Administratia prezidentiala are obligatia sa comunice starea de sanatate a presedintele interimar?
In calitatea mea de cetatean roman as vrea sa stiu daca liderul PNL Crin Antonescu are capacitatea de a conduce o tara.
Ma preocupa daca isi poate indeplini atributiile la Cotroceni, fie si pentru o perioada scurta, in aceeasi masura in care sint ingrijorat si de posibilitatea ca sanctiunile Bruxelles-ului sa nu se rezume doar la a taia banii sau accesul la spatiul de libera circulatie, ci mai grav, mult mai grav, ma tem de un demers care ar putea avea ca efect suspendarea votului Romaniei in Consiliul European.
Sa ne amintim ca eurodeputatul Markus Ferber, presedinte al delegatiei Germaniei (CSU-CDU) din Parlamentul European, anunta ca va initia demersurile pentru o sanctiune fara precedent impotriva Romaniei din cauza pericolelor care ameninta statul de drept. „Sunt extrem de ingrijorat in legatura cu situatia din Romania. Ceea ce se intimpla este impotriva spiritului si principiilor Uniunii Europene. Voi contacta Comisia Europeana si institutiile europene pentru a face toti pasii necesari in vederea suspendarii voturilor Romaniei din Consiliul European, pentru lipsa asigurarii standardelor minime functionarii statului de drept”, a declarat Ferber.
Am urmarit declaratiile de presa ale lui Crin Antonescu de la instalarea la Cotroceni iar zimbetul initial tinde sa se transforme in rictus. Nu ma mai amuza, la fel cu nu ma mai amuza nici teoriile pe care le emite la celalalt pupitru “prezidential”, studioul Antena 3. Deja imi este teama. Nu traim in aceeasi realitate, legile au cu totul alt inteles pentru Crin Antonescu.
Disperarea de a ajunge in fruntea tarii cu orice pret, manevrele din umbra pe care le-a facut cel care il dirijeaza, Dan Voiculescu, manevre prin care se urmareste controlul asupra justitiei, nu mai au nimic din ceea ce inseamna o confruntare politica dupa reguli.
Cind si in interiorul aliantei pe care o conduci apar voci care afirma raspicat ca sub nici o forma partidul nu ar trebui sa-i facă jocul lui Crin Antonescu astfel incit acesta să fie instalat pentru urmatorii cinci ani la Cotroceni, domnia sa vine si spune: “Traian Basescu si acesti oameni de mine nu scapa decit daca ma omoara”. Si cind vede ca ii fuge pamintul de la Cotroceni de sub talpi ataca guvernul ca e prea timid si nu ii livreaza sub 15 milioane de inscrisi pe listele elecotrale.
Dupa ce Victor Ponta, colegul de alianta, a fost dovedit ca plagiator, acest domn instalat la Cotroceni in urma unei suspendari suspecte vrea cu tot dinadinsul sa arate ca hotia paleste in fata iresponsabilitatii. Daca primul a furat munca de cercetare a unor universitari, celalalt arata ca se poate si mai mult: vine si fura munca de ani si ani a celor care mai cred ca a face parte din familia europeana inseamna sa respecti reguli.
Cind nu unul, ci milioane de oameni iti spun ca esti gol, te duci si te imbraci. Gol si fudul, asa arata acum Crin Antonescu.
“Nu imi dau demisia dintr-un partid in care familia mea se afla de 170 de ani, dar nu sunt de acord cu ce se intampla, asa ca tac din gura. Daca prostul nu-i fudul, nu-i prost destul. Asta este Crin Antonescu”- Neagu Djuvara.
Unde e PNL-ul de odinioara?
Sa ne mai miram ca potrivit mai multor sondaje de opinie din ultimii ani peste jumatate dintre romani s-ar intoarce in comunism? Acestor nostalgici le-as spune ca m-am nascut in Pitesti. Acolo, intre 1949 si 1951, a avut loc genocidul sufletelor, “cea mai cumplita barbarie a lumii contemporane” dupa cum a numit-o Alexandr Soljenitin.
@Ghitulete
„Cind nu unul, ci milioane de oameni iti spun ca esti gol, te duci si te imbraci”
Fraza de mai sus ar trebui sa fie insotita de niscaiva lamuriri – CARE sunt acele „milioane de oameni” care ii spun lui Antonescu ca „este gol”? In privinta lui Basescu lucrurile sunt mult mai clare si (probabil ca nu va e pe plac, dar asta e realitatea) putem identifica 7,4 milioane de oameni care ii spun ca este gol si trebuie – cum ne informa el insusi – sa inceapa… navigarea. Daca mai are cu ce, dupa tragica disparitie a flotei romanesti in vremea cand se ingrijea de ea din pozitia de ministru. Asadar, care sunt acele milioane de oameni in cazul lui Antonescu?
Domnule Ghitulete, cred ca suferiti de aceeasi placuta amnezie ca si cel pe care il aparati: Anonescu NU a fost ales ca parlamentar, decat in turul doi, de vreo 9000 de romani. De unde ati scos dumneavoastra cifra de 7.5 milioane? Populatia votanta a Romaniei este pe la vreo 18 milioane si ceva. Deci diferenta, ar fi de peste 9 milioane. Pe astia i-ati uitat? Din care, daca scadem fraudele masive de la referendum, unele rezultate in vreo 263 de dosare penale, mai raman vreo 5 milioane. Nici macar acesti 5 milioane NU l-au votat pe Antonescu. Mi-ar placea sa cred ca suferiti de incapacitate mintala temporara convenabila, dar ma tem ca stati prost cu matematica din clasele primare.
Numara-i, incepand cu mine, si or sa-ti iasa …
Inteligenta, echilibrul psihic, prestanta, competenta, experienta de viata si carisma unui Presedinte sunt trasaturi care trebuiesc confirmate prin vot. Un Presedinte este imaginea celor care-l voteaza, a propriului popor. Calitatea lui arata capacitatea unui popor de a alege si mai ales de a alege bine.
Basescu nu le are pe toate, dar i s-au confirmat prin vot, chiar de mai multe ori, ca ii poate reprezenta pe romani.
Graba cu care Antonescu s-a aruncat in fotoliul de Presedinte arata ca este la fel lipsit de educatie si arivist ca majoritatea „politicienilor” de la noi. Fara simtul masurii, fara bunul simt elementar care iti spune ca deranjezi daca intri nepoftit, fara inteligenta politica care te indeamna sa fii prevazator cand te expui public si or mai fi si altele. Cum isi inchipuie ca este, sau ar putea fi, imaginea romanilor ?! Deci, un raspuns pentru tine: ce mai ramane din Antonescu ca politician ?! Zornaie !
Si sa nu uitam ca Antonescu a iesit pe locul 3 la alegerile din 2009, dupa Pros… pardon Geoana. Ar putea incerca cu respectivul.
Tim, eu sunt unul din cei multi, tacuti…care inca mai avem rabdare cu caricaturile astea politice (plagiatorul si a lu’ Cacarau) dar s-ar putea sa gasiti si din aia care nu o sa mai aiba rabdare si atunci sa vezi distractie, nu o sa mai gasiti iesirea de pe nava care se scufunda, dar trist e ca nava se numeste ROMANIA…si voua nu va pasa de asta.Sper sa platiti pentru asta…si sigur veti plati.Asa sa va ajute DUMNEZEU…SPUNETI IN JURAMANTUL FATA DE TARA CAND SUNTETI INVESTITI, si asa veti primi de la EL!!!
Nu da doi bani Europa pe noi. Iar sanctiunile vor ramine la nivel de declaratii.
1. Politia Romana afirma senin ca habar nu are citi cetateni romani sint. Nu au nici un fel de evidenta. Mai poate fi o astfel de tara membra a UE? Se pare ca da, tacerea celorlalte tari e deplina.
2. Un ministru din guvernul Romaniei neaga Holocaustul. Europa tace.
3. De mai bine de o saptamina guvernul Ponta declara ca cetatenii romani din strainatate sint cetateni de mina a doua, pot vota, dar pe liste suplimentare, ca si cum le-ar fi facuta o favoare. Oricum numarul lor nu influenteaza cvorumul, ei nu conteaza. Ce spune Europa? Nimic, probabil ca doctorul Ponta are dreptate.
UE nu e decit o constructie birocratica care probabil se va prabusi in curind.
Uitati-va la comentarii. Nu-mi vine sa cred ca toti suntem martorii acelorasi evenimente si totusi le percepem diametral opus. Eu cand ma uit la Antonescu ma ingrozesc ce poate discuta acest om despre scutul antitacheta, daca il intrebi ce inseamna fond structural are impresia ca-l jugnesti, pactul de stabilitate cred ca inseamna pentru el o regula la jocul de carti. Imaginati-l la o reuniune cu sefi de state. Isi va pregati niste glume si toata lumea ii va zimbi cu bunavointa iar noi care intelegem vom rosi de rusine fiecare pe cont propriu. Acest om nu a facut niciodata ceva serios in viata si ca urmare superficialitatea il face GOL. Ce vad altii? Razboinicul care se opune lui Basescu si este suficient. Oare de ce nu se pregatesc si jurnalistii cu o intrebare mai documentata in iesirile lui publice care sa ni-l arate in adevarata lui lumina. Niciodata nu am simtit mai mult dezgust fata de cineva care ar putea sa ma reprezinte. Un baron local care vrea votul meu imi produce ciuda dar asta imi produce o profunda tristete.
Si sunt convins ca noul presedinte nu va ezita sa-i asmuta pe cei 7.4 milioane impotriva celorlalti daca va considera necesar. Doar are pe cine sa puna vina.
Astept sa vad cati romani o sa „identifici” tu intre cele 7.4 milioane de buletine de vot copy-paste.
Capacitatea de a conduce o tara?
Suna a letopiset medieval, daca nu cumva chiar a mandra corabie si mester carmaci.
Ce inseamna astazi ” a conduce o tara”? Poate ca inainte de a ne satisface curiozitatea privind capacitatile sau deficientele mai bine ar ffi sa intelegem ce presupune aceasta activitate. Altfel riscam ca, imbroboditi de avantajele incolonarii in fata urnelor, sa nu mai reusim a face diferenta intre o succesiune dinastica si una electiva.
Traim vremuri in care tastatura tinde sa inlocuiasca stiloul, iar cablul sa suprime diligenta postala. Suntem mai acomodati cu Save si Start decat cu capsatorul si perforatorul, uitate in debaraua bunicii. Indosariem pe USB-Stick si asurzim la aipod. N-ar trebui sa ne modernizam si in ceea ce priveste tehnica conducerii unei tari?!
Sa incepem macar prin a ne pune intrebari: Cine conduce o tara? In ce consta a conduce o tara? Ce e mai important: butonul de comanda sau operatorul care il pasa? E necesar un circuit suplimentar de siguranta pentru anumite actiuni cu efect ireversibil sau nu? Cine sa fie cel care tine cheia acelui buton? Cat de adaptabil si flexibil ar trebui sa fie pupitrul de comanda la viziunile comandorului? Dar la stereottipia echipajului? Sau la hachitele pasagerilor platitori?
Am vaga impresie ca de reusim sa raspundem la aceste intrebari, cea ridicata de autor privind sarea de sanatate a „conducatorului de tara” devine secundara.