luni, mai 29, 2023

Iluzii și manipulări grosolane

Cum nu IQ-ul și nici gândirea logică o dau afară din Palatul Victoria pe doamna Viorica Vasilica Dăncilă, premierul de coșmar al României, insa prin comparație cu care și fostul prim-ministru ceaușist Constantin Dăscălescu dobândește circumstanțe atenuante, până la urmă nu e tocmai foarte greu de înțeles de ce asociațiile magistraților au fost invitate la negocieri doar după adoptarea și publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței 7/2019.
Probabil că doamnei Dăncilă, despre care aflu că ar fi avut dificultăți, odinioară, să treacă examenul de admitere la treapta a doua de liceu, îi este necunoscută ceea ce se cheamă în matematică ordinea operațiilor. Care și în politică, precum în matematică, este riguroasă, adică nenegociabilă.
Nu m-a mirat să aflu nici faptul că ministrul Justiției, dl. Tudorel Toader, despre care s-a dezvăluit recent că a întreținut, înainte de 1989, pe vremea când era procuror comunist, cele mai cordiale relații nu doar cu organele de partid, ci și cu cele ale Securității, acestea dând “o înaltă apreciere” activității sale, și-a închipuit că ar putea ca, în relația lui cu magistrații, să aplice metoda celor 100 de lei promiși, în disperare de cauză, de Nicolae Ceaușescu, atunci când se vedea cu ochiul liber că totul se prăbușește și că domnia Stejarului din Scornicești nu este mai mult decât o chestiune de zile.
Căci cu recursul la cei 100 de lei aruncați drept pomană de șeful comuniștilor români poporului care nu mai putea să îl suporte seamănă pretinsa concesie ce ar fi făcută procurorilor grație cărora extraneilor nu li se va mai acorda dreptul de a se prezenta la concursurile în vederea ocupării posturilor de conducere ale Marilor Parchete. Ca și celelalte modificări de ochii lumii operate ieri de Slugărelul de la Justiție în catastrofala Ordonanță 7/2019.
Ceea ce mă miră este să văd cum poate accepta pe mai departe dl. Tudorel Toader să dețină statutul de cârpă, de ciucă a tuturor bătăilor de joc pe care și le îngăduie în raport cu persoana domniei sale cei aflați la vârful PSD. Omul acesta nu roșește, nu simte urmă de jenă, este doar supus, arghirofil, ridicol.
Conducerea social-democraților români se pare că a înțeles, în fine, că e groasă. Că, dincolo de organizațiile din justiție pe care le controlează, corespondentul sindicatelor galbene, de cozile de topor care au acceptat să facă jocuri politice minore, există procurori și judecători cinstiți care nu acceptă nici cumpărarea, nici păcăleala. Că mișcările lor de protest nu vor putea fi stopate cu una, cu două. Că judecătorii și procurorii nu pot fi impresionați de amenințările atât de grobianul domn Eugen Nicolicea care la 50 de ani absolvea Dreptul la distanță.
Dl. Florin Iordache, vicepreședintele Camerei Deputaților și un expert în ducerea la bun sfârșit a treburilor murdare plănuite de conducerea partidului din care face parte, l-a acuzat zilele trecute pe dl. Tudorel Toader că nu s-ar fi consultat cu magistrații. Măcar în aceasta privință dl. Iordache are dreptate și cel puțin o dată în viață același domn nu emite un enunț complet mincinos. Și cu toate acestea autorul celebrei Ordonanțe 13/2017 comite ceea ce se cheamă minciuna prin omisiune. Făcând din dl. Toader acarul Păun, dl. Iordache încearcă să ne păcălească sperând că noi nu am ști că Ordonanța 7 a fost aprobată de plenul guvernului României. Iar trimiterea ei spre publicare în Monitorul Oficial a fost hotărâtă de doamna prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă.
Să nu fi aflat oare doamna Dăncilă că este responsabilă pentru ceea ce semnează? Să nu știe nimic Executivul țării despre ceea ce înseamnă solidaritatea și răspunderea guvernamentală?
Comentariu apărut concomitent pe site-ul  contributors. ro și pe blogurile ro adevărul.ro

Distribuie acest articol

8 COMENTARII

 1. Doamna Dancila a spus, cu subiect si predicat ca nu era de datoria dumneaei sa verifice daca ministrul justitiei a cerut vreun aviz fie si consultativ.
  Era treaba ministrului justitiei … ca doar ea nu poate sa le faca pe toate. Nu are atatea specializari :-)
  Ca ea este iresponsabila datorita/din cauza nivelului intelectual scazut e vizibil de pe Marte, nu trebuie musai sa se autodeclare… sau, stiu eu o fi fost ceva de genul „onorata instanta, am fost un dobitoc!” .
  Poblema responsabilitatii incepe sa se transfere pe umerii celor care accepta ca o astfel de persoana sa ocupe o astfel de pozitie

 2. Numirea domanei Dancila in functia de premier al Romaniei de catre presedintele Johannis a fost geniala, ceva mai bun se putea intampla. Compromitera PSD-lui este totala, sondajele si reactiile cetatenilor fiind pe masura. A fost o numire cu bataie lunga, erodarea PSD-lui astfel incat la alegerile care vor urma acesta sa fie ocolit de cat mai multi cetateni ai tarii. Cum putea altfel presedintele interveni in jocul politic din Romania ? PSD-ul va fi batut cu propriile arme care se pot numi prostie , incompetenta si altele. PSD-ul trebuie eliminat din viata politica a tarii si asta se poate intampla democratic numai prin vot, rezistenta si proteste pe scara larga.
  Cel mai mare partid din Romania trebuie redus la nivelul care il merita, neluarea lui in seama si marginalizarea sa. Numai astfel pot apare noi forte poltice care vor putea produce schimbari politice si economice majore in Romania. PSD-ul este anchilozat si un partid care sta pe picoare de lut , praful se va alege de el. Este un proces dureros dar necesar prin care trebuie sa treaca electoratul roman pe drumul sau catre maturitatea politica necesara fara decare nu se poate instala o democratie cum multi si-o doresc.

  • PSD poate avea sanse mult mai mari decat crede lumea.

   Nu as subestima puterea propagandei profesioniste. E destul de slaba, dar intr-o tara ca Romania, are sanse de succes.

   ///

   In plus, daca adunam procentele PSD cu cele ale PRo-Romania ce iese? hmmm….

  • :-)

   Nene Mike, ma tem ca ai scris pe internet ceva ce trebuia sa fi scris in jurnalul intim.
   E weekend, mai bea omul o bere, dar insa totusi…
   Pe-aici sint si copii care citesc ce se scrie…

 3. Doar dl Iohannis si-a adus aminte de data de 2 martie de acum 30 ani. Poate ca memoria germana este mai putin scurta decat cea romaneasca. Bravo dlui!

 4. Dacă politicienii de azi ar fi judecați după faptele lor în raport cu acuzațiile și învinuirile aduse lui Ceaușescu – mă tem că rămânem fără clasă politică!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro