vineri, mai 7, 2021

Fotografii cu dl. Liviu Dragnea, precum cu maimuțica?

Nefiind profet, așa cum se străduiește să fie secretarul adjunct al PSD, dl. Codrin Ștefănescu, îm este imposibil să anticipez dacă la viitorul Comitet Executiv Național al PSD, programat pentru sfârșitul lunii septembrie, se va tranșa într-un fel sau altul conflictul pe viață și pe moarte dintre d-na Gabriela Firea și dl. Liviu Dragnea.
Până atunci, singurul lucru sigur pentru mine e că or fi mulți nemulțumiți în PSD, chiar și la vârful partidului, dar că nici unul dintre ei nu și-a pus semnătura pe vreo scrisoare prin care s-ar cere demisia de la șefia PSD a d-lui Dragnea.Și mai pot să constat, cu aceeași certitudine, ieșirea din tăcere a președintelui social-democraților români. Inaugurată duminică seara, prin falsul interviu de la Antena 3, acordat, comandat, dictat lui Răzvan Dumitrescu și ornat de prezența mai mult decât inutilă a d-lui Ion Cristoiu și continuată de o nouă apariție consumată chiar a doua zi la aceeași televiziune, de data aceasta în comapania lui Mihai Gâdea.
Interesant e că dl. Liviu Dragnea a optat pentru defensivă. Nu formulează nici cea mai mică acuzație la adresa preopinentei sale, încearcă doar să le răspundă celor lansate de d-na Firea și transmite invitații la reconciliere. Luni seara, precum într-o telenovelă ori într-o emisiune de televiziune demult uitată- Iartă-mă!-, dl. Dragnea a avut grijă să precizeze că ușa domniei- sale îi rămâne pe mai departe deschisă primarului general al Capitalei.
Nu carecumva să cădem în capcana pregătită de dl. Liviu Dragnea. Care a procedat cam în același fel cu toți adversarii domniei-sale. A mimat reconcilierea, buna înțelegere, blândețea, adică a urmat modelul patentat de Stalin, lăsând ca lucrurile urâte, murdare să fie făcute de aghiotanții domniei-sale. Care, fără doar și poate, se vor dezlănțui împotriva d-nei Firea la CEX-ul de la finele lui septembrie, urmând ca atunci dl. Dragnea să mimeze durerea cu care este obligat să se supună voinței celorlaltor căpetenii ale partidului. Care în nici un caz nu pot admite deviaționismul și subminarea unității de nezdruncinat a partidului, așa că vor cere descăpățânarea d-nei Firea. Iar dl. Dragnea va zice, îndurerat, desigur, fie!
D-na Gabriela Firea, mult mai experimentată în vorbe, în chestiuni de PR și în promovarea propriei sale imagini, în chestiuni de imagologie, a adoptat o strategie complet diferită. Extrem de asemănătoare celei a Elenei Udrea din perioada ei de glorie. Gabriela Firea face furul televiziunilor, nu-i pasă că ele îi sunt prietene sau adversare, se duce chiar în gura lupului, este mai locvace chiar decât oița bârsană din Miorița. Iată, nu mai departe decât luni seara, la Digi 24, l-a lăsat aproape mut pe atât de versatul jurnalist Cosmin Prelipceanu. Gabriela Firea formulează zilnic noi atacuri la adresa d-lui Dragnea, produce la fiecare 24 de ore câte o nouă dezvăluire, înregistrează cotidian victorii de etapă. Marea problemă e că ele nu îi garantează defel victoria definitivă.
După cum nici intrarea în luptă a d-lui Victor Viorel Ponta nu este neapărat în sprijinul d-nei Gabriela Firea. Firește, opinia publică, marea masă a telespectatorilor din România jubilează la vederea fotografiilor scoase din arhiva lui personală de amintiri de fostul președinte al PSD. Căci nu e tocmai de ici-colea să îl vezi în ipostaze familiare, aș zice chiar tandre, pe dl. Liviu Nicolae Dragnea care nu mai știe cum să le arunce surâsuri, zâmbete, priviri mieroase atât d-lui Liviu Maior cât și generalului Florian Coldea. Adică celor pe care de mai bine de un an și jumătate nu mai prididește să îi acuze că ar fi căpeteniile Statului paralel. Toate aceste atitudini mai mult decât prietenoase, unele dintre ele consumate în prezența altei creatoare a hidrei cu mai multe capete cu care se luptă dl. Dragnea- d-na Laura Codruța Kὄvesi-, fiind imortalizate în tot atâtea “piedici în calea uitării”. Nu prea știm bine cum intrate în posesia d-lui Ponta, care socotește că a sosit momentul pentru etapa pac la Războiul.
Or, multora dintre membrii CEX-ului, ca și președintelui ALDE, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, le-a fost cum nu se poate mai pe pe plac tema luptei împotriva abuzurilor, pretinse sau reale, ale Statului paralel. Aceasta fiindcă un număr consistent de componenți ai actualei conduceri a PSD au mari probleme în justiție, dosare penale grele, procese pe cale de a fi finalizate. O bună parte dintre probele împotriva lor au fost obținute ca urmare a protocoalelor secrete încheiate între SRI, condus de d-nii Maior și Coldea, și DNA sau Procuratura generală. Ce vor face toți aceștia în noua situație? Se vor debarasa de dl. Dragnea ca de Satana? Sau vor lua de bună explicația furnizată luni seară la TVR 1 de dl. Șerban Nicolae. Și anume că e vorba despre poze de protocol, întâmplătoare, fără conotații suplimentare. Aceasta însemnând că dl. Maior și dl. Coldea s-au fotografiat cu dl. Dragnea cam tot la fel cum fac turiștii pe litoral cu câte o maimuțică.

Distribuie acest articol

2 COMENTARII

 1. Nu va suparati, eu sunt inginer, analizez lucruile punctual, pe bucati separate, chiar daca nu au sens decat in ansamblu.
  Am ajuns la faza cu:
  „Căci nu e tocmai de ici-colea să îl vezi în ipostaze familiare, aș zice chiar tandre, pe dl. Liviu Nicolae Dragnea care nu mai știe cum să le arunce surâsuri, zâmbete, priviri mieroase atât d-lui Liviu Maior cât și ..”

  si vad ca nu ati inteles NIMIC!
  Desigur, pentru mine sau pentru dumneavoastra, a vedea pe Daddy in poza cu dusmanii sai de maorte (numai Sorosh mai lipseste!) este cel putin socant.
  Dar nu noi decidem, ci MAJORITATEA electoratului, cei care voteza cu pedesereul.
  Ori, acestia se ghideaza dupa lozinca admirabil exprimata la inceputul lui 1990, „Noi nu gandim!” , pentru dumnealor imaginile respective nu reprezinta nimic, ei nu sunt capabli de inferente logice elementare, ei cred doar ce li se spune la Antena 3!
  Nici nu mai era ncesara superba explicatie oferita de DL. Serban Nicolae …

 2. Sincer, Dragnea nici sa fie mafiot nu este in stare. Cred ca daca lucra pentru vreo mafie din Italia era demult dat afara cu suturi in fund. Ideea este ca el trebuie sa le aduca si sa le asigure baronilor locali si afaceristilor locali vaci de muls, din ce in ce mai grase si mai frumoase. Trebuie sa-i acopere pe toti astia si sa le permita sa fure in continuare, sa faca afaceri cu statul, sa fure fonduri UE prin firmele lor capuse, sa -si puna rudele si amantele in pozitii bune in administratia statului, sa controleze afacerile statului (cele cu energie mai ales) si, evident sa controleze justitia, pentru ca ea le da batai de cap. Practic, vor sa continue ce au inceput in anii ’90. Daca domn’ Livio este in stare sa faca toate astea nimeni nu se va atinge de el, nici un CEX, nici un baronete local, nimeni. Doamna Firea probabil ca s-a suparat deoarece n-a primit si ea o bucatica importanta si n-au bagat-o si pe ea in seama „baietii” din PSD prin saloanele obscure unde discutau afaceri pufaind din trabucuri si band brandy fin. Chestia asta ii place lui Dragnea, iar un pic de „scandal” facut de o doamna nervoasa mai da „culoare” prin media si ii „intareste” imaginea lui nea Livio.
  Are el grija sa-i ofere doamnei Firea o „prajiturica” buna din vreo afacere cu statul, evident, si un colier cu smaralde pentru ca este un gentleman ce dreacu’!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Voi, treziți-vă!

Cezar Victor Năstase este convins că: ”Dacă s-ar reintroduce pedeapsa capitală aceasta ar trebui aplicată în primul rând cozilor de topor și...

PNRR: Eșecul din spatele unui succes cosmetizat

Pe măsură ce se devoalează noi informații din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), se poate observa că acest plan este...

Și în România este confirmat începutul declinului pandemiei Covid-19 (Actualizat)

După o așteptare nu agreabilă, evoluțiile de după 20 aprilie au început să devină pozitive și la nivelul ratelor de mortalitate iar cele două curbe și-au armonizat mișcările descendente. Armonizarea nu a survenit după două săptămâni, cum era de așteptat din evoluțiile anterioare şi din alte ţări, ci după trei săptămâni, cea de a treia consemnând o surprinzătoare recrudescență a mortalității.

Cum produce scoala tampiti

I.  Învăţământul preuniversitar Pentru a nu pune la încercare răbdarea potenţialilor cititori, o spun de la început: şcoala românească produce tâmpiţi industrial şi cu metodă....

Paștele – Anul II al pandemiei

          După suferința Vinerii Mari, înfricoșați de chinul și moartea lui Isus, apostolii au căzut sub povara descurajării și a fricii. Timp...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

„Demersul lui Hadot parcurge elegant traseul de la inceputurile filosofiei printre greci, apoi transformarea ei in timpul romanilor si intalnirea cu crestinismul, precum si relatia emotionanta dintre filosofia orientala si occidentala.” – Global and Mail

 

Pierre Hadot (1922–2010) a fost un filosof, istoric si filolog francez, bun cunoscator al perioadei elenistice si in special al neoplatonismului si al lui Plotin. Este autorul unei opere dezvoltate in special in jurul notiunii de exercitiu spiritual si al filosofiei ca mod de viata.

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro