joi, august 11, 2022

”Guvernul ăsta nu vrea s-o lase nici pe Nadia Comăneci să voteze” (amica mea Oana Marin, din diaspora, Facebook 2012)

Am pus ghilimele, da, domnu’ Ponta?  Bun, trebuie să recapitulăm porcăriile ultimelor 2-3 zile, alea de care știm și alea de care am auzit mai puțin, dar sunt multe și aș fi scris pe vremea PDL câte un policy brief de fiecare.  E drept, PDL măcar îmi mai lăsa timp între porcăriile pe care le făcea.

Înțeleg așa:

– Monitorul Oficial (îl știți, i se mai zice și sucursala lu’ Ponta) publică doar hotărârile Curții Constituționale care îi convin.  Nu-mi spuneți că durează – publicarea hotărârii ăleia care îl cocoață pe Antonescu la Cotroceni s-a publicat imediat, era ”de-a noastră”.  Nici măcar una dintre celelalte hotărâri n-a apărut încă.

– Guvernul ăsta e hotărât să îmi încalce drepturile electorale și să se șteargă pe picioare cu orice zice Curtea Constituțională.  CCR a spus negru pe alb, referendumul e valid dacă se prezintă 50%+1 din ăia de pe liste.  Ieri au ieșit la rampă vreo patru trompete USL să urle că se aplică regula lor, referendumul e valid oricum şi ne interesează majoritatea celor prezenţi, „CCR minte” cum ar zice dl. Sova cu farmecul lui inegalabil.  Acum Guvernul merge pe mai multe șmecherii de Dâmbovița: amână publicarea hotărârii CCR (până după referendum, dacă se poate!); spune că oricum nu contează legea ci ordonanța de urgență cu același subiect; și schimbă numărul de alegători pe liste după cum îi sună bine ca să iasă ce trebuie.  Adică: la alegerile locale, acum nici o lună, erau numai buni 18,3 milioane de votanți, acum am constatat că-s mult mai puțini, că așa ne-a ieșit la recensământ.  Explicaţie numai bună pentru proști: recensământul se face numai între granițe, deci îi scoate din calcul complet pe românii plecați din țară.

Ce înseamnă asta aritmetic: dacă iau în calcul 15 milioane de votanți din țară la numitor dar la numărător îi iau pe toți care votează și din țară și din străinătate am putea ajunge la situația absurdă ca dacă s-ar prezenta mulți la vot să avem o rată de participare de peste 100% (dacă s-ar prezenta toți, am avea participare de vreo 120%).  Oricum, planul se atinge – e uşor să zici că-s peste 50%.

Acum câteva zile, când interesul era să nu voteze ăștia din diaspora, alde Antonescu reamintea de ”votul fiscal”, ”no representantion without taxation” vezi bine, că așa a învățat el la istoria aia la care a rămas repetent, colegii lui au învățat invers.  Ieri iese și liderul PSD Italia că românii din diaspora n-ar trebui să voteze.  Păi sigur, pe afară nu se prind bine Antenele.  Cum bine zice o prietenă plecată prin țări nordice unde statul de drept e sfânt, adică ăștia vor să-i interzică și Nadiei Comăneci să voteze, nu?

Cert e că din această poveste nu ştiu cum să votez la referendum: să votez NU demiterii?  Sau să nu mă duc la vot?  Care e regula care se aplică, peste două săptămâni, la un referendum de demitere a preşedintelui ţării?

– din descinderea de azi-dimineaţă, se pare că Ponta negocia pe la spatele lui UE cu niște șantajiști infiltrați prin CSM numirea oamenilor Sistemului la șefia DNA și Parchetului General.  Până să-i salte azi DNA.

Cam asta despre ce promitem în afară, înainte de MCV și discuțiile cu toți ăia importanți de pe la UE care chipurile au devenit Băsiști că-i dezinformăm noi, o mână de ONG-iști.  Băăăăi, suntem influenți, da?  Manipulăm toată Comisia, toată presa străină, şi toate cancelariile occidentale numai pe noi ne ascultă!!! Ia vedeți, că acum asmuțim mardeiașii lu’ Barroso şi-ai lui Gitenstein pe voi să vă bată dacă ne mai enervaţi mult.

În tot vacarmul ultimelor zile au trecut neobservate următoarele porcării, pentru cine s-a săturat să tot audă Copy-Paste şi vrea să ştie şi de Undo la reformele agreate cu FMI sau Comisia.

1) Ordonanța 109, aia cu guvernanța corporativă a companiilor de stat, e în plin proces de hăcuire, adică se taie și se adaugă la aia făcută bine pentru uzul FMI ca să se poată numi și păstra pe termen nedefinit în consiliile de administrație și ca directori generali toți finii, amicii, pilele cui s-o afla la guvernare.  Adică fix chestia aia pentru care fusese făcută Ordonanţa 109 s-o combată, să termine odată cu clientelismele (şi implicit furtişagurile între prieteni) la companiile de stat, aia e întoarsă acum din drum.  Ctrl+Z.

2) Vă mai aduceţi aminte că prima măsură a Guvernului Ponta a fost s-o zboare pe Cristina Trăilă de la ANRMAP, autoritatea de reglementare pe achiziţii publice?  Iată c-am aflat şi de ce.  D-na Trăilă a făcut un scandal monstru când partidul ei (prin sinistra d-nă Andreescu de la SGG) a încercat să modifice plafoanele alea sub care se pot da contracte directe, ca să-şi facă nişte pedelişti afaceri mai uşor cu statul.  Acum omul ăsta nou adus de USL la ANRMAP vrea să schimbe tocmai aceste praguri, de pildă să nu se mai uite ANRMAP pe cum se încheie contracte de aproape 5 milioane de euro pentru lucrări şi să se ridice şi pragul de 15000 sub care nu e nevoie de mai multe oferte.  Din nou, Ctrl+Z – aud că planul e să anuleze toate reformele făcute de Cristina Trăilă.  Acum doi ani scandalul cu pragurile de licitaţie a ţinut prima pagină vreo două săptămâni, acum pare minor, îngropat de puci.

3) În nici două săptămâni vine misiunea FMI.  Ce prezentăm?  Pe energie şi transporturi, nimic – doar insolvenţa Hidroelectrica din care a rezultat până acum rezilierea unui contract care se putea rezilia oricum, pe motiv că Hidro le dădea curent şi Europec nu-i dădea bani pe el.  Privatizări – întârziate, probabil cu intenţie (cum de nu ne-am gândit până acum că trebuie făcută încă o evaluare internaţională a companiilor care trebuie listate, de pildă Romgaz!; termenul pentru Transgaz a trecut deja; Hidroelectrica e scoasă din calcul că e tehnic falită etc).  Schimbarea de management, întârziată, probabil tot cu intenţie (nu se poate să-ţi vină fix acum ideea că pentru a înlocui sinecuriştii de la Nuclearelectrica cu oameni selectaţi competitiv internaţional îţi trebuie aviz de la CSAT, în schimb pentru falimentarea Hidroelectrica nu).  Calendarele de liberalizare publicate incomplet, pe site ANRE, numai cine sapă după ele le găseşte; publicate incomplet, pentru că le mai modificăm după ce le-am agreat cu Comisia; şi publicate pe site, nu în Monitorul Oficial, să nu care cumva să aibă valabilitate legală.  La fel şi la transporturi, aşteptăm să modificăm Ordonanţa 109 ca să ne punem tot prietenii noştri „selectaţi competitiv” ca şefi şi membri de consilii de administraţie la CFRuri şi CNADNR, nimic despre privatizarea CFR Marfă, nimic despre fuzionarea sucursalelor căpuşă prin care se ascund cheltuielile şi oamenii angajaţi la CFR ca să iasă artificial din monitorizarea FMI.  Probabil minţim şi pe macro, cu cheltuielile, de pildă mi-aduc aminte că s-a renunţat la încasarea înapoi la buget a unor sporuri din anii trecuţi de care s-a dovedit că erau ilegale.

Pe măsură ce USL calcă pe rând toate acordurile internaţionale şi-şi bate joc de valori elementare asumate de orice membru UE, nu pot să nu mă întreb unde vom ajunge peste un an.  Tare mi-e că ieşim din lumea civilizată, rupem legăturile cu FMI şi cu UE şi vom ajunge la standarde democratice tip Belarus, vom fi daţi afară din UE chit că pentru asta trebuie să se inventeze reguli noi, şi vom ajunge să orbităm în sfera de influenţă a Moscovei.  Până la urmă, la cât par băieţii ăştia de hotărâţi, stau şi mă întreb dacă nu cumva chiar ăsta e planul.  Acum eşti mulţumit, Ion Iliescu?

Distribuie acest articol

28 COMENTARII

 1. mai oameni buni de ce nu veniti sa traiti in tara daca tot vreti sa votati aici? nu este normal ca votul sa iti influenteze viata? taxe, impozite si ale lucruri? pai voi votati acolo si traiti bine mersi si noi aici avem indemnizatii pentru crestera copilului taiate!!!!!!!!!!!!!! ce a spus marele comandant de nave despre copii: Romania a incurajat consumul de pampers. bunica dupa 20 de ani de munca la CAP are o pensie de 340 ron, nici macar 100 de euro, si la taiere a primit cu 20 ron mai putin. Hai fratilor romani veniti aici si traiti ASA CUM VOTATI SA VEDETI CE BINE ESTE!!!!!!!!!!!!!!

  • bunica ta are o pensie de 340 de lei pe care tot guvernul lui Boc a dat-o!
   Pentru ca dupa disparitia sistemului CAP-ist toti (cu Ilici in frunte) s-au spalat pe maini de datoria fata de tarani. Nici-un comunist din parlament sau guern (si slava domunului ca au fost si mai sunt destui) nu a vrut sa se gandeasca la acesti oameni carora statul comunist le lua kg de grau cu 25 de bani (nu ma crezi, verifica) si le dadea prin lege 2 lei la o zi de munca.

  • Eu traiesc in tara cu 1920 salariu dupa 30 ani ca specialist si nu am de gand sa plec dar, Stimate D-le Grigore, nu cred ca iti va placea votul meu. Multumeste-te cu el si fa si cu al D-tale ce consideri. Nu e asa de politicos sa-i impui cuiva unde sa munceasca. Fii sigur ca isi cheltuieste destui bani in tara la noi cu TVA cu tot.

   • Din partea cuiva plecat din tara de 10 ani, dar care vine anual in vizita si cheltuie de fiecare data sume substantiale in Romania, tin sa va multumesc pentru acest comentariu!

    • Bai generoaso ne lasi cu „sumele substantiale”? Vrei un premiu sau ceva? Ia raspunde tu aici la niste intrebari simple:

     1. Cand ai plecat ti-ai luat parintii cu tine? Daca nu, si banui tare de tot ca nu, ai idee cine le plateste pensia, medicamentele, operatiile, abonamentele gratuite la transport si tot restul „mizilicurilor”. Tu sigur nu. Noi le platim domnita, si alea chiar sunt „sume substantiale”…

     2. Ai facut scoala, te-ai dus in tabara, ti-ai scos polipii si apendicele, te-ai tratat de scarlatina si varsat cand erai mica prin Romania? Daca da, crezi ca dupa ce scadem din „sumele substantiale” pe care le spargi tu la Mamaia o data pe an toate cheltuielile pe care statul roman le-a facut cu tine pana sa pleci mai iesi pe plus draga? Eu nu prea cred.

     Pana una alta diaspora trimite in tara in medie circa 100 euro/emigrant. Nu bugetului ci rudelor. Bugetul saracul daca vede 25 de euro din ei sa zica mersi. Crede-ma noi astia ramasi cheltuim cu diversele voastre rude asistate (stii cum vine treaba, parintii ne cresc si noi le platim pensia. Voi insa ati ales sa platiti pensia altora si n-i i-ati lasat noua in carca) de zeci de ori mai mult. Asa ca ar fi de preferat sa o lasati mai moale cu „generozitatea”. Vreti sa fiti generosi? Luati-va batranii cu voi…

     • Daca n-ar fi plecat sa munceasca unde munceste, ar fi trebuit sa mai platesti ajutor de somaj si alte ajutoare si pentru ea, in loc sa trimita bani de cheltuiala familiei.

     • Si daca tu le platesti pensia si alea alea sunt fiindca acesti oameni si-au achitat si ei la randul lor o viata contributiile.

      • Ce nu intelegi matale e ca n-am nici o problema sa platesc oamenilor alora dreptul la pensie. Am o problema ca trebuie sa le platesc doar eu. Ioana nu le plateste Si daca tot nu o face ar fi macar decent sa nu mai si pretinda sa ii fim si recunoscatori…

     • Deocamdata nu cred ca ne cunoastem personal ca sa ne permitem un asemenea ton!

      Parintii mei isi platesc singuri medicamentele, pentru ca cele de care au ei nevoie nu sunt compensate, au pensii rezonabile pentru care au muncit o viata. Nu am avut niciodata scarlatina sau apendicita, am facut scoala in tara asa cum ai facut si tu, si altii, si sute de mii de asistati social! Si da, cand merg in tara, la Mamaia sau in alta parte, cheltuiesc cu generozitate bani in stanga si in dreapta, alaturi de altii ca mine „din diaspora” care „n-au mancat salam cu soia”, si uite asa punem si noi umarul la bunastarea unora din tara. Ia arata-ti matale indignarea unui proprietar de restaurant din centrul Capitalei sau al unei pensiuni din Moldova, roaga-i sa nu mai serveasca expati de-astia fara drept moral de vot ca mine, sunt curioasa care va fi raspunsul lor!

      Daca e asa de important ca cei din afara tarii sa nu voteze schimbati Constitutia, eventual luati-ne si cetatenia romana, dar sa nu va mai laudati atunci cu milioanele de romani aflati peste hotare!

      Deocamdata pentru referendumul pe 29 iulie, ma voi urca frumos in masina si voi merge circa 1200 de kilometri sa imi exercit dreptul la vot pe care inca il am conform Constitutiei Romaniei. Drept de vot fix egal ca al celor din tara!

      • 1. Aici suntem pe internet, nu ne cunoastem personal prin definitie. Iar tonul e pe masura arogantei tale de expat care are impresia ca vine cu margele la indieni cand se intoarce in „Roumeinia”.

       2. Parintii tai primesc pensie din fondul de pensii. La fondul de pensii eu contribui impreuna cu restul care am ramas prin tara, TU NU. Eu ii platesc pensia lui tactu, tu nu ii platesti pensia lui taicamiu. Apropo doctorul care i-a prescris medicamentele alea necompensate e de la o clinica privata? Sau cumva tot eu il platesc? Ar fi bine sa incetezi cu impresiile de mare generoasa, ca nu esti. Esti un emigrant in care statul roman a investit educatie, sanatate (ok, n-ai avut apendicita si scarlatina dar pojar, varsat de vant, ,macar o raceala acolo cand erai mica?) si care contribuie in schimb cu niste firfirei lasati prin terasele din centrul vechi o data pe an. Si inca ceva: si eu am beneficiat de aceste investitii. Dar spre deosebire de tine eu platesc si voi plati taxe pana la sfarsitul vietii care vor acoperi aceste cheltuieli.

       3. Cine dracu ti-a zis ca ne laudam cu voi? Exact cu spalatorii de tucaluri si cu fetele de club din Spania nu ma mai laudasem eu…

 2. matrioscele usl-avone au sula’n coasta . Treb’ musai sa facem cea facut Ciprul ,imprumut la rasarit. Apoi, liber la benzinarii pen’ gazprom si stop nabuco.

 3. Trist, dar evident si dureros de adevarat. Guvernul asta este un guvern de gunoaie. Din fericire este un guvern in moarte clinica. N-o s-o mai duca mult.

 4. In primul rand Nadia Comaneci, din cate stiu NU este cetatean roman, de cand a fugit si americanii au binecuvantat-o cu cetatenia lor !! Din cauza asta nici nu a putut candida in anul 2000 pentru un loc din partea Romaniei in Comitetul International Olimpic !!

  iar in al doilea rand oare cine este nasul de cununie al Nadiei !! ia sa vedem pe asta o stiti din surse ???

 5. Probabil că e de-a dreptul „felixit” (apud Devis Grebu), eternul nostru Ion Iliescu. Mulțumesc frumos pentru articol, doamnă Nuțu! Încep totuși să cred că nu-s țicnită, văzînd lucrurile asa cum le văd. Oricum, nu le-aș fi putut spune așa clar și concis ca dumneavoastră, aici. încă o dată, mulțumiri.

 6. „Cum bine zice o prietenă plecată prin țări nordice unde statul de drept e sfânt, adică ăștia vor să-i interzică și Nadiei Comăneci să voteze, nu?”

  Eu cred ca statul de drept nu e chiar asa de sfint niciunde. De ex in cel putin una din tarile nordice cetatenii non-rezidenti nu au drept de vot. Nu sint nici pe departe vreun sustinator acerb al uneia sau alteia dintre variante (chiar daca as prefera sa votez), insa daca legea a fost votata o data nu e cazul sa fie schimbata dupa cum bate vintul.

  • Cred ca sunt putini la numar cetatenii tarii aceleia nordice care isi lasa familia, copiii in tara si merg sa-si cauta un loc de munca altundeva in Europa, venind periodic in tara la cateva luni pentru a aduce bani si mici cadouri familiei, circuland cu microbuzele zile intregi la dus si la intors pentru a economisi cativa euro fata de biletul de avion! In schimb, sunt milioane de romani in aceasta situatie, si dumneavoastra vi se pare normal ca tocmai acestor oameni, alungati de saracie din tara, sa li se limiteze dreptul la vot?

   Personal nu sunt in aceasta situatie, locuiesc peste ocean de mult timp, cel mai apropiat consulat romanesc pentru mine este la peste 1000 de km distanta, dar daca sunt dispusa sa fac o calatorie pana acolo pentru a vota fiti sigur ca sunt dispusa sa platesc si o eventuala taxa de vot! Ceea ce propune Antonescu in schimb i-ar afecta direct exact pe acei oameni care sunt inca puternic conectati la Romania, nevoiti temporar sa lucreze in afara ei dar cu tot interesul ca lucrurile sa mearga bine in tara ca se se poata si ei inapoia acolo! Oameni pentru care banii se castiga greu si care poate nu-si permit sa plateasca o taxa pentru a-si exercita dreptul la vot pe care oricine altcineva care munceste sau nu in Romania, care e sau nu asistat de stat, il are garantat in Constitutie!

   • Draga doamna.

    Democratia e o chestiune destul de simpla: oamenii isi aleg, prin vot liber si egal, conducatorii.
    Te rog sa imi explici logica dupa care esti matale indreptatita sa alegi (sau sa demiti) un presedinte care NU TE CONDUCE.

    Stiu, majoritatea tarilor democratice permit cetatenilor nerezidenti votul. Dar nici una din aceste tari nu are o diaspora semnificativa, votul lor nu conteaza. Tarile cu o diaspora numeroasa, cum ar fi Irlanda sau Israelul NU PERMIT votul cetatenilor nerezidenti. Oare de ce?

    • Si ce fac daca maine trebuie sa ma intorc in tara? E tara ta? Sau e si tara mea?
     Si pe ce criterii crezi ca voteaza cei din strainatate? Cam ce-ar vrea ei?
     Nu doar Romania are diaspora numeroasa. Ce crezi, Bulgaria permite votul celor din strainatate?
     Israelul are mai mult locuitori in diaspora decat in tara datorita istoriei lor. Statul s-a infiintat abia in 1948. Pana atunci toti erau „in strainatate”.

     Precizez ca eu sunt in tara.

     • Romania e si tara ta si nu ti-o ia nimeni. Dar nu se voteaza Romania ca patrie se voteaza un conducator care are atributii exclusive asupra celor care locuiesc in ea. Presedintele Romaniei nu are nici o „jurisdictie” asupra emigrantilor si eu nu vad logica pentru care voi, care nu va „supuneti” lui sa aveti un cuvant de spus in chestiunea asta….

 7. Ponta va juca la doua variante:
  – daca voteaza mai mult de 50% din liste va spune ca
  e conform legii pieptanate de Curtea constitutionala.
  – daca voteaza mai putin de 50% va forta si va spune ca
  se aplica Ordonanta de Urgentza
  In ambele variante mizeaza pe sondajele existente – altfel
  nu se mai inhamau …
  Prin urmare e clar ca acum Ponta si ai lui
  sunt interesati sa se voteze de catre oricine, oriunde
  ….asa ca aducerea in discutie a Nadiei Comaneci care plange ca
  nu pote sustine bunatate de Presedinte este cam telenovelistica.

  PS. Doamna Traila este celebra pentru revizia facuta
  la Ministerul doamnei Ridzi unde desigur nu a gasit nimic
  in neregula. Nu e bine sa o laudati – sefa (excesiv de ) mare
  de la SAR nu o iubeste pe Doamna Udrea ,
  iar Traila a fost, este si va fi mereu o ucenica notorie a lui Nutzy.

 8. Dar noi nu gândim? Ce importanță are ce zice USL despre referendum când rezultatele vor fi validate/invalidate de către Curtea Constituțională?

 9. Domnisoara Nutu :
  va urmaresc cu interes si mirare comentariile din ultima vreme.Mirare pentru ca nu pot sa inteleg, totusi, tonul iritat ,inversunat cu care scrieti si care ,daca ar fi mai calm, v-ar conferi ,poate, mai multa credibilitate.Va pot sa si un exemplu despre tonul care confera un maxim de credibilitate dar si confornt la citit : articolele unui om tot tanar si somitate in domeniul lui :dr.Vlad Perju.
  1,,.Guvernul ăsta e hotărât să îmi încalce drepturile electorale ” Cum ? Va adresez aceeasi intrebare pe care am pus-o si pe Hotnews, cu toata bunacredinta, efectiv sa ma lamuresc : cum va incalca drepturile electorale faptul ca s-ar lua in considerare, pentru validarea referendumului 50+1 din cei care au fost prezenti la vot?
  2.Vad ca va supara vorbele, aiurea spuse de Antonescu , ,,nu reprezentare fara taxare „.Pot sa va spun ca nu sunt de loc de aceeasi parere ,dimpotriva, sustin implicarea totala in viata politica a tarii a tuturor romanilor unde s-a-r afla, mai ales ca cei din strainatate beneficiaza de posibilitatea de a cunoaste ce insemna o democratie veritabikla..Dar acestea sunt doar ,,VORBEe”, nu FAPTEe, seful guvernului a spus clar ca TOTI romanii au dreptul sa participe la referendum.Se critica, si pe buna dreptate si acest argument a fost invocat si de domnul Basescu, ca tot ce i s-a reposat ca motiv al demiterii au fost,,vorbele” nu faptele, nu vi se pare ca faceti exact la fel ?
  3.Nu ma pricep, am inteles ca e domeniul dumneqavostra de expertiza ,la cazul Hidrolelectrica, dar daca spuneti ca acele contracte ,anchetate nu de Ponta ci de Comisia europeana care cere de mult anularea lor, se puteau anula si altfel, imi spunei si mie de ce guvernele Boc si MRU nu au facut-o, dimpotriva au prelungit valablatatea lor ?
  4.cat despre preabuna prietena a domanei Udrea, Cristina Traila, eu as fi mai revervata asupra motivelor demiteri dansei ;mai vorbuim.
  5.Chiar nimic despre megafacerea Nemes-Marta &co, nimic despre Regina ?;) Poate colega dumneavostra, exepert in anticoruptie, domnisoara Laura Stefan ?

  • Buna ziua,

   1) Imi incalca drepturile electorale in sensul ca ma tine in confuzie cu privire la regula jocului. In acest moment, noi nu stim dupa ce regula votam in 2 saptamani. Eu una vreau ca Basescu sa nu fie demis – trebuie sa votez NU, sau sa nu ma prezint la vot? E normal sa nu stiu asta cu 2 saptamani inainte de vot? Voi sti oare in ziua votului, sau votez la plesneala? Oare cum isi pot face campanie electorala sustinatorii lui Basescu daca nimeni nu stie daca pt Basescu e mai bine sa votezi NU sau sa nu votezi?
   Chestia asta e ca in metafora lui Liiceanu din articolul excelent de acum cateva zile: vreau sa joc cinstit si dupa reguli, dar arbitrii imi ascund mingea!

   2) prietenii mei din strainatate ma bombardeaza de doua saptamani cu intrebari, „noi mai avem sau nu dreptul sa votam, ca uite ce zic astia!!!”. In cazul asta, chiar daca nu schimba regula, USL incearca sa creeze confuzie sa nu mai stie alegatorul ce are de facut si daca mai are drept de vot sau nu! E normal? Chestia asta, din nou, influenteaza rezultatul alegerilor, daca lumea incepe sa creada ca nu mai poate vota din strainatate. (culmea, s-ar putea sa-l influenteze contra USL…)

   3) Guvernul Boc (mai exact Videanu) a prelungit contractele in 2009. Nu cred ca n-am spus asta de zeci de ori la momentul respectiv, si nu cred ca m-am abtinut sa spun cu fiecare ocazie posibila despre dl. Dragoi, mai tarziu Ministru de Finante in guvernul MRU, ca era in consiliul de administratie Hidro si a dat cu subsemnatul pt prelungirea contractelor.
   Guvernul MRU n-a prelungit contractele, a incercat sa le rezilieze la presiunea FMI. Bode a incercat intr-adevar sa faca un contract Nuclearelectrica – Mittal, direct, si apoi cand FMI a facut scandal a incercat sa aranjeze contractul prin intermediul OPCOM. Cred ca ati vazut scrisoarea noastra deschisa prin care faceam scandal, Macovei, Ionita, Ghinea.

   5) despre mega-afacerea Blejnar & Co, face destul DNA, face exact ce trebuie sa faca, dosare cu corupti „pesti mari”, pentru a le trimite la judecata in instanta. N-am mai zis in articolul asta nici de condamnarea lui Mantog, mare pedelist, 5 ani cu executare, definitiva. DNA ii ia indiferent de culoare politica, instantele incep sa-i condamne. Bravo lor, trebuie sustinuti!
   Ca o paranteza, sa fie clar, nu tin cu PDL, tin cu institutiile UE care dau cu noi de pamant ca nu stim sa respectam reguli elementare pentru statul de drept.

    • Mda !
     *
     Imi amintesc de repetatele motiuni impotriva
     Guvernului Boc – cand parlamentarii PDL , UNPR ,
     PUNR si minoritati primeau ordin sa nu cumva
     sa se ridice din scaune si sa voteze.
     *
     Au curs cisterne de cerneala intru infierarea parlamentarilor
     lipsiti de coloana vertebrala care acceptau acest tratament umilitor
     bazat pe prezumtia ca fiecare dintre ei este un potential șarlatan,
     gata oricand sa bage bila in favoarea ”dusmanului de clasa”.
     *
     Era si unul dintre argumenteke lozincilor despre ”clasa politica
     putreda care trebuie schimbata”.
     *
     Inteleg din raspunsul la intrebarea nr. 1 ca
     acelele ”rele practici” ale parlamenatrilor romani tind sa fie extinse
     la vreo 50% dintre romani indemnati SA NU-SI EXERCITE DREPTUL DE VOT .
     *
     Si culmea – indemnul nu vine (inca)
     de la pragmaticul Presedinte vag suspendat,
     ci de la de la curata, principiala si idealista societate civila.

     PS. Nu mai insist – e clar ca nu exista o explicatie logica a atitudinii
     tip : EU NU VREAU SA VOTEZ , CA SA INVALIDEZ REFERENDUMUL, DAR
     PLANG CU SUSPINE PENTRU CA ALTII NU POT VOTA ….

 10. Ar merita aici mentionata si masura de reacordare a banilor pentru revolutionarilor.
  Cu cca 15-20 de milioane de euro se pot face sute de scoli si gradinite, noi totusi preferam sa-i aruncam unora care de 22 de ani primesc drepturi pentru un simulacru de revolutie.

 11. Ba chiar asta e planul!
  Afara din UE si NATO!
  Si tare ma tem ca, in ciuda tuturor „manusilor” posibile, deznodamantul este unul singur: ori noi, ori ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Otilia Nutuhttp://expertforum.ro
Ana Otilia Nuţu este analist de politici publice în energie la Expert Forum, colaborează cu 2Celsius și este Co-chair al Eastern Partnership Civil Society Forum

Carti noi

 

A apărut numărul special Engaging God’s Language sau Însușind limbajul lui Dumnezeu al revistei Diakrisis pe anul 2022, al 5-lea volum de la data fondării revistei academice (2022),  publicație care apare fie în format digital fie editat, la editura Eikon, București.  Citeste mai mult

 

Carti noi

La Editura Trei tocmai a ieșit din tipar, special pentru Bookfest, „Istoria Filosofiei” de A.C. Grayling. O lucrare apărută recent, scrisă de unul dintre cei mai buni specialiști în filosofie de azi. Această istorie se remarcă prin tratarea foarte clară a temelor și ideilor. Ediția românească arată foarte elegant, are peste 700 de pagini, și o puteți obține cu reducere la Bookfest.

 

Carte recomandată

 

Excelentă carte de luat în vacanță! Distractivă, delicioasă, brutală.  Tot ce a rămas ascuns, nespus și neexplicat în filmul lui Tarantino: detalii toride, crime nerezolvate, secrete din culisele industriei, anecdote sordide despre staruri care întruchipează pentru fani perfecțiunea sau momente sublime de pe platourile de filmare ale unor filme de mult uitate. Mai bună decat s-ar fi asteptat fanii regizorului sau criticii literari.

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro