vineri, septembrie 22, 2023

Gâdea, demisia! La gerunziu

S-a umplut paharul! Așa nu se mai poate! Dl.Gâdea este la capătul puterilor, nu-l mai ține prestația. E nesigur, e complexat. Geaba îl împachetează recuziterii în costume mătăsoase cu eticheta pe mânecă, geaba îi lustruiesc subalternii pantofii și freza, geaba i se înalță jilțul din platou de-o palmă desupra celorlalți, arată pur și simplu epuizat. S-au adunat multe: șpagatul peste adevăr de fiecare seară, tumbele exersate în salonul patronului Felix, exercițiul la paralele față de realitate, toate cauzând boli fatale de coloană. Misiuni tot mai grele i s-au distribuit, de la penitența de a sta în fața lui Pascal Bruckner ca la poarta nouă, până la ghinionul de a fi scos la tablă de premierul Mihai Răzvan Ungureanu și prins cu lecția neînvățată. I s-au despletit complet întrebările, i-a pierit surâsul onctuos, i s-au scurs fondul de ten și tupeul obișnuit, iar bolnavii de cancer folosiți ca gardă pretoriană nu l-au mai putut, nefericiții, ajuta. Până la momentul ambițios al interviului de alaltăieri, dl.Gâdea s-a mai descurcat cumva în gălăgia toxică a Antenei 3, flancat de coriști zeloși, dornici de celebritate. Jurnalismul nu e chiar pentru oricine, iar televiziunea este la fel de nemiloasă ca și politica: scoate în evidență defectele, dezvăluie lacunele, erodează. Iar publicul aplaudă ascensiunea ca și prăbușirea, exact ca pe vremea gladiatorilor.

I s-a mai încredințat și funcția de director general, ceea ce înseamnă că dl. Gâdea răspunde oarecum de finanțele familiei Voiculescu, învățată cu viața de lux. Și ce-a făcut? A produs găuri în buzunarul patronal de câteva sute de mii de Euro plătiți ca amenzi la CNA (asta în condiții de clemență), a generat procese, care și ele costă, și-a tras plăți groase pentru o prestație tot mai subțire. Apoi s-a autovictimizat public, că să justifice deficitele. I s-au tot iertat, fiindcă ambâțul și încrâncenarea politică ale numitului Felix vor fi fost satisfăcute de câte o invectivă plasată sub centura dușmanului, sau de câte o manifestație orchestrată manu propria.

Dar acum nu se mai poate! Au ajuns Antenele sub ilustra direcțiune de râsul presei și al lumii cu Mirela bugetara, o manipulare pe cât de stupidă pe atât de ticăloasă, taxată de revista Kamikaze: iei o vânzătoare din piață, o pui să cumpere două roșii și o prezinți ca pe o bugetară sărmană care nu-și permite mai mult. În secvența următoare se vede cum femeia vinde liniștită la taraba ei. Ce vinde? Roșii. Mai mult, dl. Gâdea nu-și mai poate ține deloc firea (aoleu, Firea?), își insultă în direct interlocutorul, devenit subit ”dobitoc” sau ”nesimțit”.

E nasol de tot. Până și Gramatica s-a supărat pe dl.Gâdea, după ce i-a frânt o mână în mod ”salutar” și i-a făcut un cucui cu pluralul și genitivul capitalei moldave. A sărit Mircea Badea să-l sprijine, fiindcă avea Abecedarul la el: „Domnule Ungureanu, știu eu să pun Iașiul la gerunziu”, s-a rățoit Mircea Badea la premier în seara cu pricina. Bloggerița Andra-Daria Szasz, prietenă cu Gramatica, zice că ar fi o soluție pentru gerunziul substantivelor proprii, o inovație lingvistică marca Badea-Gâdea: ”Personal sunt foarte curioasă cum se poate conjuga un substantiv, iar în cazul de față, substantivul propriu „Iași”! Singura variantă pe care o primesc este asta, domnule Mircea Badea: Ieșind. Din presă”. Vedeți, de asta se cere demisia domnului Gâdea. Pentru binele lui și sănătatea presei. Dacă nu își dă demisia, trebuie suspendat. Cel puțin cu telecomanda.

Distribuie acest articol

48 COMENTARII

 1. Spre deosebire de posturile publice, Gandea & Badea sunt platiti din bani privati. Asa ca nu decide nimeni, decat angajatorul lor, daca trebuie sa plece sau sa stea.
  Alta e discutia cand vine vorba de prim ministru, presendinte, sau chiar angajatii TVR.
  Din pacate atitudinea e „daca nu ne place de fata lor, sa ii interzicem”. Eu propun alternativa simpla: „daca nu ne place de fata lor, schimbam postul”.
  La capitolul detalii, gramatica nu se ocupa cu sensul cuvintelor, si nu cred ca numele prorii au plural.

  • Desigur e vorba de gramatica ce nu o folosesti in postarea, agramata, de fata. Daca domnul Gadea vrea sa dea spectacole private domnului Voiculescu, acasa la acesta o poate face cum vrea. prezenta in spatiul public implica in orice tara (chiar si in Africa as fi fost tentat dar ar fi insemnat o jignire a unor ziaristi mult peste nivelul penibil Badea, Gadea, Ciutacu, Ciuvica – are este o predestinare a indivizilor in aceste nume sinistre ?) respectarea unor norme indiferent de cine plateste „prestatia”. A spune „daca nu va place nu va uitati” este o imensa ipocrizie. Ce ar fi daca maine in virtutea aceluiasi drept la „libera exprimare” Ciutacu va face reclama la droguri (evident daca platitorul salariului sau dezvolta si aceasta afacere – e drept mai putin profitabila decat afacerile sale actuale cu statul). Dupa ce copilul tau se va apuca la indemnul marelui deontolog, profesor de presa al academiei intact, te vei intreba daca nu ar trebui niste norme. Raspunsul va fi – de ce nu ai schimbat canalul (mirositor evident dar tentant tocmai prin latura mizera si grobiana)?

  • Eu nu trebuie sa schimb postul, pt ca l-am dezactivat din lista mea de posturi si asa nici din greseala nu ajung cu telecomanda pe antena 3( si antene in general). Regret insa ca nu am vazut si eu emisiunea „cu pricina”. Citesc comentarii pe web, dar mi-ar fi placut sa-i vad lui Gadea moaca descrisa de comentatori.

  • banii privati din care sunt platiti badea si gidea sunt tot de la stat( vezi afacerile lui voiculescu); felix n-a produs nimic-socialmente necesar-n-a exportat nimic, a capusat ,abil,statul.

 2. Gidea este toxic pentru mediul audiovizual romanesc (cu tot cu Felix si haita lor de latrai) si autodistructiv in ceea ce-l priveste. Faca-se voia Domnului!

  • S-a vazut vre-o data ca un ,,pupincurist si lingau de talia lui Gadea” sa-si dea demisia ????? Eu nu. Asemenea specimente de oameni ,,parveniti” , si ,,fara cei 7 ani de acasa” cum zice romanul , sant oameni cu creierul spalat care la ori ce comanda o improasca cu noroi si pe mama care l-a facut, daramite pe alti !!!!!!!!!!!!!!

 3. Este doar o sugestie din partea dumneavoastra demisia lui Gadea?
  Intr-adevar dumnealui cam sare calul in ultima vreme, dar dupa amenda CNA de saptamana trecuta cumva cred ca s-a mai potolit. Am vazut asta in intalnirea cu MRU, cand nu a mai fost „GADE”, ci condamnat!
  Cred totusi ca este nevoie de o emisiune critica la adresa puterii si chiar si a opozitiei de genul „Sinteza zilei”. Altfel se dezechilibreaza si mai mult raportul televiziunilor pro vs.contra. Si cred ca peste cativa ani Gadea va face cu USL ceea ce face acum cu PDL, daca vor lua-o pe aratura!

  • Nici macar nu ar trebui sa iei in consideratie varianta cu Gidea persecutind viitoarea putere USL, pentru simplul motiv ca am fi masochisti sa dam tara asta pe mina unor netrebnici sau imaturi bolnavi si flaminzi, in special cei din spatele lor. Deci nu ma intereseaza daca acest Gidea va critica sau nu USL. USL trebuie tinut cit mai departe de butoane, asta e tot

 4. Bravo! Nu au aia rusine sa isi dea demisia… Incet incet or sa inceapa sa se manance intre ei .. si atunci o sa iasa la iveala toate aranjamentele. Pana si in mafie au fost unii care „au dat din casa” . Sa fie mai tari decat mafie?!

 5. Nu dau doi bani pe voi dar as vrea sa am o putere, sa te pun pe tine sa moderezi o emisiune cu Ungureanu si apoi sa tragem concluzii!
  In loc sa va mancati intre voi, ar fi bine sa va apucati de jurnalism (daca stiti ce e aia).

 6. Mircea Badea & co. au o noua misiune dificila, sa il reabiliteze pe Gadea. Cel putin Badea va vorbi despre asta 3-4 luni. Ce nu stie Badea este ca acest gen de infrangere nu poate fi recuperata.
  Si ca sa fim cu adevarat sinceri, cel mai mare dusman al lui Gadea in acea seara a fost timiditatea, nu lipsa de cultura generala, cunoasterea limbii romane sau inteligenta. Gadea este emotiv si incercarea lui de a masca aceasta timiditate il face sa arate ca un copil suparat. Tipul acesta de emisiuni nu se potrivesc cu personalitatea lui. La un moment efectiv ii tremurau hartiile in mana, cred ca in acesl moment am renuntat sa ma uit la acest spectacol sinistru.

 7. V-ati asteptat ca domnul Gadea „sa-i ia fata” domunului Ungureanu? :)
  Gadea isi face foarte bine treaba.
  Da, ” a stat in fata lui” ……. si daca vreti voi sa spuneti ” ca la poarta noua” ok.
  Intrebarea mea este : Cati politicieni ar sta sa se uite mai rau ca b–l la poarta noua, Inclusiv domul presedinte Traian Basescu in fata lui Ungureanu?
  Chiar as fi curioasa…
  Acest domn Ungureanu are pregatirea poate mai mult decat necesara, daca as putea spune asa, incat sa te domine. Sa cada mereu in picioare indiferent de situatia dificila in care este pus.
  Bravo lui ! Daca am avea in tara asta macar 5 oameni ca el….. tot ar fi ceva.
  Sper insa ca aceste calitati sa le foloseasca in scopuri bune. si sa aiba constiinta.
  Multora le lipseste asta!
  Iar Gadea nu a vrut nici un moment sa demonstreze ca este mai presus de Ungureanu.
  Daca se credea mai presus probabil ca se baga in politica.
  Confundati merele cu perele dragilor!
  o zi buna!

 8. …vorbeste gura fara tine //…Gadea nu e platit din BANI PUBLICI, asa ca nu e treaba ta CE FACE sau CE NU FACE Gadea/Badea…MRU-ul pe care-l aperi TU e PLATIT din BANI PUBLICI si AR TREBUI sa si demonstreze ca FACE CEVA pentru banii pe care-i ia el din IMPOZITELE NOASTRE dar si sa dea explicatii despre MIILE de EURO pe care-i ciordeste nevasta-sa drept
  mita ,,mascata” de la OMV…e-heee, e grele cu gramatica/botanica asta !

 9. „….finanțele familiei Voiculescu, învățată cu viața de lux.” ce remake după proletcultismul anilor 50, nu credeţi?

 10. sarutmana

  tot ce ati prezentat despre MG este cu siguranta o realitate care este traita de MG, o realitate insa care este impusa de Felics, indoctrinarea este evidenta precum si efectele ei…in trecut Doamna Monica Lovinescu avea in teze si sntiteze la Paris ..o abordare pe tema mancurcilor, or acest MG este un astfel , sau mai coresct este in aceasta ipostaza….Felics este dibace in a indoctrina suma de persoane care ii este favorita, mai este dibace in a gandi in strategia si logia lui..specifica varstaei si experientei de economist la ceapeul de comert exterior al pcr cum se face treaba bine….suferindul mancurc nu are vina exclusiva cat o poarta Felics, aici as puncta ca sansa lui MG de a constientiza amploarea situatiei fetide in care a intrat este viciata de „bruiajul” radio teve al lui Felics, acest bruiaj il impiedica sa vada atat in trecut cat si ..in perspectiva. Ce este nociv pentru telespectatorul roman este..atitudinea deja vu a slinosului post teve oteve….un copy paste cu o maiastra aplecare face ca ceea ce a fost candva acea televiziune…sa fie acum o imensa deziluzie chiar si pentru cei mai infocati si fideli telespectatori ai numeti emisiuni. Un lucru e cert daca audienta o va lua la vale..implicit Felics ii va da undeva in partea dorsala lui MG…pentru a merge in aceeasi directie, partea economica Felics nu o va neglija ca doar are experienta de lucrator in comertul exterior

 11. Exceptional! Ce grija aveti dumneavoastra de veniturile/cheltuielile/investitiile familiei Voiculescu! Ce bine ati pus punctul pe i identificand cauza tuturor problemelor in Romania! Cu cata daruire analizati sintactic si morfologic cuvintele spuse de „antenisti”! Ce mai conteaza ca oameni mor fiindca nu sunt medicamente vitale deoarece CNAS are in componenta incompetenti notorii sau ca primul ministru omite sa raspunda clar unor intrebari punctuale sau ca pierdem miliarde de euro finantari europene din cauza altor armate de incompetenti sau ca un partid din guvernare aplica tactici de santaj asupra altui partid din aceeasi guvernare pentru a obtine beneficii ilegale. Fleacuri!
  Dumneavoastra stati si analizati cuvintele ca doar, dumnezeule, cum sa faci pe cineva nesimtit (mai era un conditional pe acolo dar nu ne poticnim noi in detalii, nu-i asa?) cand iti spune cu nonsalanta ca nu e nici o problema ca nu se mai gaseste morfina fiindca statul poate fi santajat foarte usor de oricine?
  Oricum, solutia ati dat-o singura. Nu va place, schimbati canalul, vizionati o emisiune ce proslaveste puterea si poate va veti simti mai bine. Daca suficienta lume nu se mai uita la Antena, se va ajunge foarte simplu la inchiderea postului. Dar nu, dumneavoastra vreti sa curga sangele infidelilor, fir-ar ei sa fie astia de critica puterea. Cine sapa groapa altuia, cade singur in ea. Sa va imbracati frumos pentru slujba!

 12. Nu cred ca cea mai mare problema a momentului sunt gramatica sau limba romana! De ce incercati sa atrageti atentia asupra unor lucruri marunte, cand adevaratele probleme nici nu au fost lamurite in emisiunea cu pricina? De ce dl. premier, in loc sa fie clar si la obiect si sa dea niste raspunsuri exacte, a evitat, sa eschivat? Nu deasta venise, sa clarifice niste situatii?

 13. Bag de seama ca Gadea a devenit cel mai important personaj de pe scena publica romaneasca. Ar putea sa se gandeasca serios sa candideze pe undeva.

 14. Rolul jurnalistilor nu presupune atacarea colegilor de breasla. Despre presa se stie ca e a patra putere in stat, fiind cea care trebuie sa vegheze la buna desfasurare a politicilor publice.

 15. eh, domnul ungureanu MRU a facut facultatea in iasi si cam toti care au absolvit acolo stiu cmecheria asta lingvistica cu pluralul orasului de pe Copou. Dar sa vii intr-o emisiune si sa reusesti performanta sa nu „comunici” nimic, pierzandu-te in niste polemici intelectualiste cu o persoana care nu se pretinde intelectual, e ca si cum einstein s-ar duce la messi sa ii vorbeasca de „lovituri cuantice in fotbalul relativitatii”. fiecare a facut ce crede ca stie mai bine. ca gadea nu e jurnalist exceptional – treaba lui si a celor care aleg sa il urmareasca. dar ca un premier vorbeste fara sa spuna nimic – asta ne priveste pe toti.

  • frumoasa comparatia intre un geniu al stiintei si un geniu al sportului …insa va intreb cu respect..cumva MG este un Messi ? regret..dar nu are nici o …”gheata de aur”…sau va veni una din lartea lui Felics daca duce afacerea nr 3 de rapa..acel lucru poate fi o certitudine, nu uitati ca exista 128 de anonimi cum spune GD care isi dores deparazitate reteaua de cablu de aceste posturi, cine vrea sa urmareasca afirmatiile si show ul scenic ingrat al lui MG ar fi bine s aplatesca, cred ca si Felics ar fi incantat..insa cei care ar plati nu ajung s aplatesca curentul consumat de lumina din studio…de aer conditionat nu vorbim…MRU era sa sucombe in acel studio improvizat din carton si caramizi..cred, este o speculatie..sunt ale RAPPS

 16. Doamna Armanca,

  Nu fac parte din categoria intelectualilor. Sunt ceva mai mult decat un alfabetizat. De cate ori cineva vrea sa dea exemple de intelectuali romani spune : Liiceanu, Plesu , Patapevici si eventual mai adauga 1 – 2 nume. Am citit mai multe articole sau am vazut emisiuni cu cei enumerati mai sus si asta pentru ca am vrut sa vad cum gandesc marii intelectuali referitor la vremurile de azi din Romania. Constatare suparatoare : sunt de acord intrutotul cu cei aflati la putere si probabil am duce-o foarte bine daca n-ar exista opozitie. Doamna Armanca se inscrie pe aceeasi linie. Sunteti chiar asa mari intelectuali doamna Armanca, daca nu puteti fi obiectivi ? Suntem satui de aplaudaci, chiar era nevoie de altii noi ?

 17. Felcitari Ungureanu.Gidea este toxic pentru mediul audiovizual romanesc , a fost strivit ca o musca de Domnul Ungureanu.In sfarsit si-a gasit nasul.

 18. Cam multe articole doamna cu referiri injositoare catre trustul intact, tind sa cred ca asta e jobul dumneavoastra, credeam ca sunteti jurnalist, imi pare rau ca m-am inselat.
  Astept cu mult interes de la dumneavoastra articole care sa prezinte minusurile celor de la putere (in special base).
  Cred ca am sa astept mult si bine.

  • Ai preluat gogorita asta ca ziaristii trebuie sa arate numai minusurile puterii. Fals!Trebuie sa arate si minusurile celor care vor sa inhate puterea, altfel ne invirtim in acest cerc vicios forever.Deocamdata cred ca trebuie sa fim mindri cu totii ca avem un om de calibrul lui MRU. Mai ales ca nimeni nu stie ce coace acest om. Esti sigur ca se va devota PDL, sau ma rog, vechiului PDL? Nu as crede. Mai degraba cred ca vrea sa deschida porti tinerilor si sa-i parcheze pe fostii, indiferent de unde ar veni. Pentru asta trebuie sustinut MRU, pentru ca este al tuturor. Daca esti de buna credinta desigur

 19. Doamna, ca jurnalista ar trebui sa stiti cel mai bine ca libertatea de exprimare este esentiala intr-o democratie, indiferent ca un om spune prostii, spune minciuni sau spune adevarul, fiecare este liber sa gandeasca si sa accepte opinia si stilul care i se potriveste. Asa cum probabil foarte bine stiti, exista televiziuni si ziare care sustin actuala putere. Mi se pare echitabil faptul ca exista si televiziuni si ziare care sa critice guvernul.
  Chiar daca aceasta critica este constructiva, sau este o simpla jignire, trebuie sa existe. Altfel, nu vom stii decat ca reformele in Romania sunt excelente, totul merge bine, guvernarea este ireprosabila. Lipsa unei critici, fie ea cu temei sau nu, din partea unei parti a presei inseamna un prim pas catre dictatura si presa aservita puterii.
  Oare unele dintre aceste critici si injurii la adresa puterii sunt nejustificate? La cum arata Romania la 22 de ani de la Revolutie, progresul este lent si de asemenea este evident faptul ca ceea ce politicienii tot sustin ca fac bine se dovedeste de multe ori ca nu este.
  Demersul dumneavoastra mi se pare inutil si de prost gust, prin faptul ca indirect contestati dreptul la libera exprimare si sugerati ca un anumit prezentator foarte cunoscut, platit de o companie privata, trebuie sa plece. Sustineti un argument periculos, iar acest lucru pune orice om rational pe ganduri. OK, de dragul show-ului putem spune ca: „Vai! I-a facut-o MRU lui Gadea in direct!”, dar oare asta e problema de baza? Asta e treaba unui prim-ministru, sa puna la respect un jurnalist? Asta e treaba unui jurnalist, sa aiba o atitudine de mahala?
  Noul prim-ministru a adus un suflu nou, insa stim cu totii ca de la vorbe mari pana la fapte mari, calea este lunga, anevoioasa si uneori imposibila.
  Daca pe Gadea il plateste Voiculescu sa latre, si stati linistita, ca stim cu totii cine este Voiculescu, pe dumneavoastra cine va plateste sa cereti demisia acestuia? Cred ca si dumneavoastra si domnul Gadea ar trebui sa lasati putin subiectivismul in subiectele abordate.

  • Mie mi se pare mai de prost gust sa faci „reportaje” gen Mirela si rosiile, sa-ti jignesti invitatii, sa ai ocazia sa vorbesti cu Primul Ministru si sa nu ai inteligenta sa porti o discutie…

   Ce castig are opozitia de pe urma unor „jurnalisti” care nu stiu sa poarte o discutie?

   Cum ramane cu dreptul la informare?. Atat timp cat o televiziune minte, transforma minciuna in adevar, il impinge pe Crin si-l prezinta ca un profesionist, eu imi simt incalcat acest drept.

 20. Gîdea este un ticălos, asta e problema. Este rău intenţionat. Nu se poate să nu te bucuri cînd un ticălos este pus cu botul pe labe, chiar şi pasager… Dacă nu tolerăm ticăloşia la politicieni, nu văd de ce am tolera-o la jurnalişti. A se observa că la posturile pro-Putere nu se vorbeşte atît de agresiv şi mitocănesc cum se vorbeşte la Antene… Chiar dacă sînt părtinitori, jurnaliştii pro-Putere sînt mai educaţi şi de o mai bună calitate umană. Îmi pare rău, asta e realitatea…

 21. Evident „banii sunt ochiu’ dracului”. Asa arata niste fosti oameni deposedati de demnitate din cauza lacomiei, precum Gadea. Dar si kui MRU incep sa-i creasca cornite! Stiti lectiilie acelea despre gramatica trebuiau sa fie inlocuite cu lectii despre politica.

 22. Gogoasa felixacilor, ca o data la putere gasca Grivco va fi criticata de slugile marelui turnator, nu pacaleste pe nimeni. De la Gidea si Gretzu vom auzi cit de bine guverneaza Felix, Ponta si Antonescu Crin, intr-o pace, prietenie si armonie nemaivazuta pe meleaguri mioritice de la ceausescu.

  Fostul presedinte „pentru linistea noastra” va conduce, din umbra, tara, ne va zimbi parsiv in timp ce Ponta va aresta, potrivit promisiunii facute, pe toti aceia care au indraznit sa se atinga de coruptii tovarasi de partid, arestati si cercetati politic. Din 2014, daca nu mai devreme, Antonescu Crin va dormi la Cotroceni, „cit vrea, cum vrea”, caci nu vor mai exista „gainari” dispusi sa sesizeze asta. Dupa cum a declarat chiar viitoarea sa excelenta, el se scoala, nu se trezeste. Chestie de hormoni.
  Felix isi va spala onoarea de turnator, „ca trebuia sa manince si gura mea o piine”.

  Iar madam Pippidi, aceasta „Zoe, fii barbata” a Romaniei isi va fi vazut visul cu ochii: tiranul a cazut, guvernarea e curata si transparenta, fiindca ONG-ul ei primeste fonduri publice.

  Cam asa se reabiliteaza, in citiva pasi, socialismul si comunismul.

 23. Doamna Armanca, o citati pe o bloggerita la fel de certata cu gramatica precum domnii Gadea si Badea. Substantivele nu se conjuga, ci se declina. Doar verbele se conjuga. Sa inteleg ca nici Dvs. nu stiati asta? Vedeti, la orice varsta inveti ceva nou.

 24. Doamna Armanca, poate vreți să ne mai lămuriți și pe noi, ăia de mai citim și cărți și alte alea- și nu ne uităm numai prin Gooagle- așa cum ne-a recomandat bunul nostru Președinte- ce pregătire și calificare aveți dvs. să-l criticați pe dl.Gâdea. Așa, de-a dreptul și la obiect. Deci dacă dvs. aveți la dosar și CV niște realizări cât de cât semnificative- în afară de faptul că sunteți un Mircea Marian al diverselor publicații unde nu există Mircea Marian- chiar aș fi interesat. Nu de alta, dar personal cred că Gâdea este cam de cel puțin 10 ori mai bun față de valoarea dvs. ca ziarist. Părerea mea- deci aștept cu interes realizările dvs. de referință. Howgh.

  • buna dimineata Andrei
   in limbaj profan , pentru profani, ca mai sunt si profani care citesc pe aici ce ai vrut sa intrebi ? mircea marian cine este ?…am cautat pe google…am impresia ca tu esti fan MB, aka mirciulica shpagat (din ce imi aduc eu aminte mirciulica prin anii..de mult de tot avea o problema cu studiile..ba le repeta ca ani de studiu..sau nu isi lua licenta..ceva de genu asta), or daca Mesterul tau/Modelul tau e un cetatean care s a chinuit ca si Goe sa termine studiile, inseamna ca nu ai ceva a spune…ci doar ai nimic a spune

 25. Gidea este toxic pentru mediul audiovizual romanesc , a fost strivit ca o musca de Domnul Ungureanu.In sfarsit si-a gasit nasul.

 26. Nu cunosc in ce masura”Dl-Gadea”&company”sunt culpabili. Cu siguranta insa, sunt cei care i-au acceptat.(de-a lungul anilor) Felicitari Domnului Prim – ministru!!!

 27. Astept alegerile ! Sa vedeti cum aparatorii de acum ai puterii vor striga ca ei nu au votat cu Basescu iar daca vor fi schimbati din functiile actuale vor fi victime ale politizarii,ei care …si da-i si lupta …. Vai de capul nostru !!! Pt bani marii nostri intelectuali s-au vandut fara sa clipeasca. Asta-i deceptia romanilor ! De fapt sunt intelectuali si mari ,dar „intelectuali romanesti”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Brindusa Armanca
Jurnalistă, profesor universitar, a făcut parte din redacţiile prestigioase de la Radio Europa liberă, Expres sau Ziua şi a condus mai mulţi ani studioul regional de la Timişoara al TVR. Membră a Uniunii Scriitorilor din România, este autoarea mai multor volume de jurnalism ca „Televiziunea regională în România” (2002), ”Media culpa” (2006), ”Învaţă să învingi” (2006) şi „Istoria recentă în mass-media. Frontieriştii” (2009), tradusă şi în maghiară în 2011, cărţi de comunicare cum este „Ghid de comunicare pentru jurnalişti şi purtători de cuvânt” (2002), sau de istorie literară ca „Mesajul lui Crypto. Comunicare, cod, metaforă magică în poezia românească modernă” (2005). Filmele de televiziune i-au fost premiate la festivaluri naţionale şi în competiţii internaţionale, iar activitatea sa a fost recompensată cu Distincţia Culturală a Academiei Române.

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro