miercuri, ianuarie 27, 2021

Între Teodor Meleșcanu și Alina Gorghiu

Este de așteptat ca liberalii, ca și toate celelalte partide parlamentare situate de aceeași parte a baricadei, să profite de primele zile ale noii sesiuni parlamentare, zile ce presupun, între altele, și realegerea feluritelor foruri de conducere ale celor Camere (vicepreședinți, sefi ai comisiilor) spre a forța rezolvarea “problemei Meleșcanu”.
E vorba despre îndepărtarea din postul de președinte al Senatului a bătrânului diplomat bănuit a fi cu epoleți pe umeri, epoleții fiind dobândiți încă din Epoca de Aur. Pe care există dovezi irefutabile că dl. Meleșcanu a slujit-o cu devotament până la capăt. De unde și răsplata pe care i-au rezervat-o imediat după revenirea în țară dl. Ion Iliescu și puterea cripto-comunistă de la București. Adică indivizii vinovați de furtul criminal al Revoluției anti-comuniste.
Dl. Meleșcanu a declarat la foarte puține minute după ce Decizia Curții Constituționale a afirmat fără putință de tăgadă că respectivul a dobândit ilicit, cu complicitatea frauduloasă a PSD, această ultimă funcție din mult prea îndelungata lui carieră ( evit să folosesc cuvântul demnitate deoarece numai de demnitate nu poate fi vorba în cazul cu pricina) că nu își va prezenta demisia decât după ce va vedea Motivarea Curții și Decizia publicată în Monitorul Oficial. Toate declarațiile ulterioare ale acestui ins evident fără coloană vertebrală nu au făcut decât să o întărească pe prima și să dovedească de câtă lipsă de bun simt este capabilă respectiva relicvă a naționalism-comunismului ceaușist. Care asemenea ofițerilor din fosta Securitate declară că și-a făcut cinstit datoria și s-a pus astfel în slujba țării sale. Și tot asemenea ofițerilor din aparatul de forță al socialismului dinastic, dl. Teodor Meleșcanu se bucură de pensie specială cu multe, foarte zerouri pe care o consideră a fi pe deplin meritată.
Teoretic, îndepărtarea de la șefia Senatului a d-lui Teodor Meleșcanu, înainte ca insul cu pricina să catadicsească să își dea demisia, nu ar trebui să le pună mari probleme liberalilor. Aparent dl. Meleșcanu a rămas de unul singur. PSD, cu al cărui sprijin s-a ales în toamnă dl. Meleșcanu președinte al Camerei Superioare a Parlamentului, s-ar putea să opteze pentru temporizarea punerii în practică a acestei obligatorii operațiuni de igienizare morală doar spre a-și arăta mușchii. Altminteri, la mijlocul săptămânii trecute, președintele interimar al partidului, dl. Marcel Ciolacu, a spus că în nici un caz PSD nu va susține realegerea în funcție a d-lui Teodor Meleșcanu, cel puțin cinci dintre social-democrații așa-zis de frunte anunțându-și dorința de a dobândi poziția de al doilea om în Stat.
Nu știu care va fi opțiunea PSD, pe cine vor trimite social-democrații în luptă, însă opțiunea PNL, adică doamna Alina Gorghiu, mi se pare una nu doar riscantă, ci și complet nepotrivită. Ea nu face decât să arate cât de puternică este în partid vocea președintelui Iohannis a cărui pupilă/pilă este, indubitabil, doamna Gorghiu și pe ce nisipuri mișcătoare evoluează dl. Ludovic Orban.
Reamintesc că tot dl. Iohannis a impus-o drept președintă a PNL pe doamna Gorghiu după înlăturarea din funcție a d-lui Crin Antonescu și după alegerea d-lui Iohannis însuși în funcția de președinte al României. Nepriceperea politică a doamnei Gorghiu a avut drept rezultat dublul dezastru electoral înregistrat de PNL în cursul anului 2016. Atât la alegerilor locale cât și la cele parlamentare. În mod firesc, după astfel de isprăvi cum nu se poate mai costisitoare doamna Gorghiu ar fi trebuit să ia o lungă pauză. Nici vorbă despre asta. Alina Gorghiu a pierdut lupta din toamnă cu dl. Meleșcanu, iar acum PNL o retrimite la război, crezând că în Parlament lucrurile stau ca la Loto-Pronosport și se desfășoară pe sistemul Mai trage o dată!. Din păcate, același lucru este crezut și de dl. Iohannis. Or, dacă doamna Gorghiu pierde și de această dată, e clar. PNL are o problemă. A cărei rezolvare nu stă în realizarea visului cu alegerile anticipate.
Comentariu publicat concomitent pe site-ul contributors.ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

  1. „…în Parlament lucrurile stau ca la Loto-Pronosport și se desfășoară pe sistemul Mai trage o dată!.”

    Deși dl M Ciolacu, prietenul teroristului Ommar Hassan și băgătorul de râmă în ac al domnului Liviu Dragnea, Președinte al Camerei Deputaților, cel care ocupă a treia funcție în statul român, spune că dl T Meleșcanu nu va fi susținut de PSD, dl Meleșcanu are, cred eu, mari șanse să fie câștigătorul principiului „Mai trage o daă!” . :-)

  2. Adica din lac in put?
    Daca opozitia nu are altceva mai bun decit pe Alinuta, favorita Presedinterlui, atunci vom avansa pina la gernunchiul broastei :D

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Colectia Contributors.ro

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

 

 

Top articole

Occidentul și Sfânta Imbecilitate

Nu sunt un expert nici în economie și nici în politică, dar unul din lucrurile pe care cred că le înțeleg din...

Democrația este pentru zei. Nu trebuie să ne surprindă faptul că oamenii nu o pot menține

„De ce eșuează democrațiile?” Am auzit această întrebare de multe ori în ultimii ani, în cărți, în paginile de...

Parada dascălilor

Prin 2004 – 2005 mergeam mult pe munte cu un amic care se credea foarte deștept. Poate și era; poate. Eu tot...

Despre ceea ce este firesc și necesar. Cazul Sorin Lavric

Într-o însemnare din ultimul său jurnal publicat (2001-2002), Monica Lovinescu observa una dintre trăsăturile definitorii ale presei autohtone: Ziua și știrea. Nimic...

Când moașa, chirurgul, șamanul și psihiatrul împărtășesc aceleași temeri asupra vaccinului…

”Într-o țară în care prevalența vaccinării este ridicată - scria undeva C.A. Siegrist, un renumit pediatru și vaccinolog elvețian- e dificil să...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.