joi, octombrie 28, 2021

Încă o dată, hoțul strigă hoții

Un întreg circ mediatic și acțiunile mai mult decât disproporționate care au pus în cea mai proastă lumină Poliția Română, când, de fapt, oalele sparte ar trebui să fie plătite de incapabilul ministru Dan Carmen și de cel care a inventat-o, penalul Dragnea Nicolae Liviu. Plus tot ceea ce au mai instrumentat Puterea și presa aservită acesteia în jurul afacerii cu plăcuțele de înmatriculare ale automobilului Audi, proprietate personală a unui român stabilit în Suedia, pe nume Răzvan Ștefănescu.
Iresponsabilul articol al lui Ion Cristoiu Afacerea MU(I)E PSD – un exercițiu de calibrare pentru adevăratele diversiuni care vor urma (Cristoiu are și el probleme cu limba română și gramatica), publicat la data de 6 august pe cristoiublog, dar și în imundul Evenimentul zilei, organul de presă al penalilor, al amicilor acestora (de aici și caraghiosul omagiu adus duminica trecută ministrului Tudorel/ Tâlhărel Toader), aflat, pare-se mai curând de ochii lumii, în proprietate insului cu condicuță cu numele de Andronic Dan.
Abracadabrantul text Ce propune “libertatea de expresie” tefelistă pentru protestul din 10 august- obținerea de arme , ocuparea, sediilor PSDALDE, incendierea Palatului Victoria, blocarea circulației în București, o însăilare de cuvinte absolut dementă a unui anume Traian Horia de la Londra, găzduită cu suspectă magnanimitate de același cristoiublog, la data de 4 august. Producția unui ins a cărui minte este și astăzi bântuită de nostalgia și modelul mineriadelor ordonate și plănuite în detaliu de FSN, adică exact strămoșul PSD-ului de astăzi. Reamintesc că mineriadele au fost create de părintele PSD, Iliescu Ion, spre a legitima puterea pretinșilor emanați ai Revoluției a căror unică preocupare era menținerea țării în zona comunistoidă. Exact ceea ce dorește astăzi Liviu Dragnea, sperând că astfel va scăpa de iminența întâlnirii pentru ani mulți cu pușcăria.
Ofensatoarea, descalificanta compunere Această mahala nu reprezintă diaspora scornită de mintea și de conștiința tot mai puțin curată a zisei politoloage Alina Mungiu-Pippidi, publicată la data de 3 august de mânjitul Cotidian al lui Cornel Nistorescu și, din păcate, și de blogurile adevărul.ro . Doamna Mungiu a recidivat marți, 7 august, pe aceleași bloguri adevărul, iar textul domniei-sale, jignitor, murdar, bălos, se lăfăie acolo, în pofida așa-numitului Cod de bune practici al platformei, cod care este încălcat cu nerușinare de doamna Alina Mungiu, fără nici o jenă și în văzul lumii.
Toate fandările, gândirile și răzgândirile drept-credincioasei pe banii Primăriei Capitalei Gabriela Firea legate de autorizarea mitingului din 10 august. Care la această oră nu prea mai știm dacă se va ține sau nu.
Am enumerat mai sus doar câteva momente dintr- un întreg complex de fapte de natură să ne ducă cu gândul la realitatea că România s-a întors nu doar la începutul anilor 90, ci chiar în 1946-1947. Anii în care comuniștii români se pregăteau să preia puterea și să instituie dictatura, așa cum sunt tot mai multe indicii că intenționează să facă PSD-ul și tot mai tulburatul său președinte Liviu Nicolae Dragnea.
Asistăm în zilele din urmă la o vastă operațiune de spălare pe creier a populației. Văzând că nu a obținut rezultatele scontate prin complexa operațiune denumită când Binomul, când Statul paralel, când Statul subteran, coaliția PSD-ALDE vrea să își dubleze acțiunile, terfelind în toate felurile românii din străinătate. Pe care îi prezintă drept lumpendiasporă, drept oameni cu minte și instrucție puțină, drept infractori de drept comun ori drept anarhiști aflați în solda serviciilor secrete, la rându-le perfect controlate și aservite Klaus Iohannis. Asistăm la o imensă manipulare și dezinformare, la o dezbinare anti-națională plănuită de Dragnea&co cu unicul scop de a-și salva pielea. Aici se află adevărata trădare națională.
Încă o dată, hoțul strigă hoții.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Cine sunt adevaratii „crizatori”?

Din toata aceasta costisitoare, frustranta, murdara, dar, vai, pilduitoare tevatura, remarc cateva lucuri precise: 1. Criza a avut...

Democrație, decizie colectivă, raționalitate, știință, medicină

Mă tem că numele Nongqawuse nu e prea cunoscut. Era o fetiță din tribul Xhosa, din Africa de...

Criza de carburanţi din S.U.A. şi România din anul 1979 şi limuzinele utilizate de politicienii comunişti de la Bucureşti în perioada 1957-1979

În cursul şedinţei din 25 iulie 1979, Nicolae Ceauşescu a propus şi membrii Comitetului Executiv al C.C. al P.C.R. au aprobat majorarea...

Agenda ,,verde”, Europa și gazul rusesc: cronica unei crize energetice anunțate

            Dacă la sfârșitul verii s-a vorbit despre o situație tensionată, acum se vorbește deschis despre o criză energetică. Prețurile la petrol,...

Preşedintele unui stat eşuat

Preşedintele Iohannis a trecut de la plimbările cu bicicleta şi recomandările practicării terapeutice a golfului la gestionarea crizei sanitare. Ca de atâtea...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.