miercuri, aprilie 21, 2021

Încă o dată, hoțul strigă hoții

Un întreg circ mediatic și acțiunile mai mult decât disproporționate care au pus în cea mai proastă lumină Poliția Română, când, de fapt, oalele sparte ar trebui să fie plătite de incapabilul ministru Dan Carmen și de cel care a inventat-o, penalul Dragnea Nicolae Liviu. Plus tot ceea ce au mai instrumentat Puterea și presa aservită acesteia în jurul afacerii cu plăcuțele de înmatriculare ale automobilului Audi, proprietate personală a unui român stabilit în Suedia, pe nume Răzvan Ștefănescu.
Iresponsabilul articol al lui Ion Cristoiu Afacerea MU(I)E PSD – un exercițiu de calibrare pentru adevăratele diversiuni care vor urma (Cristoiu are și el probleme cu limba română și gramatica), publicat la data de 6 august pe cristoiublog, dar și în imundul Evenimentul zilei, organul de presă al penalilor, al amicilor acestora (de aici și caraghiosul omagiu adus duminica trecută ministrului Tudorel/ Tâlhărel Toader), aflat, pare-se mai curând de ochii lumii, în proprietate insului cu condicuță cu numele de Andronic Dan.
Abracadabrantul text Ce propune “libertatea de expresie” tefelistă pentru protestul din 10 august- obținerea de arme , ocuparea, sediilor PSDALDE, incendierea Palatului Victoria, blocarea circulației în București, o însăilare de cuvinte absolut dementă a unui anume Traian Horia de la Londra, găzduită cu suspectă magnanimitate de același cristoiublog, la data de 4 august. Producția unui ins a cărui minte este și astăzi bântuită de nostalgia și modelul mineriadelor ordonate și plănuite în detaliu de FSN, adică exact strămoșul PSD-ului de astăzi. Reamintesc că mineriadele au fost create de părintele PSD, Iliescu Ion, spre a legitima puterea pretinșilor emanați ai Revoluției a căror unică preocupare era menținerea țării în zona comunistoidă. Exact ceea ce dorește astăzi Liviu Dragnea, sperând că astfel va scăpa de iminența întâlnirii pentru ani mulți cu pușcăria.
Ofensatoarea, descalificanta compunere Această mahala nu reprezintă diaspora scornită de mintea și de conștiința tot mai puțin curată a zisei politoloage Alina Mungiu-Pippidi, publicată la data de 3 august de mânjitul Cotidian al lui Cornel Nistorescu și, din păcate, și de blogurile adevărul.ro . Doamna Mungiu a recidivat marți, 7 august, pe aceleași bloguri adevărul, iar textul domniei-sale, jignitor, murdar, bălos, se lăfăie acolo, în pofida așa-numitului Cod de bune practici al platformei, cod care este încălcat cu nerușinare de doamna Alina Mungiu, fără nici o jenă și în văzul lumii.
Toate fandările, gândirile și răzgândirile drept-credincioasei pe banii Primăriei Capitalei Gabriela Firea legate de autorizarea mitingului din 10 august. Care la această oră nu prea mai știm dacă se va ține sau nu.
Am enumerat mai sus doar câteva momente dintr- un întreg complex de fapte de natură să ne ducă cu gândul la realitatea că România s-a întors nu doar la începutul anilor 90, ci chiar în 1946-1947. Anii în care comuniștii români se pregăteau să preia puterea și să instituie dictatura, așa cum sunt tot mai multe indicii că intenționează să facă PSD-ul și tot mai tulburatul său președinte Liviu Nicolae Dragnea.
Asistăm în zilele din urmă la o vastă operațiune de spălare pe creier a populației. Văzând că nu a obținut rezultatele scontate prin complexa operațiune denumită când Binomul, când Statul paralel, când Statul subteran, coaliția PSD-ALDE vrea să își dubleze acțiunile, terfelind în toate felurile românii din străinătate. Pe care îi prezintă drept lumpendiasporă, drept oameni cu minte și instrucție puțină, drept infractori de drept comun ori drept anarhiști aflați în solda serviciilor secrete, la rându-le perfect controlate și aservite Klaus Iohannis. Asistăm la o imensă manipulare și dezinformare, la o dezbinare anti-națională plănuită de Dragnea&co cu unicul scop de a-și salva pielea. Aici se află adevărata trădare națională.
Încă o dată, hoțul strigă hoții.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Înapoi la „dreptul forței”. Rusia și China pariază riscant pe declinul și neputința Americii de a le înfrunta

Rezumatul în 10 puncte: Pentru a mai putea conduce lumea și în secolul XXI, SUA trebuie să câștige...

Mult așteptatul declin al pandemiei în țările europene s-a declanșat. Locul României

1.Introducere  2. Experiența a trei țări cu declin ferm și durabil  al pandemiei 3. Țările europene 4. Locul României 5. Perspective și...

Suspendarea lui Trump pe Twitter e un eşec al nostru, al tuturor

Pe un subiect în care toată lumea are păreri limpezi-cristal şi le strigă în gura mare din secunda doi, îndrăznesc să spun...

Apocalipsă amânată: Modelele climatice actuale supraestimează semnificativ viitoarele creșteri ale nivelului oceanic. Câteva considerații despre credibilitatea lor

Narațiunile apocaliptice actuale despre Armagedonul climatic conțin mai multe scenarii de groază, dintre care topirea ghețarilor și creșterea nivelului oceanic ocupă un...

Egalitatea de șanse și egalitatea de rezultat – problema Tigru și Dragon

În filmul „Tigru și Dragon” un luptător Wudang ajunsese să fie considerat de mulți invincibil. Pe lângă stăpânirea artelor marțiale la perfecție,...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

„Demersul lui Hadot parcurge elegant traseul de la inceputurile filosofiei printre greci, apoi transformarea ei in timpul romanilor si intalnirea cu crestinismul, precum si relatia emotionanta dintre filosofia orientala si occidentala.” – Global and Mail

 

Pierre Hadot (1922–2010) a fost un filosof, istoric si filolog francez, bun cunoscator al perioadei elenistice si in special al neoplatonismului si al lui Plotin. Este autorul unei opere dezvoltate in special in jurul notiunii de exercitiu spiritual si al filosofiei ca mod de viata.

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro