miercuri, iunie 16, 2021

Liviu Dragnea, precum Popriscin

Unul dintre motivele pentru care dl. Liviu Nicolae Dragnea a convocat Congresul extraordinar al PSD, desfășurat la București la începutul lunii martie a fost acela de a induce în rândul populației ideea că PSD și-ar fi adjudecat pe veci puterea. Că se va eterniza la guvernare. Că, precum în cazul Fidesz-ul lui Orbán, nimeni nu va mai putea prognoza când și cum PSD-ul va pierde puterea ca urmare a unor alegeri libere.
În lunga, lăbărțata lui cuvântare la forumul-social-democraților români, dl. Dragnea a enunțat tot felul de planuri. A dat noian de indicații prețioase. A mers până acolo încât a stabilit și care vor trebui să fie obiectivele de politică externă ale României, făcându-se a uita că aceasta este atributul președintelui României. Lăudătorii din presă ai gugumăniilor ale lui Liviu Dragnea s-au grăbit să omagieze pretinsa clar-viziune a inginerului cu un de repetenție la activ în studenție. Primul a fost Bogdan Chirieac care a vorbit cu toată dragostea ce i-a adus o comică celebritate și cu tot ridicolul aferent în voce.
Iată însă că zilele trecute dl. Dragnea ne-a arătat că nu glumește și a făcut vorbire despre intenția mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Iar s-a găsit un lăutar plătit din presă- e vorba despre Ion Cristoiu- care să îi aducă elogii și să aplaude inițiativa și curajul, în fapt iresponsabilitatea, tupeismul și uzurparea de calități oficiale la care se dedă numitul Dragnea Nicolae Liviu.Nu mai departe decât astăzi se pare că dl. Dragnea trage o fugă în Israel servindu-i drept bodyguard ideologic d-nei premier Dăncilă.
Între timp a mai apărut o noutate care ne arată că Liviu Dragnea e precum un celebru, tragic personaj dintr-o extrem de cunoscută scriere a lui Gogol, personaj care, la un moment dat, a început să se viseze regele Spaniei. Reîntruchiparea lui Popriscin, săvârșită pe meleaguri teleormănene (Alexandria a ajuns din pricina lui Dragnea să fie detestată și luată în derâdere precum era pe vremuri Scorniceștiul lui Nicolae Ceaușescu) i-a cerut agramatului premier al României, d-na Viorica Vasilica Dăncilă, să pregătească o Hotărâre de guvern prin care să se bună bazele unei comisii (a câtea?) a cărei misiune să fie elaborarea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a României. Adică nici mai mult, nici mai puțin decât oână în 2040. Strategia aceasta pusă la punct de comisia al cărei președinte urmează să fie obligatoriu dl. Liviu Nicolae Dragnea va trebui să devină literă de Evanghelie pentru toate viitoarele guverne ale României. Indiferent de culoarea lor politică. Probabil că va fi, de fapt, gândită de banditul, condamnat la 8 ani de închisoare, Darius Vâlcov.
Astfel de ambiții de vizionarism concretizate prn așa-zisele programate minunate a mai avut doar Nicolae Ceaușescu. Marile biblioteci ale României încă mai păstrează maculatura conținută în volumele copertate în piele de culoare roșie România pe drumul construirii societății socialiste multilateral dezvoltate. Tot acolo se mai conservă și exemplare din Programul PCR de construire a societății socialiste multilateral dezvoltate și de înaintare a României spre comunism. Revoluția din decembrie 1989 a pus capăt, în cel mai dur chip cu putință, ambițiilor megalomanice ale lui Ceaușescu. În anul în care se vor împlini 30 de ani de la acel însemnat act istoric în România vor avea loc alegeri prezidențiale. În cazul mai mult decât probabil în care candidatul PSD, indiferent că acesta va fi Dragnea sau obrăznicuța primăriță Gabriela Firea, cariera actualului președinte al PSD va ajunge indiscutabil într-un moment mai mult decât critic. Adică terminus.
Există așadar șanse bune ca cei 22 de ani de mărire la care visează cu ochii deschiși penalul Liviu Dragnea să se încheie după primul. E de sperat că șansele se vor metamorfoza în realitate.

Distribuie acest articol

3 COMENTARII

 1. Ca o intrebare personala, azi ca se judeca ultimul termen al procesului lui Dragnea si coincidenta … el se afla in Israel, tara din care nu se extradeaza in Romania, ma face sa ma gandesc ca discutia lansata de Dragnea desprea mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim nu e intamplatoare nici in timp si nici in spatiu. Motiv bun sa sa afle in deplasare :-), incercare sa se puna sub ocrotirea intereselor americane si israeliene.

  Suna prea mult a teoria conspiratiei? Poate, insa poate are un sambure de adevar. Se agata si el de ce poate :-)

 2. Ahem… Cu tot respectul, dar nu a fost flendurita in presa libera romanes necesitatea unui ‘proiect de tara’, a unei strategii care sa trans[ceva] strategiile partinice? Ei, pai va da Daddy fix ce ati cerut, ca un vizionar care este. Be carefull what you wish for.

 3. Daca vreti sa-l vedeti pe Dragnea plecat, schimbati poporul !

  Adica:

  – educatie libera, care sa incurajeze initiativa libera, proprietatea si respectul pentru persoana si viata.

  – justitie oarba si dura, fara compromisuri

  – asistenta sociala minima si pe timp limitat

  Exact lipsa celor de mai sus duce la eternizarea lui Dragnea/PSD.
  Ticalosii stiu asta si vor mentine Romania unde este acum.

  Numai si numai economia mai prezinta o speranta, pentru ca nu poate fi pacalita…dar cita mizerie trebuie sa mai inghitim !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

Iata o carte cu un subiect in aparenta simplu: o familie de romani cu un copil mic se muta in strainatate si invata incet-incet sa depaseasca o serie de neajunsuri si sa se impace cu altele. Mihai e scriitor (adica veniturile lui sint subtirele), sotia lui are un job nou de care e foarte multumita… vezi aici continuarea

 

 

Esential HotNews

E randul tau

Observ cu uimire că invocați, ca reper intelectual creștin, cartea lui Noica, „Rugaţi-vă pentru fratele Alexandru”. Și cumva indirect îi reproșați lui Gabriel Liiceanu un soi de trădare a acestui crez ( „am neplăcuta senzaţie că mă aflu ȋn faţa unui tată care şi-a abandonat, simbolic, copiii”). Mă tem că tocmai această carte a lui Noica este o trădare a suferinței victimelor de: Cristina Cioaba la Dincolo de Isus. Gabriel Liiceanu şi portretul României religioase

Top articole

Claudiu Iordache, înlocuit cu Gelu Voican Voiculescu la conducerea Institutului Revoluției

Ieri 30 martie 2018, membrii Colegiului Național al Institutului Revoluției Române l-au destituit pe Claudiu Iordache din fruntea acestui institut, numindu-l în...

Reinventarea Occidentului, ultima șansă

Rezumatul în 10 puncte: Turneul european al președintelui Biden începe sub semnul unei târzii și, probabil, ultime speranțe....

Commento ergo sum

Progresul frustrează. Iată ideea principală a acestui articol și, la drept vorbind, singura; nu este nevoie de continuarea lecturii, în caz că...

Istanbul Kanal. So what?

"Vom pune fundația la Canal Istanbul la finele lunii iunie. Vom construi două orașe pe cele două...

Amnezia Gell-Mann și efectul ei

Boala din titlul articolului nu se studiază în facultățile de medicină. Iar în România, sunt aproape sigur, numele...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro

MIHAI MACI – Cel de-al doilea volum din Colectia Contributors.ro

„Atunci când abdică de la menirea ei, școala nu e o simplă instituție inerțială, ci una deformatoare. Și nu deformează doar spatele copiilor, ci, în primul rând, sufletele lor. Elevul care învață că poate obține note mari cu referate de pe internet e adultul de mâine care va plagia fără remușcări, cel care-și copiază temele în pauză va alege întotdeauna scurtătura, iar cel care promovează cu intervenții va ști că la baza reușitei stă nu cunoașterea, ci cunoștințele. Luate indi­vidual, lucrurile acestea pot părea mărunte, însă cumulate, ele dau măsura deformării lumii în care trăim și aruncă o umbră grea asupra viitorului pe care ni-l dorim altfel.” – Mihai Maci Comanda cartea cu autograful autorului. Editie limitata.

Carti recomandate de Contributors.ro

 

„Pierre Hadot aduce filosofia antica in zilele noastre. Ce s-a spus candva redevine actual, urmand modelul exercitiului spiritual, mai exact al intelepciunii care este, inainte de orice, o optiune de a fi.” – Pascal Bruckner

 

 

 

Cumpara cartea de pe GiftBooks.ro