luni, aprilie 22, 2024

Gigel de la Olt

O, ce veste minunata / La Cultura ni s-arata!

De ieri, ministru al Culturii este dl. Gigel Sorinel Stirbu. Sa nu faceti confuzii; nu este vorba nici de Sorinel Pustiu si nici de Gigel de la Strehaia. De ieri, Cultura (cu litera mare) romana se afla pe miini bune.

Domnul Gigel Sorinel este un fin intelectual; are chiar si un doctorat in Istorie[1], acordat de „faimoasa”[2] Universitate „Valahia” din Tirgoviste. Este un om cu preocupari vaste caruia ii plac atit literatura („Julles” Verne sau „Issac” Asimov par sa fie autorii sai favoriti), cit si matematica (stie sa numere cel putin pina la doi):

Cu toate acestea, dl. Gigel este plin de modestie si a preferat sa-si inchida site-ul[3] atunci cind a inceput sa se discute despre nominalizarea sa la minister. Probabil ca nu dorea sa-i complexeze pe eventualii contracandidati. Sintem in prezenta unui om deosebit! Noroc cu cache-ul de la Google…

Doar un mare politician, doar un adevarat intelectual ar putea sa distileze intr-o singura fraza, cutremuratoare, esenta politicii romanesti:

Am nădejdea că românii nu se vor mai lăsa păcăliţi de socialiştii vopsiţi peste noapte populari de pripas şi se vor trezi pentru a le da un şut în fund spre abisurile istoriei pe care o înţeleg manelistic.

Cita dreptate are dl. Gigel! „Daca prostia ar durea…


[1] http://www.scoaladoctorala.valahia.ro/wp-content/uploads/2013/08/Doctori-ai-UVT.pdf.pdf

[2] http://asapteadimensiune.ro/romania-o-imensa-fabrica-de-diplome-false.html

[3] http://stirbu.ro/

Distribuie acest articol

18 COMENTARII

 1. Ce mare chestie ? Partidele sunt adunari de borfasi si nu au un om credibil cand vine vorba de o functie de genul asta. Stim cat s-a chinuit Ponta sa gaseasca un om la min invatamantului, acum la cultura e cam aceeasi situatie.
  Cam astea sunt valorile pe care le poate antrena o clasa politica de derbedei.

  • Exact! La cata cultura respira adunatura de cocalari si pitipoance, numita si societate romana moderna, iata, au parte de un ministru pe masura! Se merita unii pe altii!

  • Pai daca si tu i-ai citit pe Julles Verne si pe Issac Asimov sau ti-ai facut studiile la Universitatea Valahia din Tirgoviste, nu ne miram ca nu vezi nimic in neregula la Ministrul Culturii!

 2. Popa de la tara ajuns ministru al culturii.

  http://www.ziare.com/gigel-sorinel-stirbu/ministrul-culturii/gigel-sorinel-stirbu-depune-juramantul-pentru-cultura-basescu-a-semnat-decretul-1273386

  Totusi, dupa standardele teologului amator Plesu nu e chiar atat de rau pentru ca ‘dacă e credincios, are o şansă mai mare decât un altul să nimerească, din când în când, pe un adevăr care nu vine de la el’ . Asa spunea Plesu despre Becali: http://www.gandul.info/interviurile-gandul/plesu-in-dialog-cu-ctp-partea-a-ii-a-expresia-intelectualii-lui-basescu-e-la-fel-de-aiurea-ca-tonomatele-4627891 De ce nu i s-ar aplica aceeasi clauza si lui Gigel?

 3. De ce oare nu apare doctoratul in CV-ul d-lui Stirbu de pe site-ul Camerei Deputatilor?
  Nu a fost actualizat in 2012 (am vazut ca titlul de doctor l-a obtinut in 2011) sau a fost „igienizat” CV-ul dupa intamplarea d-lui Ponta?
  Exista vreo legatura intre propunerea legii (facuta si retrasa de proaspatul ministru al culturii) cu „plagiatul accidental” si teza dumnealui de doctorat? Toata lumea a gandit ca vrea sa-l ajute pe d-l Ponta cu acea lege, dar este posibil ca d-l Stirbu sa se fi gandit in primul rand la dumnealui.

  Oricum are o „suita” frumoasa de scoli absolvite.
  1994 – Seminarul Teologic din Craiova
  1998 – Facultatea de Teologie din Craiova
  2005 – Ecole Nationale D’administration, Paris
  2006 – Institutul Naţional de Administraţie
  2006 – Master în „Drept Social Român şi European”
  2008 – Universitatea Naţională de Apărare „ Carol I ” (C.N.A.)
  2010 – Institutul Diplomatic Român
  (Nu sunt clare perioadele si titlurile/diplomele obtinute.)

  Dupa lista ai gandi ca d-l Stirbu a stat numai pe la scoala cativa ani buni dupa terminarea facultatii. In realitate a fost plin de activitati si functii politice. Este remarcabil cum politicienii pot sa faca atat de multe lucruri simultan. Daca le fac si bine este o cu totul alta poveste.

 4. D-le Toma Patrascu, credeam ca acest site are o mina serioasa , si cu toate acestea am ris sincer, din vina dvs. (recunosc, si a USL, nu poti fi serios cind numesti un ministru care se numeste ca o gluma a unor parinti… uf, nu pot spune). Si link-urile la subiect m-au intristat brusc.
  Nu prea este de ris, adevarat, ca o „universitate” ?? – care are cam trei sferturi de ora de existenta, da doctori si ministri, nu? ! Valahia!? Din vestitul centru universitar secular Tirgoviste?! Romania?! Of course, we know that ! Wasn’t there the famous Spirache and… and…some other name else? The greatest worldwide?
  Da, parca ma incearca un pic de greata, dar, „Ave, Gigel-Sorinel” ministrul instructiunii publice!

 5. Ministerul Culturii nu cumva se numeste si al CULTELOR?
  Atunci de ce sa nu fie condus de un absolvent al Facultatii de Teologie, de un om format profesional ca preot?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Alexandru Toma Patrascu
Alexandru Toma Patrascu
Membru fondator ASUR - Asociaţia Secular-Umanistă din România MBA la Open University UK Director de marketing într-o companie IT

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro