sâmbătă, februarie 4, 2023

Încă o dată, hoțul strigă hoții

Un întreg circ mediatic și acțiunile mai mult decât disproporționate care au pus în cea mai proastă lumină Poliția Română, când, de fapt, oalele sparte ar trebui să fie plătite de incapabilul ministru Dan Carmen și de cel care a inventat-o, penalul Dragnea Nicolae Liviu. Plus tot ceea ce au mai instrumentat Puterea și presa aservită acesteia în jurul afacerii cu plăcuțele de înmatriculare ale automobilului Audi, proprietate personală a unui român stabilit în Suedia, pe nume Răzvan Ștefănescu.
Iresponsabilul articol al lui Ion Cristoiu Afacerea MU(I)E PSD – un exercițiu de calibrare pentru adevăratele diversiuni care vor urma (Cristoiu are și el probleme cu limba română și gramatica), publicat la data de 6 august pe cristoiublog, dar și în imundul Evenimentul zilei, organul de presă al penalilor, al amicilor acestora (de aici și caraghiosul omagiu adus duminica trecută ministrului Tudorel/ Tâlhărel Toader), aflat, pare-se mai curând de ochii lumii, în proprietate insului cu condicuță cu numele de Andronic Dan.
Abracadabrantul text Ce propune “libertatea de expresie” tefelistă pentru protestul din 10 august- obținerea de arme , ocuparea, sediilor PSDALDE, incendierea Palatului Victoria, blocarea circulației în București, o însăilare de cuvinte absolut dementă a unui anume Traian Horia de la Londra, găzduită cu suspectă magnanimitate de același cristoiublog, la data de 4 august. Producția unui ins a cărui minte este și astăzi bântuită de nostalgia și modelul mineriadelor ordonate și plănuite în detaliu de FSN, adică exact strămoșul PSD-ului de astăzi. Reamintesc că mineriadele au fost create de părintele PSD, Iliescu Ion, spre a legitima puterea pretinșilor emanați ai Revoluției a căror unică preocupare era menținerea țării în zona comunistoidă. Exact ceea ce dorește astăzi Liviu Dragnea, sperând că astfel va scăpa de iminența întâlnirii pentru ani mulți cu pușcăria.
Ofensatoarea, descalificanta compunere Această mahala nu reprezintă diaspora scornită de mintea și de conștiința tot mai puțin curată a zisei politoloage Alina Mungiu-Pippidi, publicată la data de 3 august de mânjitul Cotidian al lui Cornel Nistorescu și, din păcate, și de blogurile adevărul.ro . Doamna Mungiu a recidivat marți, 7 august, pe aceleași bloguri adevărul, iar textul domniei-sale, jignitor, murdar, bălos, se lăfăie acolo, în pofida așa-numitului Cod de bune practici al platformei, cod care este încălcat cu nerușinare de doamna Alina Mungiu, fără nici o jenă și în văzul lumii.
Toate fandările, gândirile și răzgândirile drept-credincioasei pe banii Primăriei Capitalei Gabriela Firea legate de autorizarea mitingului din 10 august. Care la această oră nu prea mai știm dacă se va ține sau nu.
Am enumerat mai sus doar câteva momente dintr- un întreg complex de fapte de natură să ne ducă cu gândul la realitatea că România s-a întors nu doar la începutul anilor 90, ci chiar în 1946-1947. Anii în care comuniștii români se pregăteau să preia puterea și să instituie dictatura, așa cum sunt tot mai multe indicii că intenționează să facă PSD-ul și tot mai tulburatul său președinte Liviu Nicolae Dragnea.
Asistăm în zilele din urmă la o vastă operațiune de spălare pe creier a populației. Văzând că nu a obținut rezultatele scontate prin complexa operațiune denumită când Binomul, când Statul paralel, când Statul subteran, coaliția PSD-ALDE vrea să își dubleze acțiunile, terfelind în toate felurile românii din străinătate. Pe care îi prezintă drept lumpendiasporă, drept oameni cu minte și instrucție puțină, drept infractori de drept comun ori drept anarhiști aflați în solda serviciilor secrete, la rându-le perfect controlate și aservite Klaus Iohannis. Asistăm la o imensă manipulare și dezinformare, la o dezbinare anti-națională plănuită de Dragnea&co cu unicul scop de a-și salva pielea. Aici se află adevărata trădare națională.
Încă o dată, hoțul strigă hoții.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carti noi

 

Institutul de Istorie a Religiilor al Academiei Române și Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la expoziția „Manuscrisele inedite ale lui Mircea Eliade din patrimoniul Institutului de Istorie a Religiilor al Academiei Române”, care va putea fi vizitată între 26 ianuarie și 13 martie 2023 la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din strada Nicolae Crețulescu nr. 8. Află mai multe

Carti noi

Revoluția Greacă de la 1821 pe teritoriul Moldovei și Țării Românești

 

Carti noi

„Jurnalul de doliu scris de Ioan Stanomir impresionează prin intensitatea pe care o imprimă literei, o intensitate care consumă și îl consumă, într-un intangibil orizont al unei nostalgii dizolvante. Biografia mamei, autobiografia autorului, atât de strâns legate, alcătuiesc textul unei declarații de dragoste d’outre-tombe, punctând, în marginea unor momente care au devenit inefabile, notele simfoniei unei iremediabile tristeți… vezi amanunte despre carte
 „Serhii Plokhy este unul dintre cei mai însemnați experți contemporani în istoria Rusiei și a Războiului Rece.” – Anne Applebaum
În toamna anului 1961, asasinul KGB-ist Bogdan Stașinski dezerta în Germania de Vest. După ce a dezvăluit agenților CIA secretele pe care le deținea, Stașinski a fost judecat în ceea ce avea să fie cel mai mediatizat caz de asasinat din întregul Război Rece. Publicitatea iscată în jurul cazului Stașinski a determinat KGB-ul să își schimbe modul de operare în străinătate și a contribuit la sfârșitul carierei lui Aleksandr Șelepin, unul dintre cei mai ambițioși și periculoși conducători sovietici. Mai multe…
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

Top articole

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro