duminică, iulie 21, 2024

În PSD, un nou Liviu Dragnea stă deja la pândă

Antologică, obligatoriu de conservat în arhive, fotografia în care doamna V. V. Dăncilă, premonitoriu îmbrăcată în negru, este imortalizată înconjurată de femeile cu funcții din PSD. Intenția acestora fiind de a o consola pe respectiva Femeie și Mamă fiindcă voința Parlamentului a făcut astfel încât, în fine, să îi fie luată jucăria preferată. Guvernarea la care, în mod normal, nu ar fi avut dreptul să ajungă niciodată.
Fotografia respectivă trebuie păstrată fiindcă mai mult ca sigur peste cel mult patru luni va putea fi pusă în antiteză cu o alta. În care aceeași V. V. Dăncilă, indubitabil nu doar perdantă la alegerile prezidențiale, ci și debarcată din fruntea PSD în urma unui CExN fulger care o va scoate vinovată pentru tot și pentru toate, va lua însingurată drumul spre Teleormanul din care, pentru binele românilor și al țării, nu ar fi trebuit să fie scoasă niciodată. Vineri seara, cu ocazia CExN, am avut parte de o primă repetiție a acestui viitor spectacol.
Până atunci însă, pentru a salva ceea ce se mai poate salva după guvernarea dezastruoasă PSD-ALDE, Opoziția, în fine ieșită victorioasă, cât și președintele Klaus Iohannis al cărui rol la victoria parlamentară de joia trecută se impune apreciat așa cum se cuvine au obligația să grăbească găsirea procedurilor și soluțiilor în urma cărora țara să aibă cât mai repede un Executiv cu drepturi depline.
Orice zi în plus petrecută la Palatul de Victoria de numita Dăncilă Vasilica Viorica, de miniștrii agramați, prost școliți din Cabinetul ei fantomă, de golanul Teodorovici, ajuns la andropauză, căruia îi curg balele îndată ce în raza lui vizuală se insinuează o femeie (un caz clinic personajul cu pricina, dar și un exemplu de mitocănie crasă), de agramatul Breaz care numai Dumnezeu și corpul profesoral de la Universitatea din Alba Iulia știu cum a ajuns să fie profesor universitar plin și rector, de incapabilul și veșnic transpiratul Cuc de la Transporturi, de corigentul Bogdan Matei, de păcăliciul în fustă pe nume Sorina Pintea, de pitorescul Daea, dar și de alții care nu au meritat vreodată osteneala de a le fi reținute insignifiantele nume înseamnă o primejdie pentru România.
Noul guvern va trebui să ia la puricat tot ceea ce au făcut V. V. Dăncilă și șleahta, să desființeze Secțiia specială de anchetare a procurorilor, să abroge OUG 114, să revizuiască atribuțiile PNDL, să ceară predarea riguroasă a gestiunii. Dar și să informeze prompt populația despre situația economică reală și nu numai a României. Nu ajung, nu e deloc nevoie de exerciții de retorică pe tema grelei moșteniri, sunt necesare cifre concrete și adevărate.
Îndată după instalarea noului guvern al țării, o măsură ce va trebui luată în regim de prioritate zero se impune a fi modificarea legii electorale. Aleșii locali și județeni vor trebui să își dobândească funcțiile ca urmare a unui vot în două tururi de scrutin fiindcă altminteri cei aflați acum în posturi, în majoritate de la PSD, își vor reconfirma fără probleme pozițiile. Având posibilitatea de a sabota orice măsură a noii guvernări cu gândul că până la alegerile parlamentare de la începutul iernii anului 2020 aceasta va putea fi lesne compromisă, creându-se astfel premisele repetării situației din decembrie 2016.
Adică revenirea la putere a PSD cu un alt Liviu Dragnea în poziția de tartor șef. Aceasta fiindcă așa-zișii social-democrați români au infinite, inepuizabile rezervoare de incapabili, de impostori, de gangsteri.
În schimb, nici vorbă despre competența, bună credință și patriotism. PSD este defectiv de toate acestea.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

  1. Daca PSD face ce tocmai spune textul :
    Având posibilitatea de a sabota orice măsură a noii guvernări cu gândul că până la alegerile parlamentare de la începutul iernii anului 2020 aceasta va putea fi lesne compromisă, creându-se astfel premisele repetării situației din decembrie 2016.
    Atunci poate ca isi fidelizeza votantii cei mai radicalizati (in sensul bun al cuvintului ) ,dar in fata opiniei publice isi vor crea o imagine de non patrioti si daca apar nereguli grave sau daca aceste sunt aduse in fata publicului (asa ar trebui sa se intimple ) ,pina la alegeri isi injumatatesc si jumatatea de sprijin pe care o mai au ,conform ultimilor alegeri europarlamentare . Cred ca vor cauta o cale de mijloc pentru a nu permite partidului PRO sa ocupe acest spatiu ,cit despre cei care inca mai sustin PSD si accepta atasamentul fata de actualul lider , este clar ca nu pot fi convinsi de contrariul . Este un electorat ce fie nu are si nu a avut nimic niciodata ,fie intreaga lor recunostiinta pentru ceea ce au fost si sunt azi este atasata trecutului . Doar schimbarea de generatii mai poate rezolva ceva an de an .

  2. Singurul factor care poate face mare PSD-ul este PNL-ul. Așa cum Iliescu l-a făcut președinte pe Constantinescu, cum Năstase l-a adus la putere pe Băsescu, cum tehnocrații lui Băsescu au readus la putere PSD-ul, cum Dragnea a readus dreapta la putere. Pare absurd, dar e doar o relație dialectică. Adversarii slabi și greșelile lor te fac mare. Liderii și faptele lor mari în sine și independent de opozanți sunt rare în istorie.

  3. O corectie mica: votul in doua tururi nu trebuie adoptat ca sa nu ramana primarii PSD in functii. El trebuie adoptat pentru ca nu e normal ca localitati intregi sa fie conduse de oameni care obtin 20% din voturile a celor 30% din cetatenii care se prezinta la urne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro