marți, decembrie 3, 2024

Întru ajutarea d-lui Liviu Dragnea

Dl. Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului și președintele minusculului partiduleț ALDE, nu mai are pace. Fie zi de lucru, fie weekend veghează cu înaltu-i spirit patriotic și de sacrificiu la binele pe termen lung al României.

Îi identifică cu un rafinament de ins format la școala romanelor polițiste ale Agathei Christie citite cu creionul în mână toți dușmanii. Știe că ei nu sunt tupilați doar în organismele euro-atlantice (i-a confirmat recent opinia însuși ministrul de Externe, dl. Meleșcanu, maestru în domeniu încă de pe vremea în care îl servea disciplinat pe Nicolae Ceaușescu), ci chiar în interiorul țărișoarei.Sunt în specificul Statului paralel. Au o organizare în specificul unităților militare. Așa e, în opinia vigilentă și mai mult decât calificată a d-lui Tăriceanu, postul de televiziune Digi 24. Pe care îl evită și vigilent și patriotic. Piei Satană!

Noroc că la dispoziția Coaliției se află posturi de televiziune sănătoase și verificate. Singurele care înțeleg, așa cum vrea dl. Tăriceanu sensul sintagmei „libertatea presei”. Adică o libertate controlată de voinţa şi interesele politice ale coaliţiei PSD-ALDE. Antena 3, România tv și emisiunea România 9 de pe TVR 1. Acolo comunicatorii PSD-ALDE sunt mereu bine primiți, cu temenele, cu pâine și sare, mai-mai că și-au făcut din ele o a doua casă. Moderatorii sunt omenoși și buni, nu pun întrebări necuviincioase. Chiar ascultă cu sufletul deschis și lacrimi în ochi jălaniile personale ale conducătorilor.

Iată, nu mai departe decât duminica trecută, președintele PSD și președintele Camerei Deputaților, dl. Liviu Dragnea, ne-a împărtășit, așa, omenește, o seamă dintre problemele lui existențiale. Printre care și aceea a mijloacelor sale financiare extrem de limitate care îl împiedică să își facă atât de necesarele copii la numeroasele volume ale celor trei dosare pe care, în nemernicia lui, a avut neobrăzarea să i le deschidă DNA-ul d-nei Laura Codruța Kōvesi. Puțin mai era ca dl. Liviu Dragnea să nu se plângă și de faptul că are de suferit și din pricina tăierilor salariale pe care le aduce cu sine Legea aceea atât de haiducească creată de buna lui subordonată Lia Olguța Vasilescu.

Mă alătur, așadar, propunerii făcute zilele trecute într-un articol publicat pe blogul personal de jurnalistul Vlad Petreanu. Dl. Dragnea trebuie ajutat cu maximă urgență. O putem face printr-un Teledon. Pe care nu am nici cea mai mică îndoială că îl va găzdui cu maximă solicitudine Televiziunea Română. Că tot așteaptă directorul ei interimar, d-na Doina Dragnea, definitivarea pe post. Care se află în pixul și în mintea atât de sărmanului domn Liviu Dragnea.

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

  1. Propunerea cu teledonul pentru sprijjinul lui Dragnea este interesanta.
    Nu pot totusi sa nu ma intreb de ce nu se initiaza proceduri parlamentare de urgenta pentru transpunerea in legislatia nationala a directivei UE privind confiscarea extinsa a averilor dobandite in mod ilicit. Poate ca in acerst fel, ar scadea si pretul fotocopierii dosarelor (la 10 bani pagina si platind 100k lei, Dragnea are 1 milion de pagini in dosare?????)
    In ceea ce-l priveste pe celalalt personaj, CPT, nu face fata unei dezbateri. Nu stie niciodata sa identifice intrebareace i se adreseaza si atunci devine isteric. De altfel conduita asta poate fi vazuta si in parlament, unde se crede „pe persoana fizica”

  2. PSD ul tropaie din ce in ce mai tare , iar opozitia se dilueaza cu fiecare zi. Nu stiu daca abordarile glumețe mai sunt adecvate in aceste vremuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

 

 

Nexus – Scurta istorie a retelelor informationale

Scurtă istorie a rețelelor informaționale din epoca de piatră până la IA
Editura Polirom, 2024, colecția „Historia”, traducere de Ioana Aneci și Adrian Șerban
Ediție cartonată
Disponibil pe www.polirom.ro și în librării din 27 septembrie 2024

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

Carte recomandata

Ediția a II-a adăugită.

„Miza războiului purtat de Putin împotriva vecinului său de la vest este mai mare decât destinul Ucrainei, echilibrul regional sau chiar cel european. De felul în care se va sfârși acest conflict depinde menținerea actualei ordini internaționale sau abandonarea ei, cu consecințe imprevizibile asupra întregii lumi pe termen mediu și lung. E o bătălie între democrație și dictatură, între regimurile liberale și cele autoritare... Cumpara volumul de aici

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro