vineri, aprilie 12, 2024

Lasati-ne sa respiram, Domnule Primar al Sectorului 4 din Bucuresti!

Locuiesc in Sectorul 4 din Bucuresti din secolul trecut (sic!), mi-am petrecut copilaria si adolescenta in acest sector si am ales ca adult sa locuiesc in acelasi Sector 4 din Bucuresti.

Imi pare rau pentru decizia mea!

Pe zi ce trece, Sectorul 4 se umple de beton, iar spatiul verde se micsoreaza. Degeaba suntem pacaliti cu iedera pusa pe gardurile cimitirelor, spatiul verde dispare vazand cu ochii: de la copaci ciunti in mijlocul iernii pentru a se usca si a face parcari in locul lor, pana la amenajarea de parcari pe spatii verzi, borduri si trotuare care nu au sens si dimensiunea fireasca pentru a proteja locuitorii pentru care sunt facute.

O sa ma limitez la un exemplu recent, dar cred ca fiecare locuitor al Sectorului 4 are propriile exemple. Locuiesc intr-o zona cu case din Sectorul 4 de langa Parcul Carol si, de curand, se schimba bordurile si se reamenajeaza trotuarele pe unele strazi. Nimic nou pentru Sectorul 4, nu este asa? Inteleg ca scopul este de reamenajare si de stabilire a unor sensuri unice, care sa reduca traficul si numarul de accidente din zona. Scopul suna mirific, dar modul in care se realizeaza, va asigur ca este contrar. Se pun noi borduri in jurul copacilor, reducand suprafata cu pamant din jurul copacilor si, in timpul executiei, se toarna beton la radacina copacilor!

Nu, domnule primar al Sectorului 4, sa nu credeti ca sunt impotriva modernizarii si curateniei! Dar cred ca fiecare imbunatatire trebuie sa aduca ceva bun, pozitiv, nu sa strice ceva existent care este benefic oamenilor. Nu imi dau seama cum betonul pus la radacina copacilor si reducerea spatiului cu pamant din jurul putinilor copaci existenti pe aceste strazi este ceva bun. Am incercat sa vorbesc cu muncitorii de la firma care executa lucrarile, cu reprezentantii de la Directia de Dezvoltare, Serviciul Investitii si Verificare Lucrari Publice din cadrul Primariei Sectorului 4. Desigur, pot depune formal o sesizare la care voi primi sau nu (ca in alte dati), raspuns dupa 30 de zile. Ce sens are sa primesc raspuns dupa 30 de zile, timp in care copacii vor muri? Nu s-a intamplat nimic dupa 2 apeluri telefonice la Primaria Sectorului 4! Nu a venit nimeni din primarie sa verifice cum se realizeaza lucrarea, sa masoare cat spatiu de pamant mai este in jurul copacilor, desi inteleg ca acestea le sunt atributiile. Copacii sunt acoperiti cu beton ca sa se usuce si, probabil, sa fie adusi altii noi care, pana sa ajunga la dimensiunea celor de acum, vor avea nevoie de zeci de ani.

Este plin de praf si noxe pe toate strazile din Sectorul 4 din Bucuresti, cum vom mai putea respira cand distrugeti spatiile verzi si omorati copacii?

Lasati-ne sa traim, Domnule Primar al Sectorului 4! Cei bolnavi si cei morti nu mai pot plati taxe!

Distribuie acest articol

104 COMENTARII

 1. Si primarii din alte sectoare fac acelasi lucru. Pe zeci de strazi din sectorul 2 au fost taiati zeci de copaci si nu s- a pus decat foarte rar alti copaci tineri care vor da umbra peste 40 de ani. Altii au fost rupti deja. In parcurile Tei, Circului, Plumbuita zeci de copaci taiati la stadiu de cioate in 2-3 ani vor dispare. Apoi se taie trotuarele la juma de metru de poti merge doar in sir indian si cu borduri f.inalte. Nimeni din primariile de sectoare nu reusesc sa limiteze rechinii imobiliari. Cu greu o face primaria Capitalei iar justitia corupta tine parte acestei mafii imobiliare. In schimb acesti judecatori primesc gratis apartamente in blocurile cu zeci de etaje construite in areale cu case vechi, pe maluri de lacuri si in parcuri.

  • In sectorul 2 primarul a facut un parc intreg (Sticlariei) cu cateva sute de mii de lei si a rascumparat hectare de parc in Plumbuita. Noua configuratie de trotuare arata foarte bine pe strazile mici unde a bagat sensuri unice. Exemplu – Strada Calusei, intersectia cu Pop de Basesti. Se poate vedea pe Google Street View cum arata pana in 2022 si cum arata din 2023. Are fondurile limitate de consiliul local, majoritar psdnl. Se poate face mai mult, daca locuitorii vor vota USR si la consiliul local.

 2. Mare dreptate aveti, astea sunt cele care au ajuns pe la dvs, dar mai jos am o lista neexhaustiva.
  Locuind in Berceni constat ca aste e cel mai toxic primar pe care l-a avut sectorul 4, care a si dat 2 primari puscariasi” Lutu si Piedone.
  A facut lucrari degeaba, ca de exemplu refacere iluminat printre blocuri – a pus stalpi noi si o retea noua in loc sa schimbe doar lampile de pe cei vechi, a darmat gardurile anterioare si a pus niste mizerii de beton (500x500x6000) aduse cu trailerul, a pus bariere la parcarile dintre blocuri ca sa nu intre alte masini, a betonat fiecare cm de spariu verde disponibil laudandu-se cu nerusinare ca a crescut suprafata verde cu ghivece cu platnte de 10 ori mai scumpe ca in magazine si, bomboana de pe coliva mizeria de la Eroii Revolutiei, o structura metalica monstruasa pentru o amarata de statie de tramvai.Astept sa inceapa sa faca bordurile din pavele ca idolul lui de la 3, el fiind doar un epigon,
  A facut tot ce se putea pentru a creste pretul lucrarilor pentru ca cei xx% sa reprezinte mai mult.
  Primarul este doar instrumentul/interfata politica prin care tot consilul primariei are acces la ,,beneficiile” functiei.
  Cel mai trist este ca este ca nu are contracandidat, pe principiul romanesc a furat, dar a si facut!

  • Da, Băluță primar complet toxic pentru cetățenii sectorului 4, printre care ma numar si eu. Ne ia si oxigenul si banii. La Eroii Revolutiei a pus panouri cu „scuze pentru disconfortul creat”, desi ar fi trebuit sa-si ceara scuze pentru banii irositi pe oroarea aceea metalica pe care a trantit-o in mijloc.

   • Din păcate, trăim un coșmar. Orașul este atât de poluat, doar niște inconștienți mai pot crede cā există viitor aici pentru copiii noștri. La fel, am copilărit în Brâncoveanu, acum locuiesc în Olteniței, asist zilnic, stupefiat, la bătaia de joc și sfidarea acestui așa-zis primar la adresa mediului. Urăște spațiile verzi, copacii, trotuarele, bicicletele, trotinetele. Orice acțiune a lui, care cică se vrea „modernizare”, vine implacabil cu o puternică componenā toxicā. Toți copacii au fost sufocați de betoane și asfalt, ăia care au mai scăpat de la tăiere, toate trotuarele au fost reduse până la desființare, foarte multe grădini din jurul blocurilor micșorate sau desființate, a scos gardurile vii și le-a înlocuit cu pietroaie, a plantat sute de mii de pietroaie pe toate străzile și trotuarele. Respirăm pietroaie? Ca să nu mai vorbim despre descurajarea traficului auto prin zonele care sunt oricum foarte aglomerate, din contră, ne-a adus tot traficul din sudul orașului pe Olteniței, Berceni și Brâncoveanu. Tare sunt curios, vom afla vreodată cât ne-au costat toate șantierele astea care n au făcut decât să distrugă și bruma de aer curat care mai exista, pentru că acest sector avea multe spații verzi. Īntr-adevăr, aia cu gardurile dublate de la cimitire e maximă, urmează, probabil și un șanț de apărare cu borduri dublate sau triplate, după delicatul gust al dlui primar.

  • Aveți dreptate,e cel mai toxic primar,grădinile din spatele blocurilor sunt ,,chelite,,au mai rămas niște scobitori de copaci.Cel mai rușinos este sa vezi de la etaj, grupuri de cate 10 muncitori care efectiv nu mai au ce tăia și se lupta sa taie iedera de pe un copac și ramurele tinere de câțiva cm.Si culmea ca sunt și răzbunători….dacă le atragi atenția ,mai bezmetic taiesi apoi se așează turcește sub geamul tău la semințe,, pauza de pranz”…….plătim sute de distrugatori ai spatiilor verzi..Asta e..,,”sa manance și gura lor”!.

  • De acord cu dvs. Eu cred că în sectorul 4 se întâmplă fenomene stranii, bordurile devin biodegradabile de le tot schimba ca pe pneuri.

 3. Sunt de acord cu cele relatate.
  În plus aleele din spate sunt pline de gropi, multe borduri nu sunt la traversare micșorate corespunzător pentru persoane în căruț etc.

  • Din păcate acest ,,INTERLOP”, pentru că asta este, face ce vrea în sector! A schimbat PUZ-ul, iar în zone unde oamenii si-au construit case, au apărut blocuri cu 8 etaje, de unde își i-a partea! Nu se mai satură de furat, ce naiba o face cu atâția bani că oricum dincolo nu i-a nimic după el! Verificați toată zona Metalurgiei până la Metro sa vedeți lipsă de verdeață si pomi între blocuri! Pentru genul ăsta de personaje, nici pușcăria pe viață nu rezolvă situația! Din păcate văd că nu-l descoperă nimeni cu nimic, sau nu se vrea! Un singur cuvânt legat de mandatele lui ,,Furt”!

 4. Da!
  A distrus sectorul 4, și-a bătut joc de el. Închideam ochii și îmi spuneam „mai rău de atât nu are ce sa mai facă”. A demonstrat contrariul săptămânal aproape.

 5. Si toate astea se intimpla in fiecare an. Cind zici ca au terminat o iau de la capat. Restring si mai tare spatiul verde,mai toarna un asfalt, mai taie copaci, „toaleteaza crrengi”, adica taie crengi verzi cu frunze. Clar copacii se usuca daca nu au crengi cu frunze si au asfalt la radacina.bin schimb pune tufe in ghivece. Peste tot asfalt, stilpi de beton. Nu mai e un pic de umbra pe strada, la colt de strada. Vara te sufoci. Avem in schimb reflectoare colorate pe copacii ciuntiti.

  • Adevarat ,respiram praf si mizeria de pe singura strada care se poate spala este singura Giurgiului care este in lucrari mereu de cativa ani buni sa pus gard sa pus alt gard..sau tacut parcari inteleg pe o parte a strazi dar pe ambele este haos de masini gaze si alarme In plina noapte..Stalpii sunt cosuri de gunoi pentru cei ce nu platesc gunoiul si se stie cine politie nu avem pentru aceste natii care nu platesc nimic iau totul gratis deoarece le permite primaria..noi locatarii doar platim….Este deranjant a facut anumite lucruri bune dar deja ne sufocam daca deschizi geamul astazi si il uiti deschis maine ai tarana pe mobila..!Nu de mult de a incepe lucrarile din nou se pusese gazon la intrarea de la gura de metrou Eroii R..iar la o luna sa stricat totul ca si cum ar fi alt administrator si nui ia placut ce a vazut ..iar noi inotam prin noroi!😓. Jenant si enervant!Dar când vor creste pomii de pe podul din berceni ,👍vom avea aer curat..aia da mia placut tare mult!

  • Adaug și eu ca pe B-dul Tineretului au ciuntit copacii atât de neprofesionist ca majoritatea s-au uscat. Adio umbra și oxigen. Constat, din păcate, ca mulți cetățeni îl lauda pe Baluta pentru brizbrizuri (fantanele, turnulețe, floricele de plastic ) și betoanele turnate. Eu, personal, nu l-am votat și nici nu il voi vota.

 6. Bună ziua
  Și eu sunt un cetățean al sectorului 4, născut,crescut și stabilit aici.
  Și eu sunt foarte revoltat de ceea ce se întâmplă în sectorul 4.
  Totul a devenit o afacere profitabila pentru domnul primar care face tot posibilul să aducă cât mai mulți bani la bugetul primăriei,dar a uitat că acest sector mai are și locuitori care nu au fost întrebați dacă sunt de acord cu aceste schimbări,modificări,etc.
  Suntem tratați ca sclavii,nu avem voie să comentăm, reclamăm,ni se bagă pumnul în gură,trebuie doar să ne plătim taxele care ni se impun, și în rest ciocu mic, că deranjăm stăpânirea.
  În fața blocului unde locuiesc este o alee care de curând a suferit niște modificări care ne pun viața în pericol în fiecare zi.
  Odată cu schimbarea sensurilor de mers pentru mașini,aleea din fața blocului a devenit cu sens unic și rivalizează cu traficul din bulevard.
  Este o adevărată aventură să ies din bloc ,nu doar pentru mine,ci și pentru ceilalți locuitori,și să traversez aleea pentru a ajunge la trotuarul de vizavi,(nu avem trotuar imediat din ieșirea blocului).
  Problema este că am un nepoțel mic și când ies afară cu el împreună cu căruciorul,etc nu știu cum să fac să nu fim loviți de mașinile care trec în viteză pe alee,efectiv trebuie să o iau la fugă.
  Iar trotuarele refăcute sunt foarte înguste,nu pot trece două persoane,una trebuie să coboare în stradă,nu mai vorbesc de un părinte cu un copil mic de mână.,și discuția poate continua.
  Oricum ați pierdut niște voturi,domnule primar.

 7. Aceeasi magarie peste tot in S4
  Daca ai ghinionul sa ai pom in fata casei,vei primi parcare la distanta,desi inainte parcai linistit in fata imobilului,ca d’aia ii spune „parcare de resedinta”.
  Locuiesc pe o strada cu case,de ani buni parcam in fata imobilului,fara sa am vreun conflict cu alt posesor auto. Acu am parcare la apx 60 m,dupa un colt,masina nu e in raza mea vizuala…
  Solutia-indiferent de culoarea politica,votati altceva,pe cineva cu sanse.
  Ma bufneste rasul cu sesizarile facute tot la primarie,adica sesizari tot la ei. Ce credeti ca se va intampla? Nimic. Primaria asta are legaturi stranse cu firma de salubritate si cel mai rau cu politia locala(adica tot ai lor). Singura solutie-boicot masiv la alegeri.

  • Noi plătim taxele și impozitele ,dar părerile și necesitățile noastră Nu contează. Fac investiții de unde sa le iasă lor comisioane grase. Toți interlopii lucrează cu și la Primărie.
   Dracu sa l mai voteze păsta.
   Apropo; mergeți și pe Brâncoveanu la Orășelul Copiilor sa vedeți dezastru acolo și multe alte mizerii catalogate și sărbătorite cu mare fast ca mari,,realizări ”
   Ma doare sufletul de acest cartier ,sunt multe de spus dar deja am tensiunea ridicată la maxim. Oameni buni aveți grija pe cine alegeți . Trebuie sa scăpăm de indivizii ăștia

   • La Orășelulcopiilor este bătaie de joc.Nimic din ce a fost nu mai e bun.Se schimba tot.Schimba ce a făcut tot el înainte.Eu nu am să-l mai votez.

  • O întrebare; comentariul este o glumă, nu? Altfel, ciudat cum cineva s-ar putea plânge de parcare la 60 de metri. Plus că, la casă, în general e loc de parcare în curte.

   • Nu, autorul este o gluma, nu comentariul. Daca ai „ghinionul” sa ai un pom in fata casei. Ce sa zic, eu nu mai am acest „ghinion”. Copacii din fata blocului nostru au fost masacrati. Ca sa fac loc masinilor celor care vor sa aiba parcare cat mai aproape de bloc, ca 60m este mult. Pacat nu li s-a oferit loc de parcare in scara blocului

 8. mintiti cu buna stiinta sa nu zic nerusinare
  nu am vazut nimic din ce relatati
  se fac lucrari corecte si frumoase pentru locuitorisi eu locuiesc tot in aceasta zonadesi sunteti Gica contra

  • Probabil nu stați bine cu vederea, sau nu știți unde locuiți. Trist, din păcate foarte adevărat ce se întâmplă în sectorul 4. Tot sectorul 4 s a umplut de stâlpi din beton inclusiv pe marginea trotuarului si chiar în mijlocul trotuarului. Trotuarele au cam dispărut, dar ne am umplut de așa zisele ghiveciuri cu plante. Întrebarea principală este câte grădinițe de stat noi s-au făcut în sectorul 4? Dar școli de stat? Având în vedere la cât s a mărit sectorul 4. Dar spitale noi ? Vi se pare normal cum se face asa zisă modernizare ? Nimic nou sub soare ce s a făcut până acum. Înseamnă că sunteți nou venit în sectorul 4 , sau lucrați la primărie.

   • Principiul e vopsit gardul, înăuntru leopardul. Ghivece, betoane și borduri biodegradabile avem sa ne punem și-n cap. Adevărat, a anvelopat blocuri, mai ales la sosea, dar trebuie mai multe spații verzi, nu betoane colorate

  • Articolul corespunde realității, exemplu;
   Strada Dragoș Mladinovici, spațiul verde dintre blocuri betonat și transformat în parcare, copacii cu puțin spațiu la rădăcini, trotuarele reduse la dimensiuni impracticabile pentru persoanele vârstnice în cărucior….se poate circula în șir indian.

  • Nerușinarea este a dv pt ca negați evidențele, realitatea.
   Într-adevăr este strigător la cer ce se intampla in sectorul 4, in care traiesc de 53 de ani.
   Comentariile citirorilor sunt juste!

 9. Este cel mai destructiv primar din câți a avut sectorul 4. Este cel mai lacom și periculos.
  Disprețuiește cetățenii într-atât încât nici audiențele nu le ține decat online.
  Votați-l în continuare că merită!

  • Ca locuitor al sectorului 4, sunt de acord cu ce afirmați, ca si cu tot ce s-a spus înainte despre „lucrarile” efectuate si modul discretionar in care foloseste banii publici primarul Băluță. Cand am fost ultima oara (mai demult) in primarie, biroul lui era păzit ! Deci faza urmatoare, de a acorda audiente numai online era de asteptat (ca deh, iti trebuie curaj pentru intalniri fata in fata), Nu il mai votez in veci !

 10. Incompetenta , ineficienta si bataie de joc la aresa locuitorilor sect 4. Nu l mai votati pe baluta. Este un mafiot ca si toti din primaria S4. Ne stang de gat betoanele. VREM SPATIU VERDE, PLANTARE COPACI , INLOCUIREA COPACILOR USCATI CU ALTI COPACI .

 11. Scopul este de a se face străzi cu sens unic și cu parcare care va fi cu PLATĂ. O plată anuală de 600 de lei .Rusinica nenea Baluță Nu iuta că urmează …alegeri

  • Aveți perfecta dreptate ! Pe podul făcut recent pe str Luica trece o mașină la 5 min , nu mai zic de horror metalic de la Pieptănari!

 12. Ceea ce spuneti este perfect adevarat.
  Si in zona Pietei Progresul s-a intamplat cam la fel cu pomii. In plus, trotuarele au fost mult diminuate ca acces, prin montarea de stalpi de toate formele si culorile si din toate materialele.
  Cat despre borduri, este o adevarata efervescenta in sectorul 4. Iar daca vreti sa vedeti maximum din ceea ce inseamna tona de granit per metru patrat, va invit la Eroii Revolutiei.
  Din pacate totul se rezuma la vechiul proverb „Cainii latra, ursul trece.”, atata timp cat nu vor exista voci concentrate si suficient de sonore la nivelul populatiei din sector, care sa puna intrebari incomode, sa monitorizeze ce se intampla cu sectorul si cu banii contribuabililor si sa fie suficient de vizibile incat sa nu poata fi trecute cu vederea.

 13. Doamna isi face probabil iluzii ca poate schimba ceva.
  Niciodata dupa 1990 suprafata verde(pamant acoperit de plante sau acoperit de nimic) a Bucurestiului nu a fost marita, ci a fost permanent si mult diminuata.
  Niciun primar si nici baluta nu a marit-o nici macar cu un metru patrat.
  Sectorul 4 ar avea suprafata vreo 34 de kilometri patrati(34 kmp).
  Varianta sa o creasca primarul cu un metru patrat e imposibila, pentru ca negoita, sa zicem, niciodata nu-i va da de la el un metru patrat de spatiu.
  Atunci ce sa faca?
  Sa zicem ca in cei 34 kmp are 33 kmp suprafata neverde si 1 kmp suprafata verde.
  Va lua domnul primar 1 kmp de suprafata neverde si o va elibera de asfalt ca s-o faca verde?
  Niciodata!
  Dar 1 kmp este mult. Oare va lua macar 1 hectar sa-l faca verde? Niciodata!
  Sau macar va da vreun semn de schimbare micsorand latimea unui trotuar cu o jumatate de metru si plantand pe latimea aia de o jumatate de metru un fir de iarba?
  Iluzii.

 14. În primăria sectorului 4 , IMBECILITATEA nu are limite!!! Stâlpi plantați în mijlocul trotuarului (vezi noua pasarelă) , latrinele câinilor în continuarea spațiului de joacă al copiilor (sunt pline de excremente și degajă un miros de ne suportat), etc. Protecția copilului nu vede! Spațiul dejoacă și dotările sunt acoperite cu praf de excremente și urină.Din nefericire părinții stau să fumeze , să mănânce semințe și să bea sucuri …….Nu le pasă de sănătatea copiilor! Mașini parcate lîngă spațiul verde ……Pietonii sunt obligați să meargă pe lângă carosabil…… Spațiile verzi betonate în prostie…..Asta e grija pe care primarul o are față de oameni(unii spun că ar fi medic!). Doamne ferește!

 15. Sunt întru totul de acord cu cele spuse de dna Cosmina Lungu. Eu locuiesc în zona spitalului clinic de urgență Bagdasar-Arseni pe șoseaua Berceni unde se întâmplă aceleași lucruri, ne-am umplut de parcari pe spațiile unde cândva eram spații verzi și parculețe pentru copii. Aș vrea să aduc o adăugare ultimei fraze din articol: „Cei bolnavi si cei morti nu mai pot plati taxe!”, iar cei care mai plătesc sunt locuitori ai secolului 4, nu ai localităților limitrofe sectorului 4. Lăsați-ne să trăim , Domnule Primar al Sectorului 4!

 16. Va impartasesc suferinta.
  Nu imi este clar de ce, cel mai indragit dentist al sectorului, detesta zona in care ati si am ales sa vietuim.
  Nici pe aleile parcului Carol aerul nu este respirabil. Pacla care intuneca cerul noaptea le taie tot elanul indragostitilor de a se promena sub „clar de luna”.
  Uneori ma bate gandul ca Piedone este „atent” cu venerabilul pentru a ignora duhoarea toxica care ridica indicele de poluare la valori alarmante chiar si pentru doamna doctor Mahler.
  Ceea ce este consternant, sfidator, este faptul ca „la Rond” ,vis à vis de benzinaria de la poalele dealului ,securizat de nici musca nu trece pragurile de protectie mai performante decat cele de la Cotroceni, se inalta sediul-fortareata al Primariei sectorului IV .
  Bolizii functionarilor intra prin spate, pe aleea care duce la Palatul Bragadiru si foarte posibil ca entitatile lor au acces la rutele subterane si adaposturile finalizate de echipele coordonate de raposata dna arh Petrescu.
  Ideea este ca pe piceoarele lor, primarul si fidelii sai „gospodari” nu circula prin zona, atfel ar vedea gaurile din asfalt din fața farmaciei, a placintariei, ar vedea palcul de bețivi care impodobeste permanent intersectia pana dupa miezul noptii si pe nefericitii drogati scheletici prabusiti pe treptele intrarilor in blocuri.
  Pana in 2022, principala sarcina a primarului sectorului 4 a fost securizarea perimetrului Suter de unde locuitorii cartierului erau covinsi ca terrienii comunicau cu extraterestrii.
  Nu pentru repararea trotuarelor, igienizarea spatiilor in care se adapostesc oamenii strazii si plantarea de arbori meliferi a fost si o sa fie ales domnul doctor in functia de primar.

  • Nu va este clar?? Totul pentru bani.
   Sunt multe guri de hrănit la Primărie. Se lauda singuri cu salariile astronomice.
   Le și merita cică muncesc mult. Ar trebui sa ne adunam cu toții și sa ieșim în fața Primăriei sa ne audă,sa ne asculte ,sa i cerem demisia .

 17. Praf și pulbere,sensuri unice ioc,aglomerație,noxe = Drumul Cheile Turzii,daca a auzit domnul primar Baluta de aceasta strada

 18. Halal de primar, …. ne cimentuiește cartierele din sectorul 4 și vegetația este defrișată… RUȘINE d-le Baluță!!!!

 19. Cum am putea sa -I oprim? Și pe Sos.Olteniței au distrus un spațiu verde , o frumusețe. A răsări o parcare pentru câteva masini

 20. Aveți perfectă dreptate. Și eu locuiesc în sectorul 4 din anii 50 dar asemenea distrugeri împachetate in realizări nu cunosc.Se pare că tot ce se realizează se face împotriva cetățenilor care l-au votat. Parcă betonul și asfaltul de pe jos nu sunt de ajuns, au mai fost împânzite trotuarele cu așa zișii ” dinți ai lui Băluță. Pe trotuarele de la bretelele podului Europa Unită nu pot trece 3 pietoni unul pe lângă altul. Și exemple am cu zecile. Dar se pare că acum mașinile contează.

 21. Ca și tine ,Cosmina Lungu,m-am născut,am crescut și locuiesc în continuare în sec.4,de când este primar Domnul Baluță sec.4 s-a modernizat foarte mult,acest om a făcut ce alți primari nu au făcut, în lo să fiți mulțumiți că avem un primar care se ocupă cu seriozitate de acest sector,un om care nu este corupt cum este Piedone și alți de prin toată tara ,un primar care cheltuie cu grijă banul public.In legătură cu arbori,sunt bătrâni și ar trebui tăiați, în caz că nu cunoști bine sec.in care locuiești, îți spun eu că există în acest sector foarte multe parcuri și șpați verzicunosc zona despre care vorbești și dacă as fi în locul primarului as tăia toți arbori din aceea zonă pentru că sunt vechi,antici și de demult

  • Aoleu, ce fericita sunteti pentru ca: ce daca fura, a si facut!
   Asta cheltuie cu grija banul public e o glumita, ghivecele le-a cumparat cu 750 de euro bucata cand ele sunt 700 de lei si a zis ca au fost asa de scumpe pentru ca firma a dat garantie 50 de ani pentru ele. Sa mori de ras, cat ne crede de prosti, de parca firma aia nu se poate inchide a doua zi si sa nu mai aiba nicio garantie.

  • Le toarna ciment la radacina pentru ca sunt batrani si trebuie taiati?

   Ce coincidenta.. din toate comentariile doar o agramata s-a gasit sa-l apere pe baluta.
   Din pacate, astia au drept de vot si merg la vot.

 22. Exact. Și eu locuiesc tot în acest sector ,zilnic ma îngrozesc de ceea ce văd de isprăvile și,,lucrările ” lui Baluță parca nu se mai termina, acum e dezastru pe Brâncoveanu la Orășelul Copiilor, au dărâmat gardul de curând făcut, schimba bordurile încă noi ,de parcări nici nu mai vorbesc, interlopii toți sunt angajați la Primărie dabia mai rezistăm de nervi .Pe noi nu ne întreabă nimeni ce ne dorim. Banii noștri in buzunarul lor ,al firmelor care ii servesc pe ei. Suntem terminați s a dus cartierul nostru drag. L a ucis.

 23. Domul Băluță mai vizitați și dumneavoastră sectorul 4 la pas să vedeți dacă există suficient spatiu verde și dacă sunt suficiente gropii, denivelări surpări de șosea pe șoselele ne reparate, și pe străzile principale.
  Aplicația nu dă rezultate,trimit informații acolo și rămâne nerezolvate.

 24. Asa.i. omul..nemulțumit!Când nu are..de n.are și când are..ca se îmbolnăvește!
  Noxele sunt la nivel de capitala..Bucureștiul este supra poluat…și nu cred ca de la lucrările de amenajare..vrem capitala europeana,vrem sa avem curățenie,vrem parcari si parcuri,vrem scoli si grădinițe ..vrem..dar aruncam cu pietre și noroi!Cat despre copacii prinsi între betoane sunt și pe Bdul Ctin Brâncoveanu ..care a fost modernizat de ceva vreme și nu au avut nimic de suferit..sunt udați în permanenta..sunt îngrijiți și nu mai spun ca s.au plantat și platani și magnolii și brazi și o gramada de arbuști ornamentali care nu erau pe vremea când eram mic copil..eu unul ..pot sa dau un mare BRAVO..acestor oameni care se ocupa in permanenta de acest sector….ma intreb?Dacă acei pomi care ..poate erau strambi sau uscati ..la o eventuala furtuna..era bine sa cada pe vreun om sau mașina??
  Oare ce va mulțumește pe voi,dragi concetadini?
  Poate ar trebui sa ieșim la ..munca alături de cei care.si dau ostenela ca să vedem cum stau lucrurile…
  Respect pentru tot ce fac acești oameni!
  Cartierul..arata de nota 20 și eu ..unul pot sa ma mândresc și sa va mai dau un singur detaliu…în urma cu 30 de ani vroiam sa.mi dau copiii în leagăn sau tobogan și nu aveam unde…parcurile și străzile erau pline de câini vagabonzi..rahatul pe tot bulevardul de făceam slalom printre ei…și nu mai zic…asa. ca dau încă o data Da! SI FELICITARI pentru ce se face în acest sector și nu numai!
  Cu respect un locuitor al sectorului de mai bine de 60 de ani!

 25. Și sa nu uit!
  Va cumpărați..câte doua..trei mașini.. dar va supărați ca trebuie sa plătiți parcarea!
  Su ca se iau din spatii pentru amenajarea lor…pai unde vreți sa puneți?Pe bloc..pe terasa blocului??
  Hai, ca se poate!
  Nu mai fiți cârcotași!

  • Nu suntem noi de vina ca au construit blocuri peste blocuri (,ne au asfixiat cu ele )netinându se cont de nici un temei legal ,toți smecherii fac ce vor ,construiesc unde vor, normal ca ne am împânzit de mașini și de mizerie și de aglomerație. Bucureștiul este un șantier împuțit, străzile sunt varza ,parcuri nu mai exista cum sa fim mulțumiți.

 26. Autoarea așa-zisului denunț este, în opinia mea, o
  useristă jalnică și nenorocită care, acum, în proximitatea alegerilor locale caută, prin delațiunile ei josnice, să-și ajute pe stăpânii ei din umbră. Adică pe cei ce sunt anticreștini notorii dovediți, și care, așa cum s-a văzut la pandemie i-au obligat pe români să-și îngroape morții în condiții subumane! La fel sunt și cei ce i-au ținut isonul! O asigur pe respectiva „doamnă” (îmi vine greu să folosesc acest
  apelativ nemeritat!) că efectul demersului ei protestatar va avea efect contrar celui scontat de ea. Pentru simplul motiv că românii nu mai pot fi prostiți atât de ușor iar realizările multiple și notabile ale primarului Băluță nu pot fi contestate de un om cu scaun la cap!
  C.V. DRULĂ

  • Probabil ca te mulțumești cu nimic .
   Bine ca mai sunt și oameni fericiți 5% și te numeri și tu printre ei .
   Felicitări !!!
   Treci și pe la Brâncoveanu pe la Orășelul Copiilor și bucura te de dezastrul pe care l au făcut acolo . Era totul ok ,frumos, civilizat, curat de curând renovat. S au gândit cum sa mai fure niște bani ,deci lucrări noi borduri schimbate ,copaci stricați, gard dărâmat ,o minune cereasca pt buzunarele lor.
   Dar nu numai acolo se întâmplă aceste mizerii pe care el marele Baluță le numește,,realizări ” ci în tot sectorul.

  • Domnule Drula, ar trebui sa mergeti la scoala sau pe la Biserica macar. Blogurile nu sunt denunturi, alea se fac doar la politie. Cat despre crestinism, nu stiu ce sa zic daca dvs sunteti unul la ce vocabular aveti.

   Realizatile „multiple” si inexistente ale dl primar sunt contestate de mai mult de 50 de oameni deasupra dvs. iar dvs sunteti unul dintre exemplele oamenilor prostiti. Stati si respirati aerul asta mizerabil, sustineti un stomatolog corupt si sa vedem unde ajungeti.

   Cat despre politica, cred ca autoarea fata de dvs chiar a facut ceva cu viata ei si are un loc de munca stabil. Nu vad de unde atatea critici si suspiciuni usriste, sau poate aveti dvs informatii pe care noi muritorii nu le citim in descrierea doamnei Cosmina.

 27. Dna Cosmina, stati sa vedeti ce e in Sectorul 3…! E foame mare de bani in toate sectoarele si toti primarii (in special cei proveniti din PSD) se reped ca nebunii dupa aceleasi scheme de „afaceri de sector”. Betoane, borduri, taierea spatiului verde, betonari ale pomilor, „infrumusetari” dubioase pe care se duce bugetul, etc.
  In Parcul IOR, Negoita construieste de zor o noua… fatana arteziana faraonica langa lac, in zona insulei pensionarilor, desi la doar cateva zeci de metri exista o ditamai „belvedere” cu scari si balustrade monumentale si o alta fantana arteziana uriasa….!!
  La noua fantana arteziana care se face, s-a defrisat o zona cu verdeata pe care o stiu de cel putin 40 ani. Toti primarii in special cei de la sect 3,4,5,6, nu stiu decat sa diminueze spatiul verde, nu sa faca mai mult spatiu verde. Niste nemernici… O sa ajungem sa respiram doar praf si noxe de la masini. Negoita a facut n parcari pt care a distrus mult spatiu verde, iar in parcul IOR betoneaza in draci toate aleile chiar cele mai mici.

  • Faraonică? Măcar spune mi un nume de faraon. Nu, greșești pentru ca sectorul 3 chiar este cel mai verde. Și nu uita spații verzi, oxigen, nu înseamnă iarbă ci arbori. Iar numai în ultimul an s au planta 8800 in sectorul 3 așa ca mai cătinel……

   • @Tacitus. Asta te roade pe tine, un nume de faraon, conteaza in contextul discutiei?! Sau doar vrei sa te bagi in seama?! Faraoni au fost multi, ai auzit de Ramses?, dar Cheops? de Tuthankhamon? Cleopatra? mai vrei sau sunt suficienti pt proiectele faraonice si inutile din sectorul 3?
    Unde s-au plantat 8000 arbori in sectorul 3, ce prizezi de ai astfel de halucinatii? s-au plantat pe la marginea sectorului, unde oricum nu conteaza pt locuitori?
    Negoita-Betonita, lasa dezinformarile! Merg des in aproape tot sectorul 3, si nu am vazut arbori noi plantati in ultimii ani, ci din contra multi arbori taiati, inclusiv in parcul IOR. Acum mai construieste Negoita si acea fantana uriasa langa lac, chiar era necesara?? avand in vedere ca mai e una la 50 m mai incolo… alti multi bani aruncati…

 28. Toate comentariile de mai sus la obiect: se pun frunze pe structuri metalice ( gardurile cimitirului Bellu), o monstruoasă construcție din metal, borduri agresive, pământ înălțat în pantă ( se prelinge peste borduri), garduri, împrejmuiri toate cu sigla sect 4. Banii cetățenilor cheltuiți cum vrea dl primar și echipa.

 29. Hahhahaa! A inceput campania electorala si incet-incet apar postacii nemultumiti de orice. Sectorul arata mai bine decat celalalte, iar lucrari de tot felul trebuie facute. Pun pariu ca daca nu se faceau, va plangeati ca nu face primarul nimic. Cat despre spatiul verde, il vreau si eu, dar vreau si altele. Viata e un sir lung de compromisuri daca nu v- ati dat seama pana acum. Masura si echilibrul ne vor duce mai departe, extremismul ne a dus deja in haos.
  Si apropo, hai cu parcarile cu plata, ca poate vecii mei si altii ca ei care isi misca masinile din an in Pasti, vor renunta la ele.
  Vreti civilizatie, dar nu vreti sa platiti pentru ea. Aveti cumva impresia ca banii pica din cer?! Platiti taxele si impozitele si o sa fie bani pentru mult mai multe, inclusiv spatiu verde mai mult.

 30. Afacerea,, bordura,, le au pus si in picioare a umplut stazile de pietroaie parcari pe trotuare in loc sa le faca subterane bani aruncati pe bolovani podul metalurgiei ineficient trebuia pasaj ca la Piata Sudului si puse semafoare la trecerile de pietoni pt fluidizarea traficului Succes

 31. Am fost diagnosticata cu astm bronsic. Iarna asta, plamanii mei au cedat. Acum ma ajuta un inhalator sa respir normal. Acum pot urca din nou pe munte, fara sa sfarsesc de oboseala. Abia astept.
  Dar simt mirosul de benzina de la fiecare masina stationata cu motorul pornit.
  Am auzit ca daca faci cancer, in acest caz edem pulmonar, poti cere despagubiri de la UE, pentru ultimele luni, inainte „sa mergi la Dumnezeu”, vorba unui geniu in viata.
  Pana atunci, cum nu platesc taxe? Platesc, la fiecare cumparatura. Pe astea chiar nu stiu cum sa le evit.
  Il rugam pe primar sa consulte rapoartele medicilor, chiar daca deja i s-a transmis premierului, de la CNSAS, ca „oamenii sunt bolnavi”.

  Va multumesc.

 32. Depinde ce intelegeti dv.prin modernizare. Multi primari inteleg trotuate inguste, borduri noi si inalte, taierea la cioturi ai arborilor, banci noi si prost concepute, te doare spatele, tot felul de garduri si stalpisori. Cosuri de gunoi amplasate prost care iau din toata latimea trotuarelor. Copacii in proces de uscare trebuie taiati dar si plantati altii,dar nu lasat fara nimic. Parcari facute de numai exista loc de a traversa strazile, lipsa de marcare zebra, etc.

 33. Buna ziua sunt de acord cu toti cei din sect 4 va bateti joc de noi cu schimbatul bordurilor,trotuar mai mic si facut parcari pe 100de metri pana in alegeri,am sunat de cateva ori ca nu puteam iesi din parcare dar platesc 500lei…

 34. Acum s-a apucat si de Oraselul Copiilor, a mai micsorat din suprafata si a stricat gardul pe care il renovase in martie anul trecut. In acest sector betonarea este la ea acasa. Camd am intrebat pe un sef sa zicem de la lucrarile de la Orasel ce se intampla, raspunsul a fost ca nu este treaba mea. Ca el are treaba.

  • La Eroii Revoluției plantase 2 ghivece mari fix in fața gurii se metrou, una langa alta. N-aveau niciun Dumnezeu și mai și împiedicau fluxul la orele de varf.Acum le scoase, mi-e și frica de ce va pune in loc. Zici că se joacă cu lego, dar sunt cumpărate din banii noștri.

 35. Din pacate trist dar din ce in ce mai des intalnim. Si multe cazuri fara cap intalnim…Cand sa sunat si trimis mail la protectia mediului pt daramarea fabrici de paine Berceni ,deoarece era groaznic de mult praf..(parca ningea)…raspunsul a fost sa se sune la primarie…..

 36. Din pacate in acest sector conduce altcineva .Orice primar ar veni ,nu conteaza culoarea politica tot ei conduc .De vina sunt autoritatile care ar trebui sa puna capat acestei sutuatii O sa ajungem ca in mafia napolitana cand batranii erau scosi din casa sa faca loc rechinilor imobiliari

 37. Are mare dreptate doamna ! Subscriu ! Le-am scris in calitate de cetățean al sectorului 4 pt a sesiza diverse aspecte dar nici în ziua de azi nu mi s a raspuns!

 38. Nimic despre asediul impotriva Deltei Vacaresti? Incet-incet este smulsa cate o bucatica din terenurile care inconjoara Delta. Parca se afla in atentia Presedintelui Iohannis,, Sa-l atentionam pe persoana fizica sau faceti o investigatie ca ziaristi?

 39. Asta nu i nimic!
  În sect 6 la parter bloc avem o disco manele de 10 ani care cu Oblăduirea statului funcționează ilegal între 22/7 dimineața de ne vibrează geamurile …muzica lăutăreasca.
  Miliția vine și amendează apoi pleacă desi muzica isi*revine și disco funcționează toată noaptea, 4 nopți din 7!!!
  Mafie,corupție…endemica în sect 6 Bucharest” 10 ani de tortură a statului torționar..

 40. Oare nu noi suntem vinovati de aceste situatii? Ar trebui mers in primării cu parul si sa le reamintim de ce sunt acolo. Noi i- am pus in speranta ca vor face ceva constructiv, nu sa fure si sa isi umple buzunarele. Tot noi ii putem schimba, deși se stie cit de mult se fraudeaza alegerile in tara asta.

 41. Este un exces de zel in folosirea bordurilor si a bolardzilor. Apoi, autorizatii de construire pentru blocuri printre case, lipsa de intretinere a străzilor, bani publici aruncati pe lucrari inutile, etc. In spatele conducerii sunt grupari favorizate, care speculeaza erorile din legi si ingreuneaza viata cetățeanului…din pacate, la solicitarile noastre prin intermediul aplicației primariei, primim doar raspunsuri frumoase, fara nimic clar si practic.

 42. Inteleg ca este o intrecere „socialista” pe ramura ” banii cetatenilor”. La fel se comporta si maretul liberal Ciucu primar de 6, care a betonat si „mobilat” cu betoane tate spatiile verzi. Nu mai pun alte investitii care toaca cu lipsa de folos, banii contribuabililor, cu un ultim exemplu\, chioscurile de flori, proiectate de niste clujeni, cu totala lipsa de cunostinte pentru necesitatile florarilor.

 43. Esti pe lista de plăti a Primarului care se ascunde de oamenii din sector? Nu înțeleg comentaril tau fara nici un argument precum aplauzele la discursurile lui Ceaușescu. Si el e tot un dictator la nivelul „sectorului lui”….si ca un astfel de exemplar isi aduce proprii angajați sa il aplaude….dupa ce fiind dependent de ce ii furnizează Clanurile ne îngroapă pe noi cetățenii sectorului in datorii pe zeci de ani! Felicitări celor care au deschis discuția…poate reușesc sa o țină caldă macar pana la locale cand se pune problema votului.

 44. Dar de trotuarele de 40 cm in mijlocul carora sunt plantați stalpi de iluminat, din latime carora a mai luat si cu bolizii care marginesc toate trotuarele din sector, astfel ca in zona unde sunt stalpi de iluminat si bolizi pe trotuar nu trece nici ….musca….( pentru un reper exact situatia descrisa este din strada Aurel Persu), ce spune dl Primar? Felicitări celor care au simt civic si deschid astfel de discuții. Cel cu ce minunat e domn’ Primar…sa il ia acasă daca tot ii e așa drag, si sa ne lase sectorul ca l-a facut varză.

 45. Se comporta ca un latifundiar. A pus ghiara pe acest sector si pe banii nostri, . Este cuprins de dementa betonului, de megalomania constructiilor mari, inutile, oribile, excesiv de costisitoare. Nu are nicio limita. Sectorul 4 este doar o vaca buna de muls .

 46. Ce primar a mai reușit să pună 3 rânduri de gard la un cimitir ??? Ce primar primar pune gard peste un alt gard la spitale și unități militare si culmea viu colorate în timp ce gardul de la Orășelul Copiilor care era intr-o stare perfectă este dărîmat si înlocuit cu unul de metal ?? Oare nu sectorul patru este sectorul cu cele mai puține trotuare ?? Am observat ca tot ce a fost schimbat la Eroii Revolutiei a fost înlocuit cu broșuri scoase din altă parte, nimic nu era nou. Chiar si noi toate, absolut toate sunt cu defecte.

 47. Aveți dreptate doar ca nu v-ați adresat cui trebuie, normal ca Primăria și Politia Locala nu vor face nimic pentru ca Politia Locala este subordonata primăriei, iar primăria e direct responsabila de lucruri și nu ii pasa. Trebuia sa sesizați Garda de Mediu București, Prefectura București și celelalte instituții abilitate dacă vreți sa se rezolve problema.

 48. Așa este când lucrurile merg bine, când sectorul este curat, blocurile se reabilitează, este căldură, apa calda, parcări, drumuri bune, pasaje, poduri, etc, nu știu, cam totul este ok, cu mici excepții, că nu poate fi totul perfect și sa scrii o asemenea idioțenie de articol. Dar se apropie alegerile și trebuie să apară și denigrările… Abia aștept să vina cine trebuie, sa se întâmple și în S4 ce s-a întâmplat în S1, sa vad ce dracu mai ziceți. Bafta! Ai copilărit tu S4 in mizerie și în ierburi până la gît, că așa era pe timpul tau, acum 100 de ani! Da ce nu dai vina pe primar că nu mai ninge iarna? Pai până să vina asta primar, era o harababura și o mizerie sectorul 4. Daca copilareai aici, știai in pula mea, asta!

 49. Mutati-vă din cartier frustraților, mergeți în alte cartiere la „mai bine” dacă nu va convine! Eu m-am născut si crescut în sectorul 4, iar de 4 ani locuiesc în 2 si am locuit o vreme si in sectorul 3. Horror este puțin spus ! Mi-am achiziționat un apartament în sectorul 4 acum, abia aștept sa ma mut!! Fata de alte cartiere este cel maI INGRIJIT și cel mai curat! Cine comentează aiurea de primar nu face altceva decât sa mănânce un mare kkt ! Scuze dar asta este adevărul!

 50. Vor veni iar verile cu 40 grade celsius sau mai mult iar noi vom fi prinși între betoane.
  Vom cauta cu disperare răcoarea copacilor dar ei vor fi morți de mult.
  Atâta îngrădire cu garduri și lanțuri.
  Oare români nu respectă ceva doar dacă e ocrotit de garduri și lanțuri?

 51. Patinoar,borduri,bolarzi cu lanțuri,țevi ciubere cu pomi ornamentali puși pe pămînt,sens giratoriu pe Emil Racoviță,sensuri unice puse aiurea,care mai mult încurcă,au schimbat blocurile de piatră pe care tot primăria le-a pus la Orășelul Copiilor cu alte blocuri de piatră albe,tot ce vedeți pe strada tot mobilierul stradal este de la firma Bella Italia,la Eroii Revoluției a construit monstruozitatea aia care nu folosește la nimic,spala noaptea bolarzi cu detergent,apa la pomi nu pun,pe Tineretului ii taie pentru că Sint îmbrăcați în borduri,bani furați cu acte în regulă,nu au făcut o școală.gradintele doar le renovează la costuri exorbitante,parcări desființate,știți citi oameni caută zilnic un loc de parcare,o gașcă de hoți care fac toate mizeriile astea,apropo primăria s-au constituit parte civilă pentru a recupera prejudiciul adus de Golesc șeful de la ADP care cu diplome false de bacalaureat și facultate a fost director,păstorit de domnul primar,niste mizerii de oameni pe care din păcate oamenii îi votează în continuare. Să-mi spună și mie cineva ce rost au pomii și plantele pe pasajul de la Obregia cu Turnul Măgurele?Să vă fie rușine,asta dacă mai aveți!

  • @Madalin Cristian _ „sens giratoriu pe Emil Racoviță…”

   Nu mi-e drag domnul Băluță, dar am o curiozitate…
   Când veniți seara de la serviciu dinspre strada Nițu Vasile, adică dinspre oraș, și doriți să vă opriți în drum spre casă la magazinul Kaufland situat pe strada Emil Racoviță, ca să cumpărați câte ceva pentru cină, să zicem, cum procedați?

   Desigur, cei cu spirit de aventură pot încerca ruleta rusească virând la stânga printre mașinile care vin cu viteză pe sensul opus, zicând „mă lovește, nu mă lovește, mă lovește…”

 52. Nasol, sectorul se urbanizează. e grav! majoritatea păcălicilor care vor verdeață se pot întoarce în țărănia de unde provin. Nu vor. asta e.

 53. Vlad Coma
  De parcul Tudor Arghezi care a fost inaugurat anul trecut în SECTORUL 4, nu vorbește nimeni?!
  Pentru mine, sectorul 4 este cel mai curat, bine iluminat, modernizat, înfrumusețat sector al orasului.

  • Cine dracu sa știe de un parc de la marginea Bucureștiului, decât cei din blocurile răsărite în câmp. E adevărat, măcar nu mai pasc oile!

 54. „Imi pare rau pentru decizia mea!”

  Neîmpăcarea cu propriile decizii generează tensiuni interne care pot afecta negativ karma zenul și fengșuiul….

  Cel mai mare parc natural urban de pe-aici, Văcărești, este în sectorul 4 și se poate ajunge relativ ușor la el de oriunde din acest sector, iar cei care locuiesc în apropiere de Parcul Carol chiar sunt privilegiați. În sectorul 3, spre exemplu, copacii bătrâni sunt tăiați „la rând” și sunt plantați unii tineri. Este legal, deși va trece timp până vor crește, iar adesea este mai sigur pentru cetățeni.

  Pe de altă parte, într-adevăr, apropierea alegerilor determină o frenezie a înlocuirii bordurilor nemaivăzută, pentru că trebuie urgent bănuți la Partid.

 55. Primaria sector 4 cu toti primarii fosti si actual sunt niste mafioti la care legea si interesul cetateanului, drepturile noastre sunt o gluma! Am avut mult de a face cu ei, Relatii asociatii de proprietari si ce fac alea acolo sunt de competenta DNA! Ce copaci, ce aer! Banii sa iasa! Nu ii mai satura Dumnezeu de bani. Dar si noi suntem indolenti. Nimeni nu zice si nu face nimic. Pe internet, o postare pe care baluta nu o va citi si chiar daca o citeste il doare exact in … , este egala cu nimic. Nu merita nici un ban! Apropo de aer, de o saptamana am descoperit ce infect aer respiram. Mergeti la MSN Start Air Quality si veti vedea in ce mizerie traim. Sa mai spun ca din vina primarilor in delta Bucuresti e plin de capuse si serpi? Lumea cauta lyme de se plimba pe acolo, habar nu au!

 56. AM citit toate comentariile.Mare parte sint răutăcioase,denigratoare și lipsite de obiectivitate. Tot ce a ce s-a realizat în sect4 ,s-a făcut cu efort .Acest fapt trebuie apreciat.Se vede de la distanta ca este regizata aceasta campanie.Dar,noi îl vom vota din nou.In ce a ce va preocupa,faceți ce doriți la vot.

 57. Un articol foarte bun ce denotă realitatea că în sectorul 4 nu se poate și nu se vrea, nu sunt convins ce este mai degrabă,însă la amenzi sunt campioni, câteva minute am întârziat plata parcarii astăzi pe Calea Văcărești și au și venit și au blocat roțile.Imediat , graba mare și bucurie că au mai tăiat o amendă

 58. Toate lucrările din acest sector au un fin iz de afacere de partid. Bineînțeles, din și pe banii noștri. Mulți, probabil. Acum și europeni. Lucrări multe, inutile, de slabă calitate, repetitive, toate la pachet cu distrugerile aferente. Banii trebuie să circule, ce mai contează niște copaci. Nota obișnuită pentru tipul de primar habarnist care știe el cel mai bine ce este perfect pentru prostimea care trebuie sā-l voteze ca să fie bine . Dacă te uiți la mărețele lui realizări, nu poți să nu remarci că n-a mers niciodată pe jos sau cu bicicleta, nu are noțiuni elementare despre cum arată un trotuar normal, un copac verde, o grădină, etc. Mă īntreb cum a trecut clasa. Despre bun-simț ce să mai zic. Când ne-a întrebat el vreodată dacă suntem de acord cu aberațiile de lucrări inutile sau prost executate? Nu-i așa că nu contează părerea nostră, domnule primar?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Autor

Cosmina Lungu
Cosmina Lungu
Cosmina Lungu este manager de proiect cu experienta in sectorul public si privat, absolventa a Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul A.S.E. din Bucuresti si studii de licenta la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii Bucuresti.

Sprijiniți proiectul Contributors.ro

Pagini

Carti noi

 

Cu acest volum, Mirel Bănică revine la mai vechile sale preocupări și teme de cercetare legate de relația dintre religie și modernitate, de înțelegerea și descrierea modului în care societatea românească se raportează la religie, în special la ortodoxie. Ideea sa călăuzitoare este că prin monahismul românesc de după 1990 putem înțelege mai bine fenomenul religios contemporan, în măsura în care monahismul constituie o ilustrare exemplară a tensiunii dintre creștinism și lumea actuală, precum și a permanentei reconfigurări a raportului de putere dintre ele.
Poarta de acces aleasă pentru a pătrunde în lumea mănăstirilor o reprezintă ceea ce denumim generic „economia monastică”. Autorul vizitează astfel cu precădere mănăstirile românești care s-au remarcat prin produsele lor medicinale, alimentare, cosmetice, textile... Cumpara cartea de aici

Carti noi

În ciuda repetatelor avertismente venite de la Casa Albă, invazia Ucrainei de către Rusia a șocat întreaga comunitate internațională. De ce a declanșat Putin războiul – și de ce s-a derulat acesta în modalități neimaginabile până acum? Ucrainenii au reușit să țină piept unei forte militare superioare, Occidentul s-a unit, în vreme ce Rusia a devenit tot mai izolată în lume.
Cartea de față relatează istoria exhaustivă a acestui conflict – originile, evoluția și consecințele deja evidente – sau posibile în viitor – ale acestuia. Cumpara volumul de aici

 

Carti

După ce cucerește cea de-a Doua Romă, inima Imperiului Bizantin, în 1453, Mahomed II își adaugă titlul de cezar: otomanii se consideră de-acum descendenții Romei. În imperiul lor, toleranța religioasă era o realitate cu mult înainte ca Occidentul să fi învățat această lecție. Amanunte aici

 
„Chiar dacă războiul va mai dura, soarta lui este decisă. E greu de imaginat vreun scenariu plauzibil în care Rusia iese învingătoare. Sunt tot mai multe semne că sfârşitul regimului Putin se apropie. Am putea asista însă la un proces îndelungat, cu convulsii majore, care să modifice radical evoluţiile istorice în spaţiul eurasiatic. În centrul acestor evoluţii, rămâne Rusia, o ţară uriaşă, cu un regim hibrid, între autoritarism electoral şi dictatură autentică. În ultimele luni, în Rusia a avut loc o pierdere uriaşă de capital uman. 
Cumpara cartea

 

 

Esential HotNews

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro