vineri, ianuarie 22, 2021

Liviu Dragnea a devenit cumplit de previzibil în manifestările lui publice

Dacă ar fi să îi dăm crezare d-nei Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, devenită dușmanul pe viață și pe moarte al d-lui Liviu Nicolae Dragnea, președintele PSD convoacă CExN al partidului doar atunci când este sigur că nimic neprevăzut nu poate să intervină. Că are voturile asigurate, că a cumpărat destule conștiințe, că orice deviaționism a fost anihilat din fașă, că totul este bine pentru el și duduca Irina și că o să fie și mai bine.
Dacă d-na Firea, altminteri o persoană perfect familizarizată cu năravurile și moravurile mai marelui social-democraților români, căci nu e departe vremea când era solistă în rîndurilor elogiatorilor lui Dragnea, așadar, dacă doamna Firea are dreptate, atunci nimic senzațional nu se va întâmpla la ședința convocată pentru astăzi a CExN. Dragnea își va impune favoriții și își va decapita dușmanii, va hotâri cine pleacă și cine rămâne în guvernul condus de formă de ultra-petrolista Viorica Vasilica Dăncilă. Aceasta însemnănd că până la ora 11, când ar urma să înceapă areopagul prea-cinstiților din forul de conducere al social-democraților români, El Lider Maximo a hotărât soarta lui Paul Stănescu, unul dintre inițiatorii revoltei eșuate din septembrie. Un ins despre care se spune că, între timp, și-ar fi făcut un fel de mea culpa. Modelul Grindeanu, care a sărutat spăsit mâna pe care nu a putut să o muște, este regulă de conduită politică în PSD în anul de grație 2018. Poate să depună mărturie pentru asta răspopitul Niculae Bădălău.
Aceeași d-na Firea ne-a mai spus încă înainte de începutul week-end-ului că, în ceea ce o privește, își așteaptă cu conștiința curată sentința. Totuși rămâne încă de văzut dacă Dragnea va merge până acolo încât să o excludă din PSD pe una dintre divele PSD-ului, astăzi trecută în rezervă, care, totuși, mai deține atuul funcției de primar general al Capitalei, sau se va mulțumi doar să îi aplice vreo sancțiune, să o deposedeze de demnitatea de președintă a organizației municipale București și, cu ajutorul fidelilor din Consiliul general, să îi blocheze inițiativele, elanurile de independență, chiar și cele ce ar putea fi în folosul bucureștenilor, doar spre a-i bloca orice șansă de realegere în primăvara-vara anului 2020.
Dl. Liviu Dragnea însuși ne-a înștiințat încă de lunea trecută că astăzi ne va oferi gratis, în realitate pe banii și pe nervii noștri, un nou episod din serialul live în care joacă. Un one man show mustăcit cu numele Valiza. Președintele PSD va face o nouă dezvăluire referitoare la trecutul președintelui Iohannis și al soției sale, Carmen. Mai exact, va remixa aceleași acuze pe care le tot repetă încă din 2014 încoace România tv, Antena 3, TVR 1 prin intermediul emisiunii lui Ionuț Cristache, cristoiublog, Evenimentul zilei și Cotidianul.
Liviu Nicolae Dragnea a devenit cumplit de previzibil în manifestările lui publice. Giumbușlucurile ilustrei lui persoane nu s-au îmbogățit decât cu un plus de vulgaritate- a se vedea cum a reacționat dl. Dragnea în clipa în care aceeași d-na Firea i-a pus la îndoială bărbăția- și cu câteva împrumuturi din arsenalul lui Traian Băsescu. Numai că Basescu era orginalul, în vreme ce Dragnea este o copie. O imitație proastă. Cam tot la fel cum este PSD în raport cu predecesorul său. PSD nu este decât un nou PCR, mai abitir chiar decât era în vremea FSN-

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. Eu renunțai de mult să mai cat în „adâncul” trebilor și-ncepui să mă mulțămesc cu lucrurile de … suprafață.

  Cum ar fi cu hazul din pusu’ titlului „Liviu Dragnea a devenit cumplit de previzibil în manifestările lui publice” și-nceputu’ din prima frază cu … „dacă ar fi să îi dăm crezare …”. Nu cred că trebuie să spui mai multe.

  Tot în prima frază mai văzui două lucrușoare ce-mi zgâriară urechile de țăran:
  – expresia „dușmanul pe viață și pe moarte al d-lui …”. Păi, dom’ profesor, noi în popor spunem de-o luptă, de-o încercare că fu pe viață și pe moarte. P’ăl de-l dușmănim fără limită îl numim direct și simplu … ori „dușman de moarte” ori „dușman pe viață”.
  – apoi, probabil că vruserăți să spuneți dușmanul … domnului (dlui) Liviu, dar scriserăți dușmanul dumnealui (d-lui) Liviu, ceea ce sună ca la doamna Veorica. Da’ măcar dânsa le comite doar … oral.

  Sigur că mai găsii la fiecare paragraf câte-un prilej de cârcoteală, dar nu avui timp să rescriu tot articolu’ lui dom’ doctor. Așa că nu mai zic decât că așteptam măcar 1 (una) previziune afirmată/ asumată cu certitudine pentru manifestările ce va să fie trecute în contu’ lu’domn’ Liviu (ceva acoló care să rezoneze în înțeles cu … „cumplit de previzibil”-ul declarat).

 2. „Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, devenită dușmanul pe viață și pe moarte al d-lui Liviu Nicolae Dragnea…”

  Am mai văzut o dată filmul ăsta, cu dl Sorin Oprescu în rol principal.
  D-na Firea se pregătește să devină candidat independent la președinția României, cu sprijin PSD în turul al doilea. Este singurul mod în care cleptocrația își poate crea șanse de a obține și funcția de Președinte al Republicii.

  Până atunci, d-na Firea va fi susținută fără probleme în acțiunea de risipire a banilor bucureștenilor (inclusiv ai mei, carevasăzică) pe tot felul de proiecte favorabile PSD, ori măcar a unei părți din acesta. Reunirea forțelor PSD, eventual și cu sprijinul altor marionete ale oligarhilor din alte partide, se poate face fără probleme după alegerile parlamentare.

  • Firea este un exemplu intersant de marxista pudica.

   Companiile muncipale ale primariei din Bucuresti sunt replica locala a Fondului Suveran.

   Pe langa Firea, Ceausescu ar parea neoliberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Colectia Contributors.ro

Contributors.ro propune autorilor săi, acum, la sfârșit de an, trei întrebări despre anul 2020 si perspectivele României în viitorul apropiat. Cele trei întrebari sunt:

1. Care este evenimentul anului 2020 cel mai pe nedrept trecut cu vederea de media și de opinia publică? 

2. Care este cea mai interesantă idee a anului 2020?

3. Care e cea mai mare temere pe care o aveți pentru viitorul României si care e cea mai mare speranță? 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Carti recomandate de Contributors.ro

 

 

 

Top articole

Navalnîi a fost judecat în secția de poliție. Doar pe vremea lui Stalin se mai putea întâmpla așa ceva. Interviu cu analistul Armand Goșu

Duminică seara, la revenirea în Rusia, Aleksei Navalnîi a fost arestat, la punctul de control al pașapoartelor, din...

Transgenderii, „Dezastru al unor oameni fără Dzeu”?

Îi mai țineți minte pe CpFeii ăia cu mîna pe cruce și familia-n gură care puseseră de-un referendum acum vreo doi ani...

O variantă modernă a poveștii cu vulpea bearcă: „Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite a calculat că mai avem circa 60 de...

Dacă ați fi participat în iulie 2015 la lucrările Conferinței dedicate Anului Internațional al Solurilor, desfășurate în Colorado sub auspiciile Organizației pentru...

Radiografia dezastrului industriei energetice românești în 10 ani

Cifrele nu mint, sunt luate din site-ul Transelectrica și puse în tabele și grafice pentru a trage concluziile. Am extras datele SEN...

Democrația este pentru zei. Nu trebuie să ne surprindă faptul că oamenii nu o pot menține

„De ce eșuează democrațiile?” Am auzit această întrebare de multe ori în ultimii ani, în cărți, în paginile de...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.