marți, octombrie 3, 2023

Guvernul piticilor in tara lui Guliver

Motto:  „People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.”

Alo, Guvernul Romaniei, sunt eu, contribuabilul care plateste taxe si impozite. Da, da, nu te uita stramb, sunt eu, cel care suporta frustarile functionarului public zi de zi. Cel care produce hartii pe banda rulanta pentru ca, nu-i asa, birocratia trebuie intretinuta. Cel care nu mai stie de unde sa mai scoata bani ca tu, Guvernul Romaniei, sa poti cheltui aiurea.

Sunt eu, contribuabilul care se duce la culcare seara linistit ca are un Cod Fiscal intr-un anume fel si dimineata cand se trezeste constata ca iar s-a schimbat ceva. Si nu in bine…

Ce ziceai ? Ca respecti contribuabilul ? Nu pot sa cred !! De aceea am primit notificare sa depun bilant pentru anul 2012 cand eu am infiintat firma in 2013 ??? Tot respect inseamna si deciziile de impunere din oficiu chiar daca firma nu are datorii la stat ?

Stimabile Guvern, iti vorbesc eu, contribuabilul care s-a saturat de presiunea pe care o faci, prin diverse metode, orice numai sa iasa bani la buget, cu orice pret. Crezi ca scrisorele de amenintare in care imi explici ca daca nu platesc taxele imi trimiti controlul pe cap o sa ma faca sa platesc chiar daca nu am de unde? Nu stii despre ce scrisorele e vorba ? Intreaba-l pe domn’ Chitoiu, ca stie el !

Eu ti-as da bani dar tu ce-mi dai in schimb ?  Sanatate….nu-mi dai, educatie…nici atat, transport, infrastructura, …GLUME PROASTE !

Ai uitat de mine ? Sunt eu, contribuabilul pe care l-ai obligat sa aplice TVA la incasare. N-ai zis tu ca o sa-mi fie bine ? Ca n-o sa platesc TVA decat cand incasez ? M-ai mintit cu nerusinare.

Zici ca la anul ne maresti taxele, Guvernule ? Esti sigur ? Parca anul trecut spuneai altceva. OK, am inteles ca ai realizat ca lucrurile nu sunt simple. Dar totusi, nu crezi ca eu, contribuabilul nu mai am de unde sa-ti dau atatea taxe ? Nu-ti dai seama de asta, nu ? Te gandesti vreodata ca imi inchid firma si ca mine vor face multi ? De unde sa vina bani la buget daca tu sugrumi orice initiativa privata prin birocratie, taxe si impozite mari, bataie de joc din partea functionarului public ? Zici ca avem cota unica ? Ei nu ma innebuni…esti sigur ? Impozit pe profit 16% plus impozit pe dividende alti 16% par sa fie cota unica ?

Guvernule, ia spune, ce te faci la anul daca nu incasezi bani la buget cum te lauzi ? Zici ca incasezi cu 5 miliarde de lei mai mult decat anul acesta! Tare as vrea sa vad de unde ii iei. Si daca nu ii incasezi cu ce se mai plimba oamenii tai prin tari straine, cu ce o sa mai stea prin hoteluri scumpe sub pretextul unor conferinte despre cum s-a inventat apa calda ?

Ma gandeam ca la cati specialisti ai acolo draga Guvernule, poti sa emiti niste solutii de crestere a incasarilor la bugetul de stat ceva mai elevate si mai corecte.  344 de milioane de lei din cresterea salariului minim brut pe economie……multe studii le-au trebuit specialistilor sa traga concluzia asta !!! Te-ai gandit ca daca o sa cresti salariul minim va creste munca la negru ? Pun pariu ca nu.

P.S.  Eu ma duc sa dorm si, te rog Guvernule, nu schimba Codul fiscal in noaptea asta pentru ca voi incepe iar ziua prost maine. Si un contribuabil nervos este tot ceea ce nu-ti doresti.

Cu nedisimulata revolta, …un cetatean (deloc turmentat)

Distribuie acest articol

21 COMENTARII

 1. era o poezioara prin 2004(cred!)….daca iese Bombo, eu imi fac bagajul si ma mut in Congo. Nu ne mai ramane decat sa ardem lanurile de grau si sa otravim fantanile! De fapt numa sa ardem lanurile ca de otravit vad ca se ocupa ei. si o fac chiar foarte bine!
  Sa plecam!!!!! Ultimul sa stinga lumina!

 2. Cu tot respectul si deloc turmentat,

  Recomand ca solutie de trezire a acestui guvern nesimtit – GREVA FISCALA !
  Sa vedeti cum o sa ne auda imediat.

  • USL comanda puslamalelor retardate care-i sustin sa-i voteze si acestia se conformeaza si-i voteaza. De ce mediul PRIVAT nu se organizeaza pentru a putea bate cu PUMNUL in masa guvernului? De ce mediul privat nu obliga angajatii sa voteze in interesul firmelor de unde-si castiga painea? Visatorii in ale democratiei sa ma slabeasca cu votul liber exprimat. Voturile sunt pentru a sustine interese. Retardatii s-au prins demult de asta si actioneaza in propriul interes. Desteptii si visatorii au „naturelul” sensibil si nu merg la vot pentru ca au „principii”. Retarzii au interese si rezultatele se vad….
   Acum, putem sa ne plangem pe forumuri exact ca niste babe senile, incapabile sa inteleaga lumea inconjuratoare… Ce trist…

   • Cred ca de frica . Si nu de frica guvernului ci de frica spargatorilor de gasca. Dar daca am intelege ca intotdeauna exista spargatori de gasca, ni i-am asuma , pentru ca o greva fisdcala cat de mica , la acest moment ar fi devastatoare pentru situatia actuala in care se afla guvernul .
    Adica este un moment unic , care merita folosit la maxim. O furculita bagata in fundul lui Ponta si Chitoiu , ca sa li se desumfle fetele alea pline de ifose si aroganta.

    Cu bine !

 3. Specialiști ar fi ei, dar altele sunt prioritățile zilei. Un prim-ministru ca Mihai Tănăsescu (pentru totuși are și PSD-ul economiști) ar guverna cu totul altfel, dar nu s-ar ocupa de toate lucrurile murdare de care se ocupă Ponta. Ori, acele lucruri murdare sunt mult mai importante pentru partid, astfel încât prim-ministru este Ponta, nu Tănăsescu. Simplu.

 4. Am o remarca la acest articol,de altfel excelent(!) si suficient de tragi-comic ca sa dea de gandit(?):de acord cu imaginea guvernului,dar unde este Guliver???
  Mi-e teama ca alegatorii seamana cu alesii lor,pe care-i critica si-i venereaza in acelasi timp,ii detesta dar nu pot sa nu-i plebisciteze,se plang de suferinta dar le dau batul cu care sa fie batuti,etc,in pura traditie slavo-balcanica…
  In Bulgaria oamenii continua sa manifesteze contra coruptiei,in Polonia actioneaza strict legea lustratiei de >20 de ani,Ungurii acorda nationalitatea maghiarilor de pretutindeni,etc,adica fiecare se preocupa de ceea ce considera important pentru viata proprie,in timp ce romanii continua sa accepte totul si orice,hipnotizati,parca,de forta carismatica(???) a conducatorilor lor,”unsi” democratic de un sfert de secol incoace!
  Si ce-i „mai bun” urmeaza:cuplul visat de romani inca din vara 2012,Ponta premier si Crin presedinte,va deveni in curand realitatea mult ravnita!
  Daca azi,balbaiala mediocrilor de la putere se mai remarca,pentru ca exista inca oameni responsabili si competenti care refuza statutul de cobai si isi exprima liber revolta,in curand va fi un pic mai complicat…dar pot sa ma si insel!?

  • Răspunsul e simplu: NU SÎNTEM O NAȚIUNE !

   Și ca să nu credeți că exagerez vă propun un citat (cam lung, dar merită):

   „ “Călătorii” de Dimitrie Bolintineanu.
   Vol.(I) pag.63 “Nefericita naţie, sărmană Românie ! Fiii tăi ce naşti şi hrăneşti cu sîngele tău sunt de multe ori mai răi decît streinii, pentru tine ! Si iată de ce ai tot dreptul a te teme că viitorul ascunde mormîntul tău.”

   Vol.(II) pag.28 “Să nu ne îndoim un singur minut; să nu avem nici o pietate pentru popoarele asuprite. Dacă sunt astfel, merită să fie. Le lipsesc virtuţile. Acest popor turcoman, ce domneşte peste dînsele, palid, înclinat, minat de mizerie, barbar, ignorant, are încă oarecare virtuţi ce nu le au poporaţiunile creştine. Altfel nu înţelegem că ar putea încă domni.”

   Vol.(II) pag.46- 47- 48 “În timpul rezboiului Crimeii … grecii alergară la Atena. Nu vorbesc de oamenii de elit. Toţi şerbii greci din Constantinopol plecară în patria lor, ducînd banii adunaţi din muncă, ducînd sîngele lor, spre a-l vărsa pe altarul patrii. Stăpînul casii la care şedeam, un om sărac, cu femeia şi zece copii mici, plecă asemenea la Atena, ca să moară pentru patria sa.
   Nenorocirile grecilor nu sunt nici lipsa de patriotism, nici lipsa de vitejie. Grecii, popor supus, caută a se libera, a se mări, pe fărîmiturile altor popoare supuse; vor libertatea numai pentru ei, patria numai pentru ei. Astfel cugetă şi magearii. Si unii şi ceilalţi n-au ştiut să se înalţe mai presus de tiranii lor. Acest egoism naţional va face încă mult timp trebile despotismului.

   Grecii şi magearii au păcătuit prin prea multă ambiţiune naţională, românii prin totala lipsă a acestei ambiţiuni. Cei din urmă au avut bunul simţ a nu voi să scuture jugul lor, ca să-l puie în gîtul altor popoare. Dar au îngrijit cel puţin de dînşii? De autonomia lor? Această autonomie niciodată nu a fost mai violată de streini mai mult decît de români. Domnii diplomaţi, Mircea, Bogdan, ce supuseră ţara turcilor, Mihai el însuşi, marele războinic, ce închina patria sa cînd lui Bathory cînd lui Rodolf, ca pe o prostituată, nobilară aceste triste călcări. Următorii lor din trecut făcură mai bine oare? În loc a sacrifica persoanele pentru patrie, sacrificară patria pentru persoane, o îngenuncheară, ca să o scape de îngenunchere, o robiră ca să o scape de robie, o înjosiră ca să o scape de înjosire, o uciseră ca să-i scape viaţa. Paradoxe dureroase ! A îngenunchea, a robi, a înjosi, a ucide patria sa este trădare; a se sacrifica pentru dînsa, iată meritul.

   A guverna o naţiune este anevoie; este a se sacrifica.

   Luaţi istoria românilor şi cercetaţi ! De cîte ori în trecut capii lor au făcut o faptă cutezătoare a fost atunci numai cînd persoana lor s-a aflat în joc; dar ei au rămas surzi la durerile ţării; aceasta dovedeşte lipsa cugetărilor patriotice, mărinimoase.

   Suntem sau nu suntem? Trebuie ori nu trebuie să fim ?

   Vorbă cutezătoare, vorbă amară, vorbă teribilă !

   Nu vă plîngeţi de guvernele voastre, ele sunt ceea ce voi voiţi să fie: cu o naţie plină de virtute şi de mărire, nici un guvern rău nu poate exista. Această naţie română este bună ? Este rea ? De ar fi bună, nu ar putea să aibă guverne rele. Astfel ea nu poate să aibă guverne bune; cînd va avea un guvern bun, îl va mustra, îl va urî, îl va alunga. Cine sunt acei oameni ce speră încă la mîntuirea patriii ? Românii îi mustră, îi urăsc, îi gonesc. Aceşti oameni sunt nişte nedemni negreşit, ori dacă sunt demni, românii nu-i înţeleg, nu pot să-i înţeleagă; ei au venit prea curînd sau prea tîrziu. Ca să te înţeleagă românii, trebuie oare a se închina streinilor ? A dezvolta umilinţa ? A tolera hrăpirile ? Dar atunci la ce ar mai trebui o asemenea naţiune ?

   Grecii nu au virtuţi; dar ei au cel puţin vitejia şi patriotismul. Noi nu avem nimic, căci nu vrem să avem nimic şi noi înşine suntem cauza acestor rele. Nu tînjiţi streinilor aceste rele: ei nu sunt vrăjmaşii noştri; România nu este junghiată de vrăjmaşi: România e plecată de sine.

   Sunt vorbe amare, dar trebuie a le spune; nu ştim să măgulim. Ranele descoperindu-le, se pot vindeca; ascunzîndu-le, se măresc, gangrenează şi moartea este aproape. Trebuie a se vindeca această rană, sau existenţa unei naţiuni române devine netrebuincioasă în planul aceluia ce a creat popoarele.”

   • ” Răspunsul e simplu: NU SÎNTEM O NAȚIUNE !”

    Pe cuvantul dvs de onoare ! :)) Atunci ce suntem ? Au disparut cumva in ceaţă romanii si au venit cumva tot din ceaţă hotentotii ?! :)) Este a doua oara cand afirmati pe aici ca romanii nu sunt o natiune si diversiunea incepe sa pluteasca greu in aer…

    Suntem in 2013 si dvs veniti cu citate justificative din Bolintineanu ? Adica vreti cumva sa ne spuneti ca si pe vremea lui Bolintineanu au fost comunisti, securisti, torturi, crime , revolutii si mineriade si furturi ale agramatilor din borcanul cu miere al statului ?
    Daca tot va sustineti cu atata ardoare propriile opinii , si daca va place asa de mult sa amestecati epocile, evenimentele,etc., incercati sa-l citati pe Bolintineanu si pentru ce scriu mai jos romanii contemporani cu dvs in comentariile la un articol care provoaca reactii oricarui roman ( pardon, dupa dvs nu mai suntem o natiune ! ) :

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/rusinea-care-apasa-brasovul-revolta-de-la-15-noiembrie-1987-comemorata-cu-un-securist-to-1067560.html

    Demonstrati-le si acolo in mod onest ca acestea nu sunt reactii de romani ( pentru ca le-a disparut natiunea ! ) , ci de hotentoti, de exemplu. Succes.

 5. Va plangeti cum sa platitii cand n-ai de unde? Stati la coada. Au fost inaintea dvs 3-4 milioane de capsunari care nici ei n-au avut bani sa plateasca intretinerea, si putini le-au plans de mila cand li s-a inchis fabrica si au trebuit sa plece in bejenie. Atunci se chema privatizare, eficientizare. Ei bine, tot eficientizare se cheama si acum. Nu produci cat vrea statul sa ciupeasca, inseamna nu esti suficient de profitabil, atata tot. Cand angajatii sunt platiti de mizerie pentru ca nu produc cat vrea patronul sa ciupeasca, nu e acelasi lucru? Falimentul dvs nu e acelasi lucru cu provizoratul unui angajat pe perioada daterminata? Primul e drama, iar al doilea o fi flexibilizare?

  Bineinteles ca schimbarile peste noapte si deciziile guvernamentale aberante sunt extrem de nocive, asta e clar. Dar trebuie sa intelegem „the big picture”. Nu sunteti primul om care nu este suficient de productiv ca sa acopere pretentiile aberante ale statului/patronului/sefului etc. V-ati trezit deodata in papucii angajatului si sunteti oripilata. Keep calm, altii traiesc cu asta zi de zi – ia intrebati un angajat pe perioada determinata cu 9 milioane.

  • Aveti dreptate!
   Aveti dreptate, desi tendintele de stanga sunt evidente in comentariul dumneavoastra.
   Aveti dreptate, desi ca libertarian consider ca orice forma de taxare este „furt institutionalizat” (cu exceptia unei taxe fixe per capita, aceeasi pentru toata lumea).

   Prin urmare, aveti dreptate, desi motivele pentru care aveti dreptate nu au legatura cu cele pentru care credeti dumneavoastra ca aveti dreptate.

   Aveti dreptate pentru ca, atata timp cat cineva a acceptat sa intre in joc si a deschis o firma inseamna ca a acceptat regulile, iar faptul ca „n-are de unde” nu intereseaza pe nimeni: nici statul (care a stabilit niste taxe si impozite)l, nici bancile (care i-au acordat eventual un credit), nici furnizorii (care au dreptul sa fie platiti pentru bunurile sau serviciile oferite).

   Economia de piata nu este Armata Salvarii, si ca atare nu ofera ciorbe gratis: faci fata – bine, nu faci fata – e simplu: iti strangi jucarelele si pleci! Sau vorba unuia (al carui nume l-am uitat) dintr-un film (al carui titlu l-am uitat): that’s life, baby!

  • Inteleg din comentariul dvs ca sunteti multumit de nivelul taxelor din Romania. Ma bucur pentru dvs. Deasemenea observ ca nu ati inteles „demersul” meu. Nu pledez pentru neplata taxelor ci pentru un sistem de impozitare corect si transparent.

 6. Stimata doamna,

  Ce parere aveti despre infiintarea unei asociatii a nonplatitorilor de taxe, care sa ceara socoteala, adica dati in judecat si solicitare de despagubiri pentru banii risipiti de catre Statul Roman ?
  Nu este o intrebare retorica , chiar ma intereseaza raspunsul dvs.

  Cu consideratie,

  Horia

  • Stimate domnule Horia,

   Nu i-as zice asociatie a „neplatitorilor de taxe” pentru ca suntem obligati sa platim taxe. In schimb putem cere guvernantilor sa justifice cheltuirea banilor pe care ii incaseaza, in baza legii 544/12.10.2001. Nu este un demers facil dar poate fi facut. Contactati-ma la adresa de mail [email protected].

 7. Cu regret, trebuie sa va dezamagesc. Desi demersul dvs este in esenta just pentru ca nu faceti decat sa exprimati starea de frustrare sau neputinta a oricarui contribuabil anonim ( totusi, dvs sunteti de fapt expert !) , daca va adresati la toti in acelasi timp si la niciunul ( Stimabile Guvern, Guvernule, draga Guvernule etc. ) riscati sa nu va raspunda nimeni si chiar putem sa pariem ca nu va raspunde pentru nu este clar de fapt cui va adresati de fapt.

  Mai mult decat atat, initiativa si articolul dvs esunt cumva in contratimp cu ceea ce se intampla exact in domeniul dvs deoarece exista o surprinzatoare initiativa centrata pe obiective (si cu adrisantii cunoscuti) , a unui expert in project management – Tudor Catalin Dogaru – care risca sa blocheze si sa sufoce sistemul chiar cu propriile-i reguli !

  Aceasta initiativa a fost prezentata initial pe blog-ul autorului (http://catalin-teodor.blogspot.ro/2013/11/declaratie-pe-propria-raspundere.html?m=1
  ) a fost preluata in ziarul „Adevarul” (http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/birocratie-1_52833472c7b855ff56ed4e56/index.html ) dar si in alte ziare si am comentat-o pe larg deoarece dupa doua decenii de apatie si depresie a contribuabilului roman, aceasta remarcabila initiativa schimba complet termenii problemei si trece in cu totul alta zona.
  Mai exact , cetateanul trece din postura de victima sigura a sistemului in postura de partener social care are dreptul sa puna intrebari si sa ceara explicatii asupra modului in care sunt cheltuiti banii sai . Pentru prima data , „simplul cetatean” isi aduce aminte cine este si ce poate fi , iar cu umor si inteligenta , devine din vanat … vanator ! (http://sergiusimion.blogspot.ro/2013/11/declaratia-pe-propria-raspundere-sau.html).
  )

  • Domnule Simion,

   Despre ce initiativa vorbiti ???
   Si daca nu intelegeti ma refer la fraza aceasta : „Mai mult decat atat, initiativa si articolul dvs sunt cumva in contratimp….”

   • Doamna Ambro,

    Vorbeam despre initiativa dvs de a scrie un articol retoric la adresa Guvernului , asa, in general ( Stimabile Guvern, Guvernule, draga Guvernule etc ) adica de a exprima reactia contribuabilului ( contribuabili nervosi suntem toti dar e imposibil sa ne scriem cu totii nemultumirea, dar dvs sunteti in acelasi timp si expert deci aveam si alte asteptari ) adica de a va adresa de fapt la toti membrii Guvernului in acelasi timp si la niciunul, adica zadarnic.
    Aceasta initiativa indignata si moralizatoare si care exprima numai o stare de spirit este lipsita de orice actiune concreta ( puteti sa spuneti ce consecinta credeti ca ar putea avea demersul dvs ? ) , spre deosebire de cea pe care am citat-o anterior dar care cel putin incearca ceva . Acum sper ca ati inteles dvs si nu a mai ramas nici o neclaritate de lamurit.

    • Domnule Simion,

     Eu, spre deosebire de domnul Dogaru am facut cateva propuneri legislative impreuna cu colegii mei din APEC . Doua dintre ele au ajuns unde trebuie si Codul Fiscal s-a modificat. Stiu, este putin dar este mai mult decat nimic. Si nu ne oprim aici. Asa incat va pot spune ca am dreptul sa ma indignez public atata timp cat nu am stat degeaba pana acum.
     Dvs confundati initiativa cu articolul, de aceea v-am intrebat despre ce initiativa vorbiti.
     Si ca sa vedeti ca nu vorbesc aiurea va rog sa intrati pe link–urile de mai jos :
     http://www.apec-romania.ro/proiecte/proiecte-apec.html
     http://initiativa-legislativa.avocatnet.ro/proiect/proiecte%7Cdetaliu/projectID_47/Propunere-modificare-Art-115-Cod-Procedura-Fiscala.html

     • Doamna Ambro,

      Regret ca va dezamagesc , dar nu confund nimic. In articolul dvs aici de fata nu scrie nimic despre nici o propunere legislativa ( acum ati mentionat asa ceva ) . Pe de alta parte , initiativa dvs de a scrie un articol retoric si din perspectiva contribuabilului este una, initiativa sau propunerea / propunerile legislativa/e, alta.
      Pe de alta parte , initiativele si propunerile dvs legislative de „inovare” a sistemului („am facut cateva propuneri legislative impreuna cu colegii mei din APEC „ ) :

      http://www.apec-romania.ro/proiecte/proiecte-apec.html
      http://initiativa-legislativa.avocatnet.ro/proiect/proiecte%7Cdetaliu/projectID_47/Propunere-modificare-Art-115-Cod-Procedura-Fiscala.html

      nu sunt exterioare sistemului, sunt facute de fapt in cadrul lui ( dvs si colegii dvs de la APEC ati facut o propunere legislativa care poate fi adoptata sau nu, dar care nu schimba de loc natura sistemului ).
      Pe de alta parte , stim cu totii de zecile de mii de initiative , modificari si propuneri initiative legislative si in toate domeniile care au fost deja facute si adoptate, sau zac pur si simplu prin sertare. Mai exact , de peste doua decenii toate codurile ( penal, fiscal, etc. ) se modifica in mod constant deci avem permanent instabilitate legislativa , haos social, incertitudine , nesiguranta si stres iar efectul general este ineficienta sociala generalizata si durerea de cap a cetatenilor .
      Initiativa tanarului specialist amintit mai sus este exterioara sistemului si pentru prima data presupune testarea comportamentului functionarilor si a functionalitatii institutiilor de catre contribuabil ( simplu cetatean sau expert) ori asta il intereseaza pe cetateanul hingherit de toate institutiile statului . In schimb, dvs si colegii dvs din CECCAR, APEC,etc ca si asociatiile din profesiile zise liberale, aparati de fapt interesele membrilor asociatiilor respective nu interesele simplului contribuabil .
      In acest context este foarte interesat de mentionat existenta in anul 2006 a unei propuneri legislative dupa un model european ( inmormantata ulterior intr-un sertar , dar niciodata sa nu spui niciodata ! ) care avea exact menirea desfiintarii privilegiilor de care beneficiaza asociatiile asa-ziselor profesii liberale devenite de fapt caste :

      „Un proiect de lege privind profesiile liberale ameninta serios privilegiile asociatiilor care reglementeaza in prezent acest tip de meserie. Este vorba despre barourile de avocati, despre uniunile notarilor, colegiile medicilor sau despre ordinul arhitectilor. Initiat de fostul parlamentar PNL Ioan Ghise in aprilie 2006, alaturi de alti 19 deputati liberali, proiectul vizeaza crearea unui cadru concurential in interiorul profesiilor de avocat, medic, farmacist, arhitect, auditor financiar, notar public, psiholog sau contabil. „Intrarea pe piata serviciilor pentru practicarea profesiilor liberale este in mod neprincipial conditionata de acceptul concurentilor aflati deja in activitate si in conditiile stabilite de acestia”, se stipuleaza in expunerea de motive ce insoteste proiectul legislativ.

      Sursa : http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2006-10-19/parlamentul-pregateste-spargerea-castelor.html

      Daca tot am ajuns la acest subiect , reiau o intrebare pe care v-am adresat-o intr-un comentariu la articolul dvs anterior :

      „Puteti de exemplu sa confirmati sau sa infirmati daca un contabil acreditat CECCAR trebuia sa cedeze in trecut ( sau chiar si acum ) un procent din incasarile lui personale( sau un procent din cifra de afaceri , nu mai retin chiar exact formularea ), asociatiei din care face parte ( nu este vorba de cotizatia de membru care este cu totul altceva ) ? Precizez, informatia mi-a fost furnizata in urma cu cativa ani de o contabila autorizata CECCAR care mi-a confirmat categoric existenta aceastei “taxe”.

      In concluzie, propunerile dvs si ale colegilor dvs privesc mai degraba interesele asociatiei /asociatiilor dvs profesionale spre deosebire de initiativa domnului Dogaru care nu este o propunere legilativa , dar se refera la ceea ce intereseaza contribuabilul de rand si care nu are o asociatie care sa ii reprezinte interesele.

 8. Vorba multa Sara is omului GATA ! Puneti in practica greva financiara nimeni nu Mai plateste mimic ,TVA, Taxe,nu cuumpara,nu Vince,aunt de accord sa incepem.cand pornim?say e numai vorba de boo,so facem in pantaloni…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Beatrice Ambro
Expert contabil autorizat CECCAR. Practica contabilitatea de 17 ani. Din anul 2010 a infiintat impreuna cu mai multi colegi Asociatia Profesionala a Economistilor si Contabililor din Romania - www.apec-romania.ro In prezent este vicepresedinte APEC si lucreza ca director economic la o societate comerciala

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro