joi, septembrie 24, 2020

În PSD, un nou Liviu Dragnea stă deja la pândă

Antologică, obligatoriu de conservat în arhive, fotografia în care doamna V. V. Dăncilă, premonitoriu îmbrăcată în negru, este imortalizată înconjurată de femeile cu funcții din PSD. Intenția acestora fiind de a o consola pe respectiva Femeie și Mamă fiindcă voința Parlamentului a făcut astfel încât, în fine, să îi fie luată jucăria preferată. Guvernarea la care, în mod normal, nu ar fi avut dreptul să ajungă niciodată.
Fotografia respectivă trebuie păstrată fiindcă mai mult ca sigur peste cel mult patru luni va putea fi pusă în antiteză cu o alta. În care aceeași V. V. Dăncilă, indubitabil nu doar perdantă la alegerile prezidențiale, ci și debarcată din fruntea PSD în urma unui CExN fulger care o va scoate vinovată pentru tot și pentru toate, va lua însingurată drumul spre Teleormanul din care, pentru binele românilor și al țării, nu ar fi trebuit să fie scoasă niciodată. Vineri seara, cu ocazia CExN, am avut parte de o primă repetiție a acestui viitor spectacol.
Până atunci însă, pentru a salva ceea ce se mai poate salva după guvernarea dezastruoasă PSD-ALDE, Opoziția, în fine ieșită victorioasă, cât și președintele Klaus Iohannis al cărui rol la victoria parlamentară de joia trecută se impune apreciat așa cum se cuvine au obligația să grăbească găsirea procedurilor și soluțiilor în urma cărora țara să aibă cât mai repede un Executiv cu drepturi depline.
Orice zi în plus petrecută la Palatul de Victoria de numita Dăncilă Vasilica Viorica, de miniștrii agramați, prost școliți din Cabinetul ei fantomă, de golanul Teodorovici, ajuns la andropauză, căruia îi curg balele îndată ce în raza lui vizuală se insinuează o femeie (un caz clinic personajul cu pricina, dar și un exemplu de mitocănie crasă), de agramatul Breaz care numai Dumnezeu și corpul profesoral de la Universitatea din Alba Iulia știu cum a ajuns să fie profesor universitar plin și rector, de incapabilul și veșnic transpiratul Cuc de la Transporturi, de corigentul Bogdan Matei, de păcăliciul în fustă pe nume Sorina Pintea, de pitorescul Daea, dar și de alții care nu au meritat vreodată osteneala de a le fi reținute insignifiantele nume înseamnă o primejdie pentru România.
Noul guvern va trebui să ia la puricat tot ceea ce au făcut V. V. Dăncilă și șleahta, să desființeze Secțiia specială de anchetare a procurorilor, să abroge OUG 114, să revizuiască atribuțiile PNDL, să ceară predarea riguroasă a gestiunii. Dar și să informeze prompt populația despre situația economică reală și nu numai a României. Nu ajung, nu e deloc nevoie de exerciții de retorică pe tema grelei moșteniri, sunt necesare cifre concrete și adevărate.
Îndată după instalarea noului guvern al țării, o măsură ce va trebui luată în regim de prioritate zero se impune a fi modificarea legii electorale. Aleșii locali și județeni vor trebui să își dobândească funcțiile ca urmare a unui vot în două tururi de scrutin fiindcă altminteri cei aflați acum în posturi, în majoritate de la PSD, își vor reconfirma fără probleme pozițiile. Având posibilitatea de a sabota orice măsură a noii guvernări cu gândul că până la alegerile parlamentare de la începutul iernii anului 2020 aceasta va putea fi lesne compromisă, creându-se astfel premisele repetării situației din decembrie 2016.
Adică revenirea la putere a PSD cu un alt Liviu Dragnea în poziția de tartor șef. Aceasta fiindcă așa-zișii social-democrați români au infinite, inepuizabile rezervoare de incapabili, de impostori, de gangsteri.
În schimb, nici vorbă despre competența, bună credință și patriotism. PSD este defectiv de toate acestea.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

  1. Daca PSD face ce tocmai spune textul :
    Având posibilitatea de a sabota orice măsură a noii guvernări cu gândul că până la alegerile parlamentare de la începutul iernii anului 2020 aceasta va putea fi lesne compromisă, creându-se astfel premisele repetării situației din decembrie 2016.
    Atunci poate ca isi fidelizeza votantii cei mai radicalizati (in sensul bun al cuvintului ) ,dar in fata opiniei publice isi vor crea o imagine de non patrioti si daca apar nereguli grave sau daca aceste sunt aduse in fata publicului (asa ar trebui sa se intimple ) ,pina la alegeri isi injumatatesc si jumatatea de sprijin pe care o mai au ,conform ultimilor alegeri europarlamentare . Cred ca vor cauta o cale de mijloc pentru a nu permite partidului PRO sa ocupe acest spatiu ,cit despre cei care inca mai sustin PSD si accepta atasamentul fata de actualul lider , este clar ca nu pot fi convinsi de contrariul . Este un electorat ce fie nu are si nu a avut nimic niciodata ,fie intreaga lor recunostiinta pentru ceea ce au fost si sunt azi este atasata trecutului . Doar schimbarea de generatii mai poate rezolva ceva an de an .

  2. Singurul factor care poate face mare PSD-ul este PNL-ul. Așa cum Iliescu l-a făcut președinte pe Constantinescu, cum Năstase l-a adus la putere pe Băsescu, cum tehnocrații lui Băsescu au readus la putere PSD-ul, cum Dragnea a readus dreapta la putere. Pare absurd, dar e doar o relație dialectică. Adversarii slabi și greșelile lor te fac mare. Liderii și faptele lor mari în sine și independent de opozanți sunt rare în istorie.

  3. O corectie mica: votul in doua tururi nu trebuie adoptat ca sa nu ramana primarii PSD in functii. El trebuie adoptat pentru ca nu e normal ca localitati intregi sa fie conduse de oameni care obtin 20% din voturile a celor 30% din cetatenii care se prezinta la urne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Colectia Contributors.ro

Carte recomandata

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

 

 

Top articole

CV de parlamentar. De la greață la oroare

Mi-am luat inima în dinți și am citit pe pagina de Facebook a lui Valeriu Nicolae toate postările despre CV-urile parlamentarilor români....

Soluție: Trenuri la Aeroportul Otopeni la cadență de 10′

Un proaspăt comunicat al CFR Călători ne spune că în urma analizei graficelor de circulație împreună cu CFR Infrastructură s-a ajuns la...

Modernizarea societății românești și formele fără fond: Academia Română, Curtea Constituțională și altele

Incompatibilitatea dintre formele de import și fondul românesc. Teoria formelor fără fond ”Inainte de a avea o umbră...

Marele Laser și frauda științifică

Dacă noi vom tăcea, vor striga pietrele. Luca (19, 38-40) *1. Preambul

România înapoiată: reflecții la început de toamnă electorală

Locuiesc într-un sat situat la mai puțin de 10 km de Sibiu, practic într-o fundătură mărginită de dealuri...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.