marți, iunie 18, 2024

Este oare dl.Liviu Dragnea mai presus de lege?

Degeaba glăsuiește articolul 16 din Constituția României că nimeni nu ar fi mai presus de lege. Președintele PSD, Liviu Nicolae Dragnea, este. I-o garantează poziția socială și politică, funcția, banii. Mai ales banii. Sau cel puțin așa cred partea stricată, definitiv compromisă, peremizată, fără nici o șansă de reformare din PSD, avocata domniei sale, o anume doamnă Maria Vasîi, vorbeții de pe la televiziunile subordonate, de genul unor Victor Ciutacu, Mihai Gâdea, Mircea Badea, Bogdan Chirieac, Marius Pieleanu, Sorin Roșca Stănescu, Ion Cristoiu și enumerarea ar putea să continue, mulți dintre ei făcând naveta pe ruta Antena 3, România tv și emisiunea România 9, găzduită pe mai departe, spre rușinea ei, de Televiziunea Română. Plus o sumă de indivizi care au avut, la un moment dat, legături instituționalizate cu serviciile secrete, poate le mai au încă și care, servindu-se acum de asta, scot din tolbă informații care mai de care mai senzaționale.
Așa procedează excesiv de mult mediatizatul Daniel Dragomir care, de conivență cu sus-menționatele televiziuni, cu cotidianul Evenimentul zilei, cu fosta jurnalistă Sorina Matei, a declanșat o foarte bine pusă la punct operațiune de compromitere a procuroarei DNA, Alexandra Carmen Lăncrănjan. Despre care prea-cinstita Sorina Matei a avut grijă să ne informeze prima că ar fi fost legendată sub numele de cod “Veverița” și despre care acum sus-menționatul Daniel Dragomir ne înștiințează că ar fi întreținut ani de zile legături de subordonare cu SRI. Primind ordine și informații de la generalul Dumitru Dumbravă.
Povestea aceasta mai mult decât bizară, de film american de mâna a treia, este descusută pe toate fețele de pretinșii jurnaliști analiști aflați în serviciul lui Liviu Dragnea. Ori al lui Dan Voiculescu, hoțul care și-a lansat chiar în aceste zile o nouă carte prezentată de inși de genul unor Adrian Năstase, Mircea Diaconu, Mugur Ciuvică, Victor Ciutacu. Jurnaliști și analiști care vor să acrediteze falsul în conformitate cu care doamna Lăncrănjan i-ar fi inventat pe cont propriu un al treilea dosar penal lui Liviu Dragnea, la ordinul Statului paralel, desigur, că din același ordin l-ar fi supus unor grave umilințe pe primul pesedist al țării cu ocazia celei mai recente convocări a ilustrei lui persoane la sediul DNA, așa că trebuie recuzată, și că tot Statul paralel ar fi dispus și pus în practică, prin intermediul pixului agentei sale sechestru asigurator pe imensa, greu de justificat avere a super-baronului de Teleorman. Nici un cuvânt despre sesizarea venită de la OLAF, despre banii plătiți deja de România în vederea recuperării prejudiciului. Totul e făcut ca la carte, de cineva care a citit cu creionul în mână manualele dedicate Dezinformării.
Sigur, nimeni nu ne obligă- încă!- să credem povestea depănată de Daniel Dragomir. Nu s-a creat încă în România, din înaltul ordin al lui Dragnea-Trei Dosare și al Călin Popescu-Tăriceanu, și el mare dușman al DNA, la adresa căruia s-a pronunțat zilele trecute într-un mod incalificabil, un Minister al Adevărului. Știm însă că în serviciile secrete ale României nu lucrează doar inși fără prihană și că pretinsul control parlamentar asupra lor este numai o formalitate. Încă din martie 1990, atunci când Ion lliescu și Virgil Măgureanu au născocit crearea SRI a fost astfel. Așa a fost, diabolic, proiectată toată povestea, iar consecințele se decontează astăzi.
Tot ceea ce se lansează astăzi în piață despre Statul paralel, care pare multiform, proteic, are menirea clară de a-l dezvinovăți pe Liviu Dragnea, probabil și pe Călin Popescu-Tăriceanu și de a distrage atenția “prostimii” de la situația economică tot mai proastă a fiecărei familii de români, de la scumpirile în cascadă. Și de la încercarea de a-l plasa pe Liviu Dragnea mai presus de lege.

Distribuie acest articol

14 COMENTARII

 1. Mafia paralela
  este oficializata într-un document al partidului de guvernământ ortodoxo-socialist moldo-valah. PMR, PCR, FSN, PDSR, PSD denunta in mod traditional valorile occidentale pentru ca au generat un stat paralel ilegitim, mafiot, ceea ce au afirmat si presedintii Emil Constantinescu, Traian Băsescu etc. Vezi:
  http://viorel-roman-bremen.over-blog.de/2015/09/statul-roman-stat-mafiot.html
  Statul de drept occidental e incompatibil cu cel oriental, unde Conducatorul e de natura divina, sursa absoluta de drept, de la Bucuresti la Moscova, Ancara etc. Romanii incearca, vor din 2007 sa rupa lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane, orientale si sa revina in Europa.
  http://www.totpal.ro/viorel-roman-statul-la-romani-ed-a-ii-a/
  Intre Roma si Moscova, presedintele PSDragnea se inspira insa de la Inalta Poarta a lui Erdoga, de la consilierii sai israelieni si denunta rationalitatea din vest ca ilegitima, raportata fireste la devalmasia de la Portile Orientului. Revolta e motivata probabil si de Office Européen de Lutte Anti-Fraude / DNA, care cere de la seful PSD, 38 mil. € fraudate din fondurile de dezvoltare ale UE.
  Klaus Werner Iohannis, catolic radical, lutheran, DNA, justitia independenta de PSD, multinationalele nu-i respecta pe dreptcredinciosi, apara acquis-ul UE, codul canonic catolic actualizat, modernizat, in contradictia cu paternalismului, nepotismului autohon. Urmeaza inlocuirea presedintelui prooccidental cu un ortodoxo-comunist de la Dunarea de Jos, ca presedintii moldo-valahi anteriori, sau statul de drept occidental, democratia se va impune si la Bucuresti?
  Acest conflict, Ortodoxie – Catolicism, e trecut cu vederea pentru ca nu e politic corecta viziunea religioasa. Unde duce aceasta miopie vedem in Grecia falita, in Bulgaria corupta, in Romania, care nu mai vrea fonduri de dezvoltare UE, pentru ca trebuie sa dea socotela dupa norme straine, vrea modernizarea fara occidentalizare, cu toate ca s-a dovedit pretutindeni falimentara.
  Viziunea marilor puteri, ale Sfantului Scaun, care au contribuit la formarea statul e in continuare relevanta, de aceea apropiata aniversare a 100 de ani de la Marea Unire e din toate punctele de vedere un moment de rascruce. Care e statul paralel si ilegal, cel oriental sau cel occidental? Moscova sau Roma?
  https://www.academia.edu/27240926/Romania_2012
  https://www.academia.edu/34504213/Semnele_vremii_complet.pdf
  https://www.academia.edu/28173741/Viorel_Roman_Europa_Crestina.pdf
  https://www.academia.edu/23211833/BISERICA_-_STATUL_Romania_2016
  https://www.academia.edu/32415174/Spre_est_sau_vest%C3%9F
  http://www.ziarulnatiunea.ro/2013/01/24/viziuni-ortodoxe/
  http://confluente.org/viorel_roman_1502122822.html
  http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx
  http://www.viorel-roman.ro
  viorel-roman-bremen.over-blog.de
  Bangkok la 26 noiembrie 2017

  • M-am pierdut deja de la formula „moldo-valah” (folosita des de maistrul de la Evz). Restul – text lung si plin de vechi clisee, amestec grotesc de termeni precum justitie, UE si o asa numita apertenenta religioasa care ar explica de ce strainatatea ar fi prietenoasa chipurile cu un presedinte ne-ortodox – deja un vector care duce catre ideea ca strainii ne vor biata tarisoara ortodoxa. O viziune prost inteleasa de concepte orientale (USA e si ea o republica prezidentiala, Franta la fel, Germania cu al ei defunct fuhrer, etc) menite sa dea o imagine (prejorativa) chipurile moldo-valaha unei Romanii intregite si integrate in sistemul european de valori democratice.

   Nici nu mai continui sa citesc, e prea retrograd textul cu accente negative menite nu sa clarifice si sa aduca un plus de valoare pozitiva, ci sa socheze si sa propage in fatza un fals intelectual de tipul „giga-contra” (nu stiu de ce, dar comentariul asta imi aduce aminte de jurnalistul care voia cu orice pret sa iasa in fatza si cauta un conflict – daca nu l-a avut,, a creat unul).

   • „M-am pierdut deja de la formula “moldo-valah”…”

    Ei, este o lecuță mai profundă asta…Există un curent ideatic protocronist, naționalist-securist-comunist, care probabil va fi tot mai prezent în spațiul public românesc (și nu numai) odată cu apropierea sărbătoririi Centenarului. Știți dumneavoastră… curentul promovat de cei care au organizat celebrarea a 2050 de ani de la făurirea statului centralizat dac sub conducerea lui Burebista. :) Prietenii generalului Iulian Vlad Eroul au format și o divizie religioasă, care nu a dispărut odată cu PF Teoctist.

  • Trebuie să fiu de acord cu dumneavoastră: susținătorii și foștii apropiați ai d-lui I Vlad au motive să fie supărați pe dl Brucan și apropiații domniei sale. Pe de o parte, cadrele de partid au fost întotdeauna arogante cu cele ale Securității (la Partid se adoptau deciziile, iar Securitatea făcea treba murdară), pe de altă parte, apropiații d-lui Brucan i-au cam trădat pe foștii membri ai Securității, preluând funcțiile cele mai interesante în stat. Adică, s-au trădat securiștii și criminalii între ei.

   Partea proastă pentru cetățeanul de rând, ca mine. este că acest conflict s-a perpetuat în noile servicii de informații românești. Au apărut astfel în interiorul lor fascii cu interese proprii și dezvoltând afaceri proprii, de la traficul cu țigări și carburanți, la falsificarea de dezinfectanți, ori cămătărie. Toate astea pe seama economiei patriei noastre și în detrimentul interesului cetățenilor ei (inclusiv al meu, carevasăzică). Acest fenomen depășește, desigur, capacitatea de administrare a sefilor serviciilor, ori a comisiilor parlamentare de control, conduse fie de papă-lapte, fie chiar de persoane controlate de către servicii.

  • De ce ortodox moldo-valah nu-i pejorativ, ci o realitate istorica. De la Pacea de la Kuciuk Kainargi, din 1774 pana azi, dupa cum vedem in Siria, Rusia este protectoarea Ortodoxiei si aspira la mostenirea Imperiului Roman de Rasarit, Otoman. Moldo-valahi sunt parte din aceasta Chestiune Orientala, ardelenii uniti cu Roma, din Sfantul Imperiul Roman, au fost numai cand Biserica lor a fost interzisa. Opt cruciade au purtat pravoslavnicii, trecand de fiecare data peste moldo-valahi, impotriva Califului islamic. Unirea din 1859 si 1918 s-a hotarat insa la Paris, impotriva intereselor Rusiei. De atunci ortodocsii moldo-valahi vor sa fie model de urmat pentru toti romanii, ceea ce pentru Biserica unita cu Roma, este intolerabil, mai ales ca Scoala Ardeleana e prezentata la Bucuresti ca iluminista, fara Dumnezeu. Intr-adevar e obositoare diferentierea, dupa cum ati observat pe buna dreptate, insa alternativa, nivelarea asperitatilor ne-ar cantona in political correctness, fara perspective.
   https://valcea-turism.ro/prof-dr-viorel-roman-papa-francisc-romania-si-chestiunea-orientala/
   http://www.clipa.com/a3551-Ghinionul-de-a-fi-moldo-valah-premize-si-7-teze.aspx

   • Domnule,
    Incepand cu 1917, odata cu „marea revolutie bolsevica” (literele mici sunt intentionate), Rusia, mai apoi URSS, a fost un stat de un ateism feroce, criminal.
    Pana in 1991 in acea zona a lumii a domnit un regim abuziv, antireligios.
    Poate ca astazi, prin papasa Putin, Rusia se poate pretinde „a treia Roma”.
    Asa ca, mai scutiti-ne cu „SECRETE, MISTERE SI CONSPIRATII”.

 2. Hominem homini lupus

  Statul e în primul rând un bun administrator al afacerilor publice, sau cel puțiin așa ar trebui să fie. Statul are menirea de a veghea: să nu „privatizeze“ forția, să nu „privatizeze“ legea, să nu „privatizeze“ justițiia, să nu „privatizeze“ impozitele. Statul are nevoie de justițiie (legi), polițiie (forta), finanțe (impozite) independente și credibile. Statul de drept e dobândit 1989 cu un preți mare.
  Ce a urmat în realitate?

  … „… Știm însă că în serviciile secrete ale României nu lucrează doar inși fără prihană și că pretinsul control parlamentar asupra lor este numai o formalitate. Încă din martie 1990, atunci când Ion lliescu și Virgil Măgureanu au născocit crearea SRI a fost astfel. Așa a fost, diabolic, proiectată toată povestea, iar consecințele se decontează astăzi.
  Tot ceea ce se lansează astăzi în piață despre Statul paralel, care pare multiform, proteic, are menirea clară de a-l dezvinovăți pe Liviu Dragnea, probabil și pe Călin Popescu-Tăriceanu și de a distrage atenția “prostimii” de la situația economică tot mai proastă a fiecărei familii de români, de la scumpirile în cascadă. Și de la încercarea de a-l plasa pe Liviu Dragnea mai presus de lege.
  … „…

  Aderarea 2007, cu întârziere în raport cu vecinii 2004, la UE înseamnă preluarea regulilor din AQUIS COMMUNAUTAIRE al UE, înseamnă asigurarea că statul de drept să funcțiioneaze. UE e o asociațiie politică de state care se bazează pe principii, valori (Wertegemeinschaft). UE e o asociațiie bazată pe drept (Rechtsgemeinschaft). Riscă guvernul dâmbovițiean 2017 scindarea cu valorile UE? Se asociază dâmbovițienii PSDF-ALDE 2017-2019-2021 cu ceilalții „iliberali“esteuropeni care atacă statul de drept în mod direct (Orban în Ungaria e un exemplu oribil de populist- națiionalist care se distanțiează 2016 la Bratislava intensionat de Tratul de asociere 2004 cu UE. In Polonia e atacat statul de drept, mediile sunt „repolonizate, judecatorii și justițiia sunt supuse guvernului PIS, cultura se cere „patriotic- națiionalistă, etc.).

  Care sunt interesele locuitorlor în România? Asocierea cu care valori, cu care parteneri în UE? Președințiia 2019 UE.27?

 3. Absolut corect ! Si ca veni vorba despre Dragomir , ce-o mai fi cu procesele lui ? Cel cu SRI, de unde a fost dat afara pe motive penale si cel cu blackcube? La SRI nu sunt clauze de confidentialitate pentru fostii angajati ? Cum se pedepseste incalcarea lor ?

 4. „Tot ceea ce se lansează astăzi în piață despre Statul paralel, care pare multiform, proteic, are menirea clară de a-l dezvinovăți pe Liviu Dragnea…”

  Într-adevăr, cred la fel. Doar că, în mod josnic, au reușit să pervertească înțelesul conceptului „stat paralel”, care în realitate definește exact instituțiile statului captiv în care trăim, unde un infractor a ajuns președintele Camerei, iar președintele Senatului este cercetat penal. În acest context, al statului paralel,dezvinovățirea lor este un demers oarecum de așteptat din partea parlamentului României. Manipularea eficientă, însă, ne determină astăzi să negăm [formal] existența statului paralel, asa cum este el definit de stiintele social-politice, constituit pe principiul instituțiilor relaționale ale crimei organizate.

  Mă tem că dacă consilierii israelieni vor sfătui coaliția PSD-ALDE să denumească relația din „binomul Kovesi-SRI” cu termenul „gravitație”, spre exemplu, vom ajunge să strigăm ca apucații în piața publică „Binomul-Nu-Există!”, „Gravitația-E-O-Iluzie!”, românii revoluționând astfel, pe lângă științele social-politice, atât matematica, cât și fizica.

  • ce ma deranjeaza in multe convorbiri este ca se arunca vina pe „consilierii israelieni”, ca si cum Dragnea nu ar fi furat inainte sa ii cheme pe aia sa-l scoata basma curata in fata prostitilor de latrine 3 rtv etc. Ca si cum consilierii israelieni – de la o firma oarecare si ar trebui sa se spuna firma – i-ar fi facut pe astia ticalosi, nu propriul lor creier. De ce nu angajeaza si opozitia o firma israeliana, rivala a celor dintai, care sa ii dezamorseze profesionist si sa faca lumea sa iasa naibii la vot?

   • M-am referit la consilieri cu admirație, apreciindu-le eficiența și creativitatea, dar m-am ferit să precizez nume pentru că din câte stiu dl Silberstein este urmărit penal și nu aș vrea să fie interpretate spusele mele în defavoarea firmei d-lui Eisin. Pe de altă parte, domnii Shaked și Klughaft au periodic discuții la o cafea cu procurorii din propria țară. Nu i-am pomenit pentru că am fost convins că sunt cunoscuți, măcar din mult difuzata fotografie a d-nei Firea îmbrăcată într-o minunată ie, publicată inclusiv de The Jerusalem Post.

    Poate că vă este cunoscut Marcus Lemoins, se difuzează și în România o serie realizată de CNBC, un reality show numit „The Profit”. Protagonistul transformă o afacere falimentară într-una de succes, dovedind excepțional de multă eficieță și creativitate, pentru a primi ulterior o rentă sau acțiuni la firma respectivă. Conform presei israeliene, cam așa funcționeză și afacerea consultanților aflați în discuție.

    În ceea ce mă privește ca „simplu cetățean” și plătitor de taxe în România, nu-mi place asocierea cu cei care sunt apropiați de afacerea Roșia Montană pentru că mi-am tocit pingelele manifestând pentru oprirea jafului din resursele naturale ale României. Dl Steinmetz, invitat de asemenea să-și bea cafeaua cu procurorii israelieni, este un apropiat al personajelor sus-amintite, iar depre alte dosare din România cu prinți și prințese, ori cuburi colorate, nu mai scriu, pentru că este deja plină presa de detalii. Ah, să nu uit de duioasa apropiere a celor sus-numiți stânga politică israeliană și de Moscova (deși au colaborat și cu politicieni de dreapta, pentru că banii n-au miros) și de ura (!) lor împotriva d-lui G Soros. :) Anihilarea ONG-urilor și a societății civile în general este o povață la fel de eficientă, care a funcționat în Rusia d-lui Putin, în Ungaria d-lui Orban, și care este pusă în operă de asemenea în România.

 5. Dar chiar nimeni nu poate sa-l dea jos pe individul asta? Cine naibii este Dragnea asta, domnule? Pai a ajuns asta sa faca legea in tara aia si sa modifice legile dupa cum vrea el? Tudose ar trebui sa-i intoarca spatele si sa se opuna oricaror initiative venite din partea lui Dragnea. Chiar asa ne impiedicam de niste cioturi comuniste precum Dragnea sau Toader?

 6. Două observații mici:

  1. L-ați „uitat” pe Dan Puric dintre susținători.

  2. Averea d-lui Dragnea nu e „greu”, ci imposibil de explicat legal.

 7. Romani din Romania ,maine in strada ca sa vada SUA ca nu gresesc cand incearca sa va ajute!

  PS Daca ieri nu ieseau atatia si in toata tara, este posibil ca azi Departamentul de stat sa nu fi facut gestul acesta formidabil de sustinre a noastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro