luni, iunie 17, 2024

Ion Gontea, omul de „incredere” al premierului Emil Boc, lupul paznic la stana

Un prefect este bratul lung al guvernului, al premierului, in teritoriu.

Iata o parte din sarcinile prefectului:

 • este garantul respectarii legii si a ordinii publice la nivel local;
 • verifica legalitatea actelor administrative ale consiliului judetean, ale consiliului local sau ale primarului;
 • asigura, la nivelul judetului sau, dupa caz, al municipiului Bucuresti, aplicarea si respectarea Constitutiei, a legilor, a ordonantelor si a hotararilor Guvernului, a celorlalte acte normative, precum si a ordinii publice;
 • utilizeaza, in calitate de sef al protectiei civile, fondurile special alocate de la bugetul de stat si baza logistica de interventie in situatii de criza;
 • dispune masurile corespunzatoare pentru prevenirea infractiunilor si apararea drepturilor si a sigurantei cetatenilor, prin organele legal abilitate;

Sarcini importante, mai ales in directia respectarii legilor, a prevenirii actelor de coruptie si fraudare a banilor publici. Toate aceste atributii, conferite prefectului, pot fi date unui om fara  pata, unui „inger” in materie de respectare a legilor si dispozitiilor legale. Unui om de incredere al premierului, presupus a fi verificat si rasverificat de comisia de cadre a partidului si chiar de serviciile speciale ale tarii. S-au aplicat toate acestea in cazul prefectului de Brasov?

Cine este Ion Gontea?

 • 1991 – 1992 – primar Braşov;
 • 1992 – 1996 – Presedinte Consiliul Judetean Brasov;
 • 1996 – 1998 – jurist – S.C.Tractorul – UTB S.A.Braşov;
 • 1998 – prezent – notar public Braşov.
 • 2009 – prezent,  prefect al judetului Brasov
 • 2004 – 2008, deputat PD Brasov.
 • 2008 – 2009, consilier judetean PDL
 • 1991 – prezent – Organizaţia jud. P.D. Braşov, membru, vicepreşedinte org.jud., preşedinte executiv.

Iata si declaratia sa de avere de bugetar – afacerist:

Terenuri: Brasov- 681 mp; Zarnesti – 2127 mp; Bran-7400 mp, (mostenire)

Case: Brasov-hotel- 950 mp; Brasov – casa de locuit- 220 mp; Zarnesti-casa de locuit-105 mp; Zarnesti-casa de locuit-65 mp; Bran-pensiune- 265 mp;

Autoturisme Wolksvagen- 2 (2002 si 2006)

Plasamente: imprumut SC Vila Maria SRL, 750.000 lei

Datorii la CEC Bank: 1.480.000 lei, scadent in 2025

Venituri (2010): salariu prefect 77.532 lei; salariu sotie: 78.340 lei; din bunuri mobile si imobile 340.720 lei;

Pana aici nimic de zis. Cu exceptia unei averi impresionante.

Lucrurile grave apar in momentul in care procuratura ia urma unor afaceri necurate derulate de prefect, culminand cu trimiterea sa in judecata la  8 noiembrie 2006 de catre  procurorii DIICOT Bucureşti,  pentru favorizarea infractorilor, prin fals intelectual, precum şi de fals în declaraţii şi în înscrisuri sub semnătură privată,  pentru că a autentificat un act notarial de vânzare-cumpărare a unui teren, încheiat în urma unei expertize imobiliare trucate. Prin respectiva expertiză se stabilea în mod ilegal o valoare simbolică de 10.000 de dolari unei suprafeţe de 1 hectar, situată în municipiul Braşov, pe care se găseau cele şase imobile ale fostelor alimentare de stat, reunite ulterior în societatea de stat SC Condor SA. Prejudiciul adus statului, estimat de procurorii DIICOT, s-a cifrat la 9,9 miliarde de lei vechi, impricinatii din dosar fiind acuzaţi de delapidare, evaziune fiscală, fals şi uz de fals, infracţiuni în formă continuată, precum şi de corupţie, potrivit Legii 78/2000.

Au trecut 5 ani şi nici vorbă de vreo solutie în dosarul prefectului braşovean. Procurorul de caz, Doru Gabriel Stoica, întocmea şi semna rechizitoriul în dosarul supranumit „Condor”, pe 8 noiembrie 2006, când Ion Gonţea era deputat în Parlamentul României. Stoica trimitea apoi dosarul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De-a lungul timpului s-au schimbat competenţele, aşa că dosarul a fost trimis de la Înalta Curte din Bucureşti, la Braşov, la Curtea de Apel. Aici s-a cerut strămutarea judecării cauzei. Solicitarea s-a analizat şi aprobat. Astfel, dosarul a fost mutat de la Braşov la Curtea de Apel Iaşi. Aici, legal, s-a invocat o excepţie de neconstituţionalitate, care a amânat judecata cu încă douăsprezece luni. Asa functioneaza justitia romana cand e vorba de potentatii zilei.

Iata si alte afaceri „gestionate” de prefectul Ion Gontea, sesizate  de presa:

In 1991 este implicat într-o afacere intens mediatizată în ziarele vremii, „Afacerea Autocamionul”, Gonţea achiziţionând trei camioane de la uzina Roman, care au fost facturate, dar nu au fost plătite. A doua zi, preţul autoutilitarelor se majorează, iar Ion Gonţea le vinde la preţul majorat unor persoane ce se aflau pe lista de aşteptare şi care plătiseră avans către fabrică. Abia după ce încasează banii, Gonţea catadicseşte să plătească uzinei banii pe autocamioane, dar la preţul facturat, respectiv cel vechi.

O parte din terenurile Romarm, din care face parte Uzina Mecanică Tohan Zărneşti, au fost înstrăinate prin contracte oneroase autentificate chiar de prefectul de Braşov, Ion Gonţea, în calitate de notar, scrie Jurnalul Naţional.

Este vorba despre 21 de hectare de teren, aflate chiar în inima Parcului Industrial Zărneşti, cu 18 hale industriale şi magazii. Acestea au ajuns, prin intermediul lui Gonţea, în proprietatea firmelor a doi italieni.  Jurnaliştii scriu că metoda suveică, deja consacrată de Gonţea în afacerea Condor, i-a adus acestuia un profit de aproape 3,8 miliarde de lei din taxe notariale.

In fine, iata-l pe prefect cercetat, se pare, intr-un nou dosar de coruptie, alaturi de primarul Brasovului, George Scripcaru. Stirea n-a fost dezmintita de DNA, asa cum a procedat in alte cazuri.

Daca este sau nu vinovat prefectul Ion Gontea de toate cate le-a semnalat presa, doar justitia are a se pronunta. In cinci ani, justitia  n-a fost in stare sa dea o solutie la trimiterea sa in judecata de catre procurorii DIICOT, nici macar la prima instanta. Ca mai urmeaza inca doua instante de recurs.  Plimbarile dosarului, de colo colo, fara argumente solide, ne trimit cu gandul la alte zeci de astfel de dosare, pentru care a trecut sau se aproie termenul de prescriptie. Sub ochii ingaduitori ai CSM, care se face ca nu vede aceste tergiversari nejustificate.

Ajungem astfel la miezul problemei, actualizata dupa intamplarile de saptamanile trecute de la Cluj, legate de primarul Apostu.

Acestia sunt oamenii de incredere ai premierului Emil Boc si ai PDL. Care ajung in functii de primari de municipii si de prefecti. N-a contat trecutul lor mai mult decat dubios. Sunt in slujba partidului, (nu si a poporului), cu bani si voturi, din 1990. Inseamna ca sunt atasati cauzei. Cauzei PDL, ca  interesele Romaniei nu  conteaza in aceasta ecuatie de selectie a oamenilor care conduc in  teritoriu.

De curand s-a produs, se pare,  o mutatie in conceptia PDL si a presedintelui Basescu, referitor la prezumtia de nevinovatie aplicata oamenilor politici. Daca pana acum un an, considerau ca doar judecata de „apoi”, tergiversata pana la 10 ani sau mai mult, decide cine este corupt sau nu, iar nu mai departe de 6 luni in urma o faceau zob pe Monica Macovei si al sau Cod Etic,  acum considera ca arestarea preventiva si, cu atat mai mult, trimiterea in judecata a membrilor PDL, ar fi motive suficiente de retragerea sprijinului politic si de excludere din partid.

Se aplica decizia aceasta si retroactiv? Adica, primarii Gheorghe Falca-Arad,  Cristian Poteras- Sector 6 Bucuresti, Gabriel Boriga,  (Targoviste), Diaconu Gabriel Marian, Viceprimar Slatina, Cozma Ioan, Primar Negrești, jud Vaslui, Preda Vasile, Primar Varaşti, judeţul Giurgiu, Toșa Ioan, Primar Vânători, jud. Mureș, Baciu Constantin, Primar Podgoria, jud. Buzău, Duță Leontin, Primar Biled, jud. Timiș, Dotcoş Sebastian, Primar Marpod, judeţul Sibiu,Apostol Gelu, Primar Cernica, jud. Ilfov, Ioniţă Veronica, Primar Gorgota, jud. Prahova, Petre Coman, Primar Răzvad, jud. Dâmboviţa, Gabriel Boriga, Primarul Târgovişte, jud. Dambovita, alti sefi precum: Ionel Spătaru, fost sef al OPC Brasov,  trimis în judecată pentru luare de mită,  membru al filialei judetene a PDL Braşov, dr.ANCA ALEXANDRESCU, director Directia Sanatate Publica Arges, dr.MIOARA BUCUR director DSP Arges, ec.OCTAVIAN IORDACHE, director DSP Arges, trimisi in judecata in acelasi dosar, beneficiaza de clementa sau li se aplica Codul Etic? Iar lista membrilor PDL, cu functii in partid si in stat, anchetati de procurori, dar nearestati si netrimisi inca in judecata, este mult mai lunga.

O intrebare grea,   la care PDL trebuie sa dea un raspuns urgent. Altfel, se va prezenta in alegeri cu diagnosticul pus, nu de opozitia cea rea si urata, nu de ziaristi carcotasi care nu inteleg binele suprem al natiei ci de, …n-ati ghicit, chiar senatorul PDL Iulian Urban:

„PDL-ul de astazi, la fel de corupt ca PSD-ul din 2004”.

Si atunci, de ce sa votam PDL?

Distribuie acest articol

36 COMENTARII

 1. Buna statistica dumneavoastra.

  Dar lista e mult mai lunga.

  Practic, fiecare institutie de stat e corupta.

  Tot ce se cumpara pentru institutie, tot ce se face cu bani publici, e cu furaciuni, suprapret, facturi umflate, etc.

  In primul rand e de vina opinia publica…nu exista.

  Desi vad in Timisoara 40000 de oameni care se aduna sa strige hai Poli, dar tolereaza o primarie ultracorupta si afacerile ei cu tiganii si cu afaceristii care circula in jeepuri luxoase din oras.

  In al doilea rand, legislatia nu favorizeaza transparenta. Angajatii dintr-o institutie nu stiu cat se cheltuie si cat intra venit. Eu vreau sa stiu la 3 noaptea cati bani are primaria, pe ce i-a cheltuit, cine a facut trotuarul care crapa intr-o luna, cine a castigat licitatia cutare etc.

  Curtea de Conturi e o farsa, toti se cunosc intre ei.

  Si in educatie e la fel. Cum au ajuns in CNATDCU impostori, cine i-a selectat, etc.

  Nu exista transparenta. Dar tot populatia e de vina, pentru ca se complace in starea asta.

  • Sunteti foarte activ in a critica actualul guvern. Nu observati ca acum procurorii sunt lasati sa trimita coruptii in judecata astfel incat sa fie arestati efectiv. Gasiti tot felul de modalitati de a intoarcea situatia exact invers ca acum coruptii nu sunt pedepsiti.

   Va placea mai mult in cei 15 ani de conducere PSD-ista, PNL-ista cand coruptia era generalizata dar nici un corupt prins, sa inteleg..

   Mie articolele dumneavoastra, ca si cele ale unor ‘jurnalisti’ mi se par manipulari patetice. Sa lovesti in cei care chiar lasa coruptii sa mearga la inchisoare in timp ce-i scutesti de critica dura pe care o merita cei care aparau si ascundeau coruptii cum era PSD e patetic. Faceti foarte mult rau Romaniei dar presupun ca asta nu va deranjeaza prea mult..

 2. Votatii pe cei din usl !Majoritatea acestor dosare au in spate procurori si judecatori care nu au fost verificati ca profesionalism si integritate morala.
  Atata timp cat sistemul judiciar nu a fost reformat din radacini din 1990 , cum puteti sa credeti ca acesti primari de la pdl ,majoritatea avand mandat ori din 2004 ori di 2008 pot fi judecati corect de niste procurori si judecatori care mereu au fost la mana psd,mai nou usl?
  Vedeti cazul de la Giurgiu,unde seful politiei a fost retrogadat dupa scandalul uciderii americanului.Justitia l-a repus pe functie pe motiv ca nu mai poate sa-si susutina financiar copilul la scoala, pt. ca i s-a micsorat salariul ! Aceasta hotarare a fost luata de tribunalul Giugiu ,acelasi judet de unde provine si senatorul Catalin Voicu!
  Giurgiu este un judet controlat din punct de vedere politic,de usl, prin judecatorii de la tribunalul teritorial.A avut grija Voicu de acest fapt.De ce nu va puneti niciodata problema judetelor rosii din 1990 pana acum ,ca de exemplu,Braila,Vaslui,Iasi,Giurgiu,Vrancea,Telorman,Constanta,Gorj,Dolj,Arges,Galati,care au fost de la inceput conduse de oameni din psd si unde procuratura si judecatorii au fost bine numiti pt. a nu deranja pe nimeni.Nu s-a intamplat nimic cu acei politicieni vechi din 1990 , care au condus aceste judete si unde de regula sunt si cele mai sarace , fata de ce se intampla cu primarii de la pdl!
  Pt ca ei nu au in spate o masinarie securista ca cei din usl .Ba mai mult sunt urmariti si cand se scobesc in gura , si li se fac tot felul de plangeri penele intocmite dubios ,dar care apar repede in presa ,fara a fi de multe ori verificate daca sunt sau nu adevarate,dar ei sunt bun de tocat in timp ce usl incheie protocoale politice de colaborare cu asociatia procurorilor di Romania!
  Nu va surpride oare deschiderea brusca sre iluminare a lui Ponta?Si veniti si aruncati si dumneavoastra cu noroi in acei primari care de cand au venit la conducerea acestor orase le-au transformat din orasele cenusii in orase mult civilizate fata de ce lasase fostii primari ai psd si pnl!
  Dar acest lucr nu-l vedeti ,pt. ca da bine sa faci pe criticul cu cei din pd!
  De ce pt. ca a fost si deocamdata va ramane cel mai reformator partid si cel mai reformator guvern, pe care l-a avut Romania!
  Veniti si il comparati cu psd-ul!Probabil ca amintirle vi s-au sters ,datorita noii propagande a televiziuniilor.
  B1 s-a umplut de fosti ziaristi de la Antena 3,la fel s-a intamplat si cu Tvr.Nu mai spunn de trusturiile celor doua partide PC a lui Voiculescu securist dovedit ,dar care ramane pe functia de senator si Realitatea lui Ghita ,omul de casa a lui Ponta.
  Si va intrebati de cine sunt judecati acesti primari?Acesti primari au schimbat in bine imaginea municiipilor care le conduc.Probabil ca vreti ca aceste orase sa reintre pe mana usl?Atunci nu se va mai intampla nici un fel de arestare in Romania si in tota tara va domni pacea , fericira si linistea de care se va ocupa usl ajutata de Vantu,Voiculesu,Ponta,Antonescu chiulangiul parlamentului,Hrebenciu s.a.m.d
  Criticati listit pdl-ul,Securitea vegeaza!S-a reusit ca securitatea sa va prinda in plasa!
  Halal judecata!A reusit securitatea sa va orbeasca!Puneti-va ochelari pana nu este prea tarziu!

   • Exact,opinia dv e de bun simt si o impartasesc.Parca suntem intr-o lume kafkiana,refuz sa mai traiesc in minciuna ,umilinta si mediocritate,voi pleca departe de tot ce inseamna Romania.Doamne si cat de mult o iubesc!…

   • Dezamagirea pe care o simtiti Dvs eu am simtit-o mai demult, am votat in 2004 cu Dl Basescu la presedintie si cu PD(L) la parlamentare si locale.
    Ce-am vazut atat la nivel local la PD(L) cat si la nivel central a fost o mare dezamagire si concluzia mea a fost ca PDL = PSD si ca nimic nu-i deosebeste pe politicienii romani, cand e vorba de interesele lor personale, care primeaza TOTDEAUNA in fata celor ale romanilor care practic nici nu exista pentru ei.
    De aceea mereu aveam dispute cu Dvs pe acest forum legate de guvernarea PDL.
    Din pacate insa, dezamagirea nu rezolva problema.
    Plini de dezamagire sunt milioane de romani, in 2012 trebuie sa votam, variantele de a alege nu sunt atragatoare deloc, iar pentru Romania deja au trecut 20 de ani in care reformarea statului nu s-a produs, azi Romania este singura tara dintre fostele tari comuniste asistata de FMI si BM si CE la reformele de baza ale statului.
    TREBUIE sa votam, altfel pierdem inca 4 ani, deja se pune clar intrebarea cat va mai rezista Romania in aceasta situatie, ramasa total in urma fostelor tari comuniste, pana si Bulgaria face pasi inaintea Romaniei spre modernizare, iar fostele tari balcanice in cativa ani ne vor depasi.
    Desi multa vreme am fost convinsa ca nu voi mai merge la vot(in 2008 si 2009 nu am votat), in 2012 vreau sa merg sa votez, poate Romania va reusi sa aduca o noua generatie de politicieni, mai ales dupa ce erodarea PDL va pune la grea incercare partidele si sper ca vor aduce nume credibile pe liste…
    Daca nu va fi asa, atunci soarta noastra este pecetluita pentru muuuuulti ani in marasmul asta politic …..

   • Asta cu neprezentarea la vot e Rau de-a dreptul, fara calificative de marime. Cu toate ca undeva scrie: de ce sa alegi raul cel mai mic cand poti alege binele. Dupa cat v-am citit, stiu ca stiti unde e scris. Deci cunoasteti si ca se pregateste alternativa la ce am putut vota pana acum.
    Revenind la subiect, multe zone au un asemenea potential ca nu sta viitorul lor intr-un singur om sau o gasca. Clujul, de pilda, se va dezvolta in continuare, ba chiar cu sansa sa aiba si mai multi bani daca licitatiile vor deveni cat de cat corecte. Cum se spunea candva seara de seara la radio, sa auzim numai de bine.

 3. •Ultima data cand mi-am exercitat dreptul de vot a fost in 1996, la alegerile generale din toamna. Atunci am votat cu Nicolae MANOLESCU (presedinte) si ANL (Alianta National Liberala) – cred ca asa se numea pseudo-formatiunea care il sustinea!

  •Refuz, de atunci sa mai votez! Practic, consider ca nu mai am cu cine!

  •Nu mai votez pentru ca romanii (ca natie) si politicienii romani (ca actori politici) s-au decredibilizat total!

  •De 22 de ani…sunt aceleasi fete ridicole, isterice si incompetente care pretind ca vor binele majoritatii romanilor! Caraghios, ridicol si contraproductiv!

  •Atata timp cat selectia resurselor umane se face pe criterii de apartenenta la un clan/partid, spaga, relatii ultra-personalizate si nu pe minime competente…clasa politica va balti in aceeasi mocirla! Societatea romaneasca…la fel!

  •Iluzia schimbarii IN BINE a stat, ani de zile, in generatiile tinere! MARE DEZAMAGIRE! Tinerii, odata ajunsi in pozitii cheie, au copiat la indigo soparlele carnivore batrane, comportandu-se ca atare! Trist…:(

  •Nu cred ca (mai) am vreo responsabilitate, nici macar morala, fata de niste oameni (politicienii romani) pentru care eu unul nu contez! N-am vazut NICI UN POLITICIAN ROMAN RASPUNZAND (IN FATA JUSTITIEI) PENTRU FAPTELE SALE DE CORUPTIE, TRAFIC DE INFLUENTA, SANTAJ, ETC…

  •Refuzul clasei politice de a se reforma, reorganiza doctrinar in 2 mari partide (pe modelul celor din SUA de exemplu…), ineficienta deciziilor politice, debusolarea administrativa si masurile economice complet injuste ma fac sa cred ca Romania e o tara in deriva iar romanii, in marea majoritate, niste anomici apatici fara busola…

  •Obsesia (aproape patologica) a politicienilor romani pentru imagine si NEGAREA REALITATII este dovada cea mai clara de schizofrenie politica si sociala de care dau dovada! Din pacate, acest comportament se perpetueaza de 22 de ani…

  •O clasa politica faramitata, etern conflictuala, cu oameni de calitate indoielnica nu va fi capabila NICIODATA de ceva constructiv! Este, de fapt, oglinda unei societati bolnave!

  •QED, ca in demonstratiile matematice!

 4. „Si atunci, de ce sa votam PDL?”
  Doo aspecte:
  -„sa votam”; ati pornit in campanie si vreti sa racolati sustinatoei anti portocalii? parca era mai cinstit „dece sa votez”.
  – cine v-a spus ca „trebuie” sa votati PDL?
  NB,
  e un drept al dvoastra: „Mai bine nu ma prezint la vot!”
  Articolul fara primul citat ar fi fost acceptabil; eventul inlocuit cu al doilea.

 5. „Sistemul, dragul meu, e acea pânză de păianjen care s-a ţesut, des şi strâns, înainte de ’90 pe baza pactizării cu «politica Partidului». «Sistemul» nu avea nimic de-a face cu competenţa şi cu eficienţa profesională. De-aia s-a şi prăbuşit comunismul, doborât sub greutatea cantităţii de imbecilitate şmecheră împinsă silnic la vârful societăţii. Coagularea sistemului s-a făcut atunci cu ingrediente eminamente politice.
  Iar acum? Acum el funcţionează inerţial ca sistem de relaţii. A fost atât de bine alcătuit şi s-a bătătorit atât de bine încât, chiar şi-n absenţa elementelor care i-au dat naştere, s-a putut rostogoli, mânat de propria-i consistenţă, pe celălalt mal al istoriei noastre. Capitalul de relaţii deja structurate şi organizate atunci şi perpetuate acum este forţa acestor oameni. Ieşiţi din sistemul politic de-atunci, ei au preluat şi au invadat noile instituţii ale societăţii păstrând vastul sistem de relaţii creat atunci. Şi aceştia sunt mulţi şi au împânzit tot locul.
  preluat(!!?)

 6. Intrebarea corecta este:
  „ATUNCI DE CE ATI VOTAT PDL-UL?”

  Un analist atat de fin si experimentat al scenei politice si educationale romanesti sa se fii inselat atat de mult in privinta promisiunilor de campanie ale PDL?

  Sau poate ati fost incurajat sa o faceti si sa-i incurajati si pe altii sa o faca.
  Acum doriti sa o luati de la capat si sa sprijiniti alta formatie politica (eventual ACZ). Sau poate sa incurajati o prezenta la vot cat mai redusa pentru ca efectul smecheriilor la vot sa fie determinant in rezultatul alegerilor.

  Va urez succes, insa v-ar sta mai bine in societatea civica, atat de slabita in Romania, decat tot in sluba unor stapani politici.

  Toate cele bune,
  Mihai

 7. Normal asta este ideea domnule Vlaston, scarba de politica ca sa nu mai mergem la vot (ca tot nu avem pe cine alege). Asta inseamna sa va face jocul perfid, de a lasa pe actuali guvernanti sa ,,manareasca alegerile”, prin numarul cat mai mic al celor care se vor prezenta la vot. Normal ca daca procentul celor care se vor prezenta la vot este mai mare, cu atat numarul de furaciuni a celor de la putere este mai mare.
  Nu ne mai prostiti si nu mai jigniti inteligenta domnule Vlaston,cu asemenea mesaje de 2 bani, ca nu suntem idioti cum ne doreste actualul presedinte si cei de categoria dumneavoastra, ca romanii sau desteptat.
  Sper sa avem aceea societate si conducatorii care ii vom merita.
  Cu stima,

 8. Domnul Vlaston este sustinatorul NRomanie a lui Mihai Neamtu. Miscarea de la firul ierbii vrea sa participe la alegeri, nu vrea activitate civica, vrea sa cistige un cascaval la alegerrle din 2012. Iar strategia este cea comoda: Hai sa luam de la PDL votantii pe care i-au pierdut deja sau sunt in curs sa ii piarda , pt ca pe cei ai PNL sau PSD e complicat rau. :) Asa vor canibaliza voturile, sperind un 6 % si pe MNeamtu si inca vreo 5 deputati, iar USL -ul dusmanul de moarte va cistiga alegerile. Afefim dom deputat Vlaston.
  Jos Boc coruptu’ ! si Basescu complicele !

   • Ce as fi vrut ? Speram dle Vlaston sa ramineti cu noi cu societatea civila, care arata cu degetul si puterea si opozitia, cum ati fost pina acum vreo doua luni pina v-ati inregimentat in noul partid care nu are nici o legatura cu societatea civila ci doreste sa cistige citeva locuri in parlament. V-ati vandut ieftin dle Vlaston. Ramin ceilalti neinregimentati care sa critice atit puterea cit si opozitia.

     • OK , bine zis.
      Dar atunci spuneti-i prietenului Neamtu sa nu se mai dea exponent al societatii civile, al firului ierbii, cind de fapt vretri o bucata de putere la fel ca si partidul popular republicano moharhist- daca mai exista, sau cu multele partide extraparlamentare.
      Nu mai solicitati voturile celor neangajati ci doar ale fugarilor din PDL

      • Nu sunteti la curent. Neamtu a spus de la inceput ca incearca sa creeze un nou partid. De ce sa nu solicite voturile neangajatilor, ca nu inteleg, le vreti dv?

     • Jucind acest joc dle Vlaston, nu veti fi dvs minisrtru (ci doar deputat ) Funeriu nu va mai fi ministru in 2012-fiind din echipa lui Boc coruptul de la cluj , iar ministru va fi dna Andronescu sau pnlistul de la Iasi

 9. Aici e eroarea lui Neamtu si a dvs.
  Neangajatii nu ii vor da voturile. Il vor privi ca pe cel cu barba de la ecologisti. Ei vor zice: alt Coriolan Draganescu care vrea voturi.
  Cind a inceput Dl Neamtu a inceput promitind o miscare – (da care chiar duce lipsa tara ) si in acel moment neangajatii au spus : uite miscarea cea curata si nu inca un partid . Din momentul in care spune cuvintul partid – neangajatii incep sa isi controleze buzunarele. Veti avea doar arivistii dle Vlaston.

 10. Pentru unii:
  PNL a fost bun. Pe urma, nu.
  PD-L a fost bun. Acum, nu.
  Noua Romanie e bun….O asteptam cu interes pe EBA.

  Cand te pacalesti o data e vina lor. Cand te pacalesti de mai multe ori, mai bine nu te mai bagi in politica…
  Mai ales ca la partidele astea, oricum le-ati lua, ce naste din „Servicii” tot soareci mananca.
  Acum SIE sufla in panzele lui Baconski si Co.
  Tot la fel de adevarat e ca la spiritul de la noi, fara „Servicii” iese un haos de nu ne vedem om cu persoane.
  Totusi, abia acum au vazut serviciile coruptia generalizata din tara si au dat liber la arestari in randul partidului de la putere?

   • Chiar nu stiu cine va conduce tara.
    Dar incep sa inteleg de ce am cautat rege in afara Romaniei.
    Ma tem ca nu avem in gene cinstea de a ne conduce singuri.
    Cine pune mana pe putere uita (sau e facut sa uite de cei din jur) ca este in slujba poporului si nu a intereselor personale sau de grup. Indiferent ce zice inainte de a fi ales.
    De ce ar fi altfel de acum incolo?

   • Haideti nu va mai faceti ca nu intelegeti.

    1. Daca e sa faci CU ADEVARAT un partid curat nu il faci in preajma alegerile pentru a avea timp sa dovedeasca ceva.

    2. Daca Alianta Civica nu s-ar fi implicat politic ar fi fost si astazi (chiar mult mai dezvoltata) un punct de referinta care ar fi putut analiza profund si amenda actiunile politicienilor

    Asa cum v-am scris mai sus, daca nu sunteti sub comanda politica ar trebui sa va retrageti din sustinerea vreunui partid politic si sa actionati punctual pe proiecte.

    Am observat ca majoritatea articolelor dumneavoastra sufera de slabiciuni logice si ma indoiesc ca ele ar fi aparut la un profesor de matematica daca nu s-ar chinui sa orienteze analiza catre un scop bine definit.

    Deci, repet, o societate civila puternica lipseste.Romaniei si nu un nou partid, care, peste tot in lume, e plin de oameni corupti sau coruptibili. Se stie ca politica e o femeie cu moravuri usoare si ca puterea corupe. Chiar si in privinta dl. Funeriu, ar trebui sa stiti lucruri mai profunde decat cele de suprafata si sa va dati seama ca a ales mocirla politica in locul unei anumite detasari in numele unei reforme reale in invatamant.

   • De ce crede dl Vlaston ca sanatosii din PDL – Monica Macovei, Funeriu vor veni sub conducerea lui Mihai Neamtu intr-un partid ca toate partidele care doar spune: noi suntem altfel, si care bintuie tara nu in dezvoltarea unei miscari ci in cautare de activisti.?

    Si-a tras sevele din Tea Party doar 2 luni..
    Nu am vazut ca Tea Party participa ca partid separat la alegeri cum vrea Miscarea, mergind pe linia PAC si a FSN
    Cum zice si @Mihai : ” o societate civila puternica lipseste.Romaniei si nu un nou partid, „

 11. Tooot facem constructii politice sa ajungem la aceeasi concluzie: la vremuri noi, tot noi.
  Pai niste indivizi despre care ni se spunea ca vor fi in tzepele din Piata Victoriei au ajuns sa faca UNPR-ul care ne da acum lectii despre impozitarea bogatiei, desi la majoritatea dintre ei aceasta ar trebui sa fie confiscata, neputand fi justificata prin prisma salariilor ca functionari publici.

 12. Mon professeur, da’ ce ati patit? :)
  V-ati das seama brusc ca si „astia” sunt fix ca „ailalti”?
  Ce intrebare e asta: „De ce sa mai votam pdl?
  Dupa atatea articole in care ni i-ati prezentat in culori calde ca pe „adevaratii reformatori”, „unica sansa de modernizare a Romaniei”, etc acum v-au cuprins indoielile?
  De ce n-ati dus articolul pana la capat sa ne recomandati direct NR ca fiind „mai adevaratii reformatori”?

 13. „criticile soc civ s-au lovit de un zid al nesimtirii” zice dl Valston

  Hai sa dezvoltam societatea civila, hai sa luminam poporul iar poporul luminat va amenda nesimtitii
  Dar mergeti la popor ca Mesia , ca popa, si nu ca activistul care spune: Aia de la putere sunt hoti, voteaza-ma pe mine, ca poate vine si Monica Macovei la noi in partid si sa vezi ce bine o sa fie… :)

  • Sunt cai diferite de a incerca sa schimbi lucrurile. Una nu o exclude pe cealalta.

   Fuga asta de politica a oamenilor ceva mai curati si mai competenti ne-a adus aici unde suntem.

   Ar fi bine sa terminam odata cu chestia asta cu „politica e murdara, sa ne ferim de ea”. Din contra, daca noi nu avem timp/energie/stomac sa ne apucam de asta, ar trebui sa sprijinim orice persoana de calitate buna care intra in politica. Macar atat putem sa facem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Stefan Vlaston
Stefan Vlastonhttp://stefan-vlaston.blogspot.com/
Candidat din partea ARD la Camera Deputatilor la alegerile din decembrie 2012 Profesor de liceu, director de liceu in perioada 1990-2008, Presedintele asociatiei EDU CER- Educatie si Cercetare. Preocupari in domeniul politicilor educationale, in privinta calitatii educatiei, a managementului educational. Contributii in media scrisa si audiovizuala, pe temele privind educatia, formarea profesionala si cercetarea.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro