miercuri, iulie 17, 2024

Încă o dată, hoțul strigă hoții

Un întreg circ mediatic și acțiunile mai mult decât disproporționate care au pus în cea mai proastă lumină Poliția Română, când, de fapt, oalele sparte ar trebui să fie plătite de incapabilul ministru Dan Carmen și de cel care a inventat-o, penalul Dragnea Nicolae Liviu. Plus tot ceea ce au mai instrumentat Puterea și presa aservită acesteia în jurul afacerii cu plăcuțele de înmatriculare ale automobilului Audi, proprietate personală a unui român stabilit în Suedia, pe nume Răzvan Ștefănescu.
Iresponsabilul articol al lui Ion Cristoiu Afacerea MU(I)E PSD – un exercițiu de calibrare pentru adevăratele diversiuni care vor urma (Cristoiu are și el probleme cu limba română și gramatica), publicat la data de 6 august pe cristoiublog, dar și în imundul Evenimentul zilei, organul de presă al penalilor, al amicilor acestora (de aici și caraghiosul omagiu adus duminica trecută ministrului Tudorel/ Tâlhărel Toader), aflat, pare-se mai curând de ochii lumii, în proprietate insului cu condicuță cu numele de Andronic Dan.
Abracadabrantul text Ce propune “libertatea de expresie” tefelistă pentru protestul din 10 august- obținerea de arme , ocuparea, sediilor PSDALDE, incendierea Palatului Victoria, blocarea circulației în București, o însăilare de cuvinte absolut dementă a unui anume Traian Horia de la Londra, găzduită cu suspectă magnanimitate de același cristoiublog, la data de 4 august. Producția unui ins a cărui minte este și astăzi bântuită de nostalgia și modelul mineriadelor ordonate și plănuite în detaliu de FSN, adică exact strămoșul PSD-ului de astăzi. Reamintesc că mineriadele au fost create de părintele PSD, Iliescu Ion, spre a legitima puterea pretinșilor emanați ai Revoluției a căror unică preocupare era menținerea țării în zona comunistoidă. Exact ceea ce dorește astăzi Liviu Dragnea, sperând că astfel va scăpa de iminența întâlnirii pentru ani mulți cu pușcăria.
Ofensatoarea, descalificanta compunere Această mahala nu reprezintă diaspora scornită de mintea și de conștiința tot mai puțin curată a zisei politoloage Alina Mungiu-Pippidi, publicată la data de 3 august de mânjitul Cotidian al lui Cornel Nistorescu și, din păcate, și de blogurile adevărul.ro . Doamna Mungiu a recidivat marți, 7 august, pe aceleași bloguri adevărul, iar textul domniei-sale, jignitor, murdar, bălos, se lăfăie acolo, în pofida așa-numitului Cod de bune practici al platformei, cod care este încălcat cu nerușinare de doamna Alina Mungiu, fără nici o jenă și în văzul lumii.
Toate fandările, gândirile și răzgândirile drept-credincioasei pe banii Primăriei Capitalei Gabriela Firea legate de autorizarea mitingului din 10 august. Care la această oră nu prea mai știm dacă se va ține sau nu.
Am enumerat mai sus doar câteva momente dintr- un întreg complex de fapte de natură să ne ducă cu gândul la realitatea că România s-a întors nu doar la începutul anilor 90, ci chiar în 1946-1947. Anii în care comuniștii români se pregăteau să preia puterea și să instituie dictatura, așa cum sunt tot mai multe indicii că intenționează să facă PSD-ul și tot mai tulburatul său președinte Liviu Nicolae Dragnea.
Asistăm în zilele din urmă la o vastă operațiune de spălare pe creier a populației. Văzând că nu a obținut rezultatele scontate prin complexa operațiune denumită când Binomul, când Statul paralel, când Statul subteran, coaliția PSD-ALDE vrea să își dubleze acțiunile, terfelind în toate felurile românii din străinătate. Pe care îi prezintă drept lumpendiasporă, drept oameni cu minte și instrucție puțină, drept infractori de drept comun ori drept anarhiști aflați în solda serviciilor secrete, la rându-le perfect controlate și aservite Klaus Iohannis. Asistăm la o imensă manipulare și dezinformare, la o dezbinare anti-națională plănuită de Dragnea&co cu unicul scop de a-și salva pielea. Aici se află adevărata trădare națională.
Încă o dată, hoțul strigă hoții.
Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro