miercuri, decembrie 8, 2021

La Transporturi avem nevoie de schimbare, nu de continuitate

Scrisoare deschisă privind nominalizarea pentru Ministerul Transporturilor
Domnule Prim Ministru,
Domnule Presedinte al Romaniei,
Situatia infrastructurii de transport in Romania este critica, cresterea economica si dezvoltarea tarii fiind franate de o retea de transport gatuita si supra-saturata. Practic, la 100 de ani dupa Marea Unire, Romania este in continuare separata de munti in doua „tari” diferite, cu toate trecerile peste munti ori operand la de doua ori capacitatea (Ploiesti – Brasov, Sibiu – Pitesti), ori fiind gatuite de probleme tehnice majore (poduri subrede, caderi de pietre, sisteme de semnalizare distruse si neinlocuite de ani de zile, restrictii de viteza si de tonaj severe etc.). Vorbim de o situatie in care incapacitatea si servitutea politica a unor indivizi precum Narcis Neaga, directorul interimar al CNADNR (cu un interimat de 2 ani) face ca o autostrada sa stea inchisa din septembrie, fara o solutie aprobata si fara ca utilajele sa munceasca. Vorbim de o situatie in care riscam ca anul acesta sa avem mai putini km de autostrazi ca anul trecut. Vorbim de o situatie in care trenurile fac mai mult astazi decat faceau in 1938.
Lucrarile de infrastructura sunt ori blocate, ori puternic intarziate, cu licitatii care treneaza de mai bine de doi ani (precum cele de pe Campia Turzii – Tg. Mures sau cele de la tunelele dintre Lugoj si Deva). Pe calea ferata, situatia e inca si mai dezastruoasa, cu reabilitari care se anunta ca vor dura chiar si 10 ani datorita incapacitatii administrative in toate fazele, licitatiilor anulate sub suspiciuni de frauda, proiectarii defectuoase, managementului de proiect incompetent. Mai mult, politicul a taiat puternic finantarile atat pentru autostrazi cat si pentru cai ferate, bugetele din 2015, an de crestere economica, fiind chiar si la jumatate fata de cele din 2010, an de varf de criza economica.
Ca urmare, Romania a pierdut deja peste 1 miliard de euro fonduri nerambursabile acordate de UE. Adica, Romania a aruncat la gunoi echivalentul valorii muncii a 100.000 de romani pentru un an intreg, practic aruncand la gunoi 200 lei din buzunarul fiecarui roman prin incompetenta, rea-vointa, ingerinta politica si furt.
Domnul Costescu, propunerea dvs. pentru ministerul Transporturilor a declarat ieri la audierile din Parlament: „Cuvantul cheie este continuitate. Ne dorim sa asiguram aceasta punte si in scurta perioada pe care o vom avea la dispozitie sa pregatim practic toate conditiile ca urmatorul Guvern sa poata sa plece de la o baza solida”
Sa vorbim de continuitate mi se pare o dovada de cinism si nesimtire in fata contribuabilului roman si european. Nu ne mai permitem sa aruncam cu bani, nu ne mai permitem sa intarziem nejustificat proiecte, nu ne mai permitem sa ne batem joc de banul public, nu ne mai permitem sa taiem bani de la dezvoltare pentru a arunca inspre acoperirea gaurilor fiscale si pentru pomeni electorale, precum a facut precedentul guvern. O punte intre guvernari implica fix continuitatea starii de fapt anterioare, o situatie intolerabila, chiar si pentru inca o zi.
Dat fiind cele de mai sus, orice idee de dezvoltare, de mai bine, in conditiile astea, sunt pur si simplu vorbe in vant, cresterea economica si dezvoltarea si investitiile neavand de unde sa vina in conditiile in care infrastructura de transport nu permite nici macar un transport suplimentar fara cresterea intarzierilor in alta parte. Practic, este absurd sa vorbesti de viitor, de investitii in conditiile in care arterele tarii, care ar trebui sa sustina acest viitor cedeaza una cate una sub presiune si sub nepasare.
Ca urmare, solicit retragerea propunerii / demisia / demiterea ministrului propus al transporturilor. Solicit o numire din afara companiilor de stat sau a Ministerului Transporturilor, considerand ca personalul acestora este compromis, ori prin rea vointa, ori prin incompetenta, in totalitatea sa.
Cu dezamagire,
Mihai Croicu

Distribuie acest articol

5 COMENTARII

  1. Asta pentru ca ati uitat deja de Inundatiile Catastrofale de acum 10 ani!
    …din 2005, cand ati devenit 3 tzari distincte pentru cel putin 2 saptamani – dpv feroviar aproape un an de zile incheiat.

  2. TRANSPORTURI.Am participat recent la o prezentare interesanta a situatiei transporturilor in Romania si m-am ingrozit.A fost practic o actiune de distrugere in toate domeniile, pe fondul unor conduceri nerealiste si care a dus la o explozie a traficului cu auto de mica capacitate urmata de blocajele aferente.Lipsa unor autostrazi moderne si de calitate, cuplata cu distrugerea mijloacelor feroviare, lipsa transportului in comun modern din marile orase ,genereaza zilnic problemele cu care suntem cu totii afectati..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mihai Croicuhttp://contributors
Mihai Croicu este membru in Consiliul Director al Asociatiei Pro-Infrastructura si cercetator la Universitatea din Uppsala, Suedia. Are studii la Universitatea Bucuresti si Universitatea din Uppsala si Universitatea din Umeå, Suedia.

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Neamțu’ Țiganu’ citește Coranu’

Hafsa, Akif, Azra, Suleymen, Neyla, Dzina, Aisha... și multe alte nume. Eu nu știu cine sunt acești copilași, nu-i recunosc după fețe,...

Dimensiunile teritoriale ale depopulării țării în anul 2020

Populația rezidentă a țării era la începutul anului 2021 de aproape 19,2 milioane locuitori. Declinul din anul 2020 a fost deosebit de...

Când nu știi că nu se poate

Dacă aș avea câte un leu pentru fiecare ocazie în care un “specialist” din România mi-a explicat savant și superior că “în...

Lărgirea Uniunii Europene. Serbia, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Macedonia (de Nord) și Albania

Scriu aceste rânduri la Novi Sad, în Serbia. Nu sunt pentru prima dată în această țară, am mai străbătut-o de câteva ori...

Noi ipocrizii climatice și criza energetică

În decembrie 2020, Adam Anderson, CEO-ul companiei Innovex Downhole Solutions din Houston, Texas, a încercat să facă un gest frumos pentru angajații...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro