marți, octombrie 26, 2021

Lanțul slăbiciunilor

Să facem o scurtă incursiune în istoria recentă și să ne reamintim detaliul că, la alegerile pentru Parlamentul European, ALDE, minusculul partid condus de dl. Călin Popescu-Tăriceanu, nu a mai izbutit să păcălească suficienți români care să-l religitimeze.
Era momentul începutului sfârșitul pentru cariera de politician, oricum submediocră, a fostului manechin de la APACA. Insul a încercat să o cotească, să se dezică de trecutul intim legat de proaspăt pușcăriașul Liviu Nicolae Dragnea, a luat distanțe față de PSD, s-a supărat foc când acesta nu și-a ținut făgăduiala de a-i susține candidatura la alegerile prezidențiale, l-a inventat drept candidat pe Mircea Diaconu care a pus pentru respectiva figurație politică niscaiva bani la pușculiță, în fine, a demisionat de la șefia Senatului. Tot degeaba.
Tăriceanu se află în mod clar și iremediabil la periferia politicii pe care aproape sigur că va trebui să o părăsească după viitoarele alegeri legislative. Deocamdată încă face scandal, crize de nervi, se manifestă precum Chivuțele din Două loturi a lui Caragiale, e supărat că Decretul prezidențial care a dus la instituirea stării de urgență nu îi dă dreptul să circule decât între orele 11-13 și debitează prostii cu nemiluita.
Ieri, fiind furios rău pe Președinte, a spus că acesta s-ar comporta precum un Führer. Probabil că ideea i-a fost dată de dl. Cornel Nistorescu, directorul falimentarului Cotidianul, care de ani buni se străfoacă să ne convingă că ar exista o legătură directă între Forumul German și Grupul Etnic German din perioada nazistă.
Să ne amintim și că între dl. Călin Popescu-Tăriceanu și fostul plângăreț din înalt ordin la mormântul ayatolahului Khomeyni există o veche legătură. La un moment dat, dl. Nistorescu l-a declarat pe dl. Tăriceanu omul politic al anului, iar discursul de Laudatio a fost rostit de fostul președinte al României, dl. Emil Constantinescu. Care și-a primit urgent tainul. Președinția unui fantomatic institut de studii levantine.
Cert e că în acuzațiile aduse ieri d-lui Klaus Iohannis a fost adusă în discuție, fie și indirect, apartenența la etnia germană a președintelui România. Numai că președintele CNCD, dl. Aszalos Csaba, nu s-a sesizat din oficiu pentru asta. Nu a scris un articol demascator scandalagiul de profesie Ion Spânu. Cum era să o facă? El e purtătorul de geantă al d-lui Cornel Nistorescu, care, mă-nțelegi, cu dl. Tăriceanu care a și recunoscut că în cei 30 de ani de când e în politică nu a făcut niciodată vreo faptă legale, care, vezi dumneata, cu dl. Constantinescu. Știți dumneavoastră, stimați cititori, Lanțul slăbiciunilor.
Dar revenind. Cum la 26 mai 2019, partidul ALDE a eșuat de-a dreptul lamentabil, au rămas fără loc de muncă două grațioase doamne. E vorba despre Renate Weber și Norica Nicolai. Dl. Tăriceanu mai având totuși pe atunci niscaiva putere a reușit să-i aranjeze un job d-nei Renate. Care nedorită de nimeni a ajuns Avocatul Poporului. Avocatul cui? Al meu în nici un caz. D-na Renate a dobândit pe nemerit un post de unde își arată periodic recunoștința față de dl. Tăriceanu și față de parlamentarii PSD care, la rugămintea acestuia, au salvat-o de umilința de a face coadă la AJOFM.
Oare chiar să fie vorba despre o întâmplare că d-na Weber sesizează CCR, aceea condusă de dl. Valer Dorneanu, în privința pretinselor excese de putere ale președintelui Iohannis chiar în zilele în care dl. Tăriceanu îl numește Führer pe dl. președinte? Oare chiar întâmplător d-na Renate Weber dă pentru asta explicații lamentabile d-lui Ion Cristoiu?
Oare chiar ne luați drept proști pe toți, doamnă Weber, d-le Tăriceanu, d-le Cristoiu?

Distribuie acest articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

Cine sunt adevaratii „crizatori”?

Din toata aceasta costisitoare, frustranta, murdara, dar, vai, pilduitoare tevatura, remarc cateva lucuri precise: 1. Criza a avut...

Democrație, decizie colectivă, raționalitate, știință, medicină

Mă tem că numele Nongqawuse nu e prea cunoscut. Era o fetiță din tribul Xhosa, din Africa de...

Criza de carburanţi din S.U.A. şi România din anul 1979 şi limuzinele utilizate de politicienii comunişti de la Bucureşti în perioada 1957-1979

În cursul şedinţei din 25 iulie 1979, Nicolae Ceauşescu a propus şi membrii Comitetului Executiv al C.C. al P.C.R. au aprobat majorarea...

Preşedintele unui stat eşuat

Preşedintele Iohannis a trecut de la plimbările cu bicicleta şi recomandările practicării terapeutice a golfului la gestionarea crizei sanitare. Ca de atâtea...

Când sursele de energie care ar trebui să stopeze schimbarea climei nu mai funcționează din cauza schimbării climei…

Toleranța va atinge un asemenea nivel încât oamenilor inteligenți li se va interzicesă mai gândească pentru a nu-i ofensa pe imbecili.Autor...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.