marți, decembrie 7, 2021

Îndobitocirea românilor

Oricine a avut curiozitatea ca pe parcursul ultimelor patru săptămâni de coșmar să asculte în stânga și-n dreapta opiniile politicienilor cu privire la ce se întâmplă în România, a înțeles că trăim în mijlocul unei societăți anarhice. Este imposibil să fii un om normal și să rămâi întreg sub presiunea crescândă împotriva bunului simț și a celor mai elementare noțiuni de etică.

Cum să nu rămâi mut și să nu te crucești, așa cum a pățit domnul Dan Tăpălagă la emisiunea lui Nelu Barbu aseară, când îți este dat să întâlnești un personaj de genul lui Mugurel Surupaceanu, deputat și vicelider al grupului parlamentar PSD? La întrebarea modelatorului care a insistat să afle de ce USL dorește să scoată de pe listele electorale românii care trăiesc pe alte meleaguri, acesta a răspuns senin că cei de la guvernare n-au afirmat așa ceva. Nici ustutroi n-au mâncat, nici gura nu le miroase.

Cum să nu te scoată din pepeni, când proaspătul ministru căpătuit – Dan Șova, nu încetează să debiteze inepții care discreditează orice brumă de bun simț și de dreptate în țara asta? Pe lângă bălăcărelile antisemite, acuzațiile mincinoase împotriva unui ziarist, și profețiile false despre rezultatul final la referendum, acest personaj ne prostește pe față atunci când citește și interpretaza adresa Curții Constituționale. Comentând faptul că ieri CCR i-a atras atenția primului ministru despre eroarea privind înțelegerea solicitărilor din partea Guvernului, Șova declară cu o seninătate cretină, că cea de-a două adresă a CCR către Guvern nu modifică în nici un fel solicitarea inițială. Nici-o vorbă despre faptul că problema nu-i mesajul, ci înțelegerea mesajului. Cu alte cuvinte, nu la ei – la USL, ci la noi – la prostime ar trebui schimbat ceva „pe ici pe colo, prin părțile esentiale”.

Cum să nu ți se taie respirația, când auzi că „al lu’ Cacarau” a făcut presiuni asupra ministrului de interne, el cel mai discret dintre președinții interimari? Ba mai mult, crezându-se salvatorul acestui neam, pleznind de ipocrizie și spurcând simbolul celei mai înalte instituții din România, îndeamna aseară întregul guvern și instituțiile statului să acționeze cu toate pârghiile puterii în încercarea de a neutraliza și a oferi un mesaj contrar „cetațeanului” Traian Băsescu.

Cum să nu intri în spital când refrenul lui Victor Ponta este repetat până la obsesie: „Indiferent de ce va spune Curtea, eu voi merge la Bruxelles”? Consecvent ducerii la capăt a loviturii de stat, nu s-a sfiit să declare la finalul ședinței BPN al PSD, că va continua actualizarea listelor electorale permanente propunându-și să finalizeze mini-recensământul.

Cum să nu-ți iei câmpii când vezi cum voiau liberalii, conform stenogramelor ședinței de vinerea trecută, să scape de Daniel Morar? Nu-ți vine să-ți bați copiii când vezi că cei mai competenți indivizi tranșând problemele justiției și cerând capul șefului DNA, nu sunt alții decât „curatii” Sorin Roșca Stănescu și Relu Fenechiu?

Cum să nu-ți smulgi părul când vezi că ultima redută a democrației, Curtea Constituțională, publică luni după-amiază pe site-ul propriu următoarea explicație legată de paragraful-cheie cu care trebuia citită adresă către Guvern: „In speță, însă, sunt aplicabile dispozițiile legale ale art.2 alin.1 lit.c) din Legea nr.370/2004 privind alegerea președintelui și ale art.17 din Legea nr.3/2000 privind referendumul”. Acest paragraf a fost introdus după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial al României, omisiunea datorându-se unei „erori materiale”. Lipsă acestui paragraf, a înfierbântat imaginația USL, care și-a propus ștergerea de pe listele electorale a românilor care trăiesc în diaspora. Acest plan diabolic n-a rămas fără ecou. Una dintre acțiunile directe este, între atele, petiția românilor din străinătate către președintele Comisiei Europene, domnul Manuel Barroso. Puteți vedea și semna această petiție: http://fadere.epetitions.net/

Impinși într-o situtatie imposibilă și în plin război ideologic, cei peste 18 milioane de electori, sunt decimați de artileria USL-istă care forțează asedierea instituțiilor statului. Miza acestei bătălii este îngenunchierea bătrânului “lup de mare”, și perpetuarea guvernului “Micului Groza” la cârmă oropsitei Românii. În cotidianul România Liberă de astăzi – 7 august, Cristian Câmpeanu face o afirmație interesantă în lumina ultimelor evenimente:

“Demisia lui Ioan Rus şi a lui Victor Paul Dobre din fruntea Ministerului de Interne a fost gestul de capitulare prin care conducerea MAI a recunoscut că nu poate modifica listele electorale fără să încalce hotărârile Curţii Constituţionale, deci legea. Din acest moment, orice demers de a forţa validarea referendumului pare sortit eşecului şi, prin urmare, războiul cu Traian Băsescu pare pierdut. Asta nu înseamnă că războiul cu Justiţia nu poate fi câştigat de USL. Prin numirea Monei Pivniceru în fruntea Ministerului Justiţiei, cuplul Ponta&Antonescu declanşează asaltul final împotriva reformelor realizate în ultimii opt ani, care ne-au adus în Uniunea Europeană”.

În contextul creat, nu mai sunt atât de sigur că doamnă Mona Pivniceru va accepta să dea vrabia din mână pe cea de pe gard. În cazul cel mai fericit, portofoliul justiției va putea fi deținut de USL doar până la alegerile legislative din toamna acestui an. Nimeni nu garantează continuitatea acestui mandat și după alegeri. Cât de tentant este să stai la masa de ședință a Guvernului din Palatul Victoria și fiecare dintre oamanii pe care-i întâlnești să ți se adreseze cu titlul de “domana ministru”? E tare! În ciuda acestor “senzatii tari”, nu cred că rațiunea ar trebui sa se subordoneaze sinuciderii profesionale pentru un magistrat. Aseară tarziu, Victor Ponta a anunțat că domana Pivniceru ar fi ales vrabia de pe gard. Păcat! Pentru noi, cei pe care Guvernul Ponta ne vrea dobitoci, ar fi fost scânteia de speranță înainte de a ne pierde iremediabil rațiunea.

Insa…vrabia Mihai Viteazu…

Distribuie acest articol

4 COMENTARII

    • Este o figiura de stil. Nu incit la abuzarea copiilor si nici la alte metode de presiune fizica, psihica sau de orice alta natura impotriva celor care impartasesc o opinie diferita. Chiar daca la randul nostru suntem destinatarii finali al tuturor abuzurilor de ordin social si moral (deocamdata), venite din partea puterii, consider ca atata timp cat exista o speranta in viitorul nostru sa nu-i dam cu piciorul. :-)

  1. ..ce sa faca d nul Surupaceanu….daca ar fi raspuns corect il dadeau afara ca o masea stricata…::)))…a ales ..”nemarginirea”!!!!
    Asa poate mai are vreo sansa sa scape de proces…ca si asa e nevinovat…:))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Florin Liga
Florin Liga locuieste in Statele Unite din 1994. A studiat Teologia pana la nivelul de Master of Divinity obtinut in anul 2002. A lucrat atat ca Pastor, cat si in domeniul Administratiei Penitenciarelor din statul Illinois. In prezent, locuieste cu familia in Campusul Universitatii Andrews din statul Michigan, fiind la faza finala a unei teze de doctorat in Leadership.

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Dimensiunile teritoriale ale depopulării țării în anul 2020

Populația rezidentă a țării era la începutul anului 2021 de aproape 19,2 milioane locuitori. Declinul din anul 2020 a fost deosebit de...

Neamțu’ Țiganu’ citește Coranu’

Hafsa, Akif, Azra, Suleymen, Neyla, Dzina, Aisha... și multe alte nume. Eu nu știu cine sunt acești copilași, nu-i recunosc după fețe,...

Egalitatea și economia de piață

Narațiunea obișnuită despre egalitate în România este că acest „vis de aur” al poporului este pe cale să se destrame. Bogații devin...

De ce majoritatea modelelor climatice sunt „fierbinți”?

O bună parte din articolele mele publicate pe această platformă discută modele (simulări) ale variațiilor unor parametri climatici precum concentrația de CO2,...

Lărgirea Uniunii Europene. Serbia, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Macedonia (de Nord) și Albania

Scriu aceste rânduri la Novi Sad, în Serbia. Nu sunt pentru prima dată în această țară, am mai străbătut-o de câteva ori...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro