luni, iunie 17, 2024

Guvernul României trimite compuneri la Poșta redacției

Mărturisesc că nu îmi face nici cea mai mică plăcere ca la doar 24 de ore după publicarea editorialului în care mă ocupam de felul în care dl. prof.univ.dr. Tudorel Toader, a acceptat toate umilințele din lume, a admis să fie bajocorit de unii dintre cei mai josnici vorbeți ai PSD doar spre a mai fi păstrat în guvernul României, să mă ocup exact de aceeași jalnică persoană.
Insul cu pricina pare-se că și-a reamintit de perioada lui de glorie, de vârsta tinereții revoluționare, de vremurile în care fiind procuror comunist era apreciat nu doar de șefii lui ierarhici, de superiorii lui pe linie de partid, ci și de oamenii Securității și s-a apucat să scrie nici mai mult, nici mai puțin decât un denunț. În spațiul căruia a inserat toate relele din lume despre fostul procuror șef al DNA, doar- doar va convinge lumea că doamna Laura Codruța Kὄvesi nu are nici cel mai mic drept de a aspira la postul de procuror șef european.
După ce a terminat de compus scrisoarea, dl. Tudorel Toader a pus-o frumușel în plic și a expediat-o pe adresa cunoscutului mare cotidian The Financial Times. Care a publicat-o exact acolo unde îi era locul. În spațiul rubricii Ne scriu cititorii.
Câteva ore mai târziu, dl. Tudorel Toader a făcut publică informația în conformitate cu care scrisoarea cu pricina nu i-ar aparține doar ilustrei lui persoane. Ci că este asumată de întreg guvernul României. Care a cunoscut-o, a analizat-o, a întors-o pe toate fețele și,în final, i-a aprobat expedierea. Cum spuneam, scrisoarea aceasta a apărut în spațiul rubricii destinate dialogului cu cititorii. Foarte bine. Publicând scrisoarea cu pricina Financial Times a comis o singură eroare. A uitat să adauge îndemnul Mai trimiteți!. Utilizat de ziare și reviste spre a nu jigni prea tare veleitarii care, în lipsă de ceva mai bun, își pierd vremea trimițând epistole la Poșta redacției.

Financial Times a intuit însă foarte bine adevărata calitate a membrilor guvernului României. O adunare de amatori, de nepricepuți și de ființe mărunte.
Comentariul apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

7 COMENTARII

 1. ” dl. prof.univ.dr. Tudorel Toader, a acceptat toate umilințele din lume, a admis să fie bajocorit de unii dintre cei mai josnici vorbeți ai PSD…”

  „Cine se aseamănă se adună”, prin urmare, nu-i loc de compasiune.

  În ceea ce privește scrisoarea…ea nu-i deloc „o scrisoare pierdută”, ci este vorba despre un text asumat de întreg guvernul celui de-al șaptelea stat [ca mărime] al Uniunii Europene, aflat în prezent la Președinția Consiliului UE, fapt confirmat de către vicepremierul Daniel Suciu. Așadar, nu-i doar „un belet” semnat de 2Dorel.

  • Stimate D-le Constantin,”guvernul celui de….” este cel mai slab guvern din istoria României,format,majoritar,din niște impostori,oameni școliți pe la fabricile de diplome,incompetenți. Acest guvern este o Rușine a Europei! Vice prim ministru Suciu este un fost scribalau impertinent pe la o obscura fițuica din Bistrița!

   • Asa-i, domnule Sorin Costina, dar asta este guvernul legitim al celui de-al … stat, deci are aceasta autoritate…
    Haideti sa facem sa nu mai fie. La urmatoarele alegeri, la proteste, de fiecare data cand avem ocazie, cu fiecare reprezentare individuala in fata unui alt cetatean european.
    Cand ne-o veni randul la urmatoarea rotatie sa avem un guvern demn de respect.
    Trebuie sa recunoastem spiritul UE de a nu respinge acest guvern de muhaiele, … ceva ce noi am fi tentati sa facem, dar ar fi echivalent cu respingera intregului popor roman … desigur ca multi dintre noi nu ar merita aceasta umilinta.
    E destula umilinta ca suntem reprezentati de ei.
    Ar fi culmea sa fim si exclusi din cauza asta…

 2. Si aproape instantaneu a aparut si nu stiu care ministri din Guvernul Dancila
  care a lovit naprasnic un alt stat – fruntas in Europa. Ma refer la Finlanda care in urma cu trei luni se oferea sa se substituie Romaniei in exercitarea Presedintiei rotative.
  Repetentul din Romania si-a permis sa isi bata joc de finandezi pe motiv ca acelasi guvern fortos de acum 3 luni in prezent A DEMISIONAT.
  Cetateanul valah s-a crezut spiritual oferindu-se – in numele Givernului de toata jena
  din care face parte – sa asigure și urmatoarele 6 luni de presedintie pe considerentul ca Finlanda nu ar fi capabila.
  Trebuie observat ca interventia impertinentului seamana teribil cu acelea pe care le practica Adrian Nastase cand el era mare si tare , iar Romania nu-si gasise inca pozitia incovoita implementata cu mari eforturi abia de Traian Basescu.
  Nu mi se pare firesc sa pastram tacerea asupra acestei intamplari. Avem in fata un roman care a schitat un gest neprietenessc fata de niste demnitari starini – deci normal si patriotic este sa tinem cu strainii delimitandu-ne de individ.
  Daca vrea sa fie acceptat individul r trebui sa se straduiasca sa obtina 5 – 6 decoratii de la toate puterile starine relevant – si pe urma mai vorbim.

 3. Pai asta este esenta democratiei, aceea de a-i permite si unuia ca Tudorel sa trimita scrisori in ziare importante.
  Poate asa intelege si el cat de important este sa avem o justitie independenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro