sâmbătă, iulie 20, 2024

Izolarea Preşedintelui – actualizat

A trecut puţin timp de la declaraţia nefericită a preşedintelui Klaus Iohannis în favoarea Antenei 3, considerată victimă a libertăţii de expresie, ceea ce este o manipulare atent ţesută pentru inducerea în eroare a opiniei publice, victimizarea Antenelor, implicit a omului care le deţine, Dan Voiculescu, şi poziţionarea Antenelor ca vectori ai democraţiei şi libertăţii de exprimare în luptă cu statul răzbunător care acţionează la comanda politică a …DNA. Nici mai mult, nici mai puţin. Justiţia devine un instrument de represiune a libertăţii sub bagheta dictatorială a Codruţei Kovesi. Şi nu doar DNA, ci şi ANAF, întregul guvern, chemat la raport.

A urmat recent decorarea a 1700 de persoane ca „luptători pentru victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989 – luptători cu rol determinant”, printre care se numără oameni consideraţi de către opinia publică mai degrabă impostori decât luptători. Se ştie că în primele zile de la preluarea puterii de către revoluţionarii lui Ion Iliescu, o serie de băieţi deştepţi s-au dus să îşi ia certificate de revoluţionari, deşi nu ieşiseră nici măcar pe stradă în ultimele zile ale lui decembrie 1989. Peste 6000 de oameni au depus cerere pentru a fi consideraţi „luptători cu rol determinant”, listă pe care figurează şi o serie de actori şi mici celebrităţi. Nu neagă nimeni curajul şi meritul incontestabil al celor care au ieşit pe străzi în perioada 16-25 decembrie 1989, însă mai multă meticulozitate şi stricteţe în a filtra adevăraţii luptători de impostori nu este niciodată de prisos într-o ţară dominată de ultima categorie, de 25 de ani încoace. În general, oamenii cu adevărat curajoşi nu simt nevoia să se laude sau să îşi aroge drepturi, pretenţii financiare sau de altă natură, aşa cum a făcut-o deputatul Eugen Nicolicea care a declarat că: „Mare parte din contribuabili (adică cei care îi plătesc lui indemnizaţia) ar fi rămas şi acum cu Ceauşescu.” E bine, am scăpat de Ceauşescu şi am rămas cu Nicolicea, luptător determinant fără de care nu se întâmpla eliberarea patriei de sub dictator. Suntem nişte norocoşi şi, fiind noi atât de norocoşi, de ce nu le-am plăti şi pensii speciale, după ce le-am dat bugete pe mână ani la rând, din care s-au alimentat averi colosale de milioane de euro?! Mie chiar mi se pare prea puţin. Ar merita să ne retragem şi să îi lăsăm în continuare tot pe ei, nu?!

Nu. Suficient este suficient. Jaful, prăduirea, impostura şi tupeul trebuie să înceteze, iar dacă ei nu vor trebuie forţaţi prin transparenţă, insistenţă şi acces la procesul decizional. Toţi oportuniştii vremurilor tulburi trebuie să dispară de pe scena publică. Este un paradox şi o lipsă de claritate morală desăvârşită să onorezi astfel de oameni, în timp ce dosarele revoluţiei despre adevăraţii eroi sunt închise şi se luptă doi avocaţi pe la CEDO să arăte de ce statul român este dominat de impostori şi ticăloşi rămaşi infiltraţi în sistem. Înţelegem chiar că unii dintre cei decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis au dosare penale şi sunt cunoscuţi interlopi. Ştiu că nu preşedintele ţării face verificarea şi filtrarea, ci i se propun spre decorare de către cei din staff-ul său. E însă nevoie de mai multă implicare din partea preşedintelui, mai multă informare, din mai multe surse, pentru a putea să ia decizii bine cumpănite.

Iar asta nu este suficient. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri că îi retrage decoraţia „Steaua României” lui  László Tőkés, deşi, dintre mulţii decoraţi, despre László Tőkés, cu toate erorile lui ulterioare, măcar ştim sigur că el a fost cel care a stârnit scânteia revoluţiei în Timişoara, de la el a pornit totul, prin refuzul de a ceda presiunilor securiştilor. Lucrurile astea se ştiu, sunt – sau ar trebui să fie – în manualul de istorie al României.

Actualizare: înţeleg că există o decizie a ICCJ privind motivarea Consiliului Naţional al Ordinului Naţional „Steaua României” privind retragerea decoraţiei, caz în care preşedintele respectă o hotărâre a instanţei, nu este o decizie arbitrară nejustificată, nu aveam informaţia aceasta mai devreme. Curtea de Apel București, în 2014, admițând excepția inadmisibilității, a respins acțiunea lui Tőkés ca inadmisibilă, iar ÎCCJ, în 2016, a respins recursul împotriva sentinței Curții de Apel. (http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000310803&id_inst=2http://www.scj.ro/1094/Detalii-dosar customQuery[0].Key=id&customQuery[0].Value=200000000310803). Aşadar această hotărâre nu schimbă cu nimic fondul a ceea ce am spus deja. Preşedintele ne lasă impresia că este puternic influentat de oameni dintr-o anumita zona politică, care au avut întotdeauna alergie la adevărurile Revoluţiei, iar componenţa acelui Consiliu de Onoare al Ordinului ne dă suficiente informaţii esenţiale.

În consecinţă, cred că preşedintele Klaus Iohannis este, în acest moment, izolat complet faţă de cei care l-au învestit cu încrederea lor în noiembrie 2014. În umbra preşedintelui se vede chipul omului sistemului, cel care îl sfătuieşte – prost, domnule Mihalache, prost! – pe preşedinte cum să nu supere sistemul.

Închei prin a spune că noi, cei care am determinat masiv alegerea lui Klaus Iohannis, prin mobilizarea noastră pe reţele informale, care nu pot fi controlate de sistem, urmărim cu foarte mare atenţie evoluţia preşedintelui şi ne manifestăm o maximă îngrijorare cu privire la ultimele sale declaraţii şi decizii.

Distribuie acest articol

56 COMENTARII

  • In paragraful al treilea de jos autoarea a inserat o ACTUALIZARE in care arata ca Presedintele era de fapt OBLIGAT printr-o hotarare judecatoreasca sa retraga decoratia.. Se cer si scuze pentru faptul ca autoarei i-a lipsit acesta informative – ca si cum este de la sine inteles pentru un jurist de cariera sa nu se informeze in prealabil exact despre baza legala a subiectului analizat. Si chiar este de la sine inteles in cazul juristilor romani.
   Dupa care textul articolului isi urmeaza cursul firesc pentru a ajunge la concluzia dinainte propusa – aceea a indepartarii lui Johanns de poporul bun, desi cel putin una dintre cele doua bile presupus negre – prima /revolutionarii , a doua / decoratia lui Tokes – devenise intre timp alba.
   Totusi si in ceea ce priveste prima bila neagra articolul face total abstractie de baza legala si mimeaza o ingenua naivitate in ceea ce priveste situatia de fapt.
   Iar situatia de fapt are doua componente. Pe de-o parte ZESTREA de mii si mii de revolutionari atestati in diverse forme dupa 1989 si in legatura cu care la un moment dat s-a simtit o cumplita presiune bugetara de a fi triati si rarefiati . A se vedea si explozia demografica Colectiv care a inceput in aceste zile si care peste ani si ani va ajunge la cifre nebanuite.
   A doua realitate faptica era ca Legea , din 2004 parca, dedicata eroilor martiri nu includea si capitolul revoltei de la Brasov din 1987. Asa ca in 2008 s-a emis o Ordonta de urgenta nr. 6/2008 care printre altele tria drastic revolutionarii din 1989. Atunci s-a schimbat putin terminologia si au aparut astia cu rol determinant – schema prin care vechile certificate de revolutionari Model Dan Iosif si alti excroci isi pierdeau valabilitatea.
   Punerea in practica a noii legislatii a fost dificila deoarece s-au luat la puricat mii si mii de dosare , precum si pentru ca periodic dl Maries pe care il iubim si il stimam cu totii intra in traditionala greva a foamei.
   Acesta reanalizare a fost finalizata in decembrie 2015 ocazie cu care s-au descoperit inca o tona de incoerente legislative care au impus emiterea de catre Guvernul Ciolos si a unei Ordonante de urgenta nr. 1/2016.
   Eu imi dau seama ca toata acesta polologhie scrisa de mine e plicticoasa. Dar macar eu m-am documentat si am vazut ca si in acest caz , al revolutionarilor , Johannis nu putea face altceva decat sa semneze tabelul din care nu lipseau nici Nicolicea nici Cazimir Ionescu.
   Mie personal imi sunt la fel de antipatici cei doi pe cat imi este si Joghannis , dar mai presus de toate imi este simpatic ADEVARUL. De-aia am s votat cu Ponta la Prezidentiale.

   • Te-ai documentat asa de tare ca nici sa-i scrii numele corect nu stii. Il cheama Iohannis. Cat despre polologhia scrisa de tine, poti sa stai linistit; concluzia articolului ar fi fost evidenta chiar si daca acesta n-ar fi fost scris. Actualul Presedinte are atatea bile negre incat ne este greu sa mai contorizam, asta cu revolutionarii (unde macar sa deschida gura avea voie) este doar cea mai recenta dintr-o serie lunga.

    „dar mai presus de toate imi este simpatic ADEVARUL. De-aia am s votat cu Ponta la Prezidentiale.”
    Ai votat cu un mitoman, felicitari.

 1. „Primul pas” a adus „Pas cu pas”.
  Urmeaza „Paşi de pitic”.
  Sa nu fim ipocriti: chiar nu stiam cine este premierul de la Grivco de ne-am facut sperante peste poate?
  Omul ramine indatorat celor ce l-au propulsat unde este; nu vrea sa fie mîrlan :P

 2. „Înţelegem chiar că unii dintre cei decoraţi de preşedintele Klaus Iohannis au dosare penale (…)”
  Înțelegem chiar (de fapt știm cu precizie) că președintele nostru „luptă” (de mai bine de13 ani!) să-și recâștige una din casele (obținută printr-un act de retrocedare falsă, nota bene!) pierdută în instanță, prin hotărârea definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Brașov.
  Așa că, „declaraţia nefericită a preşedintelui în favoarea Antenei 3” n-a fost deloc una întâmplătoare, dat fiind că soții Iohannis încasează încă chirie de pe un spațiu care nu le aparține, și nu le-a aparținut niciodată.
  Asta spune totul despre moralitatea celui care s-a cățărat pe voturile noastre disperate…

  https://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/

  • De ce nu sunteti cinstiti?

   1. In perioada interbelica, Eliseu Ghenea din comuna Porumbacu, jud. Sibiu, a lucrat in America. Cu banii castigati a cumparat doua case din centrul Sibiului.

   2. In anul 1963, Eliseu Ghenea lasa cele doua case in mostenire (prin testatemnt) nepotului sotiei sale, Nicolae Bastea, singurul lor urmas.

   3. In anul 1964, PCR nationalizeaza cele doua case (le i-a cu japca)

   4. In anul 1998, „Un expert grafolog analizează testamentul din 1963 și stabilește că nu a fost scris de Eliseu Ghenea, ci doar semnat de acesta”, motiv din care judecatoria Sibiu a declarat vointa testatorului nula, chiar daca testatorul a fost un om cu carte, nu a fost un analfabet, a stiut exact ce semneaza (iar legea timpurilor nu cerea ca testamentul sa fie scris integral de mana testatorului). Vezi pagina 2!

   https://drive.google.com/file/d/0B5wkF8ntliHpVkJPS1pmZE9jTEE/view?usp=sharing&pref=2&pli=1

   5. In concluzie, statul roman i-a confiscat omului casele, iar acum refuza sa-i recunoasca si vointa sa de testator (a declarat-o nula). Unde este „necinstea” presedintelui Iohannis?

   • Dacă v-ar fi interesat adevărul, ați fi citit totul, până la capăt. Iar schema cu filiația fictivă e mai mult decât grăitoare.
    Cum a fost descoperit falsul:
    „12 Iunie 2001 – Proprietarii apartamentelor pe care Klaus Iohannis și soția lui vor să îi lase fără locuințele cumpărate de la stat – atât cei de pe Strada Nicolae Bălcescu nr. 29, cât și cei de pe Strada Gheorghe Magheru nr. 35 – fac plângeri penale.
    Acuză faptul că adeverințele eliberate de secretarul comunei Porumbacu de Jos, care atestă legătura de rudenie Baștea-Ghenea, sunt mincinoase și cer anchetarea celor care le-au emis și a celor care au profitat de ele.
    Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia investighează cazul și ajunge la concluzia că reclamanții au dreptate.
    – În ce anume constau falsurile din cele două adeverințe?
    – Nicolae Baștea nu a fost nepot al lui Eliseu Ghenea – așa cum a afirmat, de două ori, în scris, secretarul comunei Porumbacu de Jos.
    Nicolae Baștea era nepot al soției lui Eliseu Ghenea, Maria, născută Baștea, nu nepot al lui Eliseu.
    Fiindcă Maria a murit înainte de Eliseu (1962 față de 1969), toate bunurile ei au fost moștenite de soț. Mai departe, pe Eliseu l-a moștenit o soră, iar pe soră, neavând urmași, a moștenit-o statul român.
    Parchetul cheamă în judecată Primăria Porumbacu de Jos și cere anularea celor două adeverințe false emise de secretarul Liviu Munteanu.”
    https://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/

   • nene florix. Exista o sentinta defiinitiva ce nu va fi schimbata prin iesire in piata.
    Mi se pare sau inciti la nerespectarea sentintei? Stii ca risti minim doi ani cu executare? stii ca nick-name nu te apara de asta, caci esti pe spatiu public…

      • Bine, curtea de Apel Brasov a stabilit ca lui Bastea Nicolae i se cuvine doar 25% din imobilele lui Eliseu Ghenea, deoarece el nu a fost nepotul lui, ci nepotul sotiei sale. Sentinta Judecatoriei Sibiu insa (prin care anuleaza testamentul propietarului celor doua case) nu este definitiva si poate fi atacata. Eliseu Ghenea, testatorul si propietarul celor doua case, a fost un om cu carte si a stiut exact ce a semnat (vezi incaodata pagina 2)

       https://drive.google.com/file/d/0B5wkF8ntliHpVkJPS1pmZE9jTEE/view?pref=2&pli=1

       P.s. insinuari de genul ca ICCJ „l-a spalat” pe Iohannis de incompatibiliate am mai auzit si la Elena Udrea si la jurnalistii Ion Cristoiu, Dan Andronic & co. Din aceste insinuari putem intelege ca justitia se implica in jocul politic si/sau este aservita dlui Iohannis… cu alte cuvinte, condamnarile politicienilor pot avea un substrat politic asa cum s-au plans Nastase, Voiculescu, Fenechiu, Bica, Udrea, Ponta, etc (asta este ce vreti sa insinuati?)

 3. Johannis – prea mic pentru un Presedinte de tara.
  Prea mic.
  L-am votat ca sa nu-l votez pe Ponta si mai ales ca sa nu iasa Ponta Presedinte, mi-amintesc si acum ce insistenta am fost trimitandu-i pe copiii nostri(oameni mari, la casele lor!) sa-l voteze pe Johannis ca sa nu iasa Ponta.
  Azi, copii nostri intreaba uneori ce mai face Johannis, pentru ca ei avand putin timp liber(din cauza joburilor la multinationale frantuzesti!!) nu si-l pierd citind presa romaneasca sau uitandu-se la posturi TV romanesti….
  Le mai povestim noi cate ceva….efectiv nu-i mai intereseaza, sunt scarbiti si atat.
  Johannis= o dezamagire uriasa…
  Nu poate mai mult, daca ar putea l-ar zbura si pe Mihalache si ar aduce oameni puternici si competenti… sunt convinsa ca intelege bine ce greseli uriase face, dar nu poate mai mult.
  Atat poate.
  Eu asa cred.

 4. urmaresc evolutia presedintelui de fatada, cel care il acopera pe presedintele real al romaniei, mialake, cu multa atentie si preocupare, ba chiar si cu ingrijorare.

 5. Trebuia scapat de Ponta, acest imatur urmarit pentru coruptie care se apara de plagiat si de Universitatea Bucuresti pe principiul din clasele 1-4 cand cu Asa la Doamna sau Dar si Gigel tovarasa….
  Cel putin Iohannis, daca nu e atent si nu prea este, va creea condititiile unui mare maturoi asa cum solicita dl Tudor Chirila.
  Si de fapt de asa ceva avem nevoie si trebuie sa recunoastem ca pentru Ponta l-a creat dlui in doua reprize;la alegeri si dupa Colectiv.

 6. Un drum de 1000Km incepe totdeauna cu primul pas,asa ca alegerea altcuiva decat Ponta si ai lui nu reprezinta decat un inceput,care,ca toate inceputurile,mai are si unele „balbaieli”.Dar nu trebuie sa ne demoralizam ci din contra sa continuam acest nou drum care sigur ne va duce la gasirea unei alfel de ROMANIA,fara minciuni,promisiuni desarte,delatiuni .Poate scapam odata de gasca instalata laputere dupa 1989,care nu a stiut altceva decat sa devalizeze tara si sa aserveasaca poporul roman intereselor lor meschine.Trebuie si Iohanis sa aplece urechea spre opinia publica care il sustine pentru ca altfel dezamagirile repetate il vor distruge inevitabil.

 7. „Actualizare: înţeleg că există o decizie a ICCJ privind motivarea Consiliului Naţional al Ordinului Naţional “Steaua României” privind retragerea decoraţiei, caz în care preşedintele respectă o hotărâre a instanţei, nu este o decizie arbitrară nejustificată, nu aveam informaţia aceasta mai devreme.”
  CURIOS…
  Intr-adevar, mi se pare curios, dar si remarcabil de abilitate, felul in care ati inteles sa includeti aceasta actualizare in text, astfel incat sa nu „sara-n ochi” ;) , ca nu cumva sa se impuna, deontologic vorbind, vreo modificare susceptibila de a va contrazice „cate ceva” din titlu, din continut si din concluzia articolului dvs.
  Vi se pare fair-play?

  • Am mentionatt si eu acest aspect, dar abia apoi am vazut postarea Dvs. S-ar putea intelege ca fiind eu fan Ponta sunt musai si plagiator – deci va cer scuze si accept ca avand prioritate sunteti si o SURSA de inspiratie cel putin telepatica a postarii mele.

  • @ Ela: nu schimba cu nimic fondul a ceea ce am spus, dar nu am accentuat suficient pentru ca nu vreau sa ii dau sfaturi nesolicitate presedintelui, insa ma astept, in calitate de cetatean activ si implicat in viata cetatii, sa fie mai atent si informat din mai multe surse cand ia anumite decizii. Asa cum a discreditat o hotarare a instantei in cazul ANAF-ANTENA 3, acum respecta o hotarare a instantei, desi, in acest caz, avea puterea de a decide daca se impunea retragerea decoratiei pentru cel care a declansat Revolutia din 1989. Ne lasa tuturor impresia ca este puternic influentat de oameni dintr-o anumita zona politica, care au avut intotdeauna alergie la adevarurile Revolutiei, iar componenta acelui Consiliu de Onoare al Ordinului ne da suficiente informatii esentiale.

   • Presedintele Iohannis a criticat pe buna dreptate comportamentul si atitudinea neprofesionala a celor patru inspectori ANAF care au dat buzna in sediul Antenelor – unde s-au pus ei sa legitimeze jurnalisti si senatori invitati in studiorile lor (documentul putea fi inmanat in mod profesional /discret, se putea transmite chiar si prin posta recomandata). In acest sens, presedintele Iohannis a declarat urmatoarele: „Eu cred că aţi ajuns într-o situaţie neplăcută şi inutilă. Cred că libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. Abordarea heirupista din partea ANAF mi se pare nepotrivită dacă nu discutabilă”. Excesul de zel si de putere din partea institutiilor statului nu trebuie tolerat in niciun fel, nici atunci cand este exercitat asupra concurentei!

    • De acord!
     lMi se pare chiar extraordinara aceasta capacitate pur romaneasca,de a sustine concomitent si cu aceeasi patima molipsitoare ,ceva anume si fix contraiul acestuia!
     Daca s-ar pune in munca si in studiu,macar 10% din energia care se pune zilele astea in critica virulenta adusa lui KI,s-ar trai un pic mai bine in aceasta tara!
     Nu-s perfecti nici Tokes nici Iohannis,i-am putea insa lua exemplu pentru ceea ce fac foarte bine:isi vad de treaba lor,dupa proverbul romanesc „cainii latra,caravana isi continua drumul fixat”

 8. Articolul acesta e publicat in 4 martie, dupa ce presedintele Iohannis a avut o conferinta de presa (pe 3 martie) in care a explicat deja ca cei 1700 de „luptatori” NU AU FOST DECORATI, ci s-a luat act (prin decret prezidential, asa cum prevede legea) de desemnarea lor in calitate de „luptatori”, in fapt – o inlocuire a unui titlu anterior cu un alt titlu.

  Dincolo deci de ideea generala a articolului, chiar nu inteleg de ce mergeti pe aceasta linie de atac. Omul are pacatele lui, dar atacati-l pentru ele, nu pentru unele inventate.

 9. Intradevar presedintele Johaniss dezamageste pe zi ce trece dar, atata timp cat mai avem: un Dragnea, un Zgonea, un Tariceanu; si se pregatesc: un Blaga, o Gorghiu etc… fiecare cu banda lui bine intretesuta de secu… vreau sa zic SRI, cred ca avem probleme mai mari de rezolvat decat impleticelile de la Cotroceni.

 10. Măi fraţilor, observ aici că autoarea şi forumiştii anexă îl regretă pe preşedintele de Grivco, adică Traian Băsescu, precum a recunoscut chiar el, folosind minciuna ordinară cu Iohannis, negată chiar de proprietarul de la Grivco.
  Să vă fie de bine!

  • Mai nefrate, a fost sau nu Iohannis propunerea de premier a PSD+PC, PNL in 2009? In alta ordine de idei, inteleg ca aveti mare incredere in ce declara nea Felix. Aveti intr-adevar un far calauzitor in ceea ce priveste adevarul.

   Cat despre Iohannis, nu o sa mai apuce alt mandat de presedinte. Cel putin nu in Romania. Sa ne fie de bine (mai ales mie).

   • In 2009 nu a existat nicio coalitie PSD-PC-PNL. Iohannis a fost propus de PNL ca primministru cu scopul formarii unui „guvern de tehnocrati”, reformarea si reinnoirea clasei politice (ceva de genul ce se intimpla acum). Propunerea liberalilor a fost sustinuta de mai toate partidele, inclusiv de PSD, UDMR, PC, UNPR (mai putin de PDL) si a fost respinsa de dlTraian Basescu.

    http://www.ziare.com/basescu/crin-antonescu/pnl-va-sesiza-ccr-daca-basescu-il-respinge-pe-johannis-918568

    P.S. „Premierul Grvico” a fost dl. Emil Boc in Guvernul Boc-1 (coalitie pecetluita de Traian Basescu, avind ca scop principal eliminarea liberalilor de la guvernare)

    http://curentul.net/wp-content/uploads/2012/02/Guvernul-Boc.jpg.jpg

    • In 2009 nu exista nici o „coalitie” PSD, PNL, dar aceeasi oameni din 2009 au format un mic USL ceva mai tarziu. Aceiasi oameni. Sa mai repet, ca poate nu intelegi: aceiasi oameni, exact aceiasi. Iohannis a fost omul lor, care pana acum a spus ca ce s-a intamplat in 2012 a fost o problema de comunicare. Adica incalcarea Constitutiei, pentru nea Iohannis este o problema de comunicare, la fel cum si aplicarea a unei hotarari judecatoresti definitive este doar un „banal motiv administrativ”.

     P.S.: cum am spus, Iohannis nu mai pupa un nou mandat la presedintie. A aratat to ce poate: adica nimic. Doar urmareste cu atentie. Poate sa urmareasca si de pe tusa cu foarte multa atentie.

     • Alius.
      Va faceti griji degeaba.
      Tara e pe maini bune. Iohannis a fost pregatit cu grija de catre marii nostri aliati UE si SUA.
      Pentru doua mandate :)

      • Nu-mi fac griji, tocmai de aceea si am spus. Cei de-afara (oricat ar fi el pregatit de martieni si nu numai) nu o sa-l mai voteze (si nici nu cred ca o sa se mai inghesuie la vot ca data trecuta). Iar cei din tara, majoritatea o sa fie cu alesul PSD-ist. Asa ca…

  • @joe. Intelesesem ca adorarea latrinei cauzeza…. dar sa fie mai pernicioasa decat Zika? adica sa atace direct neuronii?
   Joe, daca demisioneaza Oana Stancu e un post liber pt tine la latrina: se cauta unul care sa colporteze fidel zicerile lui Felix. Ai avea si o mai mare vizibilitate..

  • Ex ministru Seres aflat acum in puscarie a declarat de mai multe ori ca s-a intilnit la Grivco de mai multe ori cu Johannis .Da-tine un motiv ca sa nu-l credem .Daca aveti.

  • De la Iohannis:

   „Joi, 3 martie 2016, am fost invitatul lui Nelu Barbu la emisiunea sa de pe B1Tv.
   Stîrnit de această reacţie incredibilă, Nelu Barbu a vrut să verifice dacă ea a fost o întîmplare sau expresia unui fel de a reacţiona al lui Klaus Iohannis.
   Şi a descoperit următoarele reacţii la evenimente interne și internaționale petrecute de ceva timp încoace:
   25 mai 2015:
   „Urmăresc cu atenţie şi preocupare procesul legislativ din Parlamentul României privind intenţia de a modifica prevedferi ale Codului Penal în materia conflictului de interese…”
   15 septembrie:
   „Partidele politice s-au angajat să introducă votul prin corespondenţă. Sper ca pînă la finalul acestei sesiuni parlamentare să-şi onoreze promisiunea şi vă asigur că urmăresc subiectul cu foarte multă atenţie…”
   16 octombrie:
   „Urmăresc cu atenţie şi preocupare situaţia din Republica Moldova şi sper ca evenimentele petrecute în ultima perioadă la Chişinău să nu ducă la schimbarea opţiunii pro-europene a conducerii Moldovei…”
   17 octombrie 2015:
   „Cu îngrijorare am putut să constatăm că tot mai mulţi refugiaţi vin şi din cu totul alte zone, de exemplu, Pakistan şi Afganistan…”
   23 octombrie 2015:
   „Preşedintele urmăreşte cu foarte mare atenţie evoluţia cazului privind decesul poliţistului aflat în misiune în coloana vicepremierului Gabriel Oprea, transmite Administraţia Prezidenţială…”
   5 noiembrie 2015:
   „Am urmărit aseară cu mare atenţie manifestaţiile de stradă. Sînt foarte mulţumit, au fost manifestaţii fără violenţă, fără exagerări…”
   12 ianuarie 2016:
   „Urmăresc cu mare atenţie şi preocupare ceea ce se întîmplă familiei Bodnariu în Norvegia…”
   22 ianuarie 2016:
   „Urmăresc cu mare atenţie evoluţia de pe scena politică de la Chişinău şi îi asigur pe partenerii noştri de întregul sprijin al României…”
   20 februarie 2016:
   „În timp ce am negociat aici, la Bruxelles (…), în spaţiul public de acasă din România a apărut o îngrijorare, o preocupare legată de o afirmaţie pe care am făcut-o în legătură cu o posibilă evacuare a unei televiziuni…”
   02 martie 2016:
   „Am primit cu îngrijorare vestea deteriorării stării de sănătate a Majestăţii Sale Regelui Mihai…””

   • „Urmaresc cu atentie si preocupare…etc.” Am impresia ca au standard templatul asta de comunicate si-i dau cu copy/paste. Daca bietul Mihalache se ocupa si de comunicare, cand vreti sa mai aiba timp si de exprimari mai plastice? Ati vazut doar ca pica de somn……

 11. Am încercat să-i trimit articolul dv.Preşedintelui pe un mail existent pe site-ul Preşedinţiei. Dacă vă spun că nu s-a putut efectua operaţiunea, ce părere aveţi? Incercaţi şi dv. şi după aceea poate scrieţi despre „Captivitatea” Preşedintelui.

 12. „Nu. Suficient este suficient. Jaful, prăduirea, impostura şi tupeul trebuie să înceteze, iar dacă ei nu vor trebuie forţaţi prin transparenţă, insistenţă şi acces la procesul decizional. ” – am ras cand am citit chestia asta. Doar o persoana total deconectata de la realitate putea sa scrie asa ceva…

  • Da, Inima de Leu, macar eu am curajul propriilor opinii, pe care mi le asum in totalitate, nu sub curajoase pseudonime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Claudia Postelnicescu
Claudia Postelnicescu
Avocată, publicistă. Absolventă a Facultății de Drept, Universitatea București, cu un master în relații internaționale la Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București și un master în studii europene și globalizare la Universitatea din Birmingham, UK. Activează ca avocat independent, specializat în litigii de drept privat, consultanta si drept european/drepturile omului (www.cpacj.ro). Doctorand al Universitatii din Tübingen, Institutul de Stiinte Politice, pe tema constructiei identitatii Uniunii Europene. A colaborat de-a lungul timpului cu Observator Cultural, România Liberă, Vivid, Money Channel, La Punkt.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Carti

„Greu de găsit un titlu mai potrivit pentru această carte. Într-adevăr, Vladimir Tismăneanu are harul de a transforma într-o aventură a cunoașterii materia informă a contorsionatei istorii a ultimei sute de ani. Pasiunea adevărului, obsesia eticii, curajul înfruntării adversităților își au în el un martor și un participant plin de carismă. Multe din concluziile sale devin adevăruri de manual. Vladimir Tismăneanu este un îmblânzitor al demonilor Istoriei, un maître à penser în marea tradiție – pentru a mă restrânge la trei nume – a lui Albert Camus, a Hannei Arendt și a lui Raymond Aron.“ — MIRCEA MIHĂIEȘ 

 

 

Carti noi

Definiția actuală a schimbării climei“ a devenit un eufemism pentru emisiile de CO2 din era post-revoluției industriale, emisii care au condus la reificarea și fetișizarea temperaturii medii globale ca indicator al evoluției climei. Fără a proceda la o „reducție climatică“, prin care orice eveniment meteo neobișnuit din ultimul secol este atribuit automat emisiilor umane de gaze cu efect de seră, cartea de față arată că pe tabla de șah climatic joacă mai multe piese, nu doar combustibilii fosili. Cumpără cartea de aici.

Carti noi

 

„Avem aici un tablou complex cu splendori blânde, specifice vieții tărănești, cu umbre, tăceri și neputințe ale unei comunități rurale sortite destrămării. Este imaginea stingerii lumii țărănești, dispariției modului de viață tradițional, a unui fel omenesc de a fi și gândi.", Vianu Mureșan. Cumpara volumul de aici

 

Pagini

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro