duminică, iulie 14, 2024

Iresponsabilitatea doamnei Viorica Vasilica Dăncilă

Aflată cu scopuri imprecise și cred că doar de ea știute pe meleaguri americane, premierul României, doamna V. V. Dăncilă și-a imitat șeful și idolul. Pe dl. Liviu Nicolae Dragnea. A zărit un microfon și, instantaneu l-a luat în stăpânire și și-a dat drumul la gură mai abitir ca Miorița.
Printre altele, doamna Dăncila a spus că, odată analiza finalizată, guvernul pe care îl conduce va lua decizia mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
Cum știm demult că nu logica reprezintă punctul forte al fostei profesoare de discipline tehnologice de la un amărât liceu industrial din Videle, nu ne vom pierde iarăși vremea cu analiza fracturii de gândire din comunicarea insei ajunse, spre nenorocirea României, într-un post unde neam de neamul ei nu avea ce să caute. E clar că șeful diplomației, dl. Teodor Meleșcanu, a primit ordine precise în ceea ce privește conținutul și rezultatul analizei, iar cum domnia sa este încă de pe vremea lui Gheorghiu-Dej cunoscut drept un om setat să ia necondiționat poziția de drepți și să spună doar Da, să trăiți, am înțeles, vă voi duce la îndeplinire ordinele și indicațiile dvs. precise și, desigur, prețioase! și de data aceasta, indubitabil, va face și se va comporta conform cutumei. Va recomanda și susține călduros mutarea fiindcă așa voiește dl. Liviu Nicolae Dragnea spre a-i face pe voie prietenului său Bibi Netanyahu cu care are multe lucruri comune, îndeosebi aplecarea spre furtișaguri, pentru cultura corupției și încă o mulțime de alte lucruri de domeniul penalului.
Grav e că zicerile doamnei Dăncilă au provocat inflamări nu doar în Capitala României, președintele Iohannis fiind mai prompt ca niciodată în punerea la punct a zicerilor aberante și primejdioase pentru securitatea națională ale iresponsabilei, nepriceputei și din ce în ce mai îngâmfate cetățene din fruntea șleahtei de nevolnici, agramați și defectivi de morală care se cheamă guvernul României. Spusele femeii parașutate din bucătăria ei din Videle mai întâi la Bruxelles, acolo unde s-a ocupat de shopping, și acum în Palatul Victoria a provocat emoții în Capitala Israelului. Dar și acuzații complet nefondate de antisemitism la adresa președintelui Iohannis, dacă nu cumva chiar a românilor, acuzații venite dinspre o seamă de pretinși analiști politici care nu nici măcar mintiuca pe care o are dl. Ilan Laufer. S-au inflamat și oficiali ai UE ce au văzut în zicerile doamnei Dăncilă o nouă sfidare la adresa Bruxelles-ului care se situează pe o poziție aflată la antipozi cu aceea a administrației Trump.
Văzând că se îngroașă gluma, doamna din Videle a făcut un pas în spate. Nu cu bun simț și nu prezentându-și demisia împreună cu întreg guvernul ei de analfabeți și inși fără coloană vertebrală, așa cum ar fi cerut-o rigorile într-o țară civilizată. Nu, doamna Dăncilă, din ce în ce mai tupeistă, mai aproape de felul de a fi obraznic al lui Dragnea ori al Liei Olguței Vasilescu, s-a dat jignită. A jucat iar marea scenă a femeii persecutate, vânate și neînțelese, A spus că în Statele Unite nu a emis decât o opinie personală, situată strict în cadre constituționale, exercitându-și, precum orice alt cetățean al României, dreptul la liberă exprimare.
Doamna V. V. Dăncilă ori nu știe, ori nu vrea să înțeleagă că nu poate practica la infinit strategia dedublării. Că nu poate pretinde că vorbește pe persoană fizică. Prin orice cuvânt pe care îl rostește în public, doamna Viorica Vasilica Dăncilă angajează România. Până și greșelile ei de exprimare, până și repetatele gafe de protocol care au făcut să fie comparată și asimilată cu un Agamiță Dandanache senilizat înainte de termen sunt contabilizate în dreptul țării lovită de ghinionul istoric de a avea în fruntea bucatelor un partid penibil și nedemn ca PSD și un prim-ministru de piticimea, inconsistența, iresponsabilitate doamnei V. V. Dăncilă.
Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro și pe blogurile adevărul.ro

Distribuie acest articol

15 COMENTARII

 1. Aceasta tovarase nu cunoaste sensul cuvintelor din limba romana!
  Recomand tovarasilor sai ,ca de Florii sa-i dea cadou un dictionar al limbii romane ,cu existenta caruia la domiciliu,sa se poata lauda! In cazul acestei persoane nu se poate vorbi , in niciu caz, de bun simt elementar.

 2. Poate nu este iresponsabilitate ci o actiune deliberata in serviciu comandat desi nu cred ca este o conserva ci o proaspat recrutata. :)

  • Bingo! E fată bună, dar o strică consilierii șefului ei: dac-ar fi călugări budiști, elvețieni, patagonezi etc., ar fi ceva mai bine pentru ei (pentru ea și șef, pentru partidul curat, social-democrat, meritocrat, iubitor de nație etc.).
   Gonaci care duc fondul suveran (???????) de investiții în gura lupilor.

  • Eu sint convins ca a fost vorba de „o actiune deliberata in serviciu comandat”, insa deocamdata e prea multa ceatza si nu mi-e clar cine o foloseste.

   Ea, saraca, habar nu are ce i se intimpla. Caz tipic de exploatare in orb.

 3. Un articolul de ieri ne spune:
  dușmanul / Rusia este la porțile noastre, își pregătește noi desanturi în Ucraina; nu trebuie să mai pierdem timp și efort cu ciorovăieli interne, trebuie să ne consolidăm apărarea pe termen scurt și lung; pe termen lung, consolidarea identității ucrainene și aderarea la UE și NATO îl vor demobiliza pe inamic/agresor etc.).
  Deci Ucraina isi vede interesul iar noi in loc sa ne cautam aliati ne certam cine are dreptul asupra politici externe cine e mai destept etc.

 4. ok, autorul e suparat pe Dancila sii i trage un perdaf, dar fondul problemei ramane….ce drept au tarile arabe musulmane in stabilirea capitalei israeliene? cam acelasi drept pe care il pretinde si Ungaria asupra transilvaniei? adica daca au ocupat o perioada Ierusalimul si intre timp a fost eliberat de evrei, cu ce drept isi dau cu parerea intr-o chestiune interna israeliana? oare doar cu drpetul celor care au petrol?daca tot sustineti cauza musulmana, astept sa scrieti un articol in aceeasi logica in care sa sustineti cauza Ungariei asupra Transilvaniei, doar au ocupat-o aproape 1000 de ani intr-o forma sau alta, nu?

  • Eroare de logica. Transilvania a fost românească și ne-am exercitat dreptul când istoria a vrut, adică după un război. Posibil s-o pierdem după un alt război când ardelenii nu vor mai vrea să fie in România.
   Problema la Ierusalim, cred, e că evreii care suțin că au drepturi au același drept ca și creștinii. Sunt convertiți la iudaism. Doar sefarzii, in numar foarte mic, au radacini in vechii evrei antici.

 5. Ca dna Viorica, prim ministru al tarii, este „iresponsabila”, posibil.
  Iar daca se da voie si unui novice, intrebarea ar fi „dece”?
  Cind dna Prin ministru a fost in vizita in Israel, Presedintele ne-a atentionat ca „cine stie ce intelegeri face cu evreii”
  Acum, ca a fost in SUA, nimeni nu are curajul de o insinuare similara, „cine stie ce intelegeri face cu americanii”.
  Din EUROBSERVER, de la revista presei de pe HotNews:
  „„Bulgaria, Cehia şi Ungaria îşi deschid şi ele misiuni diplomatice de rang inferior la Ierusalim, ca nişte replici ale mutării lui Trump.
  Croaţia, Cehia, Ungaria, Letonia, Polonia şi România au refuzat totodată anul trecut să se alăture poziţiei oficiale a UE în cadrul ONU cu privire la mutarea lui Trump.
  Iar Ungaria a blocat prin veto declaraţii comune ale UE cu privire la Israel, precum şi o discuţie internă din UE referitoare la regimul de ocupaţie al Israelului.””
  Din ura indreptatita, dar cam exagerata, impotriva actualei coalitii, nu trebuie sa pierdem din vedere si interesele Romaniei pe termen lung.
  Daca avem o alianta strategica cu SUA, si pe care ne bazam in caz de ceva cu Rusia, nu trebuie sa mai jucam, ca altradata, la doua capete.

  Desi un erou morometian ne spunea ca romanul e smecher, si ii place sa pacaleasca Istoria.
  Dar tot romanul spune ca ulciorul nu merge de multe ori la apa.

 6. Am auzit-o pe doamna Dăncilă vorbind pe meleaguri americane și am ascultat-o cu atenție. Am simțit că ceva nu e-n regulă. Și mi-am amint imediat de autostrăzi…

  Astăzi am citit un articol al unui cunoscut jurnalist care s-a gândit exact la ce m-am gândir și eu.

  Actualul guvern n-are nici de gând măcar să construiască autostrăzi. Și totuși, d-na Dăncilă apare din când în când la câte-un microfon și vorbește despre decizia fermă de a construi autostrăzi…

  Ca și în cazul declarației de la AIPAC, unii „pleacă după fentă”.

  Întotdeauna, dar ÎNTOTDEAUNA, când d-na Dăncilă declară ferm că va construi autostrăzi, în realitate este nevoie de niște bani la partid, ori la apropiați, prin urmare, se pune de-un studiu de fezabilitate, sau cel mult o organizare de șantier, cu ajutorul cărora se primesc niște bani de la Ministerul Transporturilor care se întorc printr-un „para-ndărăt” la cine i-a alocat. (Oho! Deși nu se construiește nimic, se plătesc o mulțime de bani de la Ministerul Transporturilor. A se vadea bugetul MT.) Deci declarațiile sunt doar cu scop strategic, de acoperire, pentru că dacă ar vrea să construiască, ar construi. Declarații de bune intenții s-au făcut îndeajuns, nu-s necesare altele, iar dacă ar începe construcția s-ar afla deîndată.

  La fel cu mutarea ambasadei de la Tel Aviv. Declarația s-a făut deja, iar dacă voiau (și puteau!) s-o mute, ar fi mutat-o. Iar de aflat publicul,… ar fi vuit presa internațională, fără alte declarații!
  Înseamnă că ceea ce s-a dorit și ceea ce contează în demersul din America al d-nei Dăncilă sunt chiar declarațiile. NU, d-na Dăncilă nu s-a dus la microfon de capul domniei-sale și nu a declarat ce i-a trecut prin cap! Nici nu cred că ar fi fost în stare, în paranteză fie spus. Scopurile n-au fost deloc imprecise, și tocmai domnia-sa nu cred că le-a înțeles cu adevărat. Doar a iterat o declarație…

  Că mutarea nu poate fi pusă în fapt (ceea ce știam) a fost deja confirmat prin declarația de aseară, după doar câteva ore. Dar aceea nu a mai contat. Ecoul primeia ajunsese în presa internațională, iar Comisia Europeană a semnalat că mesajul a ajuns la factorii de decizie ai Uniunii Europene. Pentru că de fapt acesta era scopul…

  Dl Dragnea urmărește de fapt șantajarea UE. Poziția Uniunii Europene față de declarațiile unilaterale israeliano-palestiniene cu privire la Ierusalim este echilibrată, rezervată și în consens cu Rezoluțiile ONU, spre deosebire de cea a SUA. Or, în contextul în care dl Dragnea și cleptocrații din spatele domniei-sale vor fi sancționați de foruruile europene pentru acțuinile antidemocratice, Uniunea Europeană a primit prin d-na Dăncilă mesajul că România va face tot ce-i va sta în putere (nu doar ca președinte al Consiliului Uniunii Europene, ci și prin demersuri ulterioare, sprijinită de factorii interesați din SUA și Israel) pentru a dezechilibra poziția europeană în raport cu Orientul Mijlociu și Statele Unite.

  Nu știu ce și cât poate, deși România a avut cândva un rol important în Orientul Mijlociu…Dar se știe că cu prostul nu e bine să te pui. Am văzut cât rău pot face acțiunile de lobby negativ la adresa României plătite de infractorii care fac parte din cleptocrație. De la cei cu prafuri, până la cei cu sutane, ori companii de investiții imobiliare, sau de asigurări șamd. Se pot organiza similar și împotriva Uniunii Europene. „Dacă v-atingeți de Dragnea, de interesele lui în interiorul României, vom submina interesele europene pe plan internațional!” Asta spune declarația d-nei Dăncilă de la AIPAC.

  Gestul d-nei Dăncilă a fost un avertisment la adresa Uniunii Europene.

  • Eu as fi pragmatic: sa urmarim banii!

   Citu a oferit informatii interesante cu privire la traseul banilor. Ma refer la banii din buzunare private.

   Dupa mine, prezenta premierului in SUA nu a avut nicio legatura (sau nu una solida oricum) cu ambasada Romaniei in Israel sau cu alte scopuri politice de acest fel (corecte sau incorecte).

   Dupa mine, este doar o fumigena menita sa acopere ceva. Ca si prezenta in persoana la o actiune care nu are de fapt legatura cu politica de stat a Romaniei (din nou, din orice perspectiva ai privi).

   Nu ii banuiesc pe niciunul din actualul guvern de capacitate de manipulare internationala, legitima sau nu.

   Dca ne uitam la toate guvernarile socialiste (sau clepto-socialiste, daca va este mai pe plac :-)) din lume si din istorie, niciuna nu este straina de imbogatiri personale ale privilegiatilor si mai toate au gestionat sume foarte mari in folos personal.

   Iar cu exceptia perioadei premergatoare celui de-al doilea razboi mondial (cu ascensiunea miscarilor naziste si fasciste), nici una nu s-a distins prin altceva decat smecherie personala, coruptie naiva si indemanarea nativa de a manipula persoane cu bani si cu functii (adica – tot cu bani).

   [OT: Nu spun ca perioada WW2 ar fi plina de genii ale coruptiei, spun doar ca a fost o perioada speciala, ce poate fi greu comparata cu altceva.]

 7. Putine lucruri sint mai usor de anticipat in cancelariile europene decit viitoarele pozitionari ale guvernului de la Bucuresti cind vine vorba de chestiuni in care interesele marilor puteri intra in coliziune. Istoria si traditiile locului nu lasa loc de speculatii: guvernul de la Bucuresti va incerca sa tropaie alaturi de cel care pare cel mai puternic in Europa si in lume la un moment dat, va fi in dialog secret, prin canale subterane, cu marile puteri pe care, in declaratii oficiale, le injura si va fi primul care va intoarce armele, sarind in barca celor injurati pina mai ieri, daca raportul de forte intre marile puteri se schimba. Diplomatia romaneasca e dovada ca exista nu doar partide-balama, ci si state-balama.

  Suferind de o miopie severa si neavind valori si principii nationale nenegociabile, guvernele Romaniei nu au avut niciodata politici pe termen mediu si lung, ci doar pozitionari oportuniste pe termen scurt dictate de interese de partid si de grup, mentinerea/ajungerea la guvernare fiind singurul obiectiv negociat cu marile puteri, consecintele pe termen lung ale lipsei de verticalitate si demnitate nationala urmind sa fie decontate, ca si pina acum, de generatiile viitoare, condamnate la saracie, inapoiere si dispret din partea restului lumii.

  Pe de alta parte, nu e o mare problema daca, absolut intimplator, ajunge la putere o factiune patriotica la un moment dat, fiindca nu are cum sa reziste multa vreme. Curtile imperiale interesate de Romania vor fi luate cu asalt de ofertele de servicii venite de la gruparile politico-securistice din Romania si, prin metode specifice, tara va putea fi rapid reconectata la butoanele de la care se transmit comenzile corecte politic ale puternicilor zilei.

  • „Diplomatia romaneasca e dovada ca exista nu doar partide-balama, ci si state-balama. ”

   Corect, după părerea mea. Dar nu este cazul acum .
   Dl Dragnea și grupul infracțional organizat din care face parte a luat politica externă în interes propriu și de grup.

   După avertismentul/amenințare la Uniunea Europeană făcut în legătură cu numirea viitorului procuror șef european, acum cleptocrația românească dă un șah Uniunii Europene cu ridicarea nivelului de amenințare pentru cazul în care dl Dragnea nu este lăsat să facă ce dorește în plan intern.

   Desigur, se va afla o ieșire din această situație. Dar România poate produce prejudicii în privința poziției și intereselor Uniunii Europene în Orientul Mijlociu. Iar mojicia utilizării acestui potențial în nume propriu și contrar intereselor naționale (inclusiv ale mele, carevasăzică) este dovada lipsei de scrupule a actualei coaliții PSD-ALDE-UDMR. Sunt prejudiciate interesele României în plan internațional pe termen lung, mai lung decât cei 10 ani pierduți de țara noastră pe drumul dezvoltării din cauza prostiei d-lui Iliescu făcută cu mineriadele.

   Acum nu este o situație balama, din care România să iasă la sfârșit bine, este o crimă la adresa viitorului copiilor mei, care, prin urmare, nu poate avea decât consecințe negative…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro