duminică, mai 22, 2022

În atenţia domnului premier: Test de aptitudini generale pentru demisie

La concret: demisia de onoare, la care ţin partenerii europeni, e de onoare, sau e de fraieri?

Set standard de întrebări uşoare (puteţi suna un prieten şi mentor, dacă-i lasă celularul în celulă):

– Aţi zis că faceţi cel mai cinstit guvern? Aţi zis. Păi, plagiatul e cinstit?

– Aţi dat nişte oameni afară din guvern pentru plagiat, fiindcă plagiatul nu e cinstit? Aţi dat. E cinstit să mai rămîneţi?

– Domnul Năstase ce zice? Aşa, în general.

– Ce e valabil în cazul altora, în cazul dumneavoastră nu e valabil? Exemplul personal, chestii?

– Asta cu plagiatul e un mizilic, o bazaconie, prin comparaţie cu marile probleme ale ţării, pe care trebuie să le rezolvaţi, beneficiind de încrederea majorităţii populaţiei, după cum s-a văzut la alegerile locale, nu la cele generale, dumneavoastră nefiind primar, ci premier?

– Ungaria şi Germania n-au probleme mari, ci doar mici? (Domnul Năstase cum consideră?) Băieţii aceia, preşedintele Ungariei şi ministrul apărării din Germania, au zburat fiindcă au plagiat? Au zburat. Vedeţi, e cutuma aia, europeană, cu demisia de onoare. Pe care partenerii europeni, cu care vreţi atît de mult să va întîlniţi doar dumneavoastră, numai dumneavoastră, în exclusivitate, o iau în serios. În sensul că ţin la ea.

– Onoarea contează sau nu? (Domnul Năstase spre ce înclină?)

– La concret: demisia de onoare, la care ţin partenerii europeni, e de onoare, sau e de fraieri?

– Vreţi să le spuneți partenerilor europeni, sportiv, că sînt nişte fraieri? Sau papagali, dacă preferaţi?..

– Dacă nu vreţi, ce le spuneţi, totuşi, în caz că întreabă? Le-o băgaţi pe aia, cu “am uitat să pun ghilimele” sau pe-aia cu “doctoratul nu contează, dacă vreţi, renunţ la el”?

– Dacă nu vă întreabă nimic, înseamnă că e bine ce-aţi făcut, sau înseamnă că se uită la dumneavoastră ca naturalistul la rîmă, în tăcere? (Optica domnului Năstase care ar fi?)

– Au şi ei destui hoţi printre ei, ba încă din ăia adevăraţi, bandiţi în toată legea, nu amărîţi care au plagiat la doctorat? Să le-o spuneţi, precis spargeţi cu gluma asta. De pildă, înainte să negociaţi banii pe care trebuie să ni-i mai dea, că altfel n-avem pe unde scoate cămaşa.

– Hoţul neprins e negustor cinstit. Dar cînd e prins, ce e? Negustor cinstit prins că e hoţ, adică necinstit, sau cinstit în continuare? Ca încadrare juridică. (Domnul Năstase cum s-ar pronunţa?)

– Cine greşeşte trebuie să plătească, sau numai unii trebuie să plătească iar alţii nu, în funcţie de sondaje? O opinie ca premier, lider de partid şi jurist.

– Sondajele dau mereu acelaşi rezultat? Dacă da, mai avem nevoie de alegeri? Dacă nu, credeţi că românii sînt mîndri că au premier plagiator?

– Alegătorii din România sînt: foarte proşti, normal de proşti, proşti ca peste tot, altă variantă?

– Realitatea e cea de la Realităţi şi Antene, sau cea din realitate? (Domnul Năstase împachetează?)

– Sînteţi de acord cu teza: “Fiindcă românii sînt hoţi, le place să fie conduşi de un hoţ (vorba aia, e vreunul care n-a plagiat, ca să-şi treacă în CV şi-un doctorat)?”

– Dacă sînteţi de acord, atunci, în ideea de guvernare cinstită, sinceră, transparentă, nu vreţi ca USL să meargă la alegerile generale cu sloganuri ca: “Un hoţ pentru o ţară de hoţi!!!”, “Plagiatorul şi poporul!!!”, “Jos dictatorul, sus Plagiatorul!!!”, “Un plagiator, garanţie pentru viitor!!!”, “Eu fur, tu furi, toţi furăm – România s-o salvăm!!!”

– Dacă nu, ce faceţi? Tot aşa, în general. Bine? Şi domnul Năstase? (Îşi ia colecţia de artă pe iPad? Îl lasă cu iPad?)

Articol aparut in Revista Kamikaze, preluat cu acordul autorului.

Distribuie acest articol

16 COMENTARII

  • Asa este: de ce sa ne mai ocupam de furturi (indiferent de care tip sunt ele), cand avem atatea probleme pe cap?

   Asta cu conditia sa fie vorba de furtturi din USL, ca daca este vorba de furturi ddinspre PDL, atunci avem timp sa stam si la televiziuni si sa ne pieptanam ect…

 1. De mai bune de 22 de ani de fapt de prin 1947 spiritul acestui popor a fost deformat si aproape distrus: minciuna si nemunca au fost valorile de baza ale socialismului (din fericire n-am ajuns la comunism). Urmasii ideologici ai lui ilici iliescu (NU am respect pentru criminali) au ideea ca pot continua in acelasi mod pentru ca de la o conducere dictatoriala simpla s-a trecut la haita. Din pacate pentru ei nu realizeaza ca s-a cistigat o bruma de democratie si libertate de expresie si mai mult ca MILIOANE de romani aflati in pribegie compara sistemele democratice din tarile de adoptie cu mizeria neo-comunista (termenul indragit al criminalului ilici iliescu0.Acest ponta (am un respect ZERO pentru obraznicia acestui neo-comunist devenit procuror dupa ce a fost un NIMENI daca nu infractor pe strazile Parisului) mic dictator plagiator are senzatia ca poate pacali o lume intreaga. Trebuie sa ii se spuna ca intr-o lume NORMALA acest comportament NU este acceptat si ca acest popor nu poate fi condus in continuare de hoti, diletanti si plagiatori.

 2. Si pe Al Batran l-ai intrebat? Ai vorbit cu Corlatean? Da’ dom’ Nastase, el o fi apucat sa-l intrebe pe Al Batran? Ce zicea? Ca nu mai are de unde sa-l ia pe Brucan? S-a ramolit si asta!

 3. „Cel mai cinstit?”

  gradul asta de comparatie o fi el superlativ, dar ramane relativ. N-a spus ca va face un guvern foarte cinstit, doar cel mai cinstit.
  Multi cred ca inca are sanse.

  Dar demisia de onoare ar i fost de mult timp necesara. Fara discutie!
  Unii sustineau ca inca din momentul in care s-a dovedit ca numirile sale nu erau cele mai fericite. Era vina lui. Dar a cui a fost atunci vina ca si el, plagiator cu acte, fu numit?

 4. Superb articol!

  Când unul zice că ești hoț, îi râzi în față. Când al doilea îți zice că ești hoț, zici că ai luat și tu acolo puțin. Dar când îți zice și al treilea, ce faci?

 5. Te rugam iubit fost conducator , sa nu mai faci asta !!! Avem nevoie de tine , sa-l indrumi in continuare pe Victor Ponta, spre cele mai inalte culmi !!! Saracuzul de Victoras-plagiatoras, fara ghidaj de la dom profesor va fi o frunza batuta de vant si manbata de gura lui Crinisor. Deci aveti…mila!

  • Eu, personal, cred ca lui Ponta ii convine cel mai mult: dupa ce l-a facut si pe onorabilul dom’ Iliescu sa zica precum dansul in problema Gioana si a scapat de doi dintr-un foc, dupa ce l-a trimis pe Ioan Rus dupa tigari la Cluj, acum descotorosirea de SapteCase nu poate decat sa-l reconfirme la pesedea. De asta, ca si de Oprea si Diaconescu l-a scapat altul, dar lucreaza pentru iel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Alexandru Hancu
Alexandru Hancu a lucrat pentru BBC si este unul dintre creatorii site-ului happyfish.ro.

conferinte Humanitas

 

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este banner-contributors-614x1024.jpg

„Despre lumea în care trăim” este o serie anuală de conferințe și dialoguri culturale şi ştiinţifice organizată la Ateneul Român de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Editura Humanitas și Asociația ARCCA.  La fel ca în edițiile precedente, își propune să aducă în fața publicului teme actuale, abordate de personalități publice, specialiști și cercetători recunoscuți în domeniile lor și de comunitățile științifice din care fac parte. Vezi amănunte.

 

Carte recomandată

Anexarea, în 1812, a Moldovei cuprinse între Prut și Nistru a fost, argumentează cunoscutul istoric Armand Goșu, specializat în spațiul ex-sovietic, mai curând rezultatul contextului internațional decât al negocierilor dintre delegațiile otomană și rusă la conferințele de pace de la Giurgiu și de la București. Sprijinindu-și concluziile pe documente inedite, cele mai importante dintre acestea provenind din arhivele rusești, autorul ne dezvăluie culisele diplomatice ale unor evenimente cu consecințe majore din istoria diplomației europene, de la formarea celei de-a treia coaliții antinapoleoniene și negocierea alianței ruso-otomane din 1805 până la pacea de la București, cu anexarea Basarabiei și invazia lui Napoleon în Rusia. Agenți secreți francezi călătorind de la Paris la Stambul, Damasc și Teheran; ofițeri ruși purtând mesaje confidențiale la Londra sau la Înalta Poartă; dregători otomani corupți deveniți agenți de influență ai unor puteri străine; familiile fanariote aflate în competiție spre a intra în grațiile Rusiei și a ocupa tronurile de la București și Iași – o relatare captivantă despre vremurile agitate de la începutul secolului al XIX-lea, ce au modelat traiectoria unor state pentru totdeauna și au schimbat configurația frontierelor europene. Vezi pret

 

 

 

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro