joi, ianuarie 16, 2025

FSLI si procentul de 75% parinti nemultumiti

Banuiesc ca toata lumea a auzit zilele acestea despre clasa pregatitoare si despre nemultumirile unor parinti. Nu vreau sa comentez despre clasa pregatitoare. Ce vreau sa scot in evidenta este cum functioneaza telefonul fara fir.

FSLI (Federatia sindicatelor libere din invatamant) a facut un sondaj de opinie online in perioada 21-27 februarie 2012 in care vroia sa afle ce parerea au respondentii despre infiintarea clasei pregatitoare. Toate bune si frumoase. Insa, comunicarea trunchiata a rezultatelor chestionarului precum si a contextului in care s-a facut acesta e foarte interesant de analizat.

Pe site-ul FSLI exista un comunicat de presa in care se spune ca au facut un sondaj online care a constatat ca 75% din respondenti nu sunt de acord cu infiintarea clasei pregatitoare (comunicatul poate fi vizualizat aici http://www.fsli.ro/comunicate_detalii.php?id=371, iar sondajul efectiv e disponibil aici http://www.slimm.ro/chestionar.html). Ca totul sa dea bine, au inclusiv detalii de genul distributia urban/rural, distributia pe varsta etc. Insa au uitat un amanunt foarte important: unde au facut sondajul. Singurul loc unde am gasit eu acest sondaj e pe site-ul lor, la sectiunea sondaje (adica aici http://www.fsli.ro/Sondaj.php).

Practic, FSLI a facut un sondaj care de la inceput este incorect pentru ceea ce se doreste a fi analizat deoarece au fost intervievate doar un anumit tip de persoane (nu e ca si cum toata lumea intra pe site-urile lor; am incercat sa caut referinte catre acest sondaj si le-am gasit doar pe site-uri care au legatura cu sindicatele din invatamant). Dar s-a uitat comunicarea acestui fapt…

Se mai intampla, ca asa e in Romania. Insa, rezultatele acestui sondaj au fost preluate masiv de Antena 3, Realitatea TV si altii. Au fost folosite inclusiv la Curtea de Apel Bucuresti, unde s-au judecat contestatiile unor parinti.

Iar acum vad pe Hotnews.ro ca ar exista chiar mai mult sondaje care arata ca 75% din parinti sunt nemultumiti de aceasta decizie (de exemplu aici http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11646009-curtea-apel-bucuresti-respins-noua-cerere-parintilor-suspendare-ordinului-privind-clasa-pregatitoare.htm).

Repet, eu nu comentez despre clasa pregatitoare, ci despre cum un sondaj incorect a ajuns stire pentru ca multi nu vor sa verifice sursele. Sau pur si simplu vor sa transmita o alta informatie…

Distribuie acest articol

1 COMENTARIU

  1. Sondajul are o eroare metodologica fundamentala, este adevarat. Este vina celor ce sunt sociologi si au validat acest sondaj…

    Insa, se intreba cineva ce (mai) invata copiii la clasa pregatitoare: religie (ortodoxa, ca e singura buna pe lume) Copilul este invatat simplist cum va ajunge in iad (daca nu asculta cu obedienta toate formele de autoritate, internalizand diverse forme de violenta simbolica si opresiune,etc.).

    http://www.criticatac.ro/14701/clasa-pregtitoare-incolonarea-la-biseric/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Ion Ionascu
Ion Ionascu
Senior Software Engineer la a companie din Londra

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

 

 

Nexus – Scurta istorie a retelelor informationale

Scurtă istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA
Editura Polirom, 2024, colecția „Historia”, traducere de Ioana Aneci și Adrian Șerban
Ediție cartonată
Disponibil pe www.polirom.ro și în librării din 27 septembrie 2024

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro