luni, ianuarie 17, 2022

Halucinațiile lui Liviu Dragnea sau cum a devenit Jandarmeria Română brațul înarmat al PSD

Președintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea, a inaugurat seria declarațiilor halucinante din colecția toamnă-iarnă chiar în seara zilei de 1 septembrie, la sfârșitul CEXN-ului. Atunci când, probabil, tulburat de rebeliunea d-nei Gabriela Firea și dând expresie mai vechi sale obsesii referitoare la protocoale, a pretins că ar avea cunoștință despre existența unui protocol secret de colaborare între DNA și TVR.
Președintele-director general al instituției din Calea Dorobanți nr. 191, d-na Doina Gradea, a lăsat baltă distracția aferentă sinistroșeniei Cerbul de Aur, s-a urcat rapid în mașină și a dat fuguța la București să vadă ce și cum. Nu de alta, dar dacă s-ar fi dovedit că acel protocol există, Doinei Gradea îi venea sigur și rapid firman de mazil. Aceasta fiindcă este cunoscută drept o intimă și o admiratoare a “deviaționistei” Firea, plus că, într-o anumită perioadă, se lăuda oricui își afla timp să o asculte că ar fi o foarte bună amică și chiar beneficiază de protecția d-lui Liviu Maior. Devenit, între timp, persona non grata.
Din fericire, atât pentru TVR cât și pentru d-na Gradea s-a dovedit extrem de repede că toată povestea este, de la un capăt la alta, o invenție, o născocire, o creație a minții din ce în ce mai tulburate a d-lui Liviu Nicolae Dragnea. Firește, infailibilul fiu al fostului milițian șef din comuna Grația-Teleorman nici nu a retractat, nici nu a găsit de cuviință să își ceară scuze. El este infailibil, el este noul Stalin, noul Gheorghiu-Dej, noul Ceaușescu, iar dacă protocolul DNA-TVR nu există, la o adică, Dragnea poate da ordin să se întocmească o plastografie. Președintele tot mai toxicului PSD a învățat foarte bine lecția bătrânilor staliniști după metodele cărora conduce spre dezastru nu doar partidul, ci însăși România.
După data de 1 septembrie, numitul Dragnea Nicolae Liviu și-a luat o săptămână de vacanță spre a se bucura de calmul, tihna, luxul pe care i le oferă prezența în imediata lui vecinătate a duduii sfertocentenare Irina Tănase. A revenit pe ecranele Televiziunii Antena 3, duminică, 9 septembrie, într-un interviu jenant nu atât pentru el, Dragnea este deja acoperit definitiv de ridicol, ci pentru jurnalistul de odinioară Răzvan Dumitrescu. A debitat el, daddy Dragnea, în cursul înscenării mediatice cu pricina verzi și uscate, a făcut promisiuni, a dezvăluit programe minunate, încă și mai nerealiste decât cele pe care le clocea repauzatul întru Domnul și în veci neiertatul Ceaușescu Nicolae, și a plusat plasând gogomănia referitoare la informațiile sigure aflate în ilustra lui posesie, privind finanțarea externă a pretinsei tentative de lovitură de stat ce ar fi fost dejucată de eroica noastră Jandarmerie și de noua Ecaterina Teodoroiu, vida Carmen Dan, în seara zilei de 10 august.
Bun. Ce mi-e doamna Dan, ce mi-e domnul Dragnea? Cu elucubrațiile lor, debitate în scopul perpetuării abuzive a puterii PSD-ALDE și a salvării de la întunericul celulei a lui Daddy ne-am obișnuit deja de multă vreme. Dar ca miercuri, 12 august, Jandarmeria Română, aflată sub conducerea unei marionete pe nume Cazan Laurențiu, să se dovedească atât de compromisă, atât de ruptă de realitate, de străină de orice urmă elementară de bun simț, să își mai probeze o dată slugărnicia, imoralitatea, absența oricărei reminiscențe de coloană vertebrală și să ajungă până la demența de a depune la DIICOT o sesizare în care îi cântă în strună și repetă halucinațiile lui Liviu Dragnea, denunțând o imaginară tentativă de lovitură de stat, nu mă așteptam.
Cred că nici o minte normală nu și-ar fi putut închipui că, în anul de grație 2018, una dintre instituțiile militarizate ale Statului Român, recte Jandarmeria, va decădea moral în asemenea grad încât să devină ceea ce era odinioară pentru PCR, Securitatea.
Din ziua de 12 septembrie 2018, Jandarmeria este, cu acte în regulă și fără putință de tăgadă, brațul înarmat al PSD.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. Exista un sambure de adevar:
  Lovitura de stat este deja data (infaptuita) – este fapt implinit nici vorba de „tentativa”!
  In statul numit Romania, puterea absoluta, prin controlul asupra aproape tuturor institutiilor statului este detinut de un condamnat penal, in dispretul Constitutiei (controlul constitutional este infaptuit tot de el).
  El guverneaza, tot de facto, printr-un interpus – de asemenea consamnat penal – Darius Valcov, care, din pozitia de consilier al marionetei prim-ministru, dicteaza deciziile guvernului si agreseaza sau ameninta cu agresiunea, persoane si institutii care nu i se subordoneaza fara ezitare.
  In mod practic Romania este ocupata de o banda care in acest moment lupta pentru a-si consolida pozitile intr-un mod care sa-i permita mentinera la putere pe termen nelimitat si discretionar.
  Daca cei care au buna credinta si competenta/inteligenta sa vada grozavia situatiei si sa actioneze la timp pentru oprirea acestui grup banditesc, vor continua sa nu actioneze, lucrurile pot scapa de sub control iar Romania va merge cu pasi rapizi spre desfiintare.
  Forta de munca activa paraseste tara intr-un ritm nemaivazut, nefiind dispusa sa traiasca intr-un stat controlat de banditi, si uzand inca de libertatea de circulatie oferita de apartenenta la UE, dar asta duce la dezechilibrarea balantei de forta, tocmai in favoarea banditilor.
  Timpul lucreaza in favoarea lor.
  Ezitarile in initierea de actiuni concrete, nu fac decat sa-i intareasca.

 2. …”sinistroșeniei Cerbul de Aur,” Cu asta nu sunt de acord . Cerbul de Aur a fost un mare festival international si sper sa ramana asa. Mi-as fi dorit sa fie organizat de o televiziune privata, ceva, insa bine ca macar exista din nou.
  Exista riscul ca lui Dragnea Psihedelicul sa i se urce la cap toate aceste victorii ale sale impotriva statului de drept si sa capete si mai mult curaj. In momentul in care domini pe cei din jur si toti se supun vointei tale si iti aduc laude, esti pe cale de a deveni un dictator cu acte in regula. La fel se intampla si cu Orban, Kacinsky, Putin, Dragnea, Erdogan. La Trump este alta poveste pentru ca nu stiu cat de adulat este el in cercul lui de apropiati. Pentru toti acesti lideri regulile democratiei nu au aceeasi semnificatie ca pentru ceilalti si nu se aplica.

 3. Revin, fiindca citesc niste stiri halucinante: cel mai puternic om in stat (de facto), cel care controleaza guvernul si comanda actiunile Minsterului de interne, care controleaza principalul organ de represiune al statului, zice ca are indicii clare ca s-a incercat o lovitura de stat; ministrul cu fusta al internelor desi avea informatii care au condus-o la decizia de a aduce forte suplimentare in Capitala nu a organizat vreun comitet de interventie si a lasat sa se desfasoare evenimentele fara sa informeze si sa convoace toate institutiile abilitate, luand (sau nu) decizii arbitrare, desi declara ca nu era responsabilitatea ei.

  Se aude acolo in fund?
  Domnule Presedinte, nu ar fi cazul sa uzati de prerogativele speciale pe care INCA le mai aveti (avand voturile mai multor milioane de cetateni care, printre altele v-au imputernicit si cu dreptul de a declara situatiile astea speciale, peste capul parlamentului – actual prozonier al unei bande) sa declarati situatia speciala, s-o demiteti pe doamna ministru incapabila sa preluati conducerea organismelor de forta pana la restabilirea ordinii si inlaturarea pericolului uneilovituri de stat?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

România se joacă de-a școala

Școala ar trebui să fie piatra de temelie a vieții. Rolul școlii nu este doar de a livra informație semestru după semestru...

Don’t Look Up: Este schimbarea climei ca o cometă sau ca un diabet?

Difuzat pe 24 decembrie 2021, Don’t Look Up a devenit rapid o alegorie pentru situația curentă a dezbaterilor polarizate despre riscurile existențiale...

Planul de refacere a URSS în marș: după ce s-a asigurat de Belarus și Armenia, Moscova a luat și Kazahstanul înapoi

"Kazahstanul este acum într-un joc geopolitic (...) Rusia a intrat deja, a trimis trupe. CSTO este Rusia. Aceasta este o ocupație...

Daca e de rău, nu apare în presă!

Exact acum un an scriam un articol despre relația energie și presă. Probabil explicațiile de atunci sunt valabile și în spețele de...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro