A devenit un truism afirmația că viața noastră politică băltește în mediocritate, ipocrizie și pe alocuri ticăloșie. Din păcate, nou veniții în politică cu pretenții de ”anti-sistem”, cu funcții sau nu, se zbat și ei uneori între demagogie și neputință, dar să spunem că acesta este un alt subiect, mai puțin grav, care excede oricum articolului de față.
Ieri seară, la TV, dl Dragnea a probat tot ce-i mai periculos în politica românească actuală: lupul în haină de oaie!
Conform spuselor sale, dl Dragnea a fost condamnat pentru că a respectat voința românilor. De fapt, a fost condamnat pentru că a falsificat voința/ votul unora dintre români.
Dl Dragnea, cu voce blândă de unchieș de țară, deplânge că nu avem capacități de producție. De fapt, dânsul prezidează un partid, ipocrit numit Social Democrat, care a jefuit România de câte ori a avut puterea. Un partid cu lideri care locuiesc în palate al căror cost e imposibil de justificat cu venituri legale. Dl Dragnea ”înobilează” un astfel de palat în cel mai sărac județ al țării, pe care l-a jefuit – pardon! – păstorit sistematic de ani de zile.
Dl Dragnea, cu față de Moș Crăciun, ne spune că va aduce odată cu guvernarea dumnealui legea răspunderii magistraților, adică o lege care există deja din 2011. De fapt, dl Dragnea prezidează un partid care în 2011 a votat împotriva legii răspunderii disciplinare a magistraților, pentru că atunci încerca să obțină benevolența unor costinii în robe, orchestrați de – vă mai aduceți aminte!? – mardeiași politici precum Cătălin Voicu, nelipsit de lângă ”dl Adrian” și ”nenea Viorel”, plecați toți între timp, pe calea penitenciarului.
Trecem peste faptul că s-a ajuns atât de jos în politică încât un hoț de voturi dovedit și condamnat definitiv de cea mai înaltă curte din România – mă refer la președintele PSD – își dă senin cu părerea despre justiție! În timpul acesta, UNJR, AMR și CSM dorm în cizme, pe alocuri cu tocuri, în loc să-i spună răspicat în față că un cetățean care a călcat legea penală nu are căderea penală – pardon! – , morală, să-și dea cu părerea despre dreptate, răspundere și justiție! Trec peste faptul că răspunderea materială a magistraților este socotită de Curtea de la Veneția drept o restrângere a independenței justiției. Asta deja e prea sofisticat pentru un ignorant cu pretenții de mare om politic, un simplu trăgător de sfori care în politica europeană este un zero barat, un politruc care în Parlamentul Britanic ar duce cel mult tava cu cafele!
Dormiți, magistrați, dormiți, în timp ce infractorii vă trag palme la televizor, vă amenință răspicat independența și vă calcă în picioare și târăsc în noroiul politicii doar pentru că unii dintre voi au avut curajul să-i trimită la pușcarie, doar pentru a încetini mersul dosarelor! Mă refer la zvârcolirile lui Ghiță ”Sebi” în fața tăvălugului implacabil al DNA. Indiferent de campaniile electorale, luptele politice și temele agendei publice, opțiunea pentru justiție independentă, drepturi și libertăți și combaterea corupției trebuie să rămână la baza democrației noastre.
Dlor magistrați, ce credeți că vă vor face infractorul Dragnea, inculpatul Ghiță ”Sebi”, urmăritul penal Tăriceanu și inculpatul Ponta, dacă vor avea din nou pâinea și cuțitul guvernării?! Vă războiți azi cu o biată fructă fără apărare, ce-i drept fără noroc în viața de ministru, în timp ce penalii își ascut cuțitele politice cu care vă vor reteza chirurgical independența, iar voi nu glăsuiți nici măcar un ”miau”! Voi nu vedeți, UNJR?! Voi nu vedeți, CSM?! Dacă nu vă ridicați acum cu glas puternic împotriva hoților, sub pretextul că nu vă amestecați în politică, acum, când acei politicieni penali pregătesc eșafodul legislativ pentru anti – corupție și independența justiției, veți purta răspunderea lașității în fața misiunii de a apăra societatea de impostură și hoție la vârf! Curaj!
Cetățenii noștri și o întreagă lume democratică euro – atlantică și-au pus speranța în justiția noastră pentru curățirea societății românești! Eu cred totuși că nu sunt speranțe deșarte, dar acum e un moment dificil, în care magistrații nu pot sta deoparte. Nu le cer să se amestece în politică! Le cer doar să-și apere liderii, independența și să pună la punct infractorii cu tupeu, așa cum sunt cei din categoria domnilor Dragnea și Ghiță!
Rugămintea mea nu este altceva decât o formă de respect și de preocupare pentru independența lor, crucială pentru democrația noastră!
PS. Oare de ce dl Ghiță ”Sebi” nu își dă demisia din Parlament, dacă tot s-a ”autodenunțat” că a manipulat și falsificat un raport oficial al unei autorități publice? Cumva pentru că rămâne fără imunitate parlamentară?
PS1. Oare cunoaște domnul Ghiță ”Sebi” istoria piloților kamikaze din Pacific, de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial?! Ei au produs daune unor portavioane, dar n-au întors soarta implacabilă a războiului democrației cu autoritarismul, ci doar l-au făcut mai sângeros!
Din pacate, inca de la a doua fraza a primului paragraf, primul meu gand a fost ca vorbeste un om politic. Adica, vorbeste ocupatia/meseria, nu omul. Astept ceva mai mult, de la contributors.ro.
PNL e (insesizabil) mai bun decat PSD doar fiindca nu e PSD. Atat. Si o spun cu regret, fiindca „national” si „liberal” din titulatura ar merita reprezentate mai bine.
Daca ceea ce a facut domnul Ghita este suficient pentru pornirea unei anchete penale serioase, eu abia astept sa se faca lumina. Mie-mi miroase rau a disperare demersul domniei-sale, iar coalitia Ghita-Udrea-Basescu (eventual si Ponta) imi pare foarte interesanta (si disperata)… Cad mastile, se vad sforile marionetelor, maine-poimaine zarim si vreun papusar… :)
Cred ca 2016 este cel mai interesant an electoral trait de Romania post-’89.
P.S. Ctesc, pe HotNews, ca domnul Blaga este pe la DNA… ca suspect, cica…
Precis aveti cosmaruri:
” iar coalitia Ghita-Udrea-Basescu (eventual si Ponta) imi pare foarte interesanta (si disperata)”
Vedeti sa nu dati in fandacsie :P
@ victor L
Dorm linistit si ma trezesc cu cinci minute inainte sa sune ceasul. :) In caz ca nu ati vazut cate ceva din emisiunea de ieri seara, de la B1 TV (in studio – Elena Udrea si „maestrul” Cristoiu, iar la telefon, in direct – Traian Basescu), va recomand sa va procurati inregistrarea!… Este extrem de „educativa”… Mai ales referirile la „unii” care vor puterea si tonul pe care se fac aceste referiri… ca si cum puterea ar trebui sa apartina, de drept si irevocabil, politicienilor…:)
Nota bene! Comentariul meu este cel al unui sustinator (si votant) al presedintelui de tzara Basescu (si pe-aici, pe contributors.ro, am fost acuzat de basism, nu o data). Din pacate, odata dezbracat de functia de stat, presedintele de partid Basescu mi s-a parut mie complet transformat si n-am mai putut sa-mi descopar puncte de vedere comune cu viziunile domniei-sale. Dar consider ca, una peste alta, si-a facut datoria, ca presedinte al Romaniei.
P.S. Inteleg ca domnul Blaga isi da demisia din PNL. Trebuie sa recunosc, este un gest onorabil, rar de gasit in politica romaneasca. Incep, oare, ceva lupte, prin PNL?…
@ Decebal,
ma ierti, dar bati apa in piua si deviezi cursul.
Faptul ca ai unele pareri asmanatoare, asupra unor probleme, cu cineva, nu te face automat aliat.
Despre asta vorbeam; tu faci o amestecatura.
NB,
in romanul Delirul (sper sa nu gresesc), de Marin Preda, Antonescu era descris ca un fiu iubitor si ascultator (desi era Seful Statului).
Niste cretini, care voiau sa-l acuze pe fiul lui Moromete ca s-a demascat ca iubitor de Antonescu, nu puteau accepta ca si maresalul era om.
Dupa opinia ta, daca ai, intr-un coltisor, sentimente cu un parlamentar corupt, automat esti aliat cu el?
@ victor L
Stimate Domnule, cu tot respectul (observati ca va vorbesc la a doua plural), ma uit la televizor si vad oameni care nu reusesc sa se impace cu ideea ca „au fost” si ca este vremea sa lase locul altora.
Cata vreme domnul Basescu, doamna Udrea, domnul Ghita si domnul Ponta lupta impotriva aceluiasi dusman (Justitia), ei sunt aliati „de facto”, indiferent cum va ganditi dvs. sa impachetati aceasta stare de fapt. :)
Cat despre „sentimente”, sunt convins ca, din lumea in care se invart politicienii, sentimentele au disparut demult. :)
Dupa parerea mea (subiectiva, evident), fiindca apare pe la Romania TV, fiindca-l sustine pe Gabriel Oprea, fiindca are „pareri” comune cu Victor Ponta, domnul Basescu nu este un om politic care sa merite increderea mea, astazi. Si o spun cu regret…
Nu cred ca merita sa va coborati la nivelul acestui Giga-Contra…
Surprinzator de bine scris, pentru un politician !
Iar avertismentul continut de acest text, este cum nu se poate mai important, venind de la unul care stie despre ce vorbeste.
intrebare : cum ar fi putut salbaticiunile care au ucis in puscarii, au ingenuncheat, torturat si infometat oameni, sa devina oameni ? ei bine, asa a intrat romania in mileniul trei. nu doar ca n a avut loc o primenire, ca tara n a fost curatata de dejectiile activisto / propagandiste, militienesti / securiste, ba mai mult aceste gunoaie au acaparat toate pirghiile economice, de putere si control. cum sa se dezvolte o natie care si a alungat tinerii – ingineri, medici, profesori, forta activa creatoare de plusvaloare ? au ramas politrucii si asistatii, functionarimea bugetara inepta si lacoma care fura, se fac doctori ei intre ei, isi voteaza propriile salarii si privilegii. necrofagi pe trupul romaniei. unde i justitia / dreptatea ? unde s averile confiscate ? mai nou, penalii au declansat ofensiva anti DNA – singura institutie demna de admiratie.
Felicitari pentru luciditate, dle Catalin Predoiu.
De ce nu spune nimeni, domnule Predoiu, de ce nu-l intreaba nimeni (a facut-o, aproape in soapta, timid, un reporter) pe gangsterul care s-a „autodenuntat”, in ce calitate putea el mistifica un raport de plagiat sau neplagiat? Daca el si cu Ponta au mistificat, de ce nu spune nimeni ce, si mai ales, ca lucrul asta nu o priveste pe d-na Kovesi in niciun fel? Cum de se lasa lucrurile astea sa pluteasca in deriva si, mai ales, in CONFUZIE?
MICA REFORMA cu miezul ei toxic – reducerea nu prea constitutionala a competentelor SI PENALE ale celorlalti judecatori ai Inaltei Curti . Plus trierea judecatorilor Sectiei Penale a aceleiasi Inalte Curti , astfel incat majoritate sa fie fosti procurori. Greu de inteles peentru outsideri , dar publicul tinta / magistratii romani / inteleg despre ce vorbesc. Pentru ceilalti e suficienta contributia domnului Predoiu la adoptarea Hotararii de Guvern pentru Gala Bute.