luni, ianuarie 17, 2022

Liviu Nicolae Dragnea la ora reconversiei profesionale

Pe fostul președinte al PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea nu îl mai interesează nici ceea ce se va întâmpla cu partidul după ziua de 29 iunie când va avea o nouă conducere, nici cine îi va fi prezidențiabilul. Nu l-a interesat nici dacă a trecut sau nu moțiunea de cenzură. Și nici măcar schimbarea la față a d-nei Viorica Dăncilă. Poate doar consecințele reiventării insei cu pricina.
Deocamdată a avut de rezolvat probleme locative- el însuși a prefera domiciliu stabil pentru următorii trei ani și jumătate închisoare Rahova, acasta deși regulamentele parcă l-ar fi trimis mai degrabă la Jilava. O opțiune ar fi fost și pensiunea Vânjulețul socotit de familiarizații locului drept unul de cinci stele. Până la urmă a rămas tot Rahova unde garsoniera d-lui Dragnea a intrat urgent în renovare. Să fim umani să să spună Facă-se voia Domnului!
Dl. Dragnea a mai avut de soluționat și probleme ocupaționale. Obligat în fine să muncească, fostul El Lider Máximo a trecut pe lista de opțiuni popota și garajul. Asta ca să aibă ce să-i povestească d-nei Lucia Hossu-Longin care, nu mă îndoiesc că, după ce își va ține făgăduiala de a turna episodul mult promis dedicat suferințelor îndurate în închisoare de un alt erou al neamului Adrian Năstase (ne-a încredințat de asta însăși doamna Ecaterina Andronescu) își va continua opera vieții domnie-sale ocupându-se de dl. Adrian Severin și apoi și de dl. Dragnea.
De ce așa târziu de dl. Dragnea? Pentru că lista suferințelor acestuia este foarte posibil să nu se limiteze la pedeapsa primită pentru găinăria cu funcționarele angajate fictiv la Consiliul Județean Teleorman, ci și cu cele ce nu e exclus să vină pentru matrapazlâcuri mul mai mari. Așa cum sunt afacerea Tel Drum, afacerea Belina, dosarul vizitei în SUA cu ocazia inaugurării mandatului președintelui Donal Trump. Dar și dosarul deturnărilor de bani din fondurile partidului cu care s-a îndeletnicit fostul trezorier Mircea Drăghici iar procurii susțin că vila acestuia din Pipera și Mercedes-ul nu puteau fi achiziționate fără ca despre aceasta să știe câte ceva și domnul președinte Dragnea ca și dosarul fermei de porci dn Salcia. După cum lesne se poate constata, domnul Liviu Nicolae Dragnea s-a exersat într-n spectru larg de infracțiui, unele dintre ele chiar cu fonduri europene. Or, pentru elucidarea acestora a intrat pe fir OLAF, adică Oficiul European Antifraudă.
Despre toate acestea a scris cu lux de amănunte zilele trecute o publicație în general bine informată. Nimeni alta decât g4media care, precum Rise Project a beneficiat pe vremuri de o atenție aparte din partea celui care are azi o preferință cu totul specială pentru pensionul de la Rahova. Or, dacă mai punem la socoteală și detaliul că atât de infidela doamnă Dăncilă l-a pus pe linie moartă pe omul de o valoarea rară Darius Vâlcov despre care unele surse spun că ar cam fi început să spună ceea ce știe doar el despre cel cu care până în urmă cu doar trei săptămâni era pe-o mână pare-se că numai de atingerea perfecțiunii în arta culinară nu se va putea ocupa în rezidența lui de la Rahova dl. Dragnea. Și nici de Creative Writing pentru a face concurență performanțelor scriitoricești și editoriale ale amicului său, Dan Voiculescu.
Firește, nu poate decât să te apuce groaza când afli ori recapitulezi cu câte s-a nelegiuri ocupat, câte malversațiuni a comis, pe câte fronturi s-a extins, de câte reguli și legi și-a bătut joc insul care preț de vreo 2 ani și jumătate a terorizat România. Care a vrut și aproape a reușit să îi îngenuncheze justiția, i-a promovat în funcții cheie pe toți agramații, șnapanii, plagiatorii, care făcea pe patriotul și se visa al doilea Ceaușescu. Lăsând să se înțeleagă că el și PSD-ul ar fi veșnici. Or, praful și pulberea se vor alege până la viitoarele alegeri din PSD, iar Dragnea a ieșit din funcții cum nici nu se gândea că o va face vreodată. Prost, adică rău, dar și prost ca noaptea.
Doar timpul ne va arăta și cum va ieși din viață același Liviu Nicolae Dragnea.

Distribuie acest articol

12 COMENTARII

 1. La Mineriada din 13 – 15 iunie 1990 scenele de violență exercitată asupra NE -MINERILOR de catre haitele lui Miron Cozma chemate de FSN, devenit mai tarziu PSD, oripilau mai cu seama
  in momentele in care asupra unuia deja doborat la pamant navaleau de peste tot altii si altii dornici sa dea si ei un picior in cap sau in ficat.
  Prin urmare Dragnea si PSD ul nu au de ce sa se mire acum pentru ceea ce traiesc de cteva saptamani incoace.
  Totusi , ca sa nu ii satanizam excesiv pe mineri. trebuie amintit ca la fel patesc cei care cad in timpul batailor dintre clanurile de rromi.

  • Asa, asa, sa continuam jelaniile pentru ce s-a intimplat la Mineriade, dar sa trecem cu vederea cine a inchis dosarele acum 10 ani.
   Daca Justitia, aia care trebuie lasata sa-si faca treaba, nu gaseste vinovati, dece atitea reprosuri?

 2. Sa stiti ca anticii nu erau nebuni cu a lor `damnatio memoriae`. Primo, individul e mediocru, neinteresant nici macar `taxonomic`, la ce ne serveste sa tot vorbim/citim despre el? Secundo, pastrarea memoriei treze ii serveste suficient pentru momentul cind iese din pirnaie si din limitarea drepturilor civile. Va fi un ins bogat si inca 10-15 de ani va putea exersa in spatiul public. Haideti sa tragem cortina peste el, pe tacute!

 3. Un dulău a amuțit pentru un timp. Au rămas prea mulți care depind de „pâinea” PSD?

  …”… câte malversațiuni a comis, pe câte fronturi s-a extins, de câte reguli și legi și-a bătut joc insul care preț de vreo 2 ani și jumătate a terorizat România. …”…..

  Asociatul cel mai jegos al fostului „conducător de partid PSD”, escrocul Tăriceanu (fiecare în ograda sa) se umflă în pene de mult timp.
  Felul cum acest ticălos se prezintă în spațiul public românesc fără să fie sanționat de societatea civică e o avertizare pentru 2019/2020?

  „… Marele avantaj, cînd știi istorie, nu e abilitatea de a prezice viitorul, ci abilitatea de a te elibera de trecut…..”…

  Un intreviu recent bine venit:
  „Profesor de istorie universală la Universitatea Ebraică din Ierusalim, Yuval Noah Harari este un autor de succes și un intelectual implicat. A publicat Sapiens. Scurtă Istorie a omenirii, Homo deus. Scurtă istorie a viitorului și 21 de lecții pentru secolul XXI. Versiunile românești au apărut la Editura Polirom în traducerea Luciei Popovici. Recent, a fost invitat la București în cadrul întîlnirilor Brand Minds.
  https://www.dilemaveche.ro/sectiune/la-zi-in-cultura/articol/despre-abilitatea-de-a-te-elibera-de-trecut-interviu-cu-yuval-noah-harari

  Cred că completeaza textele autorului de față, atât de consecvent și bine documentat, așa cum ar trebui să publice cât mai mulți în „momentul istoric prielnic” Presedinția Română UE 2019.

 4. Nu mă pot bucura de răul cuiva, nici de al d-lui Dragnea, firește. Așadar, sunt mai puțin interesat de activitatea domniei-sale la Rahova. Mi-aș fi dorit să nu fiu furat și dl Dragnea să nu ajungă niciodată la penitenciar. Ar fi fost mai bine pentru întreaga societate.

  Îi doresc sănătate și să-și ispășească pedepsele pentru fărădelegi. Dar, în primul rând, doresc să fie recuperate prejudiciile.

  • Partea cea mai rea nu este ca dragnea (ca si altii) este un escroc si un hot – hotia nu va putea fi eradicata cu niciun chip – rau este ca acesti escroci sunt alesi ca reprezentanti ai poporului si ca acesta continua sa-i creada si sa-i sustina in numar consistent.
   Cat despre recuperarea prejudiciului si acesta este un vis frumos. In general nu se ajunge la recuperarea totala fiindca de cele mai multe ori nu exista posibilitatea materiala. Daca bunul furat este consumat, din ce-l mai recuperezi?
   Tras linie si adunat cheltuiala totala nu ajunge niciodata sa se recupereze.
   Scopul pedepsei este descurajarea eventualilor tentati sa comita astfel de fapte nu sa revina curati uscati in societate de parca si-ar fi platit un imprumut pe care l-au luat de la societate cu japca.
   Teoria cu „ma intereseaza numai recuperarea” este un fel de licenta pentru furt : daca te-am prins, dai banii inapoi intr-un termen de … (ca nu poti sa-i iei omului pielea de pe el, nu?) daca nu… asta e!
   Fraieri ar fi cine se mai duce sa faca imprumut la banca. Dai o „spargere”, iti faci treaba si apoi returnezi banii de care intre timp te-ai folosit si … ti se iarta. Decat sa dai in cap la cineva?

 5. Si, pe deasupra mai ia o teapa: daca i se renoveaza celula, pierde avantajul de conditii neconforme care i-ar aduce reducerea pedepsei.
  Sau… i se lasa un colt umed cu un robinet cu garnitura slaba, in care va fi cultivat mucegai.
  Un mic coltisor de verdeata.

 6. Ce mi se pare cel mai interesant in toata povestea asta e faptul ca organizatia al carei sef a fost pana de curand pare ca nu are nici o responsabilitate, vrea sa ne convinga de faptul ca fusese luata „ostatica” de Dnul Dragnea si folosita in interes personal. Acum insa, scapata din ghiarele capcaunului, vrea sa demonstreze ca e plina nu numai de bune intentii dar chiar e „fata mare”, cu onoarea nepatata! Chiar si primul ministru Dancila ne spune direct, fara rusine, ca era o simpla marioneta pe mana Dnului Dragnea, semnand „ca primarul” bugetul de stat si probabil si alte documente care angajeaza Romania (sa ne amintim numai de celebra mutare – razgandire a mutarii ambasadei Romaniei in Israel!). Nu pare a avea constienta raspunderii pe care o avea si o are in functia pe care o ocupa, incredibil! PSD-ul ne arata, in sfarsit, ca nu este o organizatie responsabila si ca, dupa plecarea spre puscarie a sefului Dragnea, nu poate altceva decat sa ramana prizonier in mainile complicilor acestuia.

  • Organizația care a fost luată ostatic de LD a avut un moment de zăpăceală dupa alegerile europene. Acum își revine și a reînceput asaltul pentru consolidarea puterii. Un animal rănit este foarte periculos până nu este pus în lanțuri.

   Ttagic este ca chiar daca jumatate din liderii PSD ar fi dovediti in justitie drept escroci si pusi la zdup electoratul lor le va ramane fidel.

 7. Cu tot respectul, dar -in urma condamnarii- unde avem:
  -insusirea de foloase necuvenite,care au permis inavutirea personala, nejustificata
  – promovarea,nemeritata, in ierarhia partidului
  P.S.- nu sunt sustinator al personajului si am criticat utilizarea partidului si a functieii
  in stat pentru interesul propriu.Cele 2[doua] condamnari nu justifica faptele pentru
  care a fost incriminat, in mass-media, si-i dau o aparenta de „sacrificat”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Prin adaugarea unui comentariu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile site-ului Contributors.ro

Autor

Mircea Morariu
Critic de teatru. Doctor în filologie din 1994 cu teza „L’effet de spectacle de Diderot à Ionesco” şi, în prezent, profesor universitar de Literatură franceză la Facultatea de Litere a Universităţii din Oradea. Dublu laureat al Premiului UNITER pentru critică de teatru (2009 şi 2013)

Carte recomandată

 

Sorin Ioniță: Anul 2021 a început sub spectrul acestor incertitudini: va rezista democraţia liberală în Est, cu tot cu incipientul său stat de drept, dacă ea îşi pierde busola în Vest sub asalturi populiste? Cât de atractive sunt exemplele de proastă guvernare din jurul României, în state mici şi mari, membre UE sau doar cu aspiraţii de aderare? O vor apuca partidele româneşti pe căi alternative la proiectul european clasic al „Europei tot mai integrate“? Ce rol joacă în regiune ţările nou-membre, ca România: călăuzim noi pe vecinii noştri nemembri înspre modelul universalist european, ori ne schimbă ei pe noi, trăgându-ne la loc în zona gri a practicilor obscure de care ne-am desprins cu greu în tranziţie, sub tutelajul strict al UE şi NATO? Dar există şi o versiune optimistă a poveştii: nu cumva odată cu anul 2020 s-a încheiat de fapt „Deceniul furiei şi indignării“?

 

 

Carte recomandată

“Să nu apună soarele peste mînia noastră. Un psiholog clinician despre suferința psihică” – Andrada Ilisan

”Berdiaev spune că la Dostoievski singura afacere, cea mai serioasă, cea mai adîncă e omul. Singura afacere de care sînt preocupați toți în Adolescentul e să dezlege taina lui Versilov, misterul personalității sale, a destinului său straniu. Dar la fel e și cu prințul din Idiotul, la fel e și cu Frații Karamazov, la fel e și cu Stavroghin în Demonii. Nu există afaceri de altă natură. Omul este deasupra oricărei afaceri, el este singura afacere. Tot omul e și-n centrul acestei cărți. Și lipsa lui de speranță.” Continuare…

 

 

 

Carte recomandată

”Incursiunile în culisele puterii lui Vladimir Putin îi oferă cititorului panorama plină de nuanţe, paradoxuri şi simulacre a unui regim autocratic unic în felul său. Analizele lui Armand Goşu sînt articulate elegant şi se inspiră din monitorizarea directă a evenimentelor, ceea ce ne permite să traversăm nevătămaţi labirintul slav întins între Sankt-Petersburg şi Vladivostok.” (Teodor Baconschi)

Cumpara cartea, 39.95 RON

Daca doriti un exemplar cu autograf accesati linkul acesta

 

Esential HotNews

Top articole

România se joacă de-a școala

Școala ar trebui să fie piatra de temelie a vieții. Rolul școlii nu este doar de a livra informație semestru după semestru...

Don’t Look Up: Este schimbarea climei ca o cometă sau ca un diabet?

Difuzat pe 24 decembrie 2021, Don’t Look Up a devenit rapid o alegorie pentru situația curentă a dezbaterilor polarizate despre riscurile existențiale...

Planul de refacere a URSS în marș: după ce s-a asigurat de Belarus și Armenia, Moscova a luat și Kazahstanul înapoi

"Kazahstanul este acum într-un joc geopolitic (...) Rusia a intrat deja, a trimis trupe. CSTO este Rusia. Aceasta este o ocupație...

Daca e de rău, nu apare în presă!

Exact acum un an scriam un articol despre relația energie și presă. Probabil explicațiile de atunci sunt valabile și în spețele de...

contributors.ro

Contributors.ro este intr-o permanenta cautare de autori care pot da valoare adaugata dezbaterii publice. Semnaturile noi sunt binevenite cata vreme respecta regulile de baza ale site-ului. Incurajam dezbaterea relaxata, bazata pe forta argumentelor.
Contact: editor[at]contributors.ro