentenanța cărora și pe banii de salarii ale personalului se duc sume masive de la buget) și să organizeze anual un concurs de proiecte, cu jurizare internațională, ai căror câștigători să beneficieze și de o minimă vizibilitate (grație subvențiilor de la guvern pentru diverse televiziuni, deja alocate).

Energie și Geopolitica – Pe unde este România în relațiile energetice cu Moldova și Ucraina?

În ultimile zile s-au petrecut două evenimente care ar putea influența situația energetică regională. Prima și cea mai importantă...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro